Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Franchising-yrityksen luominen: Lopullinen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Franchising-yrityksen luominen: Lopullinen opas

Jokaisen yrittäjän elämässä tulee aika, jolloin hänen on päätettävä “Olenko tyytyväinen vai haluanko jatkaa liiketoiminnan kasvattamista?” Jos olet saavuttanut tämän pisteen, etsit todennäköisesti uusia tapoja kasvattaa liiketoimintaasi ja olet miettinyt, kuinka voit luoda franchising-yrityksen.

Augusta Lawn Caren perustaja Mike Andes aloitti franchising-mallin kaksi vuotta sitten ja tukee nyt yli 60 franchising-toimintaa. Ensi vuonna hän aikoo saavuttaa 150 franchising-yritystä ja hän on liittynyt meihin auttamaan sinua oman franchising-liiketoimintamallisi valmistelussa.

Mike jakoi meille vinkkejä kaikesta siitä, miten hän valmisteli ja perusti franchising-ansa, konsulttien palkkaamiseen, franchising-mallinsa luomiseen, oikean tuen systematisoimiseen ja jatkuvaan toimintaan. Jaamme hänen ideoitaan ja muita resursseja, jotka auttavat sinua franchise-yrityksen luomisessa.

Mikä on franchising-liiketoiminta?

Franchising-liiketoiminta on liiketoimintarakenne, jossa omistaja (franchisingantaja) luo laillisen polun, jonka avulla muut ihmiset voivat käyttää yrityksen tuotenimeä ja prosesseja tarjotakseen tuotteita tai palveluita alueellaan oleville asiakkaille.

Usein franchising-liiketoimintamallia käytetään paikallisten yritysten kanssa, jotka ovat maantieteellisten rajoitusten rajoittamia. Esimerkiksi Georgiassa sijaitseva Augusta Lawn Care ei toimisi Kaliforniassa, eikä yrityksen omistaja voisi olla molemmissa paikoissa päivittäin.

On tuhansia erilaisia ​​franchising-yrityksiä, joista monet löydät International Franchise Associationin verkkosivuilta. Franchising-toiminnan tarkastelu alallasi on luultavasti hyvä ensimmäinen askel, mutta Mike kertoi meille:

Ostin itse asiassa Any Time Fitness -franchisingin etukäteen saadakseni tietoa franchising-mallista ennen kuin aloitan oman.

Jos jollakin toisella toimialalla on franchising-toimintaa, jonka haluaisit sijoittaa sijaintiisi, se voi olla loistava tapa saada käytännön kokemusta franchising-sopimuksesta. Katsotaanpa joitain muita kysymyksiä, joihin haluat ehkä vastata ennen prosessin suorittamista.

Kuinka paljon yrityksen franchising maksaa?

Mike kertoi meille:

Kestää vuoden plus ja 100 000 dollaria. Tarvitset Franchise Disclosure Document -asiakirjan ja franchising-sopimuksen, mikä tarkoittaa, että tarvitset franchising-konsultin ja franchising-lakimiehen.

Hän mainitsi myös, että useimmat ihmiset olisivat eri mieltä hänen kanssaan ja sanovat, että sinun pitäisi odottaa kaksi tai kolme vuotta ja 500 000 dollaria, mutta hän on aina pitänyt liikkumisesta nopeammin kuin muut ihmiset.

Kuinka luoda franchising-liiketoiminta ilman rahaa

Jos harkitset olemassa olevan yrityksen franchising-toimintaa, mutta sinulla ei ole yli 100 000 dollaria sen aloittamiseen, on olemassa joitakin vaihtoehtoja. Yleisimmät tavat ovat:

 • Hae lainaa. (Katso suosikkilainanantajamme, jos sinulla on enintään 5 miljoonan dollarin lainoja.)
 • Hanki kumppani.
 • Muunna C-Corp:ksi eläkesuunnitelmalla ja osta osakkeesi eläkesuunnitelmalla. (Tämä strategia on ROBS-niminen oikeudellinen strategia. Lue lisää ROBS:sta.)
 • Odota, kunnes yrityksesi on menestynyt tarpeeksi rahoittaaksesi franchising-toiminnan.

Mike kertoi meille:

10 ensimmäistä franchising-saajaa on vaikein löytää. He periaatteessa ostavat sinua. Sen jälkeen se helpottaa.

