Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Flipkart-liiketoimintamalli – Kuinka Flipkart ansaitsee rahaa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Flipkart-liiketoimintamalli – Kuinka Flipkart ansaitsee rahaa

Jokainen Intian kansalainen on tietoinen Flipkart-nimisestä verkkokauppasivustosta. Se on yritys, joka on kasvanut nopeasti ajan myötä, pyrkinyt huipulle ja saanut huomiota suurilta nimiltä, ​​kuten Walmart, joka osti yrityksen huimat 16 miljardilla dollarilla vuonna 2018. Tällä hetkellä Flipkart on Intiassa toiseksi suurin sähköinen kaupankäyntialusta, jonka liikevaihto on noin 433 miljardia Intian rupiaa tilikaudella 2021.

Sachin ja Binny Bansal idealisoivat Flipkartin ensimmäisen kerran vuonna 2007 työskennellessään Amazonilla. Bansal-kaksot, joita usein virheellisesti pidetään veljinä, onnistuivat suunnittelemaan liiketoimintamallin kokemuksensa ja asiantuntemuksensa perusteella. Heidän liiketoimintasuunnitelmansa johti alkuperäiseen rahoitusprosessiin ulkoisista lähteistä.

Aluksi he investoivat yhteensä 5 600 dollaria ideaalisen verkkokirjakaupan kehittämiseen. 2 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Flipkart sai tarpeeksi potentiaalia kerätä miljoona dollaria Accel Intiasta. Myöhemmin he muodostivat liittoutumia Tiger Globalin kanssa keräten yhteensä 10 miljoonaa dollaria vuonna 2010 ja 20 miljoonaa dollaria vuonna 2011.Flipkart – Yleiskatsaus
Flipkartin tulot
Flipkart-liiketoimintamalli
Flipkart digitaalinen markkinointistrategia
Kuinka Flipkart toimii tarkalleen?
Muita Flipkartin tulonlähteitä

Flipkart – Yleiskatsaus

Flipkart toimii markkinapaikkana, joka yhdistää kaikki kiinnostuneet myyjät heidän potentiaalisiin asiakkaisiinsa ja auttaa heitä myymään. Flipkart noudattaa selkeää Business-to-Consumer -mallia tai yleisemmin B2C-mallia. Yli 80 kategoriassa Flipkartilla on myyjiä kaikille tavaroille, aina päivittäistavaroista, hygieniatarvikkeista, vaatteista, kirjoista, kengistä, huonekaluista, elektroniikasta jne.

Flipkartin Big Billion Day -ale on kuin festivaali maassa. Yleensä se on festivaalikaudella, jolloin saamme parhaat tarjoukset ja alennukset eri tuotteista.

Flipkartista on nyt tullut enemmän monikanavainen alusta. Se julkaisi FinTech-sovelluksensa nimeltä PhonePe. Äskettäin se on myös aloittanut pian oman elintarvikealan vähittäiskaupan nimeltä FarmerMart.

Yrityksen pääpaino on saumattoman ostokokemuksen tarjoamisessa asiakkailleen. Se panostaa voimakkaasti teknologiaan ja logistiikkaan varmistaakseen tuotteiden nopean ja tehokkaan toimituksen. Yritys on myös ottanut käyttöön innovatiivisia ominaisuuksia, kuten maksuttomia EMI-vaihtoehtoja, tuotteiden vaihtokäytäntöjä ja takaisinostotakuita.

Vuonna 2018 Walmart osti Flipkartin, mikä paransi entisestään sen taloudellista vahvuutta ja toimintakykyä. Flipkartilla on useita tytäryhtiöitä, mukaan lukien Myntra, PhonePe ja Flipkart Wholesale, jotka palvelevat tiettyjä asiakassegmenttejä ja tarjoavat erikoispalveluja.

Verkkokauppatoimintojensa lisäksi Flipkart tarjoaa myyjilleen erilaisia ​​rahoituspalveluita tytäryhtiönsä Flipkart Financial Servicesin kautta. Yritys on myös käynnistänyt oman kanta-asiakasohjelmansa, Flipkart Plusin, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia ​​etuja, kuten ilmaisen toimituksen, varhaisen pääsyn myyntiin ja paljon muuta.

