Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Fordin menestystarina – Tee liikkumisesta kohtuuhintaista ja esteetöntä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Fordin menestystarina – Tee liikkumisesta kohtuuhintaista ja esteetöntä

Ford.

Ford Motor Company (kutsutaan usein nimellä Ford) on amerikkalainen monikansallinen autovalmistaja, jonka kotipaikka on Dearborn, Michigan. Henry Ford loi yrityksen, joka perustettiin 16. kesäkuuta 1903. Ford-merkki tarjoaa autoja ja hyötyajoneuvoja, kun taas Lincolnin premium-brändi myy luksusautoja.

Vuoden 2015 autotuotantoon perustuen Ford on Yhdysvaltain toiseksi suurin autonvalmistaja, GM on ensimmäinen. OICA:n vuoden 2017 tietojen mukaan Ford on maailman viidenneksi suurin autonvalmistaja Toyotan, Volkswagenin, Hyundain ja GM:n johtamana. Carlogs.org-sivuston mukaan Ford Motor on maailman neljänneksi suurin autoyhtiö vuoden 2020 liikevaihdon perusteella. Fordin liikevaihdon ennustetaan nousevan 140,80 miljardiin dollariin vuonna 2023. Kun vuotuinen kasvuvauhti (CAGR 2023-2027) on 1,86 %, markkinoiden ennustettu volyymi on 151,60 miljardia dollaria vuoteen 2027 mennessä.

Yritys tuli julkiseksi vuonna 1956, vaikka Fordin perhe säilyttää 40 % äänistä erityisten B-sarjan osakkeiden kautta.

Ford – Yrityksen kohokohdat

Aloitusnimi Ford Motor Company

Edeltäjä Henry Ford Company
Päämaja Dearborn, Michigan, Yhdysvallat
Ala Autoteollisuus
Tuotteet Autot, luksusajoneuvot, hyötyajoneuvot, autojen osat, lava-autot, maastoautot
Perustaja Henry Ford
Perustettu 1903
Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jim Farley
Verkkosivusto www.ford.com

Tietoja Ford Motor Companysta
Ford – Teollisuus
Ford – perustajat ja tiimi
Ford – Startup Story
Ford – Missio ja visio
Ford – Logo, iskulause ja tunnuslause
Ford – Liiketoimintamalli ja tulomalli
Ford – Työntekijät
Ford – Sponsorointi
Ford – kohtaamat haasteet
Ford – Investoinnit
Ford – Kasvu
Ford – Kilpailijat
Ford – Palkinnot ja saavutukset
Ford – Tulevaisuuden suunnitelmat

Tietoja Ford Motor Companysta

Ford Motor Company on amerikkalainen autonvalmistaja, joka suunnittelee, valmistaa, jakelee ja palvelee laajaa valikoimaa Ford-kuorma-autoja, maastoautoja, autoja ja Lincolnin luksusajoneuvoja.

Automotive, Mobility ja Ford Credit ovat yhtiön kolme segmenttiä.

Automotive-divisioona vastaa Ford- ja Lincoln-autojen sekä niiden komponenttien ja lisävarusteiden suunnittelusta, valmistuksesta, jakelusta ja huollosta. Ford Mobility on autoalan innovaatioille omistautunut siipi. Ford Mobility työskentelee uusien liikkumispalvelujen suunnittelun alalla ja investoi myös uusiin innovatiivisiin hankkeisiin autoalalla. Ford Mobility kehittää myös itseohjautuvia ajoneuvoja. Ford Credit -divisioona tarjoaa autorahoitus- ja leasingpalveluita.

Fordilla on myös omistusosuus Argo AIautonomisten ajojärjestelmien kehittäjä ja Pyöritämikromobiilipalvelujen tarjoaja.

Ford – Teollisuus

Ennen kuin koronaviruskriisi kaatoi maapallon kaaokseen, autoala oli ollut noususuunnassa koko vuoden 2018 ja oli juuri alkanut pysähtyä vuonna 2019. Maaliskuun ja toukokuun 2020 välisenä aikana globaali autojen myynti putosi maailmanlaajuisesti lähes 15 %. Kiina oli ensimmäinen markkina, joka toipui kriisistä, ja autojen myynti pysyi pandemiaa edeltävällä tasolla kuukausia taudinpurkauksen jälkeen. Sähköajoneuvojen, autonomisen ajamisen ja liikkumispalvelujen odotetaan edelleen ruokkivan alaa, mikä johtaa yleiseen elpymiseen tulevilla vuosineljänneksillä.

