Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Freelance-kirjoittajien hinnat: kuinka paljon sinun pitäisi maksaa vuonna 2023?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Freelance-kirjoittajien hinnat: kuinka paljon sinun pitäisi maksaa vuonna 2023?

Freelancerina toimii houkutteleva urapolku monille henkilöille, jotka haluavat välttää perinteisessä toimistotyössä työskentelemistä, mutta joilla on näihin tehtäviin sopivat taidot.

Suunnittelijat, konsultit ja kirjoittajat ovat kaikki esimerkkejä freelance-työpaikoista, joita ihmiset valitsevat työskentelyn sijaan yksittäisessä yrityksessä. Freelancerina on monia etuja, kuten oma pomosi oleminen ja oman aikataulusi laatiminen.

Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että olet vastuussa asioista, kuten asiakkaiden löytämisestä ja freelance-kirjoittajien hinnoista.

Korkojen asettaminen voi olla ylivoimaista kirjoittajille, jotka eivät ole varmoja siitä, kuinka paljon veloittaa asiakkailta.

Haluat varmistaa, että veloitat hinnan, joka on oikeudenmukainen sekä sinulle että asiakkaallesi. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

Onneksi tämä artikkeli auttaa sinua oppimaan erityyppisistä hinnoista, keskimääräisistä hinnoista ja vinkkejä sinulle täydellisen koron laskemiseen.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Freelance-kirjoittajien hinnat

Ennen kuin voit alkaa miettiä, mitä haluat asettaa freelance-kirjoittajien hinnoiksi, sinun on ensin valittava, minkä tyyppistä muotoa haluat käyttää asiakkaiden veloittamiseen.

Voit veloittaa asiakkaitasi erilaisilla vaihtoehdoilla ja lähestymistavoilla, ja sinulle parhaiten sopivan järjestelmän valitseminen on lähtökohta sinulle toimivan järjestelmän luomisessa.

1. Projektin mukaan (kiinteä hinta)

Projektin suorittama lataus, joka tunnetaan myös nimellä a kiinteämääräinenon tapa veloittaa asiakkaita, jolloin määrität hinnan jokaiselle yksittäiselle projektille.

Tästä voi olla apua, kun asiakkaalla on projekti, joka on monimutkainen ja vaatii paljon henkistä työtä, mutta siinä ei ole paljon sanoja eikä sen suorittaminen vie kovin kauan.

Kun veloitat kiinteän hinnan, tiedät tarkalleen, mitä ansaitset ja asiakas tietää tarkalleen, kuinka paljon veloitat, joten hän ei ylläty kuun lopussa suuresta laskusta, jota hän ei nähnyt tulevan.

Kiinteitä korkoja voi kuitenkin olla vaikea laskea, varsinkin jos projektin toteuttaminen kestää paljon kauemmin kuin luulit. Saatat menettää rahaa sillä tavalla.

2. Tuntien mukaan

Tuntiveloitus on yleinen tapa veloittaa asiakkaita ja asettaa freelance-kirjoittajien hintoja.

Kaikki ymmärtävät tuntihinnat, ja se on yksinkertainen järjestelmä seurata ja laskea. Asetat hinnan jokaiselle työtunnille, seuraat aikaasi ja sitten lähetä asiakkaallesi lasku työtuntien määrästä.

Tuntilatauksella on myös huonoja puolia.

Korkea tuntipalkka saattaa tuntua ylivoimaiselta potentiaalisille asiakkaille, vaikka se olisikin kohtuullinen palkkajakson työtuntien lukumäärään nähden.

Lisäksi voit itse asiassa menettää rahaa, kun tulet paremmaksi (ja nopeammaksi) kirjoittaessasi.

3. Sanan mukaan

Toinen tapa määrittää hinnat on sana.

Asetat hinta per sana, jonka kirjoitat, ja sitten asiakas tai sinä asetat sanavalikoiman, johon voit osua. Tämä on toinen asiakasveloitusjärjestelmä, joka on helppo tehdä ja helppo laskea.

