Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Facebook Alternatives 2023 – sosiaaliset verkostot, jotka eivät myy tietojasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Facebook Alternatives 2023 – sosiaaliset verkostot, jotka eivät myy tietojasi

Ihmiset alkavat tiedostaa, mitä Facebook tekee tiedoillasi.

Itse asiassa Ponemon Instituten mukaan luottamus Facebookiin romahti 66 prosenttia vuonna 2018.

Vuoteen 2021 mennessä useiden sisäisten asiakirjojen vuotojen jälkeen heidän maineensa heikkeni edelleen. Jotain, josta he ovat tehneet vähän toipuakseen tähän päivään mennessä. Yhdellä yrityksellä voittaa tämä yritys muutti emomerkkinsä “Metaksi”, mutta tämä vain lisäsi öljyä jo valmiiksi kiihkeälle tulipalolle.

Muutaman viime vuoden aikana Facebook on kerännyt valtavia määriä tietoja kaikista käyttäjistään, mikä on suoraan sanottuna pelottavaa. Näet tarkalleen, mitä Facebookilla on, lataamalla tietosi zip-tiedostosi tästä.

Kaikkea valokuvista ja viesteistä kaikkien puhelimesi matkapuhelinnumeroihin. Heillä on myös kaikki tekstiviestisi, jotka olet kirjoittanut matkapuhelimeesi! On hullua kuinka paljon heillä on. Ja äskettäisen Facebookl CA -skandaalin myötä ihmiset etsivät nyt Facebookille vaihtoehtoja, joissa yksityisyyttä kunnioitetaan ja yksityisiä tietoja ei koskaan jaeta tai myydä muille yrityksille tai organisaatioille.

Usko tai älä, on olemassa paljon sosiaalisia verkostoja ja viestintäsovelluksia, joita voit käyttää Facebookin sijaan. Nämä verkot ja sovellukset ovat eläneet vuosia Facebookin mahtavan pedon varjoissa. Mutta nyt on aika tutkia parempaa tapaa olla vuorovaikutuksessa ystävien ja perheen kanssa ilman pelkoa, että tietosi varastetaan ja tallennetaan valtaville palvelimille kaukaisiin paikkoihin.

Parhaat sosiaalisen verkoston vaihtoehdot Facebookille

WT Social

WT Social on sosiaalinen verkosto, jonka tavoitteena on olla Facebookin täydellinen vastakohta. Tunnuslause kertoo kaiken: WT Social on myrkytön sosiaalinen verkosto.

Verkon perusti Wikipedian perustaja Jimmy Wales. Wikipedian mikrobloggaaminen ja sisältöominaisuudet ovat yleisiä WT Socialissa. Mutta mikä tärkeintä, siitä puuttuu kaikki Facebookin mukana tuleva tiedonkeruu.

WT Socialissa tietojasi ei kerätä eikä myydä. Ei vain sitä, vaan mainostajat eivät sanele, mitä sivustolla on tai mitä näet. Ei ole edes algoritmeja, jotka valikoivat syötteen puolestasi. Jäsenillä on täysi määräysvalta käyttökokemuksesta.

Verkosto ottaa myös ankaran kannan harhaanjohtavaa sisältöä vastaan. Osallistujat voivat helposti muokata sisältöä, joka on täynnä vääriä tietoja. Lisäksi WT Social poistaa jäsenet, jotka rikkovat sivuston ehtoja. Se on reilu ja rehellinen alusta, joka keskittyy ihmisten yhdistämiseen; helppo ja yksinkertainen.

EyeEm

Jos pidät Facebookin valokuvien jakamisesta, EyeEm voi olla oikea valinta. Tämä vuonna 2011 perustettu alusta on kehittynyt melkoisesti alusta alkaen. Se alkoi vain mobiilisovelluksena, johon käyttäjät voivat ladata ja jakaa iPhone-kuvia. Nykyään se on digitaalinen tila, joka palvelee sekä valokuvaajia että yrityksiä.

