Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google Analytics 4 vs Universal Analytics: kattava vertailu

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google Analytics 4 vs Universal Analytics: kattava vertailu

Jos olet kuten useimmat digitaalisen markkinoinnin ammattilaiset, olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, että muutaman kuukauden kuluttua Googlen ikoninen Universal Analytics -työkalu ei ole virallisesti enää käytössä. Sen sijaan se korvataan perusteellisesti uudemmalla Google Analytics 4:llä, mutta mitä se todella tarkoittaa sinulle markkinoijana?

Tässä käydään läpi kaikki tiedot siitä, mitä sinun tulee tietää Google Analytics 4:stä ja Universal Analyticsista.

Esimerkiksi, kuinka nämä kaksi todella asettuvat toisiaan vastaan?

Käsittelemme myös kaiken, mitä sinun tulee tietää päättääksesi, kannattaako sinun vaihtaa GA4:ään vai tutkia muita vaihtoehtoja.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä eroa on Google Analytics 4:n (GA4) ja Universal Analyticsin välillä?

Vaikka GA4 ja Universal Analytics ovat samanlaisia ​​työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan digitaalisia markkinoijia ja verkkosivustojen omistajia tekemään enemmän tai vähemmän saman asian, nämä kaksi ohjelmaa toimivat hyvin eri tavalla.

Tässä on tarkempi katsaus joihinkin merkittävimpiin eroihin Google Analytics 4:n ja Universal Analyticsin välillä.

Tietosuojaongelmat

Käyttäjien yksityisyys on ollut yhä tärkeämpi huolenaihe verkossa jo jonkin aikaa, joten ei luultavasti ole yllättävää, että GA4 ottaa hyvin erilaisen lähestymistavan sellaisiin huolenaiheisiin kuin vierailijoiden yksityisyys, tiedonkeruu ja niin edelleen.

  • GA4 ei kerää tai tallenna IP-osoitteita, mikä on todellakin suurin tietosuojamuutos.
  • Tietojen poistaminen on helpompaa käyttäjän pyynnöstä tai järjestelmänvalvojan toiveiden mukaan uudessa GA4-mallissa.
  • Voit myös valita, kuinka kauan GA4 säilyttää tietoja.

Tiedonkeruu

Huomaat myös, että tapa, jolla Google Analytics 4 kerää tietoja, on yleisesti ottaen hyvin samansuuntainen nykypäivän monikanavaisen digitaalisen maiseman kanssa.

Vuonna 2012, kun Universal Analytics tuli ensimmäisen kerran näyttämölle, vain noin 45 prosenttia verkon käyttäjistä heillä oli älypuhelimet, ja kollektiivisten sovellusten määrä oli vain satoja tuhansia.

Vertailun vuoksi vuoden 2021 alussa 85 prosentilla ihmisistä oli älypuhelin, ja siellä oli lähes 5 miljoonaa sovellusta. Luonnollisesti nämä luvut ovat vain jatkaneet nousuaan kahden vuoden ajan.

GA4 ottaa huomioon nämä muutokset ja jatkuvat trendit sekä tavan, jolla keskivertoostajan matka on muuttunut niiden seurauksena. Voit nyt tarkastella, arvioida ja vertailla tietoja kaikista streameistasi (mukaan lukien sovellukset) yhdessä kätevässä paikassa.

Tietojen raportointi

Huomaat, että suuri osa tietokeskeisestä kielestä on myös muuttunut Google Analytics 4:ssä verrattuna Universal Analyticsiin. Tässä on kuvakaappaus, joka kertoo, mikä on erilaista ja mikä on samaa.

Kuten näette, GA4:ssä on paljon tietoa järjestetty “elinkaari”-välilehdelle, mikä auttaa kuvastamaan, kuinka tärkeää on paitsi houkutella asiakkaita ja tehdä niistä tuotemerkkien kannattajia. Käyttäytymistä kutsutaan nykyään myös sitoutumiseksi, ja tuloksista on tullut kaupallistamista.

