Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ford elvyttää Argo AI:n kuolleista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ford elvyttää Argo AI:n kuolleista

Viime vuoden lokakuussa investoituaan miljardi dollaria autonomisten ajoneuvojen teknologiayhtiöön, Argo AI:hen, Ford joutui nostamaan kaasua. Valitettavasti Argo AI sulki liikkeen, ja vaikka se saattaa näyttää siltä, ​​Fordin unelmat eivät päässeet lepäämään kuin sen investointi.

Yhtiö julkisti äskettäin Latitude AI:n, upouuden hankkeen kehittää uutta autonomista ajoteknologiaa keskittyen “hands-free, silmät irti tieltä” kuljettajan apujärjestelmään seuraavan sukupolven Ford-ajoneuvoihin.

Keksitkö Argo AI:n uudelleen?

Argo AI:n kaksi pääsijoittajaa – Ford ja Volkswagen – kärsivät kasvavista tappioista, kun tason 4 edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien kaupallistaminen vaikutti lähes mahdottomalta. Jos puhumme numeroista, “Ford kirjasi 2,7 miljardin dollarin ei-käteisen arvonalentumisen ennen veroja Argo AI -sijoituksestaan, mikä johti 827 miljoonan dollarin nettotappioon kolmannella vuosineljänneksellä.”

Samaan aikaan yhtiö ei myöskään onnistunut saamaan uusia ulkopuolisia sijoittajia. Siksi sen kuolema oli välitön. Lisäksi tuolloin tapahtuneessa konsolidaatioaaltossa uskottiin, että vain ne yritykset selviäisivät, joilla on pääomaa ja infrastruktuuria päästä päähän -järjestelmien rakentamiseen. Tesla oli julisteyhtiö tällaiselle toteutukselle. Täten täysin itseajoa puoltava mielipide lisääntyi parantamalla kuljettajan apua (kuten Tesla, Comma) verrattuna robotaxi-liiketoimintamalliin (kuten Cruise, Waymo).

Tässä mielessä Ford väitti myös, että se aikoo investoida enemmän aikaa ja rahaa tason 2/3 kuljettajaa avustavaan tekniikkaan kuin Level-4 robotaxi-tekniikkaan. Autonvalmistajien oma L3 BlueCruise -järjestelmä, joka tunnetaan nimellä Active Driving Assistance (ADA) -järjestelmä, on “auton mukautuvan vakionopeudensäätimen (ACC) samanaikainen käyttö nopeuden ohjaamiseen ja kaistan keskitysavustimen (LCA) käyttö ohjauksen ohjaamiseen”. Molemmat järjestelmät toimivat yhdessä varmistaakseen, että ajoneuvo on aina turvallisella etäisyydellä edellä olevista ja on kaistan keskellä tai lähellä sitä.

“Hands-free”-tekniikka on kätevä suorilla osuuksilla ja liikenneruuhkissa, joissa kuljettajat voivat osallistua rentoon ajoon. Lisäksi mikä tekee BlueCruisen sijoituksesta korkeamman Kuluttajatutkimus raportti on turvallisuus, jonka se takaa kuljettajan suorilla valvontajärjestelmillä (DDMS). Kun infrapunakamerat osoittavat kuljettajan kasvoihin, DDMS antaa hälytyksen ja hidastaa autoa, jos kuljettaja ei kiinnitä huomiota tiehen.

🔥 Empfohlen:  Kohdekuluttajaprofiilin luominen

Taistelu hallitsevasta asemasta “itseajavien autojen” markkinoilla on käymässä kovaksi, kun Mercedes-Benz ilmoitti tämän vuoden alussa, että he ovat murtaneet tason 3 ajojärjestelmän koodin ennen Teslaa. BMW on myös vahvistanut L3-itseajojärjestelmän lanseerauksen tänä vuonna. Valikoimasta löytyy myös Jaguar Land Rover, Audi, Volkswagen, Volvo, Nissan – voit nimetä sen. Lista on loputon ja ne kaikki kulkevat Teslan tietä.

Investoinnin vetäminen itseohjautuvia tuotteita ja palveluita kehittäneeltä Argo AI:lta oman yrityksen perustamiseksi Argo AI:n jäänteistä vaikuttaa strategialta Fordin puolesta, jotta se voisi ryhtyä asteittain järjestelmien kehittämiseen talon sisällä. Tämä myös vie huomion pois yleistavoitteesta “autonominen auto”.

“Pyörien tietokeskukset”

Kun kaikki autoyhtiöt hyppäävät AV:n (Autonomous Vehicles) kelkkaan, yksi, joka on ollut kaiken keskipisteessä, on mahdollistanut tämän – Google. Jättiläinen on tehnyt yhteistyötä autonvalmistajien, kuten Mercedes-Benz, Renault, Ford, Volvo, Toyota, Nissan, Kia, Honda ja useiden muiden kanssa. Samoin AWS on astunut tälle alueelle BMW:n, Alfa Romeon, Chryslerin ja Jeepin kanssa ja Microsoft Azure Tata Motorsin ja Volkswagenin kanssa.

On selvää, että ohjelmistot ovat ratkaisevan tärkeitä itseajaville autoille. Ajoneuvot keräävät poikkeuksellisen paljon reaaliaikaista dataa antureilta (kamerat, lidar ja tutka) ennustaakseen kohteiden liikeradat ympäröivässä ympäristössä ja arvioidakseen mahdollisia toimintatapoja. Tällä tavalla tulevaisuuden autot ovat vain “pyörillä olevia tietokeskuksia”. Siksi tietojen laskeminen pilvessä on avainasemassa.

Lisäksi, koska autonvalmistajat muodostavat kasvavan segmentin Googlen pilviliiketoiminnassa, sillä on mahdollisuus saada takaisin AWS:n ja Azuren ottama markkinaosuus. Autoyritykset hyödyntävät suuresti Google Mapsin geospatiaalisia tietoja ja navigointiominaisuuksia sekä Google Cloudin tekoäly- ja ML-ominaisuuksia luodakseen, kouluttaen ja ottaakseen käyttöön tekoälymalleja nopeasti.

Vaarat edessä

Kaikki ei ole iloista, kun näiden yritysten käsissä on valtava määrä tietoa. Ja alamme jo nähdä vaarat. Esimerkiksi raporttien mukaan Ford on äskettäin hakenut patenttia järjestelmälle, joka auttaisi ajoneuvojen haltuunotossa maksuhäiriötapauksissa. Uutinen patentin julkaisusta, jonka ensimmäisenä raportoi Ajo, kuvaa useita toimenpiteitä tämän mahdollistamiseksi. Näitä ovat muun muassa ilmoitusten lähettäminen omistajan älypuhelimeen tai itse autoon, kuljettajan lukitseminen kokonaan, tiettyjen toimintojen, kuten ilmastoinnin, poistaminen käytöstä ja ajoneuvon geoaitaus sen rajoittamiseksi tiettyyn aikaan tai paikkaan.

🔥 Empfohlen:  Luo YouTube-kanava (helppo aloittelijan opas)

Tällainen järjestelmä jättää täysin huomioimatta syyn, miksi henkilö on jäänyt maksun jälkeen, ja ottaa siihen melko itsevaltaisen kannan. Ja kuten The Verge‘s artikkeli huomauttaa – tulevaisuus näyttää yhdeltä vammaiselta todellisuudelta, jossa laajennetut ohjelmistojärjestelmät päättävät minne menemme, mitä teemme ja miten teemme sen.

Table of Contents