EyeEmiin valokuvaajat voivat ladata parhaat kuvansa. Muut käyttäjät voivat sitten olla vuorovaikutuksessa valokuvien kanssa, jakaa niitä ja oppia lisää valokuvauksen taiteesta.

EyeEmin bisnespuoli on valloittanut valokuvausmaailman myrskyllä. EyeEm toimii yli 100 miljoonan korkealaatuisen kuvan tietokantana. Kuka tahansa voi lisensoida valokuvia alustalta. EyeEm on kuitenkin erityisen suosittu tuotemerkkien ja markkinointitoimistojen keskuudessa.

Hienoa EyeEmissä on, että se käyttää tekoälyä löytääkseen parhaat kuvat etsijöille, ei mainontaa.

Yubo

Yubo esittelee itsensä seurustelun sosiaalisena verkostona. Vilkaise sovellusta ja huomaat, että Yubo ei ole käyttäjien seurantaa tai sinua lyömistä mainoksilla viiden sekunnin välein.

Alusta kerää tietoja. Mutta suuri osa siitä liittyy täysin valinnaisiin toimiin. Vielä parempi, Yubo on melko läpinäkyvä tiedonkeruun suhteen. Tietosuojakäytäntö on helppo ymmärtää, ja kaikki ehdot on laadittu sinun luettavaksi.

Yubo on yksinkertainen verkko, joka keskittyy suoratoistoon. Jäsenet voivat luoda live-istuntoja jopa 10 eri striimaajalla ja rajoittamattomalla määrällä katsojia. Sovelluksen pääsivulla voit etsiä suoria lähetyksiä aiheiden perusteella. Voit myös seurata suosikkistriimaajiasi, jotta tiedät aina, milloin ne julkaistaan.

Alusta on suunnattu 13–25-vuotiaille käyttäjille. Nuorempien käyttäjien suojelemiseksi Yubo jakaa jäsenet kahteen yhteisöön. Yli 18-vuotiaat eivät voi olla vuorovaikutuksessa nuorempien käyttäjien kanssa ja päinvastoin.

MeWe

Vuoden 2014 julkaisustaan ​​lähtien MeWe on asettanut yksityisyyden etusijalle. Alusta mainostaa, että se on “Seuraavan sukupolven sosiaalinen verkosto”. Miten se eroaa Facebookista? No, MeWe:llä ei ole mitään mainoksia. Syötteessäsi on vain sisältöä seuraamiltasi.

MeWe ei myöskään anna tietoja minun tai myy yksityisiä tietojasi. Alusta luottaa valinnaisiin maksullisiin palveluihin tulojen tuottamiseksi. Voit ostaa lisätallennustilaa Secret Chat -tilillesi tai maksaa muutaman dollarin mukautetuista hymiöistä. Äskettäin MeWe julkaisi premium-tason suunnitelman, jossa on muutama kuukausi. Se aloitti myös yritystason palveluiden tarjoamisen lukuisilla maksullisilla ominaisuuksilla, jotka on tarkoitettu liiketoimintaa ja yhteistyötä varten.

Kaikista valinnaisista ostoista huolimatta MeWe-ydinpalvelu on täysin ilmainen kenen tahansa käytettäväksi. Tilin avulla voit luoda viestejä, jakaa sisältöä ja paljon muuta. Siellä on myös suojattu chat-järjestelmä. MeWe ei käsittele syötettäsi millään tavalla. Joten hallitset aina näkemääsi.

PixelFed

PixelFed on hajautettu sosiaalisen median alusta, joka lanseerattiin vuonna 2018. Toisin kuin monet keskitetyt sosiaalisen median alustat, PixelFed on yhteisön omistama ja hallinnoima, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat paremmin hallita tietojaan ja niiden käyttöä.