🔥 Empfohlen:  18 paras ilmainen lukion tutkintotodistus verkossa aikuisille

Muista, että sekä sitoutuminen että kaupallistaminen ovat käsitteitä, jotka voivat kattaa paljon täällä vuonna 2023 ja sen jälkeen, ja Google Analytics 4 on asetettu tähän tarkoitukseen.

Tapahtumat vs istunnot

Kuten todennäköisesti jo tiedät, Universal Analytics keräsi ja järjesti tietoja vierailijaistuntojen perusteella. Jokainen näistä istunnoista koostui lisäksi erilaisista “osumista”, jotka liittyivät verkkokauppaan, sivuvierailuihin ja niin edelleen.

Google Analytics 4:ssä kaikkia näitä (ja muita) tapahtumia pidetään sen sijaan “tapahtumina”. Tämä sisältää ensimmäiset käynnit verkkosivustollasi, uuden sivun katselun jne. Tämän muutoksen tarkoituksena on antaa markkinoijille ja verkkojärjestelmänvalvojille paljon enemmän tietoa siitä, kuinka kuluttajat todella ovat vuorovaikutuksessa omaisuutensa kanssa, ja se tekee sen.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että tämä muutos tarkoittaa, että aiemmat tiedot eivät siirry, kun vaihdetaan Universalista GA4:ään. Tapahtumat käsitellään täysin eri tavalla kuin aiemmin osumapohjaiset tiedot, joten kestää jonkin aikaa tottua muutokseen ja rakentaa tietovälimuisti, jonka kanssa voit jatkaa eteenpäin.

Parempi toiminnallisuus

Yksi Google Analytics 4:n ja Universal Analyticsin suurimmista (ja paremmista) eroista on uuden alustan pelkkä toiminnallisuus (kuten näet asennuksen aikana). GA4 sisältää muun muassa:

  • Mahdollisuus mukauttaa alustaa todellisten tarpeidesi mukaan luomalla mukautettuja raportteja, vaan lisäämällä ne suoraan navigointiliittymään “raportit” -kohtaan.
  • Koneoppimisominaisuudet, jotka perustuvat edelleen Universal Analyticsin perusvaihtoehtoihin vuodesta 2018 alkaen “insights”-toiminnolla
  • Ennakoiva analytiikka, joka on rakennettu suoraan alustaan, joten sinun ei enää tarvitse hankkia maksullisia lisätyökaluja tähän tarkoitukseen
  • Kätevät poikkeamien tunnistusominaisuudet
  • Parannetut työkalut tulosreittien, konversioiden kosketuspisteiden ja muiden seuraamiseen ja mittaamiseen

Ja tietysti Google Analytics 4 muuttuu ja kehittyy lähes päivittäin, joten opittavaa riittää. Mutta Universal Analyticsin perehtyneillä pitäisi olla suhteellisen helppoa sen tekeminen yleisesti.

Voinko käyttää sekä Universal Analyticsia että Google Analytics 4:ää?

Universal Analyticsin tuesta tulee virallisesti menneisyyttä heinäkuussa 2023, joten lopulta koittaa päivä, jolloin sinun on vaihdettava kokonaan alustasta toiseen. Mutta sillä välin voit aloittaa tulevan GA4-toteutuksen konkretisoimisen jatkamalla samalla Universal Analyticsia.

Voit esimerkiksi lähettää tapahtumia molemmille alustoille Googlen avulla kaksoiskoodaus lähestyä. Näin voit alkaa rakentaa datahistoriaa GA4:ssä, joka on valmis ja odottaa sinua aina, kun olet valmis vaihtamaan pysyvästi.

Lataa Google Analytics -oppaamme saadaksesi lisätietoja Google Analyticsista.

Kannattaako päivittää Google Analytics 4:ään?

Mitä tulee Google Analytics 4 vs Universal Analyticsiin, Universal Analytics on (ja oli) loistava työkalu. Mutta GA4 lupaa olla vieläkin parempi, varsinkin kun hakukoneoptimoija ja verkko yleensä kehittyvät ja muuttuvat.

