Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ensimmäinen Android 14 -beta on juuri saapunut – tässä on kaikki uutta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ensimmäinen Android 14 -beta on juuri saapunut – tässä on kaikki uutta

Google on julkaissut Android 14:n ensimmäisen avoimen betaversion yhteensopiville Pixel-älypuhelimille. Tämä on julkinen beta, ei kehityskeskeinen versio, mikä tarkoittaa, että voit asentaa sen puhelimeesi ilman teknisiä ongelmia. Tarvitset vain yhteensopivan Pixel-laitteen, rekisteröidy Android 14:n beta-testausohjelmaan, niin saat päivityksen OTA-kanavan kautta tavallisen ohjelmistopäivityksen tavoin puhelimeesi.

Nyt Android 14:n ensimmäinen julkinen beetaversio on hieman kevyt sen nykyisen avatarin käyttäjäkohtaisissa ominaisuuksissa, mutta lisää temppuja voidaan lisätä matkan varrella. Yksi merkittävimmistä parannuksista on, että taaksepäin osoittava nuolen tunniste, joka tulee näkyviin, kun pyyhkäiset vasemmalle tai oikealle palataksesi edelliselle sivulle, on nyt näkyvämpi. Google sanoo, että suurempi nuoli auttaa “parantamaan takaeleiden ymmärtämistä ja hyödyllisyyttä” ja että se toimii hyvin Material You -teemajärjestelmän kanssa.

Uusittu paluupainikkeen käyttöliittymä ja Share Sheet Android 14:ssä. Digital Trends

Seuraava on jakotaulukko, joka tulee näkyviin, kun käyttäjät napauttavat jakopainiketta mobiilisovelluksissa. Google sanoo, että jokainen sovellus voi nyt tarjota joustavuutta oman mukautetun jakoarkin luomiseen. Lisäksi taustalla oleva järjestelmä käyttää nyt enemmän “sovellussignaaleja” esittääkseen jakamistavoitteet tarkemmin.

Jos esimerkiksi jaat usein keloja Instagramista ryhmälle WhatsAppissa, viestisovellus sijoitetaan jakotaulukon käyttöoikeusluettelon yläpuolelle työpaikkasovelluksen, kuten Teamsin tai Slackin, sijaan. Tai yksinkertaisemmin sanottuna Share Sheet on hieman älykkäämpi Android 14:ssä.

Android 14 vahvistaa myös turvallisuusnäkökohtaa, erityisesti esteettömyysominaisuuksiin liittyviä. Se on melko tärkeä päivitys, sillä viimeaikaiset tutkimukset paljastivat, että “valvonta”-sovellukset käyttävät usein väärin näitä esteettömyysoikeuksia piiloutuakseen näkyville ja varastaakseen arkaluontoisia tietoja puhelimestasi. Turvallisuudesta puhuttaessa Android 14:n mukana tulee myös kuvakaappauksen havaitsemissovellusliittymä, joka säilyttää yksityisyyden sovelluskohtaisesti. Sovellukset eivät pääse käsiksi varsinaiseen kuvakaappaussisältöön, mutta niille ilmoitetaan vain siitä.

Google

Googlen lehdistötiedotteessa ei käsitellä yksityiskohtaisesti mitään turhia uusia ominaisuuksia, mutta kooditason mukautukset viittaavat siihen, että Android 14 tekee uuden harppauksen suuremman näytön laitteissa, kuten taitettavissa puhelimissa ja tableteissa. Samsungin kaltaiset ovat tehneet uskomatonta työtä tähän suuntaan, peittäen jopa iPadOS:n. Kun Google Pixel Fold on horisontissa ja Pixel Tablet on tulossa pian sen jälkeen, olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka Android 14 määrittelee käyttökokemuksensa uudelleen.

🔥 Empfohlen:  Sisällön päivitys: Lisää liikennettä päivitetyllä sisällöllä

Jos olet kiinnostunut asentamaan Android 14:n ensimmäisen beta-version, varmista, että sinulla on Pixel 5 (tai uudempi malli) ja Pixel 5a tai jokin sen seuraajista. Voit ilmoittautua testausohjelmaan noudattamalla Googlen virallisia ohjeita.