Alusta käyttää hajautettua palvelinverkkoa sisällön isännöintiin. Tämä tarkoittaa, että ei ole yhtä vikaa tai hallintaa, ja käyttäjät voivat olla yhteydessä muihin ilman keskusviranomaista.

🔥 Empfohlen:  Voiko SEO lisätä verkkosivustoni liikennettä? (Jos on, niin miten)

PixelFed on monella tapaa samanlainen kuin Instagram, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa valokuvia ja videoita, seurata muita käyttäjiä ja olla yhteydessä sisältöön tykkäysten ja kommenttien kautta. Käyttäjillä on myös mahdollisuus hallita, kuka näkee heidän sisältönsä ja ketä he seuraavat.

Yksi PixelFedin tärkeimmistä ominaisuuksista on yksityisyyden ja käyttäjien hallinnan painottaminen. Alusta ei seuraa käyttäjätietoja tai näytä kohdistettuja mainoksia. Se on myös rakennettu avoimen lähdekoodin teknologiaan.

Friendica

Friendica on toinen hajautettu alusta, joka haluaa tarjota käyttäjille enemmän vapautta. Tämä verkosto on paljon monimutkaisempi kuin Facebook. Mutta kehittäjät pyrkivät tekemään sen mahdollisimman helpoksi ei-teknisille käyttäjille tulevaisuudessa. Toiveena on luoda verkkosivustoille WordPressin kaltainen asennusprosessi.

Friendica ei ole yhden henkilön omistuksessa. Itse asiassa ohjelmisto on avoimen lähdekoodin ja saatavilla GitHubissa. Jatkuvaa kehitystyötä tekevät vapaaehtoiset. Mutta se ei ole estänyt Friendicaa saamasta vetovoimaa sosiaalisessa mediassa.

Kun luot tilin Friendicaan, sinun on asennettava ohjelmisto yhteensopivaan järjestelmään. Pohjimmiltaan teet oman Friendica-palvelimesi, jonka voit sitten muodostaa yhteyden muihin. Se on loistava tapa muodostaa yhteys ja tarkastella viestejä haluamiltasi ihmisiltä samalla, kun vältyt muulta melulta.

Käyttäjät voivat integroida yhteystietoja muilta alustoilta. Alustalla on myös mahdollista lähettää viestejä muihin verkkoihin. Avoimen lähdekoodin luonteensa ansiosta Friendica tulee vain joustavammaksi kehittyessään.

Ello

Ello aloitti toimintansa jo vuonna 2014 melkoisen kohinalla Yhdysvalloissa, sillä se oli aika, jolloin Facebook muutti jäsentensä nimiä koskevaa käytäntöään, jossa heidän oli käytettävä oikeaa laillista nimeään. Sen suosio kasvoi, kun Ello esitteli itsensä maailmalle “Facebookin tappajana sosiaalisena verkostona”, joka ei työnnä mainoksia käyttäjien kurkusta alas eikä myy ihmisten tietoja kolmansille osapuolille.

Ello kasvaa jälleen kovaa vauhtia, varsinkin kun #deletefacebook-liike kiihtyy. Ihmiset haluavat tuntea olonsa turvalliseksi sosiaalisessa verkostossa, eikä se tällä hetkellä näytä olevan Facebookissa. Siksi Ellon kaltaiset alustat nielevät näitä Facebook-siirtolaisia.

Ello on tällä hetkellä taiteilijoiden ja luovien ihmisten koti, mutta sillä on alusta kaikenlaisille käyttäjille.

Vero

Vero esittelee itsensä “sosiaalinen verkosto jokaiselle, joka rakastaa jotain tarpeeksi jakaakseen sen – ja haluaa hallita sitä, kenen kanssa jakaa sen. Aivan kuten oikeassa elämässä.”

