Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Esimerkkejä onnistuneista fuusioista ja yritysostoista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Esimerkkejä onnistuneista fuusioista ja yritysostoista

Melko onnistuneet fuusiot ja yritysostot johtavat tuloksena oleviin organisaatioihin, joilla on suurempi vaikutusvalta, ostovoima ja teknologia kuin ennen näitä kauppoja olemassa olleilla yrityksillä. Tässä käsitellään muutamia esimerkkejä onnistuneista fuusioista ja yritysostoista, jotka ovat vaikuttaneet talouteen ja ihmisten elämäntapaan.

Esimerkkejä onnistuneista fuusioista ja yritysostoista

Sirius – XM -fuusio

2000-luvulla mm. Sirius ja XM kamppailivat vastustajina hallitakseen satelliittiradiomarkkinoita. Myöhemmin, vuonna 2007, he päättivät yhdistää voimansa, jotta he voisivat tarjota asiakkailleen enemmän viihdevaihtoehtoja (ja rehellisesti sanottuna eliminoida toistensa suurimmat kilpailijat, jotta he voivat hallita täysin satelliittiradiomarkkinoita).

Sulautumisen kannalta suuri ongelma syntyi, kun FCC ilmoitti yrityksille, että niiden lisenssit eivät antaisi niiden muuttua yhdeksi yhtiöksi. Vuosi kului paperityössä ja odottelussa. Tämän jälkeen kaksi yritystä saivat esteen, joka melkein pakotti heidät irtisanomaan sopimuksensa.

Siriukselle ja XM:lle hyväksynnän saaminen kesti paljon aikaa. Lopulta FCC kuitenkin salli. Sirius XM on kuitenkin suhteellisen uusi yritys, ja se on tarjonnut tilaajille enemmän vaihtoehtoja. Se tekee siitä menestystarinan.

Disneyn ja Pixarin fuusio

Harvat fuusiot ympäri maailmaa ovat tuoneet enemmän onnea ihmisille, kuten Disney ja Pixar.

Ennen sulautumisen toteuttamista Disney työskenteli Pixarin jakelijana. Pixar loi elokuvat, ja Disneyn työnä oli varmistaa, että ne siirtyvät lasten ja aikuisten käsiin maailmanlaajuisesti.

Kun jakelusopimus lähestyi päättymistä, Pixar ja Disney eivät halunneet erota. Molemmat yritykset totesivat, että sen sijaan, että työskentelivät erikseen, ne voisivat hyötyä eniten tekemällä yhteistyötä. Tämä johti animaatioelokuvien tulvaan markkinoilla, mukaan lukien WALL-E, Up ja Bolt. Sulautumisen jälkeen Pixar havaitsi, että sillä oli riittävästi rahaa ja työvoimaa kahden elokuvan julkaisemiseen vuodessa. Ilman Disneyn apua se ei osoittautunut todeksi. Kaikille niille, jotka rakastavat Pixar-elokuvia, tämä fuusio on suuri menestys.

🔥 Empfohlen:  4 syytä, miksi jokaisen yrityksen tulisi käyttää videota sähköpostimarkkinoinnissa

Exxonin ja Mobilin fuusio

Exxon ja Mobil oli olemassa kahtena täysin erillisenä öljy-yhtiönä vuoteen 1999 asti. He yhdistivät voimansa yhdeksi historian suurimmista fuusioista vuonna 1999. Exxon-Mobil sai vertaansa vailla olevan ulottuvuuden fossiilisten polttoaineiden markkinoilla tämän 81 miljardin dollarin sopimuksen ansiosta. Sulautumissopimus oli niin suuri, että FTC vaati näiden yhtiöiden omistamien huoltoasemien uudelleenjärjestelyä. FTC pelkäsi, että ilman tätä uudelleenjärjestelyä sulautunut yritys muodostaisi monopolin.

Kuinka onnistunut tämä fuusio oli? Vuonna 2008 tuloksena syntynyt yritys ansaitsi yli 11 miljardia dollaria yhdellä vuosineljänneksellä. Ei koko vuosi; vain yksi neljännes!

Tällä hetkellä se on yksi maailman suurimmista öljy- ja kaasualan julkisista yrityksistä. Luvut huomioon ottaen on selvää, että kyseessä on erittäin onnistunut fuusio.

Suositus:

Fuusiot eivät kuitenkaan toimi joka kerta. Eri yrityksillä on erilaiset filosofiat, joiden vuoksi niiden on joskus mahdotonta yhdistää voimiaan, vaikka niistä olisi niille hyötyä. Yllä olevat esimerkit osoittavat, että jotkut fuusiot ja yrityskaupat voivat toimia poikkeuksellisen hyvin. Yritysjuristeilla on näissä fuusioissa ja yrityskaupoissa merkittävä rooli. He ovat niitä välittäjiä, jotka ottavat vastuun kaikkien paperitöiden suorittamisesta ja katsovat mahdollisuuksia suosia tällaisia ​​kauppoja lain nojalla.