Hän selitti edelleen, että monet franchising-antajat eivät koskaan pääse kymmeneen franchising-paikkaan. Sen sijaan he menevät konkurssiin ja kaatavat franchising-saajat mukanaan.

Siksi suosittelen odottamaan, kunnes voit itsenäisesti rahoittaa franchising-yrityksen, ennen kuin yrität tehdä niin. Jos arkiasioita ei juuri tapahdu, laina ja ylimääräiset työt eivät helpota sitä.

Tienaavatko franchising-omistajat rahaa?

Kyllä, mutta ei aluksi. Sinun on käytettävä aloituskustannukset franchising-järjestelmän luomiseen. Tarvitset uusia järjestelmiä tukemaan franchising-ohjelmaasi, ja sitten tarvitset markkinointistrategian, joka saattaa vaatia 10–20 000 dollaria palkkioita franchising-välittäjältä, jotta voit löytää uusia franchising-haltijoita.

Mike kertoi meille,

Jos maksat mainonnasta, odota $ 40 000+, kunnes sinulla on 10 tai enemmän onnistuneita franchising-sopimuksia. Jokainen kuitenkin helpottuu.

Hän kertoi meille myös:

Useimmat franchising-antajat tienaavat eniten tekemällä sopimuksia valmistajien kanssa ja pakottamalla franchising-saajat ostamaan heiltä. Emme tee niin. He voivat ostaa keneltä tahansa.

Hän selitti, kuinka hänen yrityksensä sen sijaan ansaitsee rahaa. Hänen franchising-palkkionsa ovat:

 • 4 000 dollarin aloitusmaksu plus 699 dollaria kuukaudessa yksin toimivalle operaattorille, jolla ei ole suojattua aluetta
 • 15 000 dollarin aloitusmaksu plus 1 200 dollaria kuukaudessa franchising-sopimuksesta, jolla on viiden mailin suojattu alue

Tämä eroaa useimmista franchising-sopimuksista, jotka vievät 5–10 % liikevaihdosta. Hänen mielestään kiinteän franchising-maksun veloitus lisää luottamusta hänen franchising-verkostoonsa, koska liiketoimintamalli osoittaa, että franchising-prosessi auttaa heitä ansaitsemaan enemmän rahaa ilman hänelle lisähyötyä.

Kuuntele alla oleva podcast, niin kuulet koko keskustelun Miken kanssa:

Kuinka kannattavaa franchising-yhtiön omistaminen on?

Keräsin numeroita Miken kanssa käytyjen keskustelujen perusteella ja huomasin, että hänen liiketoimintamallinsa tuo 25–50 prosenttia tuloista, joita he tekisivät, jos hän veloittaisi tietyn prosenttiosuuden tuloista. Hän tienaa edelleen 2 miljoonaa dollaria vuodessa ja kasvaa kuitenkin

Käytin myös aikaa nähdäkseni, kuinka yksi kannattavimmista franchising-yrityksistä, McDonald’s, toimii. Tarkastelemme eri liiketoimintamalleja alla.

Analysoidaan Mike vs. Percentage -malleja

Otin Miken lausunnot ja yhdistän ne hänen verkkosivuillaan oleviin tietoihin. Sitten vertasin hänen franchising-tulomallinsa kolmea ensimmäistä vuotta, mukaan lukien 5 prosentin rojalti ja 10 prosentin rojalti. Käytin oletusta, että kaikissa skenaarioissa tulot olivat 39 000 dollaria kuukaudessa.

🔥 Empfohlen:  Suosittuja vuokrattavia työskentelytiloja

Kuten näette, hänen mallinsa tekee 1/4 – 1/2 yhtä paljon kuin tulonjaon liiketoimintamalli.

Olettaen, että kaikki kustannukset ovat samat, Miken malli antaa keskimääräisen franchising-omistajan ansaita 100 000 dollarin lisävoiton kolmen vuoden aikana, mutta hänen voittomarginaalinsa on pienempi. Katsotaanpa toista esimerkkiä.

Franchising-antajien voittojen vertaaminen yrityskauppojen voittoihin: Katsaus McDonald’sin vuosikertomukseen

McDonald’silla oli vuoden 2020 vuosikertomuksen mukaan 36 521 franchising-myymälää ja 2 677 yritysomistuksessa olevaa myymälää. Heidän nettotuloprosenttinsa oli 24,63 %, mutta halusin nähdä, mitä eroja on omien myymälöiden ja franchising-myynnin välillä.