Vero on tilauspohjainen sosiaalinen verkosto. Se ei näytä mainoksia eikä kerää tietoja. Se on täysin erilainen malli kuin Facebook siinä mielessä, että Facebook tarvitsee käyttäjätietoja ansaitakseen niistä rahaa. Vero kerää käyttötietoja, joiden avulla nähdään kuinka usein sovellusta käytetään, mutta huomaa, että tämä vaihtoehto on oletuksena pois päältä. Toisin kuin Facebook, jossa kaikki on päällä ja sinun täytyy mennä asetuksiin ja sammuttaa ne.

Toinen hieno asia heidän keräämissä käyttötiedoissa on se, miten ne näytetään sinulle. Vero haluaa käsitellä sosiaalisen median riippuvuutta.

Vero sanoo, että he haluavat alustan parantavan elämääsi eikä heikentävän sitä. Joten he käyttävät sinulta keräämiään käyttötietoja näyttääkseen, kuinka paljon aikaa vietät sovelluksessa, jotta voit hallita näyttöaikaasi.

Mastodon

Mastodon lanseerattiin vuonna 2017 ja teki melkoisen vaikutuksen sosiaalisten verkostojen näyttämöön. Mastodon on ilmainen avoimen lähdekoodin sosiaalinen verkosto. Julkaisuhetkellä se esiteltiin avoimen lähdekoodin Twitter-kilpailijana, mutta ihmisten poistuessa Facebookista sitä käytetään samalla tavalla kuin Facebookia, mikä tekee siitä todella hyvän vaihtoehdon Facebookille.

Mastodon on viime kädessä hajautettu vaihtoehto kaikille kaupallisille sosiaalisen verkoston alustoille, mikä tarkoittaa, että yksikään yritys ei omista sitä tai voi monopolisoida viestintääsi.

Steemit

Steemit on kuin Redditin ja Quoran risteys, jossa voit julkaista julkaisusi, jotka voidaan äänestää ylös tai alas riippuen siitä pitävätkö ihmiset niistä vai eivät (samanlainen kuin reddit ja quora).

Kun saat plusääniä, saat Steem-kryptotokeneita, jotka sopivat hyvin kryptovaluuttojen ja avoimen lähdekoodin harrastajille. Myös ihmiset käyttävät alustaa sen korvauksen vuoksi käyttäjille alustan käyttämisestä.

Käyttäjien ei tarvitse julkaista mitään, jos he eivät halua, ja sitä voidaan käyttää yksinkertaisesti uutisten kokoajana tai vain alustana osallistuakseen tiettyihin kiinnostuksen kohteihin liittyviin keskusteluihin.

Steemitillä on noin 10 miljoonaa käyntiä kuukaudessa, mikä on vähän verrattuna Facebookiin! Mutta se kasvaa, eikä se niele henkilötietojasi ja myy niitä kolmansille osapuolille.

Raftr

Raftr kutsuu itseään “sivistyneeksi sosiaaliseksi verkostoksi”. Sen julkaisi vuonna 2017 Sue Decker, entinen Yahoo-johtaja. Tässä alustan visio on luoda paikka, jossa keskustelut ja avautuvat tarinat ovat puhtaasti keskipisteenä. Se on paikka, jossa voit muodostaa yhteyden yhteisöihin, joilla on samat tai samankaltaiset kiinnostuksen kohteet kuin sinulla.

Rakastan ensimmäistä rekisteröitymissivua, koska se tarjoaa sinulle kaksi vaihtoehtoa.

1: Ota selvää, mitä todellisessa maailmassa tapahtuu

tai

2: Ota yhteyttä yliopistosi / työsi / perheesi ihmisiin jne.

Tilin luomiseksi sinun on liityttävä olemassa olevaan yhteisöön, esimerkiksi korkeakoulu- tai ammattiyhdistysyhteisöön. Voit luoda oman yhteisön, mutta tehdäksesi niin sinun tulee edustaa organisaatiota ja soittaa puhelu pyytääksesi tuotteen esittelyä.

Mitä tietoja he keräävät?

