Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Fleschin lukemisen helppouspisteet: Onko se edelleen ajankohtainen vuonna 2023?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Fleschin lukemisen helppouspisteet: Onko se edelleen ajankohtainen vuonna 2023?

Verkkosisältö vaatii enemmän kuin vain avainsanoja ja ainutlaatuisten oivallusten levittämistä. Taistelu lukijoiden sitoutumisesta laajenee siihen, kuinka helposti yleisösi voi ymmärtää sisältöäsi.

Vaikka johdonmukainen keskittyminen luettavuuteen voi olla avainasemasi turvaamisessa SEO rankingissa, miten “luettavuus” voidaan ilmaista määrällisesti?

Flesch Reading Ease -pistemäärä on työkalu, joka tekee juuri sen. Sen algoritmikaava arvioi, kuinka helposti yleisösi ymmärtää tekstisi.

Tutkitaan Fleschin Reading Ease -pisteiden merkitystä vuonna 2023 ja annetaan vinkkejä siitä, miten se voi auttaa sinua. Tämä luettavuusindeksi ei ole enää valinnainen lisävaruste, vaan onnistuneen sisältöstrategian peruspilari.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mikä on Fleschin lukemisen helppouspistemäärä?

Rudolf Flesch keksi Fleschin Reading Ease -pisteiden 1940-luvulla. Se on tärkeä työkalu määritettäessä luettavuus englanninkielisestä sisällöstä. Tämä pistemäärä ennustaa tarkasti, kuinka hyvin yleisösi ymmärtää viestisi ja heidän käyttökokemuksensa.

Pisteet lasketaan arvioimalla sisällön lauseen ja sanan pituus. Lyhyet lauseet, joissa on lyhyempiä sanoja, saavat korkeamman pistemäärän, mikä osoittaa, että sisältö on yksinkertaisempaa ja helpompi lukea. Päinvastoin, pidemmät lauseet, joissa on pidempiä sanoja, saavat alhaisemmat arvosanat, mikä osoittaa, että sisältö saattaa sopia paremmin edistyneille lukijoille.

Varsinainen kaava Flesch Reading Ease -pisteiden laskemiseksi on seuraava:

Esimerkiksi yli 100 pistemäärä tarkoittaa, että sisältö on äärimmäisen yksinkertaista, kun taas pistemäärä 60–70 on ihanteellinen 8. tai 9. luokan lukijoille. 0-30 pisteet viittaavat siihen, että sisältö sopisi paremmin yliopistotason lukemiseen.

Voit tulkita pisteet tämän taulukon mukaan:

Pisteet Vastaava koulutaso (USA) Lukemisen vaikeus
90-100 5. luokka Erittäin helppolukuinen
80–90 6. luokka Keskustelevaa englantia kuluttajille
70–80 7. luokka Melko helppo lukea
60–70 8. ja 9. luokka 13-15-vuotiaat opiskelijat ymmärtävät sen helposti
50–60 10-12 luokka Hieman vaikea lukea
30-50 College Vaikea lukea
0–30 Yliopistosta valmistunut ja ammattilainen Erittäin vaikea lukea

The Suurin saavutettava luettavuuspistemäärä on 121,22, mutta tämä voidaan saavuttaa vain, jos jokainen lause koostuu vain yksitavuisista sanoista. Pisteellä ei ole teoreettista alarajaa, joten se voi laskea loputtomasti sanojen monimutkaisuuden perusteella.

🔥 Empfohlen:  Forever Moissanite Review 2023: Onko se laillista vai huijausta?

Kuinka tarkistaa Flesch-luokan taso

Flesch Reading Ease -kaavan lisäksi monet verkkotyökalut voivat laskea vaivattomasti sisältösi luettavuuspisteet.

Merkkilaskin

Merkkilaskin laskee Flesch Reading Ease -pisteet ja muut luettavuuspisteet, kuten Gunning Fog -indeksin, Dale-Challin ja SMOG-luetettavuuden. Se tarjoaa myös tekstin lukuajan, puheajan ja ainutlaatuisen sanamäärän.

Yoast SEO

Olennainen laajennus WordPressille, Yoast SEO tarjoaa kattavan luettavuusanalyysiraportin. Se arvioi aktiivista vs. passiivista ääntä, lauserakennetta, kappaleen pituutta, siirtymäsanoja ja alaotsikoiden jakautumista. Saat Flesch Reading Ease -pistemäärän, joka on arvioitu värikoodatulla asteikolla. Vihreä tarkoittaa hyvää luettavuutta, keltainen vaatii parannusta ja punainen vaatii merkittäviä korjauksia.

Copywritely

Suunniteltu hakukoneoptimoijille, Copywritely tarjoaa luettavuuspisteet ja tarkistaa mahdolliset SEO-ongelmat. Sen luettavuuden tarkistin käyttää Flesch-Kincaid-kaavaa, joka eroaa Flesch Reading Ease -pistemäärästä ja auttaa sinua tunnistamaan ja korjaamaan tiheän sisällön.