Käytin tämän määrittämiseen käyttökateprosenttia. Kun nettotuloslaskelmassa oli tuottoja tai kuluja, joita ei suoraan kohdistettu franchising- tai yritysmyymälöihin, katsoin 93 % franchising- ja 7 % yritysmyymälöistä.

Kuten näette, jos franchising voi skaalata maailmanlaajuisesti, on lähes viisi kertaa kannattavampaa myydä franchiseja ja tukea yritysten omistajia kuin avata useampia yritysmyymälöitä.

Toivon, että nämä luvut auttavat sinua ymmärtämään mahdollisen kannattavuuden eron yritysmyymälöiden avaamisen ja todistetun liiketoimintakonseptin myymisen välillä mahdolliselle franchising-saajalle. McDonald’sin erinomaisesta suorituskyvystä huolimatta kaikki franchising-mahdollisuudet eivät voi kasvaa kokoonsa.

Kuten Mike sanoi, useimmat franchising-yritykset eivät saavuta kymmentä paikkakuntaa.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja franchising-yrityksen perustamisesta.

Vaatimukset franchising-toiminnan aloittamiselle

Franchising-myynti on pitkä prosessi, joka voi viedä noin vuoden franchising-konsulttien, franchising-asianajajan ja mahdollisesti franchising-välittäjien suunnittelun ja maksamisen. Yrityksesi franchising-sopimuksen jälkeen sinun on myös löydettävä uusia franchising-ottajia ja tuettava heidän toimintaansa antamalla yritysneuvoja ja luomalla uusia liiketoimintakäytäntöjä.

Katsotaanpa 10 vaihetta yrityksesi franchising-sopimuksen tekemiseen:

 1. Valmistaudu yrityksesi franchising-sopimukseen
 2. Luo franchising-ilmoitusasiakirja
 3. Luo franchising-sopimus
 4. Määritä alkuperäinen franchising-maksu
 5. Määritä rojaltit
 6. Perustele koulutusohjelma
 7. Markkinoi uutta franchisisi
 8. Näytä mahdolliset franchising-saajat
 9. Jokaisella franchising-omistajalla
 10. Jatkuva tuki

Oletko valmis oppimaan franchising-toiminnan aloittamisesta?

Vaihe 1. Valmistaudu yrityksesi franchising-sopimukseen

Ensimmäinen askel franchising-omistajaksi ryhtymisessä on organisaatiosi valmistaminen franchising-matkalle. Tässä vaiheessa:

 • Kirjoita franchising-suhteeseen keskittyvä liiketoimintasuunnitelma. Sen tulisi sisältää kaikki normaalit liiketoimintasuunnitelman osat, mutta keskittyä vankkaan laajentumisstrategiaan, tuotemerkin tunnettuuteen, markkinointityökaluihin, liiketoimintajärjestelmiin ja franchising-haltijoiden tukemiseen. Lue lisää liiketoimintasuunnitelmista.
 • Palkkaa kokenut franchising-konsultti ja franchising-lakimies.
 • Jos et vielä ole osakeyhtiö tai yhtiö, muuta yrityksesi lisensointi franchising-alan standardiksi. Käytä Better Legal Services ja koodi UpFlip 30 $ alennuksella.
 • Hanki rahoitus, josta keskustelimme aiemmin.

Kun olet tehnyt kaiken tämän, on aika luoda Franchise Disclosure Document -asiakirja. Keskustellaan siitä nyt.

Vaihe 2. Luo franchising-ilmoitusasiakirja

Kun annat yrityksellesi franchising-sopimuksen, Federal Trade Commission (FTC) vaatii sinua toimittamaan Franchise Disclosure Document (FDD) -asiakirjan päteville franchising-haltijoille. Löydät täydelliset lait FTC:n verkkosivustolta, mutta yleensä FDD: n on sisällettävä:

