Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

General Motors: Ajettu menestymään

Seuraava artikkeli auttaa sinua: General Motors: Ajettu menestymään

General Motors

Yhdysvaltoihin perustettu monikansallinen yhtiö General Motors oli johtava autoyhtiö 77 vuotta, kunnes Toyota ohitti sen vuonna 2008. Tästä huolimatta GM on jatkuvasti sijoittunut Fortune 500 -listan 15 parhaan yrityksen joukkoon ja siirtynyt äskettäin no. 8:sta 5:een. GM toimii kahdeksassa maassa ja neljässä tuotemerkissä, ja se on myös mukana yhteisyrityksissä kiinalaisten autonvalmistajien kanssa ja valmistaa sotilasajoneuvoja Yhdysvaltain hallitukselle.

General Motors – Yrityksen kohokohdat

Yrityksen nimi General Motors

Päämaja Michigan, Yhdysvallat
sektori Autoteollisuus
Perustaja William C. Durant, Charles Stewart Mott. Frederic L. Smith
Perustettu 16. syyskuuta 1908
Verkkosivusto gm.com

General Motors – Tietoja
General Motors – Autoteollisuus
General Motors – perustajat ja tiimi
General Motors – Startup Story
General Motors – Missio ja visio
General Motors – nimi, tunnuslause, logo
General Motors – Liiketoimintamalli
General Motors – tulomalli
General Motors – Työntekijät
General Motors – kohtaamat haasteet
General Motors – Fuusiot ja yritysostot
General Motors – Palkinnot ja saavutukset
General Motors – Kilpailijat

General Motors – Tietoja

General Motors on ajoneuvojen ja ajoneuvojen osien valmistaja, markkinoija ja jakelija. GM on osakkeenomistajien omistama julkinen yhtiö. General Motors, joka tunnettiin aiemmin nimellä General Motors Corporation, on ollut maailman suurin moottoriajoneuvoyhtiö suurimman osan 1900-luvun ja 2000-luvun alun. Globaalilla läsnäolollaan General Motorsilla on tuotanto- ja jakelutehtaita ei vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa, vaan myös monilla muilla alueilla maailmassa. Yritys on pääosin mukana tuotannossa autot ja kuorma-autot joka sisältää myös autokomponentteja.

General Motors – Autoteollisuus

Autoteollisuus käsittää laajan joukon yrityksiä ja organisaatioita, jotka harjoittavat autoteollisuuden tuotteiden valmistusta, suunnittelua, markkinointia ja jakelua. Autoteollisuus alkoi 1860-luvulla, kun monet valmistajat olivat edelläkävijöitä vaunujärjestelmän muuttamisessa. Aikaisemmin valmistusprosessi sisälsi paljon työtä suunnittelusta erittäin vähäiseen työhön. 1960-luvun alussa otettiin käyttöön robottilaitteet ja nyt suurin osa työstä on automatisoitua. General Motors on ollut alan johtava valmistaja vuosikymmeniä.

General Motors – perustajat ja tiimi

General Motorsin alkuperä juontaa juurensa 16. syyskuuta 1908, jolloin yritys alun perin perustettiin. Yrityksen nykyinen versio on kuitenkin seurausta uudelleenjärjestelystä, joka tapahtui 10. heinäkuuta 2009. General Motorsin perustivat William C. Durant, Charles Stewart Mott ja Frederic L. Smith.

William C. Durant

William Crapo Durant oli Yhdysvaltojen autoteollisuuden johtava edelläkävijä. Hän oli mukana perustamassa General Motors ja Chevrolet. Hän oli se, joka esitteli useiden merkkien järjestelmän erilaisilla autolinjoilla. Hän perusti myös Frigidairen.

Charles Stewart Mott

Mott oli teollisuusmies ja liikemies Amerikassa. Hän perusti General Motorsin yhdessä kahden muun kanssa. Hän aloitti idean korkeakoulujen rakentamisesta ja lupasi miljoona dollaria hankkeelle. Hän perusti myös Flint Senior Collegen nyt Michiganin yliopisto – Flintti.