Ford Motor Company – perustaja

Vuonna 1903 Henry Ford perusti Ford Motor Companyn.

Henry Ford

Henry Ford syntyi 30. heinäkuuta 1863 Springwells Townshipissa Wayne Countyssa Michiganissa Mary ja William Fordille. Kun Henry oli vain 12-vuotias, hänellä oli oma pieni itse rakennettu konepaja, jossa hän vietti suuren osan ajastaan ​​koneiden kokeilemiseen. Hän oli vain 15-vuotias, kun hän rakensi ensimmäisen höyrykoneensa.

Henry aloitti uransa koneistajan oppipoikana James F. Flowerin ja Brothersin liikkeissä Detroitissa (Yhdysvaltain kaupunki). Heinäkuussa 1891 Henry liittyi insinööriksi Edison Illuminating Company of Detroitissa ja hänestä tuli yrityksen pääinsinööri vuonna 1893. Edison Illuminating Companyssa työskennellessään Henry ford kehitti myös syvän ystävyyden Thomas Edisonin kanssa.

Henry Fordin autovalmistusmatka alkoi talvella 1893, kun hän rakensi vaatimattoman yksisylinterisen bensiinimallin innoittamana kiinnostuksestaan ​​polttomoottoreihin. Detroitissa Bagley Avenue 58:ssa sijaitsevan Ford-talon keittiön puupöydällä ensimmäinen Ford-moottori välähti henkiin. Hänen ensimmäinen ajoneuvonsa, joka oli runkoon asennettu neljällä polkupyörän pyörällä, sai voimansa tämän moottorin myöhemmällä versiolla. Nelipyörä, Fordin ensimmäinen auto, valmistettiin kesäkuussa 1896.Ford Motor Companyn historia

Henry Ford erosi Edison Illuminating Companysta elokuussa 1899 aloittaakseen yrityksensä. Vuonna 1899 hän perusti Detroit Automobile Companyn, joka meni konkurssiin vain 18 kuukauden kuluessa perustamisestaan.

Yrityksestä jättäminen avasi oven hänen saavutukseensa. “Epäonnistuminen on vain mahdollisuus aloittaa alusta, tällä kertaa älykkäämmin”, huomautti Henry Ford. Tämän ohjaavan konseptin mielessään hän yritti uudelleen ja perusti nykyisen Ford Motor Companyn vuonna 1903. Hän mullisti myös autoliiketoiminnan ottamalla käyttöön tuolloin ennenkuulumattoman “kokoonpanolinjan” ajoneuvojensa valmistukseen. Ford kasvoi yhdeksi maailman menestyneimmistä ja tuottoisimmista yrityksistä, joka selvisi jopa vuoden 1930 suuresta lamasta.

Ford on myös maailman suurin perheyritys, joka on ollut Ford-perheen hallinnassa yli 110 vuoden ajan. Volvo, Land Rover, Jaguar, Aston Martin ja Mercury kuuluivat aiemmin Fordin premium-valikoimaan. Nämä merkit myytiin ajan myötä muille yrityksille, ja Mercury lopetettiin lopulta.

Ford – Missio ja visio

Fordin tehtävänkuvaus sanoo:

Tämä toiminta-ajatus korostaa ihmisten liikkumista, joka on ajoneuvojen ja kuljetusalan perustoiminto. Se, että Ford arvostaa liikkuvuutta niin paljon, paljastaa yrityksen sosiaalisen tehtävän. Yritys pyrkii tehostamaan ihmisten kuljetuksia yhtenä suurimmista toimijoista kansainvälisillä markkinoilla.