Raft kerää tietoja, mutta se on vain profiilisi rakentamista. He eivät jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Raft on loistava vaihtoehto Facebookille ja alusta, jolla voit seurata itseäsi koskevia uutisia, tapahtumia ja kiinnostuksen kohteita. Se ei kuitenkaan ole avoin kaikille.

🔥 Empfohlen:  15 erinomaista logosuunnittelun opetusohjelmaa Illustratorilla

Tämä ratkaisu on räätälöity koulutus-, työpaikka- tai voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden ympäristöihin. Se tarjoaa turvallisen alustan ryhmien väliseen vuorovaikutukseen, sisällön jakamiseen ja tietoisuuden lisäämiseen tapahtumista ja tiedoista.

Diaspora

Diaspora on mukana myös Facebook-vaihtoehtojen suhteen. Diaspora on hajautettu sosiaalinen verkosto, joka on voittoa tavoittelematon ja toimii ilmaisilla Diaspora-ohjelmistoilla. Ohjelmisto on ilmaisen henkilökohtaisen web-palvelimen muodossa.

Diaspora on hajautettu, mikä tarkoittaa, että kukaan ei omista sitä. Tämä tarkoittaa, että sillä ei ole minkäänlaista mainontaa ja yritysten sekaantumista. Se ei myöskään kerää tietojasi. Kun luot tilin, olet vastuussa omista tiedoistasi ja säilytät henkilötietojesi omistusoikeuden.

Toisin kuin Facebook, Diaspora sallii sinun käyttää mitä tahansa identiteettiä, joten pseudonyymit ja lempinimet sopivat näyttää profiilissasi. Voit käyttää hashtageja, mainintoja, tekstin muotoilua jne.

Diasporian tunnuslause on “verkkososiaalinen maailma, jossa sinä hallitset”.

Minusta päinvastoin kuin Facebook, mikä on sanottava, että se on varsin virkistävää. Heidän kolme “avainfilosofiaa” ovat hajauttaminen, vapaus ja yksityisyys. Sinulla on “täydellinen valvonta siihen, mikä on sinun” Diasporan tietosuojakäytännön mukaisesti. Päätät kenen kanssa jaat tietosi, koska omistat ne.

Käyttäjät voivat liittyä “podeihin” – itsenäisesti ajaa palvelimia, jotka sijaitsevat kaikkialla maailmassa. Voit olla vuorovaikutuksessa vain muiden luotettaviksi katsomiesi podien kanssa.

Mielet

Minds on avoimen lähdekoodin sosiaalinen verkosto, jonka Bill Ottman, John Ottman ja Mark Harding loivat vuonna 2012, mutta lanseerattiin yleisölle vuonna 2015.

Alusta on yhteisön omistama sosiaalisen verkostoitumisen alusta, joka palkitsee käyttäjiään heidän aktiivisuudestaan ​​verkossa, kuten Steemit-alusta. He tekevät tämän maksamalla käyttäjille kryptomuodossa ja tarjoamalla käyttäjille enemmän näkemyksiä lähetetystä sisällöstä. Minds seuraa jokaisen käyttäjän päivittäistä panosta ja suhteessa yhteisöön. Summa, jonka käyttäjä saa, määräytyy hänen prosenttiosuutensa perusteella verkossa, mikä sitten määrittää hänen osuutensa päivittäisestä palkintopoolista.

Minds-sosiaalinen verkosto on rakennettu vapauden, läpinäkyvyyden, yksityisyyden ja demokratisoitumisen perustalle.

Klubitalo

Clubhouse on sosiaalisen verkostoitumisen sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua live-äänikeskusteluihin ja keskusteluihin muiden käyttäjien kanssa erilaisista aiheista.

Klubitalo oli aluksi avoin pienelle määrälle ihmisiä. Se saavutti valtavan suosion sen yksinoikeudella vain kutsuun perustuvan politiikan ansiosta, joka loi käyttäjien keskuudessa eksklusiivisuuden ja houkuttelevuuden tunteen.