Toisin sanoen Google Analytics 4 on innovatiivinen, erittäin toimiva alusta, joka kannattaa tutustua. Se on todennäköisesti myös tulevaisuuden kultainen standardi verkkoanalytiikkaalustoille, joten kannattaa käyttää aikaa päivittämiseen ennemmin tai myöhemmin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä ammattimainen kaverikuvake Photoshopissa

Miksi minun pitäisi siirtyä GA4:ään?

Google Analytics 4:n vs Universal Analyticsin pelkkä toiminnallisuus on todellakin paras syy vaihtaa. Kyllä, tuolle tasolle toiminnallisuus ja muokattavuus tulee oppimiskäyrällä, ja kestää jonkin aikaa tottua. Heinäkuu 2023 on kuitenkin täällä ennemmin kuin uskotkaan niille, jotka ovat edelleen riippuvaisia ​​Universal Analyticsista.

Myös, GA4:n koneoppimisnäkökulma tuo niin paljon pöytään kun on kyse digitaalisen markkinoinnin kohdistamisesta paremmin ja asiakkaidesi tulevan käyttäytymisen ennustamisesta (kuten vaihtuvuusaste, konversiopotentiaali jne.). Ja alusta vain kasvaa älykkäämmäksi ajan myötä.

Onko Google Analytics 4 parempi kuin Universal Analytics?

Molemmat alustat ovat uskomattoman tehokkaita ja hyödyllisiä niille, jotka haluavat tehdä todellista menestystä verkkosivustoillaan ja verkkoliiketoiminnassaan. Kuitenkin, Universal Analytics edustaa verkkoanalytiikkamaailman menneisyyttä, kun taas Google Analytics 4 on tulevaisuus.

GA4 on kuitenkin ehdottomasti muokattavampi ja toimivampi alusta kuin Universal Analytics. Se antaa digitaalisille markkinoijille varmasti lisää työkaluja työskentelyyn sekä tapoja käyttää näitä työkaluja hyödykseen, varsinkin kun siirrymme kohti evästeetöntä tulevaisuutta ja yhä useammat käyttäjät kieltäytyvät tietojensa jakamisesta.

Milloin minun pitäisi vaihtaa Google Analytics 4:ään?

Heinäkuun 2023 jälkeen Universal Analytics ei enää saa jatkuvaa tukea. Myös datahistorian välimuistin luominen kestää jonkin aikaa, jotta se toimii eteenpäin Google Analytics 4:ssä.

Mitä nopeammin totut GA4:ään ja alat ottaa sen käyttöön, sitä parempi. Muista, että toistaiseksi voit edelleen käyttää molempia alustoja, mikä mahdollistaa vankan datahistorian luomisen GA4:ssä samalla, kun jatkat Universal Analyticsin käyttöä.

Kuinka voin päivittää Universal Analyticsin GA4:ään?

Sinä pystyt luo uusi Google Analytics 4 -omaisuus aloittaa työskentelyn Googlen GA4-asennusapurin kautta. Assistentti kopioi automaattisesti tietosi Universal Analyticsista, aktivoi uuden GA4-omaisuutesi ja luo yhteyden GA4:n ja olemassa olevan Universal Analytics -näkyvyysi välille.

Ainoa asia, joka tapahtuu, on se, että historialliset tietosi eivät siirry. Koska näiden kahden alustan tietojen keräämisessä ja järjestämisessä on eroja, GA4 pystyy käsittelemään dataa vasta sen aktivointipäivästä eteenpäin.

Kuinka vaihdan GA4:n ja UA:n välillä?

Voit vaihtaa helposti sellaisten tilien välillä, joihin sinulla on tällä hetkellä käyttöoikeus, käyttämällä valikkoa, joka sijaitsee käyttäjän hallintapaneelin vasemmassa yläkulmassa. Tämän valikon avulla voit siirtyä mieleisesi Universal Analytics -omaisuuden välillä, jota olet käyttänyt ja johon olet luottanut jo jonkin aikaa, ja uuden GA4-omaisuuden välillä, jota käytät tulevaisuudessa.

