Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Freelance-kirjoitustyöt – mistä aloitan?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Freelance-kirjoitustyöt – mistä aloitan?

Työn aloittaminen freelancerina voi olla palkitseva ja jännittävä ura. Monet ihmiset kääntyvät freelancerina vaihtoehtona perinteisille töille.

On kuitenkin tärkeää huomata, että se on myös vaikeaa, varsinkin kun olet aloittamassa. Erityisesti freelance-tekstikirjoitusuralla on joitain ainutlaatuisia näkökohtia, jotka sinun on pidettävä mielessä aloittaessasi.

Tässä artikkelissa autamme sinua oppimaan kaiken, mitä sinun tulee tietää freelance-kirjoitustöistä.

Autamme sinua selvittämään, mitkä sudenkuopat sinun on voitettava ja kuinka paljon voit mahdollisesti ansaita, ennen kuin annamme sinulle ideoita siitä, mistä voit aloittaa freelance-tekstikirjoitustyön etsimisen.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä copywriter oikein tekee?

Aloitetaan keskustelemalla siitä, mitä copywriter todella tekee.

Copywriting tarkoittaa vakuuttavan tekstin kirjoittamisprosessia, jota käytetään motivoimaan ihmisiä tekemään tiettyjä toimia, yleensä markkinoinnin ja mainonnan yhteydessä.

Copywriting edellyttää korkeaa taitoa kirjoittajalta, jotta voidaan toimittaa kopio, joka voi tehdä myyntiä. Se eroaa sisällön kirjoittamisesta, koska sisällön kirjoittamisella on yleensä enemmän hyödyllinen, opettavainen tai viihdyttävä tavoite kuin myyntitavoite.

Kummankin tyyppisten freelancerien on kuitenkin oltava vahvoja kirjoittajia, heillä on oltava erinomaiset editointi- ja tutkimustaidot sekä kyettävä toimittamaan kopio, joka täyttää asiakkaan odotukset.

Copywriters on vastuussa monentyyppisistä kopioista, mukaan lukien:

 • Tulosta mainoksia
 • Mainokset
 • Podcast- ja radiomainokset
 • Sosiaalisen median mainokset
 • Myyntikirjeet
 • Verkkosivustot
 • Julisteet
 • Tuotekuvaukset
 • valkoiset paperit
 • Mainostaulut
 • Kyltit ja mainosmateriaalit

Kuinka aloittelija voi aloittaa tekstinkirjoittamisen?

Aloittelijana saatat miettiä, kuinka voit aloittaa freelance-kirjoitusuran.

Ensimmäinen askel on varmistaa, että tiedät, mihin asiakkaisiin haluat kohdistaa ja minkä tyyppinen copywriter haluat olla. On monia erilaisia ​​copywriter-tyyppejä, joilla on erilaisia ​​erikoisuuksia, joten mieti, mitä osaat parhaiten tehdä, olipa kyseessä sosiaaliset mainokset, painetut kampanjat tai mainosten käsikirjoitukset.

Tämä auttaa sinua luomaan eron sinun ja muiden freelancerien välille.

Voit myös valita tietyn toimialan tai yrityksen koon luodaksesi ytimen, johon kohdistat.

Tämä auttaa sinua tulemaan erittäin asiantuntevaksi yhdeltä alueelta, mikä tekee sinusta loistavan vaihtoehdon yrityksille, jotka työskentelevät tällä alalla.

Esimerkiksi, jos olet erikoistunut urheiluvaatteiden vähittäiskauppaan, saat oivalluksia ja alan tietämystä, joka tekee sinusta sopivamman tämäntyyppisiin yrityksiin sen sijaan, että olisit kaikkien alojen huippu.

Sen jälkeen sinun tulee määrittää, kuinka paljon veloitat palveluistasi.

Hinnoittelu voi olla hankalaa freelancereille, mutta tutki, mitä alueesi copywriters veloittaa ja mikä on hyväksyttävä hinta kokemuksesi tasolle.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada Vietnamin IP-osoite mistä tahansa ILMAISEKSI vuonna 2023

Haluat myös luoda portfolion, jota potentiaaliset asiakkaasi voivat tarkastella saadakseen käsityksen tyylistäsi.

Viimeinen askel on löytää freelance copywriting -töitä.

Voit hyödyntää sosiaalista mediaa, verkostoitumistapahtumia, suosituksia ja omaa ammattiverkostoasi aloittaaksesi asiakaskuntasi rakentamisen.

Oikeiden työpaikkojen löytäminen on avainasemassa brändisi rakentamisessa ja rahan ansaitsemisessa.

Voinko olla copywriter ilman kokemusta?

Yksi kysymys, jonka aloittelijat kysyvät, on, voitko tulla copywriteriksi ilman aikaisempaa kokemusta. Lyhyt vastaus on kyllä.

Pidempi vastaus on kyllä, mutta se vaatii paljon työtä. Asiakkaat haluavat tietää, että sinulla on kokemusta, varsinkin jos haluat veloittaa huippudollaria.

Jos sinulla ei tällä hetkellä ole kokemusta, sinun on hankittava sitä.