Klubitalo muistuttaa nykyaikaisen podcastin ja vanhanaikaisen chat-huoneen yhdistelmää.

Niin kutsutun sosiaalisen äänisovelluksen käyttäjät voivat mennä chat-huoneisiin kuuntelemaan ja keskustelemaan heitä kiinnostavista aiheista tai he voivat isännöidä omia huoneitaan. Sovellus tarjoaa erilaisia ​​chat-huoneita, joissa käyttäjät voivat osallistua keskusteluihin esimerkiksi teknologiasta, liiketoiminnasta, viihteestä ja sosiaalisista aiheista.

Sovellus on houkutellut monenlaisia ​​käyttäjiä, kuten julkkiksia, yrittäjiä ja alan johtajia, mikä tekee siitä ainutlaatuisen alustan verkostoitumiseen ja tiedon jakamiseen.

Kaiken kaikkiaan Clubhouse on uusi ja innovatiivinen tapa olla yhteydessä muihin ja tutkia monenlaisia ​​aiheita mukaansatempaavien äänikeskustelujen avulla. Se ei ole ollenkaan Facebookin kaltainen, koska se koskee ääntä, mutta alustalla on samanlainen tunnelma, joka on tehnyt siitä niin suositun niin lyhyessä ajassa.

Vaihtoehtoja Facebook Messengerille / Whatsappille

Signaali

Signal on monipuolinen viestintäsovellus, joka on avoimen lähdekoodin ja ilmainen käyttää. Toisin kuin Facebook Messenger ja Whatapp, Signal on rakennettu turvallisuutta ja yksityisyyttä ajatellen. Jokaisessa keskustelussasi, olipa kyseessä yhden henkilön tai ryhmän kanssa, käytetään päästä päähän -salausta. Tämä varmistaa, että tietosi ovat turvassa uteliailta katseilta.

Suojausominaisuudet eivät ole valinnainen kytkin, jonka otat käyttöön asetusvalikosta. Sen ympärille Signal on rakennettu. Edes kehittäjillä ei ole pääsyä keskusteluihisi.

Sovellus on erittäin intuitiivinen ja sisältää kaikki ominaisuudet, joita voit odottaa nykyaikaiselta viestintäalustalta. Voit lähettää tekstipohjaisia ​​viestejä, äänimuistioita, valokuvia, videoita ja paljon muuta. On jopa ääni- ja videopuheluita. Signal käyttää tavallisia solunumeroita pitääkseen nimesi yksityisenä. Lisäksi on useita tapoja varmistaa jonkun henkilön henkilöllisyys, joka yrittää kommunikoida kanssasi sovelluksen kautta.

Threema

Threema on suojattu viestintäsovellus, joka julkaistiin vuonna 2012. Sovellus on suunniteltu erittäin turvalliseksi, ja siinä on päästä päähän -salaus kaikille viesteille ja puheluille. Käyttäjien ei tarvitse edes antaa henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita, luodakseen tilin. Tämä tarkoittaa, että voit kommunikoida muiden kanssa säilyttäen samalla yksityisyytesi ja nimettömyytesi.

Yksityisyys on Threeman ytimessä niin paljon, että heillä itsellään palveluntarjoajana ei ole mitään tapaa lukea viestintäsi. Päästä päähän -salaus tarkoittaa, että vain sinä ja vastaanottaja voitte lukea keskustelusi.

Se on saatavilla kaikkiin tärkeimpiin käyttöjärjestelmiin, ja se on myös täysin GDPR-yhteensopiva, mikä on rauhoittavaa yrityksille, jotka haluavat turvallisen viestintävaihtoehdon.

Tox

Toxin tarina on aivan liian tuttu nykypäivän digitaalisessa ympäristössä. Pikaviestintäalusta aa-tiimin ideana, joka oli kyllästynyt sovelluksiin, jotka vakoivat, seurasivat ja sensuroivat käyttäjiä. Sen sijaan, että olisi jatkanut näiden alustojen käyttöä, tiimi loi oman. Lopputuote on Tox!