 • Kansisivu erityisillä vaatimuksilla
 • Sisällysluettelo, joka löytyy samasta linkistä kuin kansilehti
 • Seuraavat osiot (näkyy FTC:n verkkosivustolla):
  • Franchising-antaja ja kaikki vanhemmat, edeltäjät ja tytäryhtiöt
  • Yrityskokemus
  • Oikeudenkäynnit
  • Konkurssi
  • Alkumaksut
  • Muut maksut
  • Arvioitu alkuinvestointi
  • Tuotteiden ja palveluiden lähteitä koskevat rajoitukset
  • Franchise-yrityksen velvollisuudet
  • Rahoitus
  • Franchising-apu, mainonta, tietokonejärjestelmät ja koulutus
  • Alue
  • Tavaramerkit
  • Patentit, tekijänoikeudet ja omistusoikeudelliset tiedot
  • Velvollisuus osallistua franchising-liiketoiminnan varsinaiseen toimintaan
  • Rajoitukset sille, mitä franchisingsaaja voi myydä
  • Uusiminen, irtisanominen, siirto ja riitojenratkaisu
  • Julkisuuden henkilöt
  • Taloudellisen suorituskyvyn esitykset
  • Myymälät ja franchising-yrityksen tiedot
  • Tilinpäätös
  • Sopimukset
  • Kuitit
  • Näyttelyt
  • Franchising-sopimus
 • Kaikki lisäviitteet, jotka eivät sisälly edelliseen osioon

Tämä on luotava franchising-konsultin ja lisensoidun asianajajan kanssa, joka tuntee hyvin sekä liittovaltion että osavaltion lait, koska kussakin osavaltiossa voi olla erityisiä vaatimuksia. Franchise & Business Law Groupin mukaan useimmilla osavaltioilla on joitain vaatimuksia.

Lisäksi sinun on päivitettävä FDD olennaisten muutosten varalta neljännesvuosittain ja vuosikertomuksesi jälkeen.

Vaihe 3. Luo franchising-sopimus

Luvakesopimus on oikeudellisesti sitova sopimus, jonka mahdollinen franchising-saaja allekirjoittaa ennen kuin franchising-suhde syntyy. Tämä asiakirja sisältää monia FDD:n osia, mukaan lukien:

 • Alkumaksut
 • Muut maksut
 • Tuotteiden ja palveluiden lähteitä koskevat rajoitukset
 • Franchise-yrityksen velvollisuudet
 • Rahoitus
 • Franchising-apu, mainonta, tietokonejärjestelmät ja koulutus
 • Alue
 • Tavaramerkit
 • Patentit, tekijänoikeudet ja omistusoikeudelliset tiedot
 • Vastuusi franchising-liiketoiminnassa
 • Rajoitukset sille, mitä franchisingsaaja voi myydä
 • Uusiminen, irtisanominen, siirto ja riitojenratkaisu
 • Julkisuuden henkilöt
 • Kaikki muut ehdot, joita asianajaja pitää tarpeellisina luvakkeenantajan suojelemiseksi

Franchising-sopimuksen allekirjoittaminen yhdistettynä franchising-maksujen maksamiseen on kohta, jolloin mahdollisista franchising-ottajista tulee franchising-paikka.

Vaihe 4. Määritä alkuperäinen franchising-maksu

Uusi franchising-saaja on velvollinen maksamaan etukäteen oikeuksistaan ​​harjoittaa omaa liiketoimintaansa käyttämällä yrityksen immateriaalioikeuksia ja liiketoimintaprosesseja FDD:n mukaisesti.

Useimmat menestyneet franchising-yritykset veloittavat tarpeeksi kattamaan käyttöönottokustannukset ja ensimmäisen vuoden aikana tarvittavat lisäjärjestelmäresurssit.

Vaikka voit löytää joitain yrityksiä, jotka myyvät franchising-sopimuksia jopa 3 000 dollarilla, useimmat myyvät franchising-mahdollisuuksia 10 000–100 000 dollarilla. 7-eleven ennakkomaksut ovat miljoona dollaria, mutta ne tarjoavat myös kaikki laitteet ja rahoittavat jopa 65 % maksuista.

🔥 Empfohlen:  Opas hyperparametrien optimointiin HpBandSterin avulla

Kun suunnittelet franchising-maksujasi ja rojaltejasi, ota huomioon seuraavat seikat:

 • Mitkä ovat tuloni ja voittoni sijainnissani?
 • Mikä on enimmäispalkkio, jolla uusi franchising-saaja voi vielä ansaita 15 % nettotuloa ensimmäisen vuoden aikana yhtiön omistamien yksiköiden tuloksen perusteella?
 • Mitkä ovat arvioidut kustannukset uuden franchising-paikan rekrytoinnista? Mike ehdottaa 40 000 dollaria jokaisesta ensimmäisestä 10 uudesta sijainnista.
 • Mikä on investointitaso, joka rohkaisee vain todella sitoutuneita yrittäjiä hakemaan?
 • Millainen investointitaso kannustaa uusien kohteiden kasvuun?