Se voi myös auttaa varmistamaan, että sinulle maksetaan kaikista sanoistasikuten tiedät, että jokaisella kirjoittamallasi sanalla on rahallinen arvo, joten jos ylität sanojen määrän tai asiakas pyytää lisää työtä, saat silti palkan.

Sanalla veloittaminen ei kuitenkaan ehkä ole paras tapa, jos kirjoitat lyhyitä projekteja, kuten sosiaalisen median postauksia.

Lyhyempien kappaleiden kirjoittaminen voi myös viedä enemmän aikaa, mikä tarkoittaa, että et saa paljon palkkaa ponnisteluistasi.

Sanalla veloittaminen myös kaupallistaa työsi, jossa asiakkaat maksavat sanoista, ei asiantuntemuksesi ja muiden arvojen takia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka nostaa rahaa Coinbasesta

4. Asiakkaan toimesta (Retainer Rate)

Viimeinen tapa veloittaa asiakkaitasi on veloittaa jokaiselta asiakkaalta toistuva viitekorko.

Kuukausittainen (tai vuosittainen) viitemaksu on asetettu toistuva korko, joka määritetään kullekin yksittäiselle asiakkaalle. Hintaa varten voit tehdä minkä tahansa määrän projekteja tai töitä.

Tyypillisesti työsi laajuudelle on asetettu rajat, mutta määrä pysyy samana.

Tämäntyyppinen korko sopii hyvin asiakkaille, joilla on säännöllistä jatkuvaa työtä, jonka he haluavat sinun suorittavan heidän puolestaan.

Se toimii myös hyvin, kun sinulla on suuri määrä projekteja tai töitä, joita on vaikea latautua sanalla tai tunnilla, kuten aivoriihi tai idean pitching.

Mutta se ei ole oikea lähestymistapa asiakkaille, joilla on vain yksittäisiä projekteja tai satunnaista työtä.

Mikä on keskimääräinen kirjoittamishinta?

Työvoimaa tilastot osoittavat, että useimmat kirjoittajat ansaitsevat noin 69 500 dollaria vuodessa. Eriteltynä se tarkoittaa noin 1 440 dollaria viikossa.

Kun jaat sen eri freelance-kirjoittajien palkkaluokkiin, joista keskustelimme yllä, se tarkoittaa, että keskimääräiset kirjoittamishinnat ovat noin 0,15 $ – 0,50 $ per sana tai 33 $ per tunti.

Vaikka nämä ovatkin tilastollisia keskiarvoja, on tärkeää muistaa, että eri kirjoittajien välillä on suuria halveksuntoja.

Kirjoittamisellasi voi olla suuri vaikutus keskimääräisiin arvoihin, sillä tietyntyyppiset freelance-kirjoittajat, kuten tekniset kirjoittajat, tienaavat paljon enemmän kuin muut kirjoittajat.

Toinen tärkeä huomioitava ero on kokemuksesi määrä. Aloittelijoilla on tapana veloittaa paljon vähemmän, esim 0,08 $ per sana tai 20 $ per tunti.

Monen vuoden kokemuksen omaavat voivat toisaalta veloittaa ylöspäin 1,00 dollaria per sana ja 100 dollaria per tunti.

Kaikki riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut freelancerina, millä aloilla työskentelet ja millaisia ​​suhteita olet rakentanut asiakkaidesi kanssa.

Tekoälyn vaikutus freelance-kirjoittajiin

Freelance-kirjoitushinnat sanaa kohden ovat nousseet merkittävästi tekoälyn luoman sisällön lisääntyneen saatavuuden myötä.

Markkinointipäälliköt maksavat huippudollarin ihmisen luomasta ja hyvin tutkitusta sisällöstä, vaikka tämä merkitsisikin tällaisen sisällön hinnan jyrkkää nousua.