Tox käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Se luottaa peer-to-peer-teknologiaan, joka yhdistää sinut turvallisesti luotettujen ystävien ja perheen kanssa. Jokainen yhteys on salattu avoimen lähdekoodin kirjastoilla. Joten ainoat ihmiset, jotka voivat nähdä keskustelusi, ovat ne, jotka ovat osa sitä.

Jotta asiat olisivat vieläkin parempia, Toxilla ei ole keskitettyä palvelinta tai tietokantaa. Se kaikki toimii DigitalOcean-pilviinfrastruktuurin avulla. Joten hakkerit voivat murtautua sisään ja varastaa tietoja.

🔥 Empfohlen:  20 verkkosivustoa, jotka tekivät minusta paremman verkkokehittäjän

Tox keskittyy tarjoamaan käyttäjille turvallinen ja mainostamaton alusta. Sinun ei tarvitse olla huolissaan siitä, että sinua pommitetaan mainoksilla tai siitä, että tietojasi kerätään ja myydään. Se on ilmainen alusta, jossa on kaikki ominaisuudet, joita tarvitset yhteydenpitoon.

Matriisi

Matrix on mielenkiintoinen verkko, joka hyödyntää edistynyttä teknologiaa parantaakseen yksityisyyttäsi. Se on avoimen lähdekoodin verkko, joka on täysin hajautettu. Viestialustaa ylläpitää voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on riippumaton suuryrityksistä. Tämän seurauksena tietosi pysyvät turvassa tiedon louhintajilta, mainostajilta ja hakkereilta.

Teknisesti Matrix on pikemminkin keskustelukauppa kuin perinteinen viestintäjärjestelmä. Kun lähetät viestejä ystävillesi, tiedot replikoidaan kaikkien keskusteluun osallistuvien palvelimien kautta. Ei ole yhtä tallennuskeskusta. Tämä tarkoittaa, ettei ole olemassa yhtä ohjauspistettä tai haavoittuvaa pistettä.

Kaikki keskustelusi on myös suojattu päästä päähän -salauksella. Lähetätpä tiedostoja tai soitat äänipuheluita VoIP:n kautta, kaikki on turvassa.

Yksi hieno asia Matrixissa on, että voit muodostaa yhteyden eri alustoilla. Matrix toimii turvallisena siltana muihin verkkoihin, jolloin ne voivat linkittää toisiinsa. Se todella luo suuremman turvallisen viestinnän matriisin.

Elementti

Element on turvallinen, avoimen lähdekoodin viestintä- ja yhteistyösovellus, joka tarjoaa päästä päähän -salauksen viesti-, ääni- ja videopuheluille. Se tunnettiin aiemmin nimellä Riot, ja se nimettiin uudelleen Elementiksi vuonna 2020. Element perustuu avoimen lähdekoodin Matrix-protokollaan, joka mahdollistaa turvallisen viestinnän eri laitteiden, alustojen ja palvelujen välillä.

Kuten monissa tässä esitetyissä ratkaisuissa, hajauttaminen on tämän tuotteen ytimessä. Element käyttää hajautettua palvelinverkkoa, ja käyttäjät voivat valita, missä isännöivät tietojaan, joko itse tai käyttämällä kolmannen osapuolen palvelinta. Tämä arkkitehtuuri mahdollistaa paremman tietosuojan ja turvallisuuden, koska käyttäjät voivat hallita tietojaan täysin.

Yksi hieno ominaisuus on se, että Element tukee ristiin allekirjoitettua laitevarmennusta, jonka avulla käyttäjät voivat tarkistaa yhteyshenkilöiden henkilöllisyyden ja varmistaa, että heidän viestintään on turvallista.