Frederic L. Smith

Frederic Latta Smith oli autoteollisuuden edelläkävijä. Hän oli yksi sen perustajista Vanhat moottorit toimivat ennen kuin hän perusti General Motors Corporationin vuonna 1908. Licensed Automobile Manufacturers Associationin alkuvuosina Smith onnistui olemaan sen puheenjohtaja.

General Motors – Startup Story

1900-luvun alussa perustettiin General Motors -yhtiö William C. Durantin johdolla. Muodostuksen tarkoituksena oli yhdistää useita autoyrityksiä, kuten Buick, Oldsmobile, Oakland, Marquette ja muita useita autoja. Tämä yhdistäminen sisältää myös Reliancen ja Rapid Trucksin. Autojättiläinen oli innovatiivinen kori, joka esitteli ensimmäisen kerran sähköisen itsekäynnistimen vuonna 1912. Vaikka se vanhentui alussa. GM:stä tuli johtava amerikkalainen henkilöautojen valmistaja vuonna 1929.

Durant perusti yrityksen ensin holding-yhtiöksi Charles Stewart Mottin osakkaana. Nimi lainattiin alun perin General Electriciltä. Vuonna 1919, kun Guardian Frigerator Company ostettiin, siitä tuli GMAC, General Motors Acceptance Corporation. GMAC rahoittaa autoalan asiakkaita ja yritysosto nimettiin uudelleen Frigidaireksi.

Vuonna 1920 GM kilpaili voimakkaasti Ford Motor Companyn kanssa Alfred P. Sloanin johdolla. Hän toteutti vuosittaisissa mallivaihdoksissaan hinnoittelustrategiaa halvimmasta kalleimpiin ajoneuvoihin. Sloan loi markkinat myös edellisen vuoden automalleille käytettyinä autoina. Vuonna 1921 GM patentoi tetraetyylilyijy-yhdisteen (bensiini) ja kehitti myös kloorifluorihiilivetyjä, jotka molemmat kiellettiin myöhempinä vuosina biosysteemille haitallisina ainesosina. Vuonna 1926 GM esitteli Pontiac-tuotemerkin työntekijöidensä vakuutusohjelman ohella. Vuonna 1927 Sloan loi “Taide ja väri -osastoGM:n ja Harley Earl oli sen ensimmäinen johtaja. Earlin luoma autosuunnittelu on edelleen käytännössä. Earlin jälkeen Mitchell otti vastuulleen GM:n suunnittelun.

GM keksi läpimurron lämpökäsittelyssä ottamalla käyttöön Jominy End-Quench -testin hiiliteräksen karkaisua varten vuonna 1937. Vuonna 1939 yhtiö sijoitti jalkansa ajoneuvovakuutusmarkkinoille perustamalla Motors Insurance Corporationin. Samana vuonna yhtiö esitteli maailman ensimmäisen edullisen ja menestyneen automaattivaihteiston.

Valtavia tuotantomääriä tapahtui toisen maailmansodan aikoina, jolloin yritys toimitti aseita, lentokoneita ja ajoneuvoja toisen maailmansodan liittolaisille. Yhdysvaltain joukot tuhosivat sen saksalaiset tehtaat sodan aikana, mistä maksettiin 32 miljoonan dollarin korvaus. yrityksen vastaanottama.

Vuonna 1962 GM esitteli ensimmäisen turboahdetun moottorin Oldsmobile Cutlass Turbo-Jetfireen. Seuraavien kahden vuoden aikana yhtiö esitteli “Erinomaisuuden merkki” logo ja tavaramerkki vuoden 1964 New Yorkin maailmannäyttelyssä. Yritys käytti tätä merkkiä pääyritystunnuksena vuoteen 2021 asti.

General Motors Company julkaisi ensimmäisen vetypolttokennoauton vuonna 1966. Vaikka polttokennoja oli jo olemassa, GM käytti niitä ensimmäisenä ajoneuvon voimanlähteenä. Union Carbiden toimittaman tehokennon käyttöbudjetti oli miljoonia dollareita. Se esitteli myös kaikkien aikojen ensimmäiset kerosiinilla toimivat turboahtimet ja kaasuturbiiniajoneuvot, mutta myöhemmin tekniikat hylättiin vuoden 1973 öljykriisin vuoksi.