Kaiken kaikkiaan Flipkart on muuttanut Intian verkkokauppamaisemaa, ja sen menestys on inspiroinut alueen muiden verkkokauppayritysten kasvua.

Flipkartin tulot

Ymmärtääkseen Flipkartin tuottamia tuloja jopa 46 895 INR:n tappion jälkeen on tiedettävä yrityksen erilaiset tulolähteet. Ilmeisin tulonlähde on myyjien kautta, jotka se värvää alustalleen. Se veloittaa myyjiltä vaihtelevan ja minimaalisen palkkion sekä mukavuusmaksun myynnin tai tulojen tai sovitun sopimuksen mukaan.

Toiseksi, Flipkartilla on oma yritys nimeltä E-kart, joka tarjoaa logistiikka- ja toimituspalveluita alustan myyjille. Tästä syystä se veloittaa jälleen vähimmäismaksun palveluistaan.

Kolmanneksi, kun avaat verkkosivun tai Flipkart-mobiilisovelluksen, näet erilaisia ​​mainoksia. Flipkart lainaa heille tilaa ja tuottaa siten tuloja ulkoisista lähteistä.Flipkart-liiketoimintamalli

Flipkartin liiketoimintamalli voidaan jakaa seuraaviin osiin:

 1. Verkkokauppapaikka: Flipkartin online-markkinapaikka antaa myyjille mahdollisuuden listata tuotteitaan ja olla yhteydessä miljooniin asiakkaisiin eri puolilla Intiaa. Myyjät voivat listata tuotteensa alustalla, ja ostajat voivat ostaa kyseiset tuotteet Flipkartin kautta.
 2. Välityspalkkioperusteiset tulot: Flipkart tuottaa tuloja veloittamalla palkkion alustallaan myytyjen tuotteiden myyntihinnasta. Välityspalkkio vaihtelee tuotteen luokan ja myyjän luokituksen mukaan.
 3. Logistiikka- ja toteutuspalvelut: Flipkartilla on vankka logistiikka- ja toimitusverkosto, joka auttaa myyjiä toimittamaan tuotteita asiakkaille kaikkialla Intiassa. Yritys veloittaa näistä palveluista, mukaan lukien pakkaus, varastointi ja lähetys.
 4. Mainostulot: Flipkart tuottaa tuloja myös mainonnan kautta. Se tarjoaa myyjille erilaisia ​​mainontavaihtoehtoja, mukaan lukien sponsoroidut tuotteet, bannerimainokset ja sosiaalisen median tarjoukset. Mainostajat maksavat Flipkartille tuotteidensa esittelystä alustalla, mikä auttaa lisäämään heidän näkyvyyttään ja myyntiään.
 5. Tilauspohjaiset palvelut: Flipkart Plus on kanta-asiakasohjelma, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia ​​etuja, kuten ilmaisen toimituksen, varhaisen pääsyn myyntiin ja paljon muuta. Yritys tuottaa tuloja Flipkart Plus -tilauksista ja tarjoamalla ainutlaatuisia tarjouksia ja kampanjoita jäsenilleen.
 6. Rahoituspalvelut: Flipkart Financial Services on tytäryhtiö, joka tarjoaa myyjilleen erilaisia ​​rahoituspalveluita, kuten käyttöpääomalainoja, vakuutuksia ja laskurahoitusta. Yritys saa tuloja näistä palveluista perittävistä palkkioista ja koroista.
🔥 Empfohlen:  Kuinka monta pakettia Amazon toimittaa päivässä vuonna 2023?

Kaiken kaikkiaan Flipkartin liiketoimintamalli keskittyy saumattoman ostokokemuksen tarjoamiseen asiakkailleen samalla kun se tarjoaa erilaisia ​​tulovirtoja myyjilleen ja kumppaneilleen. Se investoi voimakkaasti teknologiaan ja logistiikkaan varmistaakseen tuotteiden nopean ja tehokkaan toimituksen. Se jatkaa innovointia ja laajentaa tarjontaansa säilyttääkseen johtavan asemansa Intian verkkokaupan markkinoilla.