Element on hyvin muokattavissa ja tukee monenlaisia ​​ominaisuuksia, kuten ryhmäkeskusteluja, tiedostojen jakamista ja integrointia muihin palveluihin, kuten Jira ja Trello. Se on saatavilla kaikille tärkeimmille työpöytä- ja mobiilialustoille.

Ei mainoksia tai seurantaa, eikä sinun tarvitse myöskään antaa puhelinnumeroasi.

Telegram

Telegram on söpö pieni sanansaattaja, joka on täynnä hauskoja taideteoksia ja animoituja maskotteja. Mutta älä anna värikkään luonnon hämätä sinua. Telegram käyttää joitain vahvoja salaustekniikoita pitääkseen keskustelusi turvassa.

Viestintäohjelma on ilmainen ja avoimen lähdekoodin. Se on siis kenen tahansa saatavilla. Viestintäjärjestelmän palvelinpuoli on kuitenkin suljettu ja patentoitu.

Telegram käyttää paria erilaista salausmuotoa. Tavallisessa pilvipohjaisessa viestinnässä käytetään asiakas-palvelin/palvelin-asiakas -salausta. Tietosi salataan myös lepotilassa, kun ne saapuvat palvelimelle toista suojaustasoa varten. Käyttäjien väliset salaiset keskustelut käyttävät täydellistä päästä päähän -salausta.

Sen lisäksi, että Telegram-tietosi ovat turvassa hakkereilta, ne voivat tuhota itsensä. On olemassa useita valinnaisia ​​asetuksia, joilla voit varmistaa, että Telegram tuhoaa tietosi tietyn ajan kuluttua.

Telegram-asiakassovelluksessa on paljon ainutlaatuisia ominaisuuksia. Voit lähettää yksinkertaisia ​​viestejä, keskustella jopa 200 000 ryhmien kanssa, jakaa tiedostoja ja paljon muuta. Viestit voidaan synkronoida myös useiden laitteiden välillä.

Jami

Jami Messenger on ilmainen ja avoimen lähdekoodin SIP-pohjainen peer-to-peer-pikaviestintä, jonka avulla käyttäjät voivat kommunikoida teksti-, ääni- ja videopuheluiden kautta sekä jakaa tiedostoja ja luoda ryhmiä. Sen on kehittänyt voittoa tavoittelematon järjestö Savoir-faire Linux, ja se on saatavilla useille alustoille, mukaan lukien Windows, macOS, Linux, Android ja iOS.

Jamin alkuperä juontaa juurensa vanhaan ratkaisuun ‘SFLphone’, ja nykyisen tuotteen vakaat julkaisut ovat olleet saatavilla eri alustoilla vuodesta 2021. Kanadassa sijaitseva emoyhtiö ehdottaa tuotetta ilmaisena avoimen lähdekoodin vaihtoehtona Skypelle.

Jami on saatavilla yksittäisille käyttäjille ja myös yritysratkaisuna. Se on loistava ratkaisu viestien lähettämiseen, mutta myös median jakamiseen ja neuvottelupuheluiden turvalliseen johtamiseen. Samoin kuin Skype, voit myös jakaa näytön, mikä on bonus.

Muita oppaita, joista voi olla hyötyä…

Parhaat verkkotunnusten rekisteröijät – auttaa sinua löytämään parhaan verkkotunnuksen rekisteröijän uudelle sivustollesi.

Blogin aloittaminen – Helppo seurata opas, joka näyttää, kuinka voit luoda oman blogisi muutamassa minuutissa.

Kuinka ansaita rahaa lapsena – Hienoja miniliikeideoita ja sivuharrastuksia lapsille käteisen tienaamiseen.

Verkkosivuston luominen – Vaiheittainen opas, joka näyttää, kuinka saat täysin toimivan verkkosivuston vain 30 minuutissa.

Parhaan blogialustan valitseminen – Vertailuopas parhaisiin käytettävissäsi oleviin blogisivustoihin.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.