Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google Analyticsin käyttäminen WordPress-verkkosivustosi suorituskyvyn seuraamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google Analyticsin käyttäminen WordPress-verkkosivustosi suorituskyvyn seuraamiseen

Google Analyticsin käyttäminen voi olla erittäin tehokas tapa seurata WordPress-verkkosivustosi suorituskykyä. Tämä ratkaisu voi auttaa sinua ymmärtämään, keitä vierailijasi ovat, mitä he tekevät sivustollasi ja mitä sinun on parannettava tehdäksesi verkkosivustostasi menestyvämpi. Jos kuitenkin vilkaisit Google Analyticsia etkä ole pitänyt sitä erityisen itsestään selvänä tai heti hyödyllisenä, et ole yksin!

Tässä oppaassa tarkastellaan Google Analyticsin keskeisiä näkökohtia, joiden avulla saat kaiken irti tästä ilmaisesta työkalusta. Käsittelemme kuinka integroida Google Analytics WordPress-verkkosivustoosi ja saada se käyttöön. Keskustelemme tärkeimmistä seurattavista raporteista ja siitä, mitä voit oppia niistä. Tarkastelemme myös, kuinka voit asettaa tulostavoitteita verkkosivustollesi ja seurata tuloksia.

Mikä on Google Analytics ja mitä se tekee?

Google Analytics on alusta, joka voi seurata käyttäjätietoja WordPress-verkkosivustoltasi ja koota niistä hyödyllisiä raportteja. Google Analyticsin luomat raportit voivat auttaa sinua arvioimaan, kuinka kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa, ja seurata sivustosi tehokkuutta.

Suurin osa Google Analyticsin tallentamasta tiedosta keskittyy yleisösi toimiin ja heidän matkaan verkkosivustollasi. Näin voit oppia, keitä vierailijasi ovat, mihin he reagoivat hyvin ja miten he sitoutuvat sivustoosi.

Google Analyticsin tehokas käyttö antaa myös hyvän käsityksen vaikutuksista, joita sisältösi, suunnittelusi, ulkoasu ja muut sivustosi osa-alueet tekevät. Tämän jälkeen voit räätälöidä sivustosi vastaavasti, tehdä parannuksia ja seurata tuloksia optimoidaksesi verkkosivustosi ja auttaaksesi sitä muuttamaan tavoitteitaan.

Joten nyt tiedämme hieman Google Analyticsista ja sen toiminnasta. Katsotaan seuraavaksi, kuinka Google Analytics otetaan käyttöön ja integroidaan WordPress-verkkosivustoosi…

Google Analyticsin määrittäminen WordPress-verkkosivustollesi

Prosessin ensimmäinen vaihe on Google Analytics -tilin luominen. Jos sinulla on jo Gmail-tili, voit kirjautua sisään sillä. Muussa tapauksessa sinun on noudatettava heidän rekisteröitymismenettelyään. Tämä on nopea ja helppo prosessi, ja se edellyttää tilisi vahvistamista tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Kun olet määrittänyt Google Analytics -tilisi, valitse hallintapaneelista “Järjestelmänvalvoja > Tili”. Napsauta tästä “Luo uusi tili”. Täytä tiedot verkkosivustollasi ja napsauta sitten Hanki seurantatunnus.

Uusi Google Analytics -tilisi on nyt määritetty. Vaihda nyt WordPress-hallintapaneeliisi integroidaksesi nämä kaksi alustaa.

WordPress-verkkosivustosi integrointi Google Analyticsiin

Suositeltu tapa yhdistää verkkosivustosi Google Analyticsiin on lisätä koodirivi jokaiselle sivustosi sivulle. Kuitenkin, ellet ole itsevarma koodaaja, tämä voi olla pelottava tehtävä. Onneksi on olemassa WordPress-laajennus, joka voi hoitaa tämän puolestasi.

Monster Insightsin Google Analytics for WordPress on ilmainen laajennus, joka voi integroida verkkosivustosi nopeasti ja helposti Google Analyticsiin. Alun perin Yoast loi laajennuksen, mutta Syed Balkhi osti laajennuksen vuonna 2016 ja nimitti sen uudelleen. Monster Insightsin ammattiversio on myös saatavilla, ja se on välttämätön, jos haluat seurata edistyneitä analytiikkaa sivustollasi. Jos esimerkiksi haluat seurata myyntiä WooCommerce-kauppaasi tai jos haluat seurata Google Adsense -bannerimainoksiasi, sinun on päivitettävä premium Monster Insights -suunnitelmaan.

Monster Insights -laajennuksen asentaminen

Valitse WordPress-hallintapaneelin valikosta Plugins > Add New.

Kirjoita hakupalkkiin “Google Analytics for WordPress by Monster Insights”. Kun laajennus tulee näkyviin, napsauta ‘Asenna nyt > Aktivoi’.

Monster ‘Insights’ on nyt lisätty WordPress-hallintapaneelin valikkoon.

Valitse Tilastot > Asetukset ja napsauta suurta sinistä painiketta Todenna Google-tililläsi.