Mikä on ihanteellinen luettavuuspiste?

Flesch Reading Ease -pistemäärä on tehokas työkalu kirjoitetun sisällön saavutettavuuden mittaamiseen. Eli mihin pisteisiin sinun pitäisi pyrkiä?

“Ihanteellinen” luettavuuspiste riippuu yleisöstäsi. Hyvä vertailukohta on kuitenkin vähintään 60 pistemäärä, joka vastaa 8. luokan lukutasoa. Tämä taso tarkoittaa yleensä, että sisältösi on suhteellisen helppo ymmärtää.

Voit tavoitella alempia pisteitä, jos yleisösi koostuu professoreista tai erittäin tekniseltä alalta. Keskivertoyleisö saattaa tarvita apua heikomman pistemäärän saaneen sisällön ymmärtämisessä.

Voit käyttää useita strategioita parantaa sisällön laatua ja Flesch Reading Ease -pisteet:

Lyhennä lauseitasi

Pitkiä lauseita voi olla vaikea seurata, kun taas lyhyet lauseet pitävät sisällön selkeänä ja ytimekkäänä. Pitkien lauseiden jakaminen lyhyiksi tekee tekstistäsi helpommin luettavaa ja helpommin sulavaa yleisöllesi.

Jaa tekstisi otsikoiden, luettelomerkkien ja lyhyempien kappaleiden avulla. Tämä menetelmä tekee tekstistäsi helpompi lukea ja auttaa lukijoita sulattamaan tiedot.

Vähennä vaikeiden sanojen määrää

Vältä ammattikieltä ja korvaa tekstissäsi tarvittaessa yleisempiä, tunnetumpia sanoja. Valitse esimerkiksi “käytä” sijaan “käytä”.

🔥 Empfohlen:  Zaful vs Shein: Kumpi minun pitäisi valita?

Vältä tarpeettomia sanoja tai lauseita, jotka voivat tehdä tekstistäsi sekavampaa. Varmista, että jokainen lauseesi sisältää vain yhden ajatuksen tai idean.

Kirjoita yleisöllesi

Mieti aina, kenelle kirjoitat. Tekstisi tulee olla mahdollisimman monen ihmisen saatavilla. Et vain kirjoita hakukoneoptimointipisteitä varten. Kirjoitat todellisille ihmisille, jotka lukevat sisältösi. Älä tavoittele “täydellisiä pisteitä” – kirjoita merkityksellistä sisältöä, joka tuo alallesi lisäarvoa ja resonoi yleisösi kanssa.

Onko Fleschin lukemisen helppouspisteillä edelleen merkitystä vuonna 2023?

Luettavuus vuonna 2023 on elintärkeää käyttökokemuksen ja hakukoneoptimoinnin kannalta. Se on hyvän sisältömarkkinointistrategian kulmakivi. Googlen algoritmeista on tullut enemmän ihmisen kaltaisia, joten laadukas, suoraviivainen sisältö on kriittinen tekijä sijoituksissa.

Mukaan 2011 Floridan laki, otsikko XXXVII, luku 627, § 4145, vakuutus katsotaan luettavaksi, jos se saa vähintään 45 pistettä Fleschin lukemisen helppouskokeessa. Kukaan ei halua lukea vakuutuksia.

Jos ihmiset eivät ymmärrä lukemiaan sanoja, he todennäköisemmin poistuvat sivustolta. Tekstin lähettäminen, jonka luettavuuspisteet ovat huonot, lisää todennäköisesti poistumisprosenttia ja lyhentää viipymisaikaa, mikä vaikuttaa negatiivisesti hakukoneoptimointiin.

Laadukas, luettava sisältö voi rikastuttaa käyttäjäkokemusta ja sijoitusta hakukoneissa, mikä viittaa siihen, että Flesch Reading Ease -pistemäärä on edelleen ajankohtainen vuonna 2023.

Paranna Fleschin lukemisen helppouspisteitäsi asiantuntijakirjoittajilla

Vaikka Flesch Reading Ease -pisteet ovat hyödyllinen ohje sisällön arvioinnissa, se ei ole yksi kokoinen ratkaisu. Kiinnostavan sisällön kirjoittaminen on taidetta, joka ylittää saamansa numeeriset pisteet. Tyylisi, yleisösi ja alan ainutlaatuinen kielesi ovat yhtä tärkeitä. Tavoitteena ei ole suuri tulos, vaan viestin selkeys ja saavutettavuus yleisöllesi.

Nyt voit myös käyttää täydellisiä blogeja, jotka on tasapainotettu lukemisen helpottamiseksi ja jotka tarjoavat upeita, ihmisten luomia faktoja, kun työskentelet kirjoittajien kanssa WriterAccess. Heillä on kokemusta parhaiden luettavuuden kirjoituskäytäntöjen noudattamisesta. Aloita 14 päivän ilmainen kokeilu tänään ja tehosta sisältöstrategiaasi!