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, sinulla pitäisi olla hyvä arvoalue alkuperäisen maksun, rojaltimaksujen ja markkinointimaksujen yhteiskustannuksille. Sitten on vain kysymys siitä, kuinka se jaetaan kolmen käsitteen kesken.

Miken franchising-järjestelmänsä rakenne on hyvä tapa edetä, kun harkitset franchising-yrityksen aloittamista. Hän antoi esimerkkejä muista, kuten Jimmy John’sista ja Anytime Fitnessistä, jotka ovat menestyneet käyttämällä samanlaista strategiaa.

Vaihe 5. Määritä rojaltit

Rojaltit ovat kuukausimaksuja, jotka franchisingantaja veloittaa luvakkeensaajalta immateriaalioikeuksien, toimittajaluettelon ja prosessien käytöstä. Mutta kuinka paljon rahaa sinun pitäisi veloittaa?

Kuten aiemmin mainittiin, älä keskity pelkästään tienaamiseen, vaan myös siihen, miten se vaikuttaa mahdollisiin franchising-ottajiin, kun he harkitsevat franchising-mahdollisuuttasi.

Mike kertoi meille:

Franchising-antajat veloittavat yleensä 5-10 % liikevaihdosta. Veloitamme kiinteän mallimaksun. Käytämme kiinteää maksua, jotta franchising-saajamme tietävät, että kiinnostuksemme on auttaa heitä kasvamaan, ei lisätä tulojamme.

Hän kertoi meille ongelmista, joita voi ilmetä, kun järjestät valtakunnallisia kampanjoita ja käytät kuukausittaisia ​​rojaltimaksuja:

Subway on mukana lukuisissa oikeudenkäynneissä franchising-ottajiensa kanssa tulojen jakamismallin ja 5 dollarin jalkapituuden vuoksi.

Se on huono FDD:lle, huono Subwaylle ja huono franchising-yhtiöille. Jos haluat saada erikoistarjouksia, jotka saattavat vaikuttaa kannattavuuteen negatiivisesti, haluat todennäköisesti harkita franchising-sopimuksen avaamista tasaisilla kuukausimaksuilla.

Vaihe 6. Laadi koulutusohjelma

Sinun kannattaa aloittaa koulutusohjelman ja liiketoimintajärjestelmien valmistaminen uusien franchising-haltijoiden ottamista varten. Haluatpa dokumentoida kaiken hyvin, olipa kyseessä sitten se, että he tulevat toimipisteellesi tai myöhemmin työskentelevät parhaiten suoriutuneen franchising-saajan kanssa.

Mike kertoi meille:

Anytime Fitness Training kesti kaksi viikkoa ja se oli aivan liian pitkä. Kyllästyin, joten kun tein omani, tein kolme päivää, jotta ihmiset eivät kyllästy ja pääsevät töihin. Sitten seuraamme rutiininomaisesti.

Hän kertoi meille myös:

Seuranta ja palvelun taso ovat avainasemassa brändin johdonmukaisuuden ylläpitämisessä. Paikallisen koulutuksen lisäksi otamme heihin yhteyttä, kun havaitaan jokin ongelma, kuten tulojen lasku. Jos he eivät missaa valmennuskutsuja, se on punainen lippu. Jos emme kuule heistä kolmen kuukauden kuluessa, tiedämme, että jotain on vialla henkilökohtaisesti ja haluamme auttaa heitä.

Knowledge Anywheressa on loistava artikkeli upean franchise-valmennusohjelman luomisesta.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja uuden franchisisi markkinoinnista.

Vaihe 7. Markkinoi uutta franchising-yhtiötäsi

Mike kertoi meille, että on olemassa kolme markkinointimenetelmää, joiden avulla ihmiset voivat ottaa yhteyttä franchising-ostoihin:

 1. Käytä paljon rahaa verkkomarkkinointiin. Hän varoitti meitä odottamaan 40 000 dollarin kulutusta per franchising 10 ensimmäiseltä franchising-saajalta.
 2. Palkkaa välittäjä suurilla palkkioilla. Hän varoitti, että välittäjien palkkiot voivat olla jopa 20 000 dollaria, mikä tekisi siitä, että Augusta Lawn Care ei tuottanut voittoa franchising-sopimuksesta ennen kolmatta vuotta.
 3. Aloita verkoston rakentaminen alusta alkaen, jotta sinulla on alusta alkaen sisäänrakennettu yleisö.