Ford – Slogan, tunnuslause ja logo

Fordin ensimmäinen iskulause, jota yritys käytti vuonna 1914, oli “Ford: The Universal Car”. Vuosien ajan Ford on yrittänyt houkutella asiakkaitaan eri puolilla maailmaa erilaisilla iskulauseilla. Jotkut yrityksen suositut iskulauseet ovat –

 • Mennä pidemmälle
 • Täysin uusi Focus Drive One.
 • Kaikki mitä teemme, on sinun ohjaama
 • Kovaksi rakennettu Ford!
 • Fordilla on parempi idea
 • Parempia ideoita. Sinun ohjaamana
 • Rakennettu tulevaa tietä varten.
 • Oletko ajanut Fordilla viime aikoina?
 • Laatu on Job yksi
 • Tulevaisuudessasi on Ford.
 • Jos et ole katsonut Fordia viime aikoina, katso uudelleen.
 • Rakenna elämää varten Kanadassa
 • Ford. Suunniteltu asumiseen. Suunniteltu kestämään.
 • Parhaat eivät koskaan lepää.
 • Vastaa kutsuun mihin tahansa seikkailuun.

“Built Ford Proud” on Fordin uusin iskulause.

Ford – Liiketoimintamalli ja tulomalli

Fordin toiminta on jaettu kolmeen luokkaan: “Automotive”, joka on ylivoimaisesti suurin, “Ford Credit” ja “Mobility”.

Suurin osa Fordin tuloista tulee autojen tuotannosta ja myynnistä kuluttajille. Sähköajoneuvot ja itseohjautuvat autot ovat kaksi aluetta, joilla yritys haluaa lisätä kykyjään. Ford ansaitsee rahaa myös leasing- ja rahoitusosastonsa kautta, jotka tarjoavat asiakkaille autolainoja ja leasingsopimuksia.

Ford Credit on Fordin palvelu, joka tarjoaa jälleenmyyjille ja kuluttajille erilaisia ​​autorahoitusvaihtoehtoja. Näiden ratkaisujen avulla jälleenmyyjät voivat ostaa uutta varastoa ja laajentaa olemassa olevia ominaisuuksia sekä tarjota asiakkaille rahoitusta autojen ostoihin ja leasingsopimuksiin ilman, että heidän on poistuttava Fordin liiketoimintaympäristöstä. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa tarjotaan Ford Creditiä.

Fordin Mobility-liiketoiminta on ensisijaisesti yhtiön itseajavien autojen ja niihin liittyvien ohjelmistojen tutkimus- ja kehitysosasto. Tämä segmentti ei tuota tuloja, koska yritys ei ole vielä myynyt yhtään näistä autoista.Ford – Työntekijät

 • Marion Harris – hallituksen jäsen ja tarkastusvaliokunta
 • Niki Doak – Toiminnasta vastaava johtaja
 • Fred Lobo – digitaalisen suorituskyvyn johtaja
 • Don Bunker, Pmp, Csm – Projektinhallintakonsultti
 • Aakash Puntambekar – tuotekehitysinsinööri
 • Aarik Kimberlin – prosessivalmentaja
 • Aaron Anderson – varaosaasiantuntija
 • Aaron Bresky – Tuotekehitys
 • Aaron Brunke – tuotesuunnittelusuunnittelija
 • Aaron Estelle – STA-insinööri

Ford Center Evansvillen keskustassa Indianassa ja Ford Field Detroitin keskustassa on kaksi suurta urheilukeskusta, joita Ford Yhdysvalloissa sponsoroi.

Ford sponsoroi myös monia tapahtumia ympäri maailmaa. Ford on Sky-mediakanavan Valioliigan jalkapallon kattavuuden pääsponsori. Ford sponsoroi myös UEFA:n Mestarien liigaa 20 vuoden ajan, ennen kuin se lopetti sponsoroinnin vuonna 2014.Ford – kohtaamat haasteet

Viime aikoina autojen kysyntä tärkeissä maissa, kuten Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sekä Kiinassa, on jäänyt odotuksista. Nämä ylilyönnit ovat nostaneet hintoja autonvalmistajille, jotka ovat nostaneet kapasiteettiaan vastaamaan ennustettua tulevaa kasvua, kuten Ford selittää vuosikertomuksessaan. Esimerkiksi Kiinassa autoalan ylikapasiteetti nousi 78 prosenttiin vuonna 2018. Fordin mukaan ylikapasiteetti on keskimäärin 47 miljoonaa ajoneuvoa vuoteen 2024 mennessä.