GM valmisti ensimmäisen takapyörän lukkiutumattomat jarrut kahdelle ajoneuvolle, nimittäin Toronadolle ja Eldoradolle. Oldsmobile Toronado on myös ensimmäinen vähittäismyyntiauto, jossa on matkustajan turvatyyny, joka esiteltiin vuonna 1973. Vuonna 1975 GM asensi ensimmäisen katalysaattorit malleissaan. Muuntimet ovat pakokaasupäästöjen hallintalaitteita, jotka muuttavat myrkylliset kaasut vähemmän myrkyllisiksi epäpuhtauksiksi. Vuosi toisensa jälkeen GM todisti itsensä tuomalla markkinoille erilaisia ​​uusia tekniikoita ja innovaatioita.

Vuonna 1987 GM rakensi Sunraycerin, joka voitti avajaisissa World Solar Challenge. Tämä keksintö oli edistyneen teknologian esittely. Myöhemmin, vuonna 1990, GM debytoi LA Auto Show’ssa EV1-konseptin, joka on akkukäyttöinen sähköajoneuvo. Mutta EV1-vuokrasopimus oli vain muutaman jälleenmyyjän saatavilla Kaliforniassa ja Arizonassa. Tämän tuotteen tuotanto lopetettiin, koska se ei olisi kannattavaa yritykselle. Tämä pettyi moniin, minkä vuoksi yritys lopetti ja tuhosi EV1:t, joista 40 lahjoitettiin museoille. Dokumenttielokuva “Kuka tappoi sähköauton?” kattaa EV1:n tarinan. Vuonna 1993 GM:n Lotus-autot myytiin Bugatille.

Vuonna 1996 GM sai päätökseen Electronic Data Systems -yhtiön irtautumisen. Seuraavana vuonna GM myi Hughes Aircraft Companyn sotilasliiketoimintansa Raytheon Companylle. Autoteollisuuden keksintöjen kuningas GM esitteli ensimmäisen täysikokoisen lava-auton hybridiauton, Chevrolet Silverado Sierra kuorma-autot toukokuussa 2004. Näitä lieviä hybridejä lukuun ottamatta GM kehitti myös toisen debutantin hybriditeknologiaa käyttäen DaimlerChryslerin ja BMW:n kanssa. Samana vuonna GM myi sähkömotiivisen dieselveturin suunnittelun Berkshiren kumppaneille ja Greenbriar Equity -konsernille.

GM lisäsi “Mark of Excellence” -tunnuksensa kaikkiin tuotantoihinsa vuoden 2009 uudelleenjärjestelyyn asti. Vuonna 2005 GM loi hiljattain varapuheenjohtajan aseman johtamaan maailmanlaajuista autoteollisuuden suunnitteluorganisaatiota ja teki Edward T. Welburnista ensimmäisen varajohtajan. 2006 oli vuosi, jolloin GM esitteli keltaisen kaasukorkin ajoneuvoissaan tunnistaakseen ne autoiksi, joita käytetään E85-etanolipolttoaineella ja Saturn Vue Green Line -linjalla.

Vuonna 2008 GM keskittyi kaatopaikkajätteen vähentämiseen saavuttaakseen kaatopaikkavapaan tuotannon. Se aloitti tuotantoprosessien jätteiden kierrätyksen ja uudelleenkäytön. Tänä vuonna GM oli tietoinen ympäristöstä ja tarjosi 2-moodin hybridijärjestelmän useimmissa ajoneuvoissaan. Se asensi myös maailman suurimman katolla sijaitsevan aurinkovoimalaitoksen Zaragozan tuotantolaitokseensa.

