Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Entä jos velkakattoa ei nosteta? Selitetty

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Entä jos velkakattoa ei nosteta? Selitetty

Yhdysvalloissa velkakatto on kriittinen kysymys, joka vaikuttaa maan talouteen. Velkakatto on lakisääteinen raja sille, kuinka paljon rahaa Yhdysvaltain hallitus voi lainata laskujensa maksamiseen, ja sen nostaminen tulee usein etualalle. Mutta entä jos velkakattoa ei nosteta? Tässä artikkelissa tutkimme sen vaikutusta Yhdysvaltain talouteen.

Entä jos velkakattoa ei nosteta? Selitetty

Yhdysvaltain hallitus käyttää alijäämäistä budjettia, mikä tarkoittaa, että he käyttävät enemmän kuin saavat verotuloja. Ylijäämävaatimusten täyttämiseksi maan on lainattava varoja asianomaisilta osapuolilta. Kuitenkin, kun talous saavuttaa lainanoton rajan, ei ole minnekään muualle mennä, koska kukaan ei ole halukas lainaamaan sinulle lisää rahaa. Tämä on tilanne, jota Yhdysvallat tuijottaa tällä hetkellä.

Nyt Yhdysvaltojen ainoa ratkaisu on velkakaton nostaminen. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, eikä se toistaiseksi ole vaihtoehto. Joten tässä kysymys kuuluu, mitä jos velkakattoa ei nosteta? Kuten käy ilmi, Yhdysvalloilla on rahaa hoitaa asiat sujuvasti kesäkuuhun asti, mutta sen jälkeen heidän on turvauduttava pelkästään verorahoihin. Tämä tarkoittaa, että jotkin velvoitteet, kuten julkisen sektorin työntekijöiden palkkojen maksaminen, eläkkeiden maksaminen ja muutamat muut julkiset menot, eivät välttämättä toteutuisi.

Yhdysvaltain suurin velka on maan sisällä. Japani, Kiina ja Iso-Britannia ovat eräitä sen suurimmista arvopapereiden haltijoista maan ulkopuolella. Heidän valtionvelkaansa pidetään rahoitusjärjestelmän turvallisimpana omaisuuseränä, ja tästä syystä huomattava osa muiden omaisuuserien hinnasta on johdettu edellisen hinnasta. Joten jos Yhdysvallat laiminlyö velkansa, niin:

  • Lainakuluissa olisi suuri piikki Amerikassa, ja tämä aiheuttaisi suuren piikin lainakuluissa kaikkialla maailmassa.
  • Jokainen omaisuus, joka näytti turvalliselta vedolta, menettäisi nyt suurimman osan liikearvostaan.
  • Tulee vakavia makrotaloudellisia häiriötekijöitä.

Velkaan liittyvät ongelmat

Yhdysvaltain velka ei ole mitään uutta. Jo aiemmin maa on kamppaillut velkojensa kanssa ja nähnyt vastaavia tilanteita, mutta tällä kertaa asiat ovat hieman vakavampia. Yhdysvaltain hallitus lainaa valtavia summia rahaa maksaakseen laskujaan. Ne velkaraja saavutti tammikuun 19. päivänä tämän vuoden. Vaikka nyt käytetään poikkeuksellisia keinoja, tilanne on niin varma, että suunnitelma loppuu kesäkuuhun mennessä.

🔥 Empfohlen:  iOS 17 saattaa lisätä valtavan Android-ominaisuuden iPhonellesi

Tämä on silloin, kun Yhdysvallat saavuttaa velkakaton, eikä se voi laskea liikkeeseen uutta velkaa eivätkä siksi pysty maksamaan laskujaan. Tämä käynnistää toimintaketjun, jossa hallitus laiminlyö maksunsa ja tämä ajaisi maailmantalouden myllerrykseen. Ja toistaiseksi toteuttamiskelpoisin vaihtoehto on nostaa lainakattoa tai keskeyttää se.

Yhdysvaltain hallitus on velkaa biljoonia dollareita, jotka kuuluvat eri tahoille, kuten keskuspankille, hallituksille jne. Yhdysvaltain valtion obligaatiot ja muut arvopaperit sisältyvät näihin velkoihin, koska niitä pidetään turvallisimpana sijoituksena. Jotkut maat eri puolilla maailmaa ovat ostaneet myös US Treasury Securities -paperia. Yhdysvaltain viisain velkamaa valehtelee:

  • Japani 1,1 biljoonalla dollarilla
  • Kiina 859 miljardilla dollarilla
  • Yhdistynyt kuningaskunta 668 miljardilla dollarilla
  • Belgia 331 miljardilla dollarilla
  • Luxemburg 318 miljardilla dollarilla

USA saavuttaa velkakaton lähes joka vuosi näinä päivinä

COVID-19-pandemian jälkeen maailmantalouden tilanne on ollut jo erittäin huono. Maailma oli juuri nousemassa jaloilleen, mutta tässä me olemme ja tuijotamme jälleen toistuvaa ongelmaa, joka liittyy Yhdysvaltojen velkakaton osumiseen. Yhdysvaltojen velka on ongelma, joka toistuu joka vuosi, ja suurin osa Yhdysvaltojen velasta jakautuu kahden maan kesken, joista toinen on Kiina. Ajatus katon nostamisesta tai ripustamisesta on ollut keskusteluna jo pitkään.

Lainaraja on asetettu kuvassa 31 381 biljoonaa dollaria. Viime vuosi oli ensimmäinen kerta, kun valtionvelka ylitti 31 biljoonan dollarin rajan ja tänä vuonna se on mennyt yhden paremmin. Nyt jos velkakattoa nostetaan, menoja on leikattava republikaanien mukaan. Presidentti Joe Biden on kuitenkin vakuuttanut, että hän ei sido menoleikkausten kysymystä velan katto.

Koska puhumme velkakatosta, teidän kaikkien on oltava uteliaita siitä, kuinka suurta lukua tarkastelemme. USA:n kaltaiselle suurelle ja tärkeälle kansakunnalle velkakaton oletetaan olevan valtava, ja se todellakin on. Yhdysvaltojen velkakatto on erittäin korkea ja siksi se on suuri huolenaihe, kuten näimme vastauksessa kysymykseen – entä jos velkakattoa ei nosteta?

🔥 Empfohlen:  Vendoo-hinnoittelu selitetty ja miksi se kannattaa sijoittaa

Yhdysvaltain velkakatto on 31 biljoonaa dollaria. Ja he törmäsivät tähän kattoon jo tammikuussa 2023. Ja nyt tilanne on niin huono, että kansalla on kesäkuun ensimmäiseen viikkoon asti aikaa saada asiat takaisin raiteilleen tai he ovat vaarassa vaikuttaa paitsi oman maansa, myös koko maailman taloudelliseen tilanteeseen.

Yhdysvallat on yksi maailman suurimmista valtioista, koska ne ovat supervalta. Tästä syystä Yhdysvaltojen velka koskee koko maailmaa. Nyt tiedät mitä jos velkakattoa ei nosteta.

Vain aika näyttää, kuinka paljon enemmän vahinkoa Yhdysvaltain velkakatto voi aiheuttaa maailmantaloudelle. Suurin osa Yhdysvaltojen velasta johtuu menoista, joita muut valtiot eivät hyväksyisi eivätkä kansalaiset itse. Joten, ei ole paljon kannattajia, jos he päätyvät kaatumaan tämän fiaskon takia.

Table of Contents