Autonvalmistajien kiire päästä käsiksi valtaviin Kiinan markkinoille on lisännyt alan kilpailukykyä. Tämä yhdessä kysynnän laskun ja kiinalaisten autonvalmistajien, kuten Chery Automobile Co:n ja BYD Auto Co:n, kasvun kanssa on asettanut Fordin kaltaisia ​​yrityksiä pitämään korkeat hinnat.

BYD:n ja Teslan (TSLA) kaltaisten startup-yritysten kehitys on lisännyt hybridien ja sähköajoneuvojen kysyntää, lisännyt kilpailua ja painostanut perinteisiä autonvalmistajia tekemään ajoneuvoistaan ​​tehokkaampia ja teknisesti edistyneempiä.

Ford – Investoinnit

Päivämäärä Organisaation nimi Pyöreä määrä

2. toukokuuta 2022 Cavnue Sarja A 130 miljoonaa dollaria
22. syyskuuta 2021 Redwood materiaalit Private Equity -kierros 50 miljoonaa dollaria
23. heinäkuuta 2021 Rivian Private Equity -kierros 2,5 miljardia dollaria
3. toukokuuta 2021 Kiinteä voima Sarja B 130 miljoonaa dollaria
13. lokakuuta 2020 Kiinteä voima Sarja A 28 miljoonaa dollaria
19. kesäkuuta 2020 Motorq Sarja A 7,3 miljoonaa dollaria
2. huhtikuuta 2020 Phantom AI Sarja A 22 miljoonaa dollaria
23. joulukuuta 2019 Rivian Private Equity -kierros 1,3 miljardia dollaria
29. lokakuuta 2019 Cellink Sarja B 22,5 miljoonaa dollaria
24. huhtikuuta 2019 Rivian Yrityskierros 500 miljoonaa dollaria
7. marraskuuta 2018 SAIPS Yrityskierros 12,5 miljoonaa dollaria
19. maaliskuuta 2018 Pöytäkoneen metalli Sarja D 65 miljoonaa dollaria

Ford – Kasvu

Vuosi Summa Prosentti Lisäys/lasku viime vuodesta

2022 151,736 miljardia dollaria +12,72 %
2021 136,433 miljardia dollaria +4,63 %
2020 127,144 miljardia dollaria -18,45 %
2019 155,9 miljardia dollaria -2,77 %
2018 160,338 miljardia dollaria +2,27 %

Ford – Kilpailijat

General Motors Company (GM), Honda Motor Company (HMC), Toyota Motor (TM), Daimler (DDAIF), Tesla Motors (TSLA), Navistar International (NAV) ja Spartan Motors (SPAR) ovat Fordin tärkeimmät kilpailijat.


Ford – Palkinnot ja saavutukset

Vuonna 2022 Ford Motor Company sai kaksi palkintoa ja 6 palkintoa vuonna 2021. Ford Motor Company voitti parhaan suunnittelutiimin 2022 ja parhaan maailmanlaajuisen kulttuurin 2022 palkinnot.

Muut viimeaikaiset palkinnot ovat seuraavat:

 • Paras monimuotoisuuden yritys 2021
 • Paras toimitusjohtaja 2021
 • Paras yrityskulttuuri 2021
 • Yrityksen paras onnellisuus 2021
 • Parhaat johtoryhmät 2021
 • Parhaat toimitusjohtajat monimuotoisuudesta 2021
 • Vuoden auto 2019 – Suomi
 • Vuoden auto 2019 – Kroatia
 • Belgian Vuoden perheauto (kaksi hintaluokkaa) – Belgia
 • Irlannin vuoden auto -palkinnot: Vuoden pieni/kompakti auto – Irlanti
 • Autobild Golden Wheels Award: Paras kompakti auto – Bulgaria
 • BusinessCar Awards: paras keskikokoinen auto – Iso-Britannia
 • Parkers New Car Awards 2019: Paras pieni perheauto – Iso-Britannia
 • 2018 Scottish Car of the Year Awards: paras perheauto – Skotlanti
 • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Compact-luokan voittaja – Saksa
 • Suuri Itävallan autopalkinto: Start-luokan voittaja – Itävalta
 • Entrepreneurs Car of the Year – Espanja
 • Tsekin tasavallan Fleet Awards 2018: hyötykategorian voittaja – Tšekki

Ford – Tulevaisuuden suunnitelmat

Lisääntyneen kilpailun, epävarmuuden ja teknologisen innovaation aiheuttaman autoalan epävakauden edessä Ford on käynnistänyt “globaalin uudelleensuunnittelun” tullakseen ketterämmäksi ja vähemmän byrokraattiseksi. Fordin toimitusjohtaja Jim Hackettin mukaan tämä uudistus lupaa säästää 14 miljardia dollaria kuluissa vuoteen 2024 mennessä.