Näyttöön tulee nyt ponnahdusikkuna, joka auttaa sinua todentamaan ja yhdistämään tilisi. Täällä sinun on lisättävä Google-koodisi. Valitse “Hae Google-koodi napsauttamalla”.

Kirjaudu Google Analyticsiin ja kopioi ja liitä annettu koodi WordPress-hallintapaneelin ponnahdusikkunaan.

Valitse profiilisi, jota haluat seurata (joka on verkkosivustosi), ja sitten Google Analytics hoitaa loput!

WordPress-verkkosivustosi ja Google Analytics -tilisi on nyt integroitu, ja sivustosi tietoja aletaan seurata.

Yleiskatsaus Google Analytics -raporteista

Kun olet määrittänyt Monster Insightsin WordPress-verkkosivustollesi, Google Analytics voi tallentaa ja analysoida tietosi. Sen jälkeen se esitetään ymmärrettävinä kaavioina ja taulukoina.

Google Analytics raportoi useista verkkosivustosi ja sen yleisön näkökohdista. Näihin raportteihin pääsee Google Analytics -hallintapaneelin vasemman reunan valikon kautta. Raportit on ryhmitelty viiteen osaan…

 • Reaaliaika
 • Yleisö
 • Hankinta
 • Käyttäytyminen
 • Tulokset

Jokainen näistä osioista näyttää Yleiskatsaus-sivun, joka sisältää yhteenvedon tärkeimmistä tuloksista helposti ymmärrettävissä näytöissä. Katsotaanpa siis nopeasti, mitä tietoja kukin näistä raporttityypeistä sisältää…

Reaaliaikaiset raportit

Reaaliaikaiset raportit antavat sinulle reaaliaikaisen käsityksen siitä, mitä yleisösi tekee sivustollasi. Seuraa käyttäytymistä paikan päällä, katso, mitä sivuja ihmiset lukevat, mistä he ovat tulleet ja tuottavatko he tuloksia verkkosivustosi tavoitteiden vastaisesti. Tämä ominaisuus voi olla erittäin hyödyllinen, koska se saa sinut tietoiseksi kaikista ongelmista niiden saapuessa. Tämän jälkeen voit tehdä heti muutoksia sivustoosi parantaaksesi käyttökokemusta.

🔥 Empfohlen:  Google Search Generatiivinen kokemus: katsaus SGE:hen 12 tekoälyn yleiskatsauksella

Yleisöraportit

Yleisöraporttien avulla saat yksityiskohtaista tietoa sivustosi vierailijoista. Opi, mistä he ovat kotoisin, heidän ikänsä ja sukupuolensa, heidän harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa ja paljon muuta. Voit myös nähdä, minkä tyyppisellä laitteella he kävivät sivustollasi, kuinka sitoutuneita he olivat sisältöösi ja ovatko he uusia vai palaavia vierailijoita.

Nämä tiedot antavat sinulle tarkan kuvan yleisöstäsi ja auttavat sinua ymmärtämään heidän ominaisuuksiaan. Tämän jälkeen voit räätälöidä verkkosivustosi suunnittelua ja ohjata sisältöäsi ja markkinointistrategioitasi sen mukaisesti.

Hankintaraportit

Hankintaraportit osoittavat, mistä kanavista yleisösi saapuu sivustollesi. Vierailijat tulevat usein useista lähteistä, mukaan lukien sosiaalinen media, muut verkkosivustot, hakukoneet ja sähköposti. Tässä on erityyppiset kanavat, joista Google Analytics raportoi, selitetty…

 • Orgaaninen haku – liikenne, joka saapuu sivustollesi hakukoneista (mutta ei maksetuista mainoksista).
 • Maksullinen haku – Liikenne hakukoneissa olevista maksetuista mainoksista.
 • Sosiaalinen – Napsautukset sosiaalisen median kanavista.
 • Suora – Ihmiset kirjoittavat sivustosi URL-osoitteen selaimeen.
 • Viittaus – Ihmiset, jotka napsauttavat muiden sivustojen linkkejä päästäkseen verkkosivustollesi.
 • Sähköposti – Napsautukset sähköpostien linkeistä.
 • Muu – Vähän volyymin liikenteen lähteiden ryhmä.

Käytä näitä tietoja vertaillaksesi eri markkinointikanavien tehokkuutta. Seuraa, toimivatko sosiaalisen median kampanjasi, tavoittavatko blogiviestisi kohdeyleisösi hakukoneissa, ohjaavatko maksetut mainoksesi liikennettä ja paljon muuta.

Käyttäytymisraportit

Käyttäytymisraportit antavat sinulle perusteellisen käsityksen siitä, kuinka vierailijasi käyttävät WordPress-verkkosivustoasi. Raportit näyttävät, mitä sivuja ihmiset katselivat sekä heidän aloitus- ja poistumissivunsa. Tämä voi auttaa sinua näkemään, mikä sisältö on suosituinta, ja auttaa sinua tekemään sisältöön muutoksia, jotka lisäävät vierailijoiden sivustossasi viettämää aikaa.