Hän kertoi meille:

Minulla oli jotenkin helppoa. Vedin liipaisinta nopeammin kuin muuten olisin pystynyt pitämään parhaani ja auttamaan heitä saavuttamaan jotain enemmän.

Ensimmäisen franchising-sopimuksensa myyminen hyvin suoriutuville työntekijöille auttoi häntä pääsemään vaikeimman osan (ensimmäisen franchising) yli, koska yksiköitä oli jo useita, kun hän etsi franchising-ottajia.

Mike kertoi myös, että markkinointituki uusille franchising-haltijoille on otettava huomioon, kun opettelet omistamaan franchising-sopimuksen. Hän kertoi meille:

Luomme paljon markkinointisisältöä Youtubelle, Facebookille, Googlelle ja Next Doorille, mukaan lukien malleja ja opetusohjelmia, mutta heidän on otettava ne käyttöön. Jos he saavat valtavan sopimuksen ja lisäämme asiakkaita, he eivät pysy perässä. Se vahingoittaisi sekä franchisingsaajaa että brändiä.

Hän selitti, miksi hänellä ei ole valtakunnallista markkinointibudjettia:

Näytämme ilmaston niin, että se on haastavaa maisemoinnissa. Annamme heille resursseja, mutta annamme heidän valita, käyttävätkö niitä vai eivät, jotta he voivat tehdä siitä paikallisen vaniljan sijaan. Siksi emme veloita markkinointimaksua.

Hän huomautti, että useimmille yrityksille hyvät markkinatiedot sisältävät joitain valtakunnallisia markkinatietoja, mutta nurmikonhoitoalalla se ei toimi. Se olisi liian yleistä.

Vaihe 8. Selaa mahdolliset franchising-saajat

Seulonta on toinen tärkeä näkökohta franchising-verkostosi rakentamisessa. Prosessi noudattaa yleensä tätä prosessia:

 1. Yrittäjä löytää tietoa franchisingmahdollisuudestasi välittäjältä tai verkosta.
 2. Henkilö toimittaa tiedot ja varaa konsultaation.
 3. Luvakkeenantajalla (tai hänen edustajallaan) on puhelu asianosaisen kanssa.
 4. Jos molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita yhteistyöstä, luvakkeenantaja lähettää pätevälle luvakkeensaajalle FDD- ja franchising-sopimuksen.
 5. Jotkut harjoittelevat ensin ja allekirjoittavat sitten sopimuksen. Jotkut allekirjoittavat ensin sopimuksen ja sitten harjoittelevat. Mike vaatii maksun ja allekirjoitetun sopimuksen ennen harjoittelua.
🔥 Empfohlen:  4 brändiä Snapchatissa, jotka tekevät loistavia markkinointikampanjoita

Hän antoi paljon neuvoja seulonnassa. tässä on joitain hänen jakamistaan ​​parhaista vinkeistä:

Ensin 50 olin alkuperäinen puhelu. Hyväksyimme vain yhden kahdeksasta hakijasta. Pohdimme: Pidänkö tästä henkilöstä? Haluaisinko työskennellä heidän kanssaan? Tupakoivatko he puhelun aikana tai jotain, mikä näyttäisi huonolta asiakkaan silmissä?

Hän neuvoi myös omistajia, jotka haluavat omistaa useita franchising-toimipaikkoja:

Jos sinulla on useampi kuin yksi, sinulla on oltava GM jokaiselle ja voit aloittaa vain yhden kerrallaan. Kun omistat moniosaisia, kyse on ihmisten hallinnasta eikä persoonallisuuksistasi. Meidän täytyy luottaa siihen, että voit ohjata ihmisiä.

Jotkut franchising-sopimukset voivat antaa sinun varata suuremman alueen pienemmällä franchising-maksulla paikkakohtaisesti, mutta Mike ei todellakaan koe, että tämä malli olisi paras hänen brändikäytäntöihinsä. Jos laatu on jotain, johon keskityt voimakkaasti, suosittelen, että seuraat hänen esimerkkiään, koska pystyt myymään enemmän franchising-sopimuksia ja franchising-antajat ovat enemmän mukana.