Freelance-kirjoittajan palkkaaminen on hyvä sijoitus, jos haluat täyttää verkkosivustosi perusteellisesti tutkitulla ja tosiasiallisesti tarkistetulla tiedolla, joka on sidottu siististi mukaansatempaaviin ja informatiivisiin viesteihin, joita mahdolliset asiakkaasi rakastavat lukea.

Freelance-kirjoittajille se tarkoittaa, että he voivat veloittaa enemmän, jos he ovat kokeneita eivätkä käytä tekoälytyökaluja sisällön luomiseen. Vaikuttaa siis win-win-tilanteelta.

Freelancereille työn monista eduista ovat joustavuus, parempi työ- ja perhe-elämän tasapaino, parempi palkka ja suuremmat tulot, jotka auttavat nousemaan inflaatioon ja elinkustannuksiin.

Vaikka hinnat olivat kerran kokeneiden kirjoittajien kohdalla 1 dollarissa, freelance-kirjoittajat voivat äskettäin veloittaa jopa 2 dollaria sanaa kohden artikkeleista.

Tämä korkea hintojen nousu johtuu todennäköisesti kokemattomien freelance-kirjoittajien markkinoille tulon jyrkästä kasvusta. Tilastot osoittavat sen 73% haastatelluista amerikkalaisista työntekijöistä harkitsee freelance-kirjoitusyrityksen perustamista vuonna 2023.

Muutokset projektin hinnoittelussa

Valitettavasti tämä kirjoittajien virta voi olla huono uutinen markkinointipäälliköille ja yrityksille. Vaikka markkinointipäälliköt saattavat ajatella, että he saavat päteviä freelancereita, koska he maksavat korkeampia hintoja, näin ei aina ole.

Korkealaatuisiksi kirjoittajiksi pääseminen voi kestää useista kuukausista jopa neljään vuoteen, ennen kuin freelancerit hankkivat taidot. Sillä välin kyllästetyt markkinat merkitsevät enemmän kilpailua ja vähemmän kokeneita kirjoittajia markkinoijille. Oikean sisällön kirjoittajan löytäminen projektiin voi olla kuin neulan löytäminen heinäsuovasta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää ChatGPT:tä onnistuneen varainkeräyksen suunnitteluun

Kun markkinoijat löytävät kokeneen, laadukkaan kirjoittajan, he saattavat joutua maksamaan heille alun perin suunniteltua korkeamman hinnan.

Korkeampien freelance-kirjoitusmäärien lisäksi yksittäisille projekteille saatat myös nähdä korkeamman hinnan.

Esimerkiksi mainostekstiilit voivat nyt veloittaa yhtä paljon kuin 92 dollaria per tunti tai 2278 dollaria projektia kohti, kun taas lehdistötiedotteen kirjoittajat saattavat veloittaa 97 dollaria tunnilta tai noin 480 dollaria projektia kohti.

Markkinoijien on ymmärrettävä, maksavatko he sanasta vai projektista palkattaessaan freelance-kirjoittajan. Kiinteiden maksujen maksaminen projektikohtaisesti on erinomainen tapa hallita lopputuotetta.

Sanakohtaisesti maksaminen saattaa kuitenkin olla parempi vaihtoehto lyhyemmille, säännöllisemmille blogikirjoituksille.

Ideaalikoron laskeminen

Jokaisella freelance-kirjoittajalla on erilaiset hinnat ja laskelmat näiden hintojen saavuttamiseksi.

Kun työstät freelance-kirjoittajien hintoja, tässä on joitain erilaisia ​​tekijöitä, joita voit harkita, ja vinkkejä siitä, miten voit löytää yrityksellesi täydellisen hinnan.

1. Kirjoitustyyppi

Tarjoamasi kirjoitustyypit voivat vaikuttaa hintoihin. Esimerkiksi sisältö, kuten tiedotteet, sähköiset kirjat, mainostekstit, lehdistötiedotteet, uutisartikkelit ja uutiskirjeet, ovat yleensä kalliimmalla puolella.