Verkkotyöpaikkailmoitukset ovat hyvä paikka aloittaa portfolion rakentaminen.

Nämä eivät ole korkeapalkkaisia ​​tai toistuvia töitä, mutta niiden avulla voit harjoitella tekstinkirjoitustaitojasi ja alkaa saada näytteitä työstäsi.

Sinun tulisi myös käyttää aikaa parhaiden tekniikoiden ja käytäntöjen lukemiseen ja tutkimiseen, jotta sinusta tulee loistava copywriter.

Tietojen saaminen on loistava tapa harjoitella taitojen kehittämistä, joten voit alkaa etsiä parempia freelance-tekstikirjoittamistöitä.

Miksi Copywriters epäonnistuu?

Kaikki tekstinkirjoittajat eivät löydä menestystä. On muutamia syitä, miksi näin voi tapahtua. Ensimmäinen on se, että kirjoitustaitosi eivät ole tyhmiä.

Copywriting on erittäin kilpailullinen ala, joten sinulla on oltava huippuluokan kirjoitustaidot. Ilman niitä voi olla vaikea pysyä muiden freelancerien tahdissa.

Copywritereiden on kyettävä kasvattamaan myyntiä ja kasvattamaan tuloja yrityksissä.

Toisin kuin sisällöntuottajien, joiden kopio ei ole aina sidottu myyntimääriin, tekstinkirjoittajien on toimitettava vakuuttava, vakuuttava kopio.

Tämä ei ole taito, joka kaikilla on, mikä voi johtaa siihen, että jotkut copywriters eivät vastaa asiakkaiden etsimistä.

Kuinka paljon freelance copywriter tienaa?

Freelancerina ansaitsemasi rahamäärä on todella sinun päätettävissäsi.

Mahdollisilla tienaamoillasi ei ole käytännössä mitään rajaa, mutta se riippuu sinusta ja siitä, kuinka kovaa olet valmis työskentelemään.

Et ehkä ansaitse niin paljon rahaa, jos sinulla ei ole paljon töitä tai et löydä asiakkaita.

Toisaalta, jos pystyt rakentamaan asiakaskuntaasi ja tulemaan tunnetuksi nimeksi alallasi, voit ansaita satoja tuhansia.

The keskipalkka copywriter on noin 57 000 dollaria vuodessa.

On kuitenkin myös huomioitavia seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon freelance-tekstikirjoittajana toimimisen sisäisen copywriterin sijaan.

Yrityksen sisäisille copywrittereille saatetaan tarjota korkeampaa palkkaa kuin mitä saatat ansaita aloittaessasi freelancerina.

Yrityksen sisäinen työskentely rajoittaa kuitenkin myös sitä, mitä voit ansaita.

🔥 Empfohlen:  5 parasta VPN:ää Sbobetille vuonna 2023 (poista Sbobetin esto mistä tahansa)

Kasvataksesi tulojasi sinun on odotettava korotusta ja neuvoteltava esimiehesi kanssa.

Freelancerina voit jatkuvasti etsiä uusia asiakkaita ja lisätyötä kuukausi- tai viikkotulojesi kasvattamiseksi. Voit myös asettaa omia hintojasi ja nostaa tai laskea niitä oman harkintasi mukaan.

Onko copywriting hyvä sivuhustle?

Monet ihmiset aloittavat freelance-copywriting-uransa sivuhustrina. Sivuhustilla tarkoitetaan sivutyötä, joka sinulla on päätulolähteesi ulkopuolella.

Tämä saattaa tarkoittaa muutaman tekstinkirjoitustyön hakemista töiden jälkeen tai muutaman asiakkaan palvelemista viikonloppuisin, kun sinulla on aikaa.

Tämä on loistava tapa aloittaa asiakaskunnan rakentaminen laittamatta kaikkia munia yhteen koriin.

Kun alat löytää oikeita freelance-tekstikirjoittamistöitä, se voi auttaa hankkimaan vielä toisen tulonlähteen, varsinkin jos olet aloittelija ilman vahvaa portfoliota tukemaan sinua.

Sitten kun alat parantaa taitojasi ja löytää lisää asiakkaita, voit joko jatkaa tekstinkirjoittamista sivutyönä tai tehdä siitä pääurasi.

Mitkä ovat 6 tekstinkirjoitustaitoa?

Kun alat pohtia tekstinkirjoitusuraasi, työkaluvyössäsi pitäisi olla muutamia keskeisiä taitoja.

Ilman näitä kuutta tekstinkirjoitustaitoa huomaat todennäköisesti jääväsi jälkeen tai vaikeuksia pysyä mukana kilpailussa.

Siksi on hyvä idea aloittaa matkasi freelance-tekstikirjoittamisen pariin arvioimalla, kuinka sinulla on nämä taidot ja harjoittelemalla niitä, jos sinulta puuttuu tietyt osa-alueet.

1. Tutkimus

Tutkimus on oleellinen taito tekstinkirjoittajille. Sinun on kyettävä tutkimaan tietoja tuotteista, toimialoista, asiakkaista ja parhaista käytännöistä.