Hän selitti myös, kuinka franchising-antaja kasvoi ajan myötä:

Meillä on nyt 20 työntekijää yrityspuolella. Useimmat keskittyvät puheluiden vastaanottamiseen, tukeen ja palkanlaskentaan. Meitä on kolme, minä mukaan lukien, jotka keskittyvät myyntiin.

Lopuksi hän varoitti, että jos haluat aloittaa yrityksesi franchising-sopimuksen, harkitse seuraavaa:

Aikani kuluu enimmäkseen ohjelmistoihin, brändisopimuksiin ja asioihin, jotka auttavat kaikkia, en henkilökohtaiseen kontaktiin, josta pidin niin paljon.

Vaihe 9. Ota mukaan jokainen franchising-omistaja

Onboarding on vain järjestelmien perustamista franchising-omistajalle, koulutusta ja neuvontaa kaikissa asioissa, joissa he tarvitsevat apua, kuten markkinointia tai toimittajaehdotuksia. Sinun kannattaa noudattaa FDD:ssä luomiasi käytäntöjä varmistaaksesi, että noudatat sopimustasi.

Vaihe 10. Jatkuva tuki

Jatkuva tuki vaihtelee franchising-antajien välillä. Se voi sisältää:

 • Markkinointimateriaalit kuten aiemmin on käsitelty.
 • PR-opastusta, jos on olemassa skenaario, joka voi vaikuttaa koko franchising-järjestelmään.
 • Päivityksiä harjoituksiin.
 • Koulutus uusiin tuotteisiin ja palveluihin

Mike kertoi meille:

Franchising-ottajien tukeminen on avainasemassa.

Haluat tehdä kaikkesi auttaaksesi heitä menestymään.

Nyt kun olemme tarkastelleet yrityksen franchising-prosessia, yrityksesi franchising-sopimuksessa muissa maissa on joitakin lisänäkökohtia. Jatka lukemista saadaksesi selville haasteet.

Franchising-yrityksen avaaminen ja harjoittaminen toisessa maassa

Monet franchising-yritykset toivovat pääsevänsä maailmanlaajuisiksi, ja jos voivat, se voi antaa lisäpotkua brändille. Se sisältää myös monia haasteita, joita Mike on kokenut. Hän kertoi meille:

En olisi tehnyt sitä niin aikaisin. 12. oli Kanadassa ja lait ovat täysin erilaiset jokaisessa 12 osavaltiossa. Varaudu siihen, että se ei ole kannattava useisiin vuosiin.

Hän mainitsi myös, että kansainväliset franchising-yritykset joutuvat käsittelemään valuutanvaihtoa. Hän on käsitellyt sitä pitämällä kustannukset Kanadan dollareissa, mutta hän voi nähdä, että hänen on muutettava sitä, jos hän kasvaa muihin maihin.

Muista myös, että franchising-matkasi aloittamisessa auttanut lakimies ei välttämättä ole perehtynyt kansainväliseen liikelakiin. Sinulla on myös uusia verovaatimuksia uusien sijaintien tukemiseen muissa maissa.

Yleisesti ottaen Yhdysvalloissa on yli 300 kaupunkia, joissa asuu yli 100 000 ihmistä. Yrityksesi franchising-toiminta muissa maissa voi odottaa, kunnes sinulla on vähintään 100 franchising-sopimusta, jotta sinulla on hyvä perusta kansainväliselle laajentumiselle.

Sulkeminen

Olemme vastanneet yleisiin kysymyksiin, joita ihmiset kysyvät yrityksen franchising-sopimuksesta, jakaneet näkemyksiä henkilöltä, joka on myynyt yli 60 franchising-sopimusta, ja toimittaneet vaiheittaiset ohjeet oman franchising-antajan perustamiseen. Haluan antaa sinulle tämän viimeisen neuvon Mikeltä:

Mene franchising-tapahtumiin, lue kirjoja ja keskustele ihmisten kanssa, jotka ovat aloittaneet isompia, jos mahdollista. Opi kaikki mitä voit.

Jos pidit podcastista ja blogistamme hyödyllisiä. Tilaa kanavamme, niin saat lisää hienoa tietoa yritysten perustamisesta, myymisestä ja ostamisesta.

Mistä franchising-sopimuksista haluaisit tietää lisää?

Jakaminen on välittämistä!