Flipkart digitaalinen markkinointistrategia

Flipkartilla on vahva digitaalinen markkinointistrategia, joka on auttanut sitä rakentamaan vahvan brändin ja houkuttelemaan suuren asiakaskunnan Intiaan. Tässä on joitain Flipkartin digitaalisen markkinointistrategian avainelementtejä:

 1. Sosiaalisen median markkinointi: Flipkart on vahvasti läsnä sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Yritys käyttää näitä alustoja tuotteidensa mainostamiseen, asiakasarvostelujen jakamiseen ja seuraajiensa kanssakäymiseen.
 2. Hakukoneoptimointi (SEO): Flipkart keskittyy voimakkaasti hakukoneoptimointiin ja investoi voimakkaasti verkkosivustonsa optimointiin hakukoneita varten. Tämä sisältää tuoteluetteloiden optimoinnin, korkealaatuisen sisällön luomisen sekä verkkosivuston nopeuden ja suorituskyvyn parantamisen.
 3. Sähköpostimarkkinointi: Flipkart käyttää sähköpostimarkkinointia pitääkseen asiakkaat ajan tasalla uusista tuotteista, tarjouksista ja kampanjoista. Yritys lähettää räätälöityjä sähköposteja asiakkaiden mieltymysten ja ostohistorian perusteella, mikä auttaa parantamaan asiakkaiden sitoutumista.
 4. Vaikuttajamarkkinointi: Flipkart on tehnyt yhteistyötä eri sosiaalisen median vaikuttajien ja julkkisten kanssa Intiassa mainostaakseen tuotteitaan ja lisätäkseen bränditietoisuutta. Nämä vaikuttajat auttavat tavoittamaan uusia yleisöjä ja mainostamaan Flipkartin tuotteita aidolla ja mukaansatempaavalla tavalla.
 5. Suorituskykymarkkinointi: Flipkart panostaa voimakkaasti suorituskykymarkkinointiin, mukaan lukien haku- ja näyttömainonta. Yritys käyttää edistyneitä kohdistus- ja uudelleenkohdistamistekniikoita oikean yleisön tavoittamiseksi ja myynnin kasvattamiseksi.

Kaiken kaikkiaan Flipkartin digitaalisen markkinoinnin strategia keskittyy vahvan brändin rakentamiseen ja asiakkaiden sitouttamiseen eri digitaalisten kanavien kautta. Yrityksen investoinnit hakukoneoptimointiin, sähköpostimarkkinointiin, vaikuttajamarkkinointiin ja suorituskykymarkkinointiin ovat auttaneet sitä nousemaan yhdeksi Intian johtavista verkkokaupan alustoista.

Kuinka Flipkart toimii tarkalleen?

Flipkart on online-B2C-ostosportaali, joka tarjoaa ostosmahdollisuuksia intialaisille kuluttajille. Sen avulla myyjät voivat myydä myyntivalmiita tuotteitaan tarjoamalla houkuttelevia alennuksia tai alennuksia asiakkailleen, jotka haluavat ostaa niitä. Ostajat valitsevat haluamansa tuotteet ja tekevät tilauksen ja ne toimitetaan heille. Myyjät saavat sovitun hinnan vähennettyään jonkin verran välityspalkkiota Flipkartin näille myyjille tarjottavista palveluista.

🔥 Empfohlen:  Kerrosnavigoinnin määrittäminen Magento 2:ssa

Näin yritys toimii:

