Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ghost vs. WordPress: Mikä on paras sisällönhallintajärjestelmä bloggaajille?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ghost vs. WordPress: Mikä on paras sisällönhallintajärjestelmä bloggaajille?

Huomasimme sen aiemmin, mutta yksi mielenkiintoisimmista vertailun näkökohdista Aave ja WordPress Ghostin kehitys on saanut inspiraationsa pääasiassa WordPress-alustasta. Se ei halua olla kaikkea mitä WordPressistä on tullut, vaan pysyy uskollisena WordPress-alustan alkuperäiselle tarkoitukselle. Ei ole sattumaa, että Ghostin takana oleva tiimi pitää sitä nopeana ja modernina WordPress vaihtoehto.

Ennakkokustannukset ja hosting

Molemmat ratkaisut ovat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, jotka edellyttävät itseisännöinnin ja verkkotunnuksen suojaamista. Vaikka ohjelmiston alkuperäinen lataus on ilmainen, nämä kaksi viimeksi mainittua kohdetta eivät ole.

Verkkotunnukset maksavat 10–15 dollaria vuodessa. Palvelusta riippuen isännöintikulut vaihtelevat muutamasta dollarista kuukaudessa 20 dollariin tai enemmän. Alustat ovat tässä suhteessa vertailukelpoisia, yhtä suurta poikkeusta lukuun ottamatta

Yksi keskeisistä eroista Ghostin ja WordPressin välillä on kunkin alustan isännöintivaatimukset. WordPress on suunnilleen yhtä universaali kuin se voi olla. Mikä tahansa verkkoisäntä voi vastaanottaa WordPressin. Yksi suosituimmista on Bluehost, yksi WordPress.orgin suosituimmista verkkoisännistä.

Ghost-isännöinti voi osoittautua käyttäjälle haastavaksi tunnistaa. Ghostin taustalla oleva tekniikka on Node.js. Se on nopea ja moderni Javascript, mutta isännöintiyritykset eivät myöskään tue sitä laajasti. Yksi ryhmä, joka tekee, on Digital Ocean, alustan kumppani.

Näitä kahta alustaa ei eroteta paljoa toisistaan, mutta WordPressillä on etumatka universaalempana alustana.

Helppokäyttöisyys

Avain loistavaan ohjelmistoon on se, kuinka helppoa on navigoida, käyttää ja suorittaa aiotut tehtävät. Kun luot blogia, se tarkoittaa, kuinka nopeasti voit luoda ja aloittaa julkaisemisen.

Vaikka se on laajalti käytetty alusta, WordPressiä tuntemattomille on olemassa huomattava oppimiskäyrä. Suuri osa alkuperäisestä menestyksestäsi riippuu siitä, kuinka nopeasti totut kaikkeen, mitä WordPress heittää sinulle. Sinulla on paljon vaihtoehtoja, valintoja ja päätöksiä tehtävänä.

🔥 Empfohlen:  Ubersuggest vs Semrush 2023: Mikä SEO-työkalu on jokaisen pennin arvoinen?

Tämän jälkeen WordPress kaksinkertaistuu teemojen, widgetien ja huiman valikoiman laajennuksilla, mukaan lukien ilmaiset ja premium-vaihtoehdot. Kaikki nämä tekevät sivustostasi paremman ja toimivat sujuvammin, mutta voivat kuormittaa joitain.

Hyvä uutinen on, että kun olet tottunut käyttöliittymään, WordPress on helppo ja intuitiivinen hallita. Mutta pelkästään sen laajuuden perusteella se on kuitenkin aina jatkuva prosessi.

Luonteeltaan ensikertalaiset käyttäjät löytävät Ghostin helpommin saavutettavissa. Sen kapeampi keskittyminen sisällön luomiseen ja julkaisemiseen merkitsee vähemmän vaihtoehtoja ja yleistä sotkua.

Käyttöliittymä on puhdas ja mutkaton, ja siinä on helppo navigoida. Kuvakkeiden värikoodaus on erityisen mukava kosketus. Kaiken kaikkiaan Ghostin kojelauta tuntuu nykyaikaiselta, mikä auttaa sen asiaa WordPressin sijaan, mikä suosii sitä toiminnallisesti melkein virheellisenä.

Mitä tulee postauksen julkaisemiseen, sekä Ghost että WordPress tarjoavat samanlaisia ​​kokemuksia. Haamulla on kuitenkin rajansa. Toisin kuin WordPress, jos jotain puuttuu Ghostin lähestymistavasta, sinulla ei ehkä ole mahdollisuutta parantaa sitä.

Räätälöinti

Joustavuus säätää WordPress-alustaa tarpeidesi mukaan on suuri syy sen menestykseen. Aina kun WordPress on osa vertailua, on epäreilua käyttää räätälöintiä yhtenä kriteerinä – alustaa ei voi lyödä. Jos et pidä jostakin WordPressissä, on hyvä veto, että voit muuttaa sitä.

WordPressin räätälöintiluettelo sisältää yli 55 000 laajennusta, yli 4 000 teemaa ja lukemattomia widgetejä ja integraatioita. The mukauttamisen taso rajaa absurdia ja on yksi tärkeimmistä syistä, miksi WordPress on niin suosittu – voit todella luoda minkä tahansa verkkosivuston.