Kuinka paljon GA4 maksaa?

Kuten monet Googlen ominaisuudet ja ominaisuudet – mukaan lukien Universal Analytics – Google Analytics 4 on ilmainen käyttää, eikä vaihtaminen vanhasta UA-käyttöliittymästä uuteen GA4-käyttöliittymään maksa sinulle mitään.

Jos tarvitset tai haluat huomattavasti enemmän tallennustilaa tai toimintoja kuin Google Analytics 4:n perusversiossa on saatavilla, voit harkita päivittämistä Google Analytics 360 tili. Tämä voi kuitenkin olla kallista, joten se on todennäköisesti vain vaihtoehto, jota tarvitset, jos sinulla on suuri yritys tai brändi.

🔥 Empfohlen:  Syymarkkinointi: muodot, merkitys ja innostavia esimerkkejä

Kuinka kauan GA4 säilyttää tietoja?

Universal Analyticsissa oletustietojen säilytysasetus oli 26 kuukautta, mutta käyttäjät voivat halutessaan palauttaa sen manuaalisesti lyhyemmäksi. Google Analytics 4:ssä käyttäjät voivat kuitenkin valita kahdesta datan säilytysajasta – 2 kuukautta tai 14 kuukautta.

Jotkin tietovarat voidaan kuitenkin rajoittaa kahden kuukauden säilytysaikaan riippumatta – kuten sukupuoleen, kiinnostuksen kohteisiin ja ikään liittyvien tietojen osalta. Säilyttäminen suurempia kiinteistöjä on myös kahden kuukauden rajoitus.

Mitkä mittarit katoavat GA4:stä?

Koska tietomalli on täysin erilainen Google Analytics 4:ssä ja Universal Analyticsissa, on vain järkevää, että menetät paljon hyvin tuttuja mittareita, joihin olet saattanut luottaa voimakkaasti aiemmin.

Esimerkiksi GA4:n tietomalli ei enää sisällä istunnon keskimääräiseen kestoon liittyviä tietoja. Istunnon kestomittarin menetys on todella itsestäänselvyys, koska Google Analytics 4 ei enää luokittele ja järjestä tietoja istuntojen mukaan.

Ja vähään aikaan GA4 ei myöskään sisältänyt poistumisprosenttimittaria. Tämä on sittemmin lisätty takaisin sekoitukseen. Se on kuitenkin ymmärrettävästi hyvin erilainen kuin mittari, johon Universal Analyticsin pitkäaikaiset käyttäjät ovat tottuneet.

Se kannattaa myös huomioida GA4 esitteli monia mittareita, jotka on suunniteltu korvaamaan, täydentämään ja parantamaan niitä, jotka katosivat vaihtamisen yhteydessä. Loppujen lopuksi kaikki tarvittavat mittarit ovat olemassa ja ne otetaan huomioon tavalla tai toisella. Niihin tutustuminen vie vain aikaa ja jatkuvaa käyttöä.

Paketoida

Odottava siirtyminen Google Analytics4:ään vastaan ​​Universal Analyticsiin on vain yksi tavoista, joilla siirrymme yhdessä eteenpäin jännittävään uuteen tulevaisuuteen digitaalisen markkinoinnin alalla. Mutta sisältö on edelleen kuningas, olipa mitä tahansajoten ammattitaitoinen sisällöntuotantotiimi, johon voit luottaa, on pakollinen.

Aloita uuden hakukoneoptimointitiimin kokoaminen (tai lisää olemassa olevaan tiimiin) WriterAccess by Rock Contentin avulla, joka on koti maailman parhaille ja kokeneimmille SEO-sisällön kirjoittajille, suunnittelijoille ja toimittajille. Ilmoittaudu mukaan a ilmainen WriterAccess-kokeilu tänään, ja katso, mistä on kyse!