 1. Myyjät listaavat tuotteitaan: Myyjät listaavat tuotteensa Flipkart-alustalla ja tarjoavat tietoja tuotteista, mukaan lukien tuotekuvat, kuvaukset ja hinnat. Myyjien on noudatettava Flipkartin tuoteluetteloita koskevia ohjeita ja käytäntöjä.
 2. Asiakkaat selailevat ja ostavat tuotteita: Asiakkaat selailevat Flipkart-verkkosivustoa tai mobiilisovellusta ja etsivät tuotteita, joita he haluavat ostaa. He voivat suodattaa hakutuloksia useiden eri kriteerien, kuten hinnan, brändin ja tuotekategorian, perusteella. Asiakkaat voivat myös lukea tuotekuvauksia, katsella tuotekuvia ja -arvosteluja sekä vertailla tuotteita ennen ostoa.
 3. Tilauksen tekeminen: Kun asiakas päättää ostaa tuotteen, hän tekee tilauksen Flipkartissa. Asiakas voi valita useista eri maksutavoista, mukaan lukien postiennakko, luotto-/pankkikortit, verkkopankki ja e-lompakot.
 4. Ilmoitus myyjälle: Kun tilaus on tehty, Flipkart ilmoittaa myyjälle tilauksesta ja antaa tarvittavat tiedot, kuten asiakkaan toimitusosoitteen ja tilaustiedot.
 5. Tuotteen toimitus: Myyjä toimittaa tuotteen asiakkaan osoitteeseen Flipkartin logistiikka- ja toimitusverkostoa käyttäen. Flipkart tarjoaa myyjille erilaisia ​​palveluita, kuten pakkaamisen, varastoinnin ja lähetyksen, varmistaakseen tuotteiden nopean ja tehokkaan toimituksen.
 6. Maksunkäsittely: Kun asiakas vastaanottaa tuotteen ja vahvistaa toimituksen, Flipkart käsittelee maksun ja vähentää välityspalkkiot ja palkkiot myyjän tililtä. Flipkartin veloittama prosenttipalkkio vaihtelee tuotetyypistä ja sen myynnistä riippuen. Se vaihtelee 5 prosentista 20 prosenttiin ilman veroja ja alennuksia. Tämä oli perusidea, josta Flipkart ansaitsi verkkopaikkansa.
 7. Asiakaspalvelu: Flipkart tarjoaa asiakaspalvelutukea, jonka avulla voit käsitellä kaikkia tuotteita, toimituksia tai maksuja koskevia ongelmia tai huolenaiheita.


Muita Flipkartin tulonlähteitä

Flipkart ei tuo tuloja pelkästään myymällä tuotteita, vaan sillä on useita tulokanavia, mukaan lukien:

 • Verkkoportaali: Tarjoamalla alustan myyjille, Flipkart veloittaa palkkion kaikista heille annetuista palveluista, jotka osoittautuvat perustulonlähteiksi.
 • Listautumis- ja mukavuusmaksu: Tämä on toinen tulotapa, se veloittaa jonkin verran listautumismaksua myyjiltä ja mukavuusmaksua ostajilta nopeasta toimituksesta. Mukavuusmaksu sisältää myös lahjapakkauskulut, laskut, jotka muodostavat yrityksen kokonaistulot.
 • Logistiikka: Tämä on myyntituloa, joka kerätään myyjiltä heidän tuotteidensa toimittamisesta. Se tarjoaa myyjilleen samanlaisia ​​palveluita kuin muut kuriiriyritykset. Kuljetuspalveluiden hinnat vaihtelevat paikasta toiseen ja kuljetettavan matkan mukaan.
 • Digitaalinen media: Flipkart myy mainoksia myyjille tai brändeille sekä erilaisia ​​tuotteita, kuten yhteismainontaa, yhteisbrändäystä jne.
 • Yhteisbrändäysmahdollisuudet Flipkartin kotisivulla: Flipkartin kotisivun liukusäädin tarjoaa myyjille mahdollisuuden mainostaa tuotteitaan ja lanseerauksia ostajille, jotka saavat tuhansia katselukertoja.
 • Yhteismainostetut tuotteet kohti julkaisuja: Mainokset, jotka jaetaan sanoma- ja aikakauslehtien etusivuilla ja antavat brändille mahdollisuuden mainostaa itseään. Oletetaan, että uusi puhelin on tuotu markkinoille. Flipkart saa mainoksen sanomalehden etusivulle ja kustannukset jaetaan tuotemerkin kanssa, jonka on mainostettava tuotetta.
 • Kohdehakutulokset: Tämä toimii siten, että kun joku etsii tuotetta, Flipkart päättää, minkä myyjien tuotteet näytetään yläosassa. Tämä on tila, jonka Flipkart ratkaisee pian.
 • Myntra: Myntra on Flipkartin omistama verkkosivusto, joka on toinen online-muotiportaali, joka nostaa Flipkartin yleistä muotiluokkaa. Myntra ansaitsee valtavasti myyntiä muotituotteistaan ​​ja sen on mitattu olevan korkeampi kuin Flipkartin muotimyynnin. Myntran verkkosivuilla ansaitsemat tulot lasketaan Flipkartin kokonaistuloihin.
🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa nopeasti: 21 nopeaa ja todistettua tapaa ansaita rahaa

Johtopäätös

Flipkart keskittyy tuomaan takaisin paikallisia brändejä alustalleen parantaakseen käyttäjiensä ostokokemusta. Flipkartin liiketoimintamalli on kaiken kattava ja sillä on useita tuloja tuottavia virtoja. Kaiken kaikkiaan Flipkartin liiketoimintamalli on häirinnyt perinteistä vähittäiskauppaa ja muuttanut ihmisten ostotapoja Intiassa. Sen menestys on inspiroinut lukuisia muita sähköisen kaupankäynnin alustoja, mikä tekee siitä tärkeän toimijan Intian taloudessa ja mallin muille yrityksille. Flipkart-tulomallista on paljon opittavaa.