Ghostilla on omat mukautusvaihtoehtonsa, vain lähellä WordPressin määrää. Kaiken kaikkiaan Ghost-arkistosta on saatavilla yli 90 teemaa. Lisätoimintoja tulee yli 100 integroinnin tiellä. Voit myös säätää useita muita asetuksia ja grafiikkaa, mukaan lukien fontit, logot, valikot ja mallit. Silti kaikki kalpenee WordPressin säätöjen suurelle määrälle.

🔥 Empfohlen:  Thrive Ovation Review 2023: Yksinkertainen tapa tallentaa, hallita ja näyttää kokemuksia

Tässä suhteessa Ghost on paljon kuin tavallinen isännöity alusta. Voit muokata, mutta vain ohjelmiston yksipuolisen keskittymisen rajoissa. WordPressin kanssa sinun ei tarvitse tehdä tällaisia ​​kompromisseja.

Bloggaaminen ja julkaisu

Molempien alustojen tärkeä osa on niiden kyky poistaa arvailut sisällön luomisessa ja julkaisemisessa. WordPress alkoi puhtaana blogiohjelmistona, ennen kuin se kehittyi nykypäivän huikeaksi sivuston rakentajaksi. Ghost pyrkii luomaan uudelleen WordPressin alkuaikojen “paras mitä teet” -painopisteen.

Ei siis ole yllättävää, että Ghostilla on tehokkaampi ohjelmisto kirjoittamisen ja julkaisun näkökulmasta. Toiminto keskittyy siihen, että työsi erottuu verkossa. Alusta reagoi nopeasti ja käyttää Markdownia keskeisenä muotoilutyökaluna.

Jos et ole koskaan käyttänyt Markdownia aiemmin, siellä on hieman oppimiskäyrää, mutta se ei ole jyrkkä. Kun ymmärrät sen, huomaat selvän parannuksen kirjoituskulussasi.

Siinä piilee Ghostin alustan koko tavoite – yksinkertaistaa bloggaamistasi, jotta voit tehdä siitä enemmän. Vaikuttava valikoima SEO-työkaluja on sisäänrakennettu suoraan ohjelmistoon, ja se sisältää automaattisesti luodut kanoniset tunnisteet, automaattisen XML-sivustokartan luomisen, Facebookin avoimet kaaviotunnisteet, Google AMP -tuen ja URL-optimoinnin.

Kaikista erottuvista ominaisuuksistaan ​​huolimatta WordPress voi tuntua hankalalta, jos haluat vain blogata – 18-pyöräinen verrattuna Ghostin kompaktiin katumaasturiin. WordPress on huomattavasti hitaampi alusta. Se käyttää myös WYSIWYG-editoria, joka on erinomainen työkalu aloittelijoille, mutta voi tukkia kirjoitusprosessin portfoliosi kasvaessa. Natiivi SEO on käytännössä olematon.

Tietenkin kaikki edellä mainitut ovat muutettavissa laajennusten kautta, jolloin ymmärrät täysin WordPressin tehon. Se voi olla sekä siunaus että kirous. WordPress on parempi vaihtoehto, jos et välitä blogisi “rakentamisen” lisävaiheista. Jos haluat vain blogata ja julkaista, Ghost on parempi valinta.

Kaupallistaminen

Räätälöinnin tapaan harvat alustat tarjoavat WordPressin tulonhankintavaihtoehtoja. Voit käyttää WordPress-blogiasi näyttääksesi mainoksia, myydäksesi jäsenyyksiä ja tilauksia, lisätäksesi kumppanilinkkejä, vastaanottaaksesi lahjoituksia, tarjotaksesi digitaalisia tuotteita tai latauksia tai luodaksesi verkkokaupan ja myydäksesi fyysisiä tuotteita.

🔥 Empfohlen:  Paras ilmainen selain integroidulla VPN:llä Androidille, Windowsille ja iOS:lle

Laajennukset vievät rahantekopyrkimyksesi entisestään. Ilmainen WooCommerce-laajennus on luultavasti paras kaikista tällä hetkellä saatavilla olevista verkkokaupparatkaisuista. Sitä tukee oma joukko laajennuksia, jotka parantavat entisestään jo ennestään tehokasta työkalua.

Kun otetaan huomioon laajuus WordPress-laajennuksetsinulla on monia vaihtoehtoja kaupallistamiseen.

Teknisesti ottaen voit tehdä suurimman osan yllä olevista Ghostilla. Alustan verkkokauppa keskittyy kuitenkin tilausten tai jäsenyyksien myyntiin joko blogiisi tai pääsyyn tiettyyn sisältöön.

Kojelaudassa on näkyvä tuloseuranta ja yksinkertaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit hallita pääsyä eri sisältöön. Affiliate-linkkien lisäksi tulojen tuottaminen Ghostissa vaatii integraatioita.

Sovellukset, kuten Google AdSense, Gumroad, BigCommerceja Shopify laajentaa blogisi tulopotentiaalia, mutta se on vähemmän intuitiivinen kuin WordPress-lähestymistapa.

Jälleen kerran tämä liittyy siihen, miksi käytät ohjelmistoa. Ghostin avulla voit lähettää mainoksia, myydä tuotteita tai digitaalisia latauksia, mutta jäsenyyteen tulee keskittyä. WordPressin avulla voit tuottaa tuloja monin tavoin ilman ylimääräisiä esteitä.