Pitkälle hiottuilla tutkimustaidoilla voit varmistaa, että pystyt toimittamaan loistavan kopion asiakkaille ja saat sen luetuksi ikään kuin olisit asiantuntija, vaikka et olisi koskaan kuullut aiheesta ennen.

2. Sopeutuvuus

Toinen tärkeä taito on sopeutumiskyky.

Freelancerina työskentelet erilaisten asiakkaiden kanssa, joilla kaikilla on erilaisia ​​tyylejä, sävyjä, tuotteita ja vaatimuksia. Sinun on opittava mukautumaan, hallitsemaan tehtäviäsi ja arvioimaan, mikä on tärkeintä, sekä mukautumaan asiakkaidesi muuttuviin tarpeisiin.

3. Kohdistaminen yleisöön

Tekstinkirjoittamisessa on kyse yleisön vakuuttamisesta ostamaan. Samat sanat ja lauseet, jotka vakuuttavat 50-60-vuotiaan miehen ostamaan tuotteen, eivät toimi 18-25-vuotiaalle naiselle.

Sinun on tiedettävä, kuinka kohdistaa yleisö ja minkä tyyppinen kopio vetoaa eniten kyseiseen väestöryhmään.

4. Pysy ajan tasalla

Nykypäivän modernissa yritysmaailmassa asiat muuttuvat aina.

Sama taktiikka, joka auttoi kopioinnin löytämisessä verkossa viisi vuotta sitten, ei toimi nykyään. Sinun on aina pysyttävä ajan tasalla muuttuvista trendeistä, uusista ajankohtaisista asioista ja tulevista aiheista.

Tämä auttaa sinua olemaan tietoisempi kirjoittaja ja pystyt liikkumaan ajan mukana.

5. Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi tai SEO on olennainen taito jokaiselle kirjoittajalle.

🔥 Empfohlen:  9 verkkomarkkinointistrategiaa pienyrityksille

SEO on kyse verkosta löydetyksi. Kirjoituksessasi on oltava tiettyjä asioita, jotta voit saada hakukoneiden huomion ja saada kopiosi näkymään korkealla hakukoneen tulossivulla.

Jos et tunne SEO parhaita käytäntöjä, on vaikea toimittaa tuloksia asiakkaille.

6. Vahva kirjoitus

Viimeinen taito, jonka kaikki freelance-tekstikirjoittajat tarvitsevat, on vahva kirjoitustaito.

Kuten aiemmin mainittiin, helpoin tapa epäonnistua copywriterina on jäädä jälkeen kirjoitustaitosi.

Jotta voisit olla copywriter, sinun on vakuutettava ihmiset vain muutamalla sanalla, jotta he tekevät ostoksen.

Tätä on vaikea saavuttaa, joten kirjoitustaitosi hiominen ja pyrkiminen aina paremmaksi on avainasemassa.

Miten copywriters löytää asiakkaita?

Asiakkaiden löytäminen on olennainen osa copywriter-työtä.

On muutamia paikkoja, joissa voit aloittaa haun löytääksesi parhaat freelance-tekstikirjoitustyöt.

Ensimmäinen paikka tarkastella on olemassa oleva verkko. Jos olet työskennellyt kirjoittamisen, markkinoinnin tai mainonnan parissa, olet todennäköisesti rakentanut verkoston ihmisistä, jotka saattavat olla kiinnostuneita palveluistasi tai jotka voivat antaa sinulle suosituksen.

Tämä on edullinen tapa löytää asiakkaita, jotka pelaavat olemassa olevassa verkossasi, josta löydät suuren määrän tukea.

Seuraavaksi paras paikka etsiä on työpaikkataulut. Tämä on hyvä paikka aloittaa, jos olet uusi freelancerina tai tekstinkirjoittajana.

Voit alkaa rakentaa ansioluetteloa ja työportfoliota, jonka avulla voit kohdistaa isompiin asiakkaisiin myöhemmin urasi aikana. Paikat, kuten Fiverr ja Upwork, ovat hyviä paikkoja aloittaa.

Lopuksi voit harkita freelance-alustoja, jotka on suunniteltu yhdistämään freelancereita asiakkaisiin, kuten WriterAccess.

WriterAccessissa voit luoda profiilin, luetella erikoisalojesi, ladata portfoliosi ja alkaa etsiä freelance-tekstikirjoittamistöitä.

Meillä on tuhansien asiakkaiden verkosto, jotka etsivät parhaita tekstinkirjoittajia, ja voit liittyä maksutta.

Paketoida

Freelance-tekstikirjoittajaksi tuleminen on loistava ura ihmisille, joilla on vakuuttavan kirjoittamisen taito.

Jos olet koskaan harkinnut freelance-tekstikirjoitustyön löytämistä, WriterAccess on loistava paikka aloittaa.

Ja jos etsit freelance-tekstikirjoittajaa omalle yrityksellesi, kokeile a ilmainen WriterAccessin kokeiluversio. Siellä voit tutustua alustaan ​​ja löytää parhaat freelance-kirjoittajat yrityksellesi.