Maaliskuussa 2009 yritys sai 17,4 miljardin dollarin pelastuspaketin Barack Obaman johdolla. Sitten GM motors jätti luvun 11 uudelleenjärjestelyn ja myi omaisuutensa, mukaan lukien logon, uudelle yritykselle, ja näin syntyi uusi GM. General Motors Canada ei ollut osa luvun 11 konkurssia. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö sijoitti 49,5 miljardia dollaria GM:n Troubled Asset Relief -ohjelman kautta ja sai takaisin vain 39 miljardia dollaria 10,3 miljardin dollarin tappiolla. Se sijoitti myös GMAC-rahoitusyhtiöihin ja sen voitto oli 2,4 miljardia dollaria. Vuonna 2009 yritys lopetti Saturn- ja Pontiac-merkkien tuotannon potentiaalisten ostajien puutteen vuoksi. Se myi myös Hummerin ja Tengzhongin samana vuonna.

Uudelleenjärjestelyn jälkeen yhtiö nimitti uuden toimitusjohtajan ja teki muutoksia BOD-tiimiin. Yhtiö tuli julkiseksi marraskuussa 2010 julkistetulla listautumisella. Tämä on yksi maailman viidestä suurimmasta listautumisannista tähän mennessä. Samana vuonna yritys teki voitollisen. Myöhemmin 2010 GM esitteli laajennetun kantaman sähköautot (EREV) varageneraattoreilla, jotka toimivat bensiinillä.

Vuonna 2013 GM ja Honda tekivät yhteistyötä kehittääkseen polttokennojärjestelmän ja vedyn varastointiteknologian. He ovat polttokennoteknologian johtajia, joilla on suurin osa polttokennojen patenteista vuosina 2002–2012. Vuonna 2015 toisen sukupolven Volt lanseerattiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Vuonna 2017 GM esitteli an autopilotti ominaisuus tietyissä automalleissa. Samana vuonna Venezuelan hallitus takavarikoi GM Venezolanan tehtaan Valenciassa, Carabobossa.

Marraskuussa 2018 GM irtisanoi 14 000 työntekijää Pohjois-Amerikassa, koska sen osuus työvoimasta oli 15 prosenttia ja johtohenkilöstöstä 25 prosenttia. Vuonna 2019 GM lopetti Chevrolet Voltin tuotannon ja ilmoitti aloittavansa EV-mallin tuotannon Lake Orionissa, Michiganissa. Tammikuussa 2020 GM ilmoitti palauttavansa Hummer-nimikilven GMC-portfolioon, joka tunnetaan nimellä GMC Hummer EV.

Covid-kauden aikana GM auttoi Ventec life -järjestelmiä tuottamaan tuulettimia. Syyskuussa 2020 GM ilmoitti yhteistyöstään Nikola Corporationin kanssa Nikola Badgerin suunnittelussa ja valmistuksessa. Myöhemmin GM sitoutui lisäämään pääomasijoituksia sähköajoneuvoihin. GM ilmoitti tammikuussa 2021 suunnitelmastaan ​​lopettaa fossiilisten polttoaineiden ajoneuvojen tuotanto ja myynti osana tavoitettaan saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä. Se ilmoitti myös suunnitelmastaan ​​perustaa autojen akku- ja akkulaboratorio Michiganissa. Brownstown Townshipin GM-laitos on valittu päivitettäväksi akkutehtaiksi. Huhtikuussa GM ilmoitti yhteisyrityksestään LG:n kanssa valmistaakseen akkuja sähköajoneuvoihin.

Viime aikoina GM teki myös suurimman investointiprojektin kotivaltiossaan Michiganissa investoidakseen 7 miljardia dollaria tehtaiden muuntamiseen sähkövoimaloiden tuotantoon ja uusien akkutehtaiden rakentamiseen.

General Motors – Missio ja visio

GM:n alkuperäinen tehtävä on ansaita asiakkaita koko elämäksi rakentamalla brändejä, jotka inspiroivat intohimoa ja uskollisuutta paitsi läpimurtotekniikoiden kautta myös palvelemalla ja parantamalla yhteisöjä, joissa elämme ja työskentelemme ympäri maailmaa.