Tulosraportit

Google Analyticsin avulla voit asettaa seurattavia tavoitteita, jotka liittyvät WordPress-verkkosivustollesi. Tavoitteisiin voivat kuulua liidien kerääminen, paikan päällä vietetty aika, tietyt katsotut sivut tai saavutetut rahalliset arvot.

Tulosraportit näyttävät, kuinka verkkosivustosi toimii suhteessa asettamiisi tavoitteisiin ja tuottaako se näitä tavoitteita. Nämä raportit ovat tärkeä raportointityökalu, koska niiden avulla voit nähdä, toimiiko verkkosivustosi ja saavuttaako sen tavoitteet.

Hyödyllisiä seurattavia raportteja

Sinulla pitäisi nyt olla perustiedot Google Analyticsin erityyppisistä raporteista. Katsotaanpa seuraavaksi muutamia mielenkiintoisimpia ja hyödyllisimpiä Google Analyticsin luomia raportteja ja keskustellaan siitä, mitä voit oppia näytetyistä tiedoista.

Aktiivisten käyttäjien raportti

Aktiiviset käyttäjät -raportti löytyy kohdasta Yleisö > Aktiiviset käyttäjät. Tämä raportti näyttää, kuinka monella käyttäjällä on ollut vähintään yksi istunto sivustossasi tietyn ajanjakson sisällä. Kaavion yläosassa voit valita, näytetäänkö aktiivisten käyttäjien tiedot viimeisen päivän, 7, 14 tai 30 päivän ajalta.

Tämä kaavio auttaa sinua ymmärtämään, laajeneeko sivustosi kattavuus. Jos markkinointitoimintasi ja sisältösi tuottavat tulosta, aktiivisten käyttäjien pitäisi lisääntyä ajan myötä. Jos aktiivisten käyttäjien määrä ei kasva, katso seuraavaksi kohtaa “uudet v palaavat vierailijat” nähdäksesi, onko sinun keskityttävä uusien vierailijoiden tavoittamiseen vai vanhojen pitämiseen.

Uusi v palaavien vierailijoiden raportti

On tärkeää saada paljon uusia ja palaavia vierailijoita, jos WordPress-verkkosivustosi menestyy. Kasvataksesi liiketoimintaasi haluat, että verkkosivustosi tavoittaa jatkuvasti uusia yleisöjä, houkuttelee uusia potentiaalisia asiakkaita ja että uusien kävijöiden määrä kasvaa ajan myötä. Yhtä tärkeää on kuitenkin perustaa säännöllisten seuraajien yhteisö, jolle voit mainostaa sisältöäsi, tuotteitasi tai palveluitasi.

Siksi “Uudet v. palaavat vierailijat” on tärkeä mittari seurattavaksi. Jos sivustosi “uusia” kävijöitä on vähän, sinun on harkittava strategioiden käyttöönottoa liikenteen ohjaamiseksi verkkosivustollesi. Tämä voi sisältää blogin perustamisen parantaaksesi sijoitustasi hakukoneissa, mainostaa sisältöäsi sosiaalisen median kanavilla tai mainontaa uusille käyttäjille.

Toisaalta, jos sivustosi “palaavien” kävijöiden määrät ovat laskeneet, sinun tulee keskittyä parantamaan sitä, mitä tarjoat verkkosivustollasi. Kun katsot, missä yleisösi poistuu sivustostasi (josta keskustelemme aikanaan), saat käsityksen siitä, mikä ajaa kävijöitäsi pois. Se voi olla sisällön laatu, käyttökokemus sivustolla, hitaat latausajat tai jotain muuta.

Yhteenveto uusista v palaavista vierailijoista löytyy kohdasta Yleisö > Yleiskatsaus. Alempana valikon Yleisö > Käyttäytyminen > Uusi vs. palaava -kohdan alapuolella oleva perusteellinen raportti tarjoaa vertailuerittelyn käyttäjämääristä, istuntoajoista, poistumisprosenteista ja muista.

Kihlausraportti

Mitä enemmän aikaa yleisösi viettää WordPress-verkkosivustollasi, sitä parempi. Paikan päällä käytetty aika on todennäköisemmin yhtä suuri kuin sivuston konversiot, oli kyseessä sitten liidien luominen, myynti tai palaavat vierailijat. Jos vierailijoiden sivustollasi viettämä aika on lyhyt, sinun on tarkasteltava tarkemmin, mistä vierailijasi ovat lähteneet nähdäksesi, mitä voit parantaa, olipa kyseessä sisältöä, käytettävyyttä tai jotain muuta.

“Time on Site” löytyy kohdasta “Yleisö > Käyttäytyminen > Sitoutuminen”. Tämän sivun oikeassa yläkulmassa voit muuttaa ajanjaksoa, jolta tulokset näytetään. Klikkaamalla ‘Vertaa’ voit myös vertailla kahta eri ajanjaksoa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos olet tehnyt verkkosivustoosi parannuksia, jotka koskevat pidentää vierailijoiden kestoa sivustollasi. Täällä voit nähdä, onko yleisösi sivustollasi viettämä aika lisääntynyt ja kova työsi on tuottanut tulosta.

🔥 