Usein kysytyt kysymykset – UKK

Mikä on Flipkartin liiketoimintamalli?

Flipkart toimii online-markkinapaikkana, joka yhdistää ostajat ja myyjät kaikkialla Intiassa. Yhtiö saa tuloja välityspalkkioista, logistiikka- ja toimituspalveluista, mainonnasta, tilauspohjaisista palveluista ja rahoituspalveluista.

Miten Flipkart tienaa rahaa?

Flipkart tuottaa tuloja veloittamalla palkkion alustallaan myytyjen tuotteiden myyntihinnasta sekä maksuja logistiikka- ja toimituspalveluista, mainonnasta, tilauspohjaisista palveluista ja rahoituspalveluista.

Miten Flipkart eroaa muista verkkokaupan alustoista?

Flipkart oli yksi ensimmäisistä sähköisen kaupankäynnin alustoista Intiassa ja sillä on ollut merkittävä rooli vähittäiskaupan muuttamisessa. Yrityksen keskittyminen teknologiaan ja innovaatioihin, asiakaslähtöisyys sekä vahva logistiikka- ja toimitusverkosto ovat auttaneet sitä säilyttämään johtavan asemansa Intian verkkokaupan markkinoilla.

Onko Flipkart B2C vai B2B?

Flipkart toimii B2C-mallilla (Business-to-Consumer).

Mikä on Flipkart Plus?

Flipkart Plus on kanta-asiakasohjelma, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia ​​etuja, kuten ilmaisen toimituksen, varhaisen pääsyn myyntiin ja paljon muuta. Yritys tuottaa tuloja Flipkart Plus -tilauksista ja tarjoamalla ainutlaatuisia tarjouksia ja kampanjoita jäsenilleen.

Miten Flipkart käsittelee asiakkaiden valituksia ja palautuksia?

Flipkartilla on oma asiakaspalvelutiimi, joka käsittelee asiakkaiden valituksia ja tiedusteluja. Yrityksellä on myös joustava palautus- ja palautuskäytäntö, jonka avulla asiakkaat voivat palauttaa tuotteet tietyssä ajassa, jos he eivät ole tyytyväisiä ostokseensa. Flipkart tarjoaa asiakkaille myös erilaisia ​​vaihtoehtoja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, mukaan lukien puhelin, sähköposti ja live chat.

Miten Flipkart on vaikuttanut Intian talouteen?

Flipkartilla on ollut merkittävä vaikutus Intian talouteen, erityisesti verkkokaupan alalla. Yritys on luonut lukuisia työmahdollisuuksia sekä suoraan että välillisesti ja auttanut monia pieniä ja keskisuuria yrityksiä saavuttamaan laajemman asiakaskunnan. Lisäksi Flipkart on myötävaikuttanut digitaalisen talouden kasvuun Intiassa ja sillä on ollut keskeinen rooli perinteisen vähittäiskaupan muuttamisessa.

Mitkä ovat flipkartin suurimmat kilpailijat?

Flipkart kohtaa kovaa kilpailua muiden Intian verkkokaupan alustojen kanssa. Jotkut Flipkartin suurimmista kilpailijoista ovat Amazon India, Snapdeal, Paytm Mall, Jabong ja muut.

Mikä on Flipkartin tulevaisuuden suunnitelma?

Jotkut Flipkartin tärkeimmistä tulevaisuuden suunnitelmista sisältävät:

 • Laajentumassa uusiin tuotekategorioihin
 • Investointi teknologiaan ja tekoälyyn
 • Keskittyminen maaseudun markkinoihin
 • Investointi logistiikkaan ja toimitusketjuun
 • Kumppanuuksien lisääminen pk-yritysten kanssa

Table of Contents