Yrityksen visio on seistä yhdessä viedäksemme maailmaa eteenpäin. Lausunto kuuluu: “Kaikki mukana. Tavoitteemme on tarjota maailmanluokan kokemuksia jokaisessa kosketuspisteessä ja tehdä se luottamuksen ja avoimuuden pohjalta.”

General Motors Company tunnettiin aiemmin nimellä General Motors Corporation. GM:n logo haalistuu vaaleansinisestä tummansiniseksi GM-kirjaimilla pienillä kirjaimilla. Logon tarkoituksena on tuoda mieleen nollapäästöisen tulevaisuuden puhdas taivas ja Ultium-alustan energia. Yrityksellä oli yrityksen alusta lähtien vain kaksi perustunnusta, jotka ovat käsikirjoitussanamerkki ja rusettisuunnittelu. Tunnetuimman rusetin symbolin esitteli vuonna 1913 William C. Durant Royal Mail -mallilla.

General Motors – Liiketoimintamalli

General Motors käyttää liiketoimintamallinaan Porterin mallin yleistä strategiaa. Tämän mallin kilpailustrategiana on kustannusjohtajuus. Tämä luo kilpailuetua tuotteiden alhaisten kustannusten perusteella.

General Motors – tulomalli

Yrityksen pääasiallinen tulonlähde on ajoneuvojen myynti. Se ansaitsee myös saman verran tuloja rahoitusyhtiöistään nimeltä GM Financial. Yrityksen pääasiallinen tulonlähde on alusta alkaen ollut ajoneuvojen valmistus, kokoonpano ja jakelu.

General Motors – Työntekijät

General Motors työllistää tällä hetkellä 1 57 000 työntekijää. GM:n palkitsemisohjelma sisältää korvaukset, palkallisen loman loman, korkealaatuisen terveydenhuollon ja GM-perheen säästöt ajoneuvoista, osista ja palveluista.

General Motors – kohtaamat haasteet

GM oli johtava autoteollisuus lähes 77 vuotta ennen konkurssiaan vuonna 2009. Konkurssi johtui kaasun hinnan noususta, kun kuluttajat alkoivat etsiä polttoainetehokkaita autoja muualta. Kun myynti laski, yritys kamppaili kiinteiden kustannustenkin kattamiseksi.

General Motors – Fuusiot ja yritysostot

General Motorsilla oli useita yritysostoja näiden vuosien aikana. Tässä on aikajanan välähdys yrityksen uusimmista ja tärkeimmistä hankinnoista.

Hankinnat Hankintapäivä

Cruiser RV Maaliskuu 2016
Risteily Maaliskuu 2016
Sivuvaunu tammikuuta 2016
Cadillac heinäkuuta 1909
Vauxhall moottorit 1925
Packard Electric 1932
Euclid Trucks 1953

General Motors – Palkinnot ja saavutukset

General Motors voitti 4 palkintoa vuonna 2018 ja 3 palkintoa vuonna 2017. Se voitti parhaan toimitusjohtajan palkinnon vuonna 2018.

General Motors – Kilpailijat

General Motors hallitsi monopolina suurimman osan 1900-luvusta ja 2000-luvun aikaisemmista ajoista. Mutta sillä on myös kova kilpailu markkinoilla, kuten Tesla, Toyota, Chrysler, Honda ja Ford.

UKK

Mistä General Motors tunnetaan?

General Motors Co. harjoittaa autojen, kuorma-autojen ja autojen osien suunnittelua, valmistusta ja myyntiä.

Mitä General Motors omistaa?

General Motors omistaa Buickin, Cadillacin, Chevroletin ja GMC:n. Hummer palasi GMC-alabrändinä. GM:llä on virallinen kumppanuus Hondan kanssa sähköautojen kehittämiseksi.

Mikä on GM:n suurin kiista?

GM:tä syytettiin auttamisesta natsien sodassa toisen maailmansodan aikana.

Mikä oli syynä GM:n epäonnistumiseen Intiassa?

GM epäonnistui Intiassa huonon tuotesuunnittelun ja markkinoille sopeutumattomuuden vuoksi.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Vinkkejä sijoittajien houkuttelemiseksi yritykseesi