Leikkaukset
Ford eliminoi noin 3 000 palkattua työvoimaa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Intiassa. Yhtiö aikoi irtisanoa jopa 8 000 työpaikkaa siirtääkseen painopisteensä sähköajoneuvoihin. Ford edistää irtisanomisia osana uutta, luovaa lähestymistapaansa, mutta muut pitävät niitä viimeisenä säästötoimenpiteenä.

Ford ilmoitti tammikuussa 2021, että se omistaisi 90 prosenttia maailmanlaajuisesta pääomasijoituksestaan ​​vuoteen 2023 mennessä siirtymiseen kuorma-autoihin, maastoautoihin ja hyötyajoneuvoihin. Tämä tarkoittaa, että Ford luopuu porrasperävaunuista ja muista kompakteista autoista seuraavien neljän vuoden aikana.

Itse ajavat autot
Ford laajentaa investointejaan itse ajaviin autoihin, kuten sen Mobility-liiketoimintayksikkö osoittaa. Tämä on epäilemättä eteenpäin katsova liike Fordin puolella, mutta läpimurtoautot eivät todennäköisesti tule tarpeeksi nopeasti tarjoamaan Fordin tarvitsemaa hyötyä. Ford kehittää ensimmäistä täysin itseohjautuvaa autoaan, jonka hinta on 2,7 miljardia dollaria.

Sähkö- ja hybridiajoneuvot
Ford ilmoitti aikovansa investoida 11 miljardia dollaria sähköajoneuvoihin tammikuussa 2018, mikä on paljon enemmän kuin aiempi 4,5 miljardin dollarin tavoite. Vuoteen 2022 mennessä yritys toivoi saavansa tien päälle 40 sähköautoa tämän investoinnin ansiosta. Loput olisivat ladattavia hybridejä, joista 16 olisi täysin sähköisiä.

Ford on vakiinnuttanut asemansa toisena sähköautoyhtiönä Yhdysvalloissa Teslan jälkeen. Mustang Mach-E -mallin debytoimisen jälkeen vuoden 2020 lopulla Ford on valmistanut niitä 150 000 kappaletta. Se aikoo rakentaa 600 000 sähköautoa vuoteen 2023 mennessä ja yli 2 miljoonaa sähköautoa vuosittain vuoteen 2026 mennessä.

Johtopäätös

Ford on vakiintunut amerikkalainen autoalan yritys, joka tunnetaan laajan valikoiman ajoneuvojen, mukaan lukien autojen, kuorma-autojen ja katumaastureiden, tuotannosta. Innovaatiohistorian sekä laatuun ja kestävyyteen sitoutuneen Ford on rakentanut uskollisen asiakaskunnan ja on edelleen merkittävä toimija maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa.

UKK

Mitä Ford tekee?

Ford Motor Company on amerikkalainen autonvalmistaja, joka suunnittelee, valmistaa, jakelee ja palvelee laajaa valikoimaa Ford-kuorma-autoja, maastoautoja, autoja ja Lincolnin luksusajoneuvoja.

Milloin Ford perustettiin?

Vuonna 1903 amerikkalainen autonvalmistaja Henry Ford perusti Ford Motor Companyn.

Kuka perusti Fordin?

Henry Ford perusti Ford Motor Companyn vuonna 1903.

Minkä yritysten kanssa Ford kilpailee?

General Motors Company (GM), Honda Motor Company (HMC), Toyota Motor (TM), Daimler (DDAIF), Tesla Motors (TSLA), Navistar International (NAV) ja Spartan Motors (SPAR) ovat Fordin tärkeimmät kilpailijat.

Mihin maahan Ford-yhtiö kuuluu?

Ford on amerikkalainen sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa, Yhdysvalloissa

🔥 Empfohlen:  Passiivisen tulon hankkiminen Amazonin avulla