Jos olet tekninen kirjoittaja, joka työskentelee monimutkaisten aiheiden parissa, voit todennäköisesti veloittaa enemmän kuin jos kirjoitat sosiaalista mediaa tai perinteistä blogikirjoitusta.

Sujuvan ja asiantuntevan sisällön tuottaminen näissä eri muodoissa vaatii enemmän taitoa, ja sinun on oltava valmis maksamaan enemmän ainutlaatuisten projektien luomisesta.

2. Tarjotut palvelut

Toinen tekijä on tarjoamasi palvelut. Jos pystyt tekemään aivoriihiä, editoimaan, oikolukua, pitchingiä ja strategista suunnittelua asiakkaillesi, voit veloittaa tämäntyyppisistä palveluista enemmän kuin vain kirjoittamisestasi.

Freelancerina tarjoamalla enemmän palveluita voit erottua muista freelance-kirjoittajista. He voivat yhdistää kirjoitustaitosi muihin suosittuihin palveluihin ja veloittaa enemmän rahaa kirjoittamisestasi.

Voit esimerkiksi saada palkkaa podcast-käsikirjoituksen kirjoittamisesta ja ansaita rahaa podcastin muokkaamisesta yhdessä.

Sillä aikaa 82% freelancereista on kirjailijoitadigitaalisessa luomisessa, graafisessa suunnittelussa, videoiden ja podcastien editoinnissa ja monessa muussa on vielä hyödyntämättömiä markkinoita.

3. Kokemustaso

Mitä enemmän kokemusta ja vuosien harjoittelua sinulla on, sitä enemmän voit veloittaa palveluista. Aloittelijoiden on todennäköisesti rakennettava portfolionsa ja asiakasluettelonsa ennen kuin he voivat veloittaa huippuhintoja.

Aloittelevat freelancerit voivat rakentaa kokemustaan ​​veloittaa kohtuuhintaisia ​​hintoja (0,02–0,05 dollaria per sana) projektien kirjoittamisesta. Alhaisten hintojen veloittaminen tarkoittaa, että asiakkaat ovat halukkaampia työskentelemään kanssasi ja investoimaan palveluihisi kokemuksen puutteesta huolimatta.

Kun asiakkaasi jättävät parempia arvosteluja ja rakennat suuremman portfolion, voit alkaa veloittaa enemmän työstäsi. Markkinoijalle aloittelevien freelancerien palkkaaminen voi olla kannattavaa, jos löydät jonkun, joka on hyvä kirjoittaja, mutta veloittaa alhaisempia hintoja, koska hänen on vielä hankittava todistettua kokemusta.

4. Aiheen monimutkaisuus

Mitä monimutkaisempia aiheita käsittelet, sitä enemmän voit veloittaa asiakkaita.

Eri aloilla, kuten terveydenhuolto, valmistus ja teknologia, on yleensä monimutkaisempia aiheita, joita on käsiteltävä ja jotka maksavat enemmän palveluistasi.

Jos olet esimerkiksi rekisteröity sairaanhoitaja, voit käyttää hoitotyötaitojasi artikkeleiden, blogitekstien, sähköisten kirjojen ja muiden kirjoittamiseen. Voit vapaasti näyttää asiakkaillesi valtakirjasi ja koulutuskokemuksesi. Varmista vain, että työsi on kunnossa freelance-kirjoituksellasi, ja varmista, että tarkistat heidän toisia työpaikkoja koskevat käytännöt.

5. Työhön käytetty aika

Vaikka et veloita tuntimaksulla, projektin suorittamiseen kuluva aika tulisi sisällyttää hintalaskelmiin.

🔥 Empfohlen:  Intian 5 parasta mainostekniikkayritystä

Jos veloitat kiinteää korkoa tai korvausta, sinun on silti tiedettävä, kuinka kauan projektin loppuun saattaminen kestää, jotta tiedät, ettet menetä rahaa viemällä enemmän tunteja kuin suunnittelit työn suorittamiseen.

Kun saat enemmän freelance-kokemusta, ymmärrät paremmin, kuinka kauan työsi suorittaminen kestää.

Esimerkiksi joidenkin blogitekstien valmistuminen voi kestää vain tunnin tai jopa kaksi päivää. Kun määrität hintoja, ota huomioon erilaisia ​​tekijöitä, kuten tutkimusaika, kirjoitusnopeus ja muut asiakkaan pyynnöt.

Jos asiakas haluaa sinun keräävän taideteoksia ja sisältävän perusteellisen tutkimuksen, tämä kestää kauemmin kuin mielipidepohjainen blogikirjoitus. Varmista, että tutkit perusteellisesti asiakkaasi mieltymyksiä ennen kuin hyväksyt tietyn hinnan.

6. Työskentele taaksepäin

Toinen tapa laskea hinnat on aloittaa taaksepäin.

Mieti, kuinka paljon haluat ansaita joka vuosi ja kuinka monta tuntia haluat työskennellä viikossa. Voit sitten jakaa sen ja selvittää, kuinka paljon sinun on laskutettava sanaa tai tuntia kohti saavuttaaksesi tavoitteesi.

Haluat työskennellä 40 tuntia viikossa kokopäiväisenä freelancerina. Oletetaan nyt, että haluat ansaita 70 000 dollaria vuodessa. Se tarkoittaa, että sinun on ansaittava noin 33 dollaria tunnissa saavuttaaksesi tavoitteesi (ennen veroja).

Vaikka tämä on loistava tapa ansaita elantosi, jos sinulla on vakituisia asiakkaita ja työtä, muista, että sinulla saattaa olla joitakin viikkoja, jolloin sinulla ei ole työtä, ja toisilla, jolloin työskentelet yli 40 tuntia.

Writer Accessin hinnat

WriterAccess helpottaa hintojen määrittämistä kokemuksesi perusteella.

Kirjoittajille annetaan tähtiluokitus ennen kuin he liittyvät alustaan. Mitä korkeampi tähtiluokitus, sitä korkeampi hinta per sana, jopa 0,10 dollaria.

Asiakkaat voivat ostaa korkealaatuisia kirjoittajia valitsemalla korkeamman tähtiluokituksen saaneita kirjoittajia, ja kokeneet freelancerit voivat varmistaa, että heille maksetaan oikeudenmukaisesti asiantuntemuksensa mukaan.

WriterAcess tarjoaa myös Pro-markkinapaikan, jossa asiakkaat ja kirjoittajat voivat neuvotella kiinteämääräisistä maksuista, tuntihinnoista tai korkeammista hinnoista 0,11 dollarilla sanalta.

Paketoida

Freelancerina työskentely tarjoaa monia erilaisia ​​etuja.

Freelancerit saavat valita asiakkaansa ja roolinsa ja ovat omia pomojaan. Mutta freelance-kirjoittajien kurssien asettamisen oppiminen voi olla ylivoimaista, varsinkin vasta aloittaville freelance-uran.

Onneksi näiden vinkkien ja taitojesi luottamuksen ansiosta voit laskea täydelliset freelance-kirjoittajahinnat freelance-yrityksellesi.

Toinen alue, jolla uudet freelancerit kamppailevat, on löytää asiakkaita, joita he tarvitsevat tukeakseen liiketoimintaansa. Vaikka siitä voi ajan myötä tulla helpompaa, se auttaa, jos sinulla on paikka aloittaa.

Jos etsit paikkaa löytääksesi freelancereita tai olet markkinoija, joka etsii freelance-omaisuutta, tarkista WriterAccess!

WriterAccess on sisällöntuotantoalusta, jossa AI-pohjaisten työkalujen tehokkuus yhdistyy kirjoittajien luovuuteen sisällön tuotannon tehostamiseksi.

Mikset kokeilisi sitä tänään? Rekisteröidy nyt WriterAccessiin ja saat 14 päivän ilmainen pääsy asiantuntijakirjoittajien verkostoomme. Löydä itse, mitä mahtava sisältö voi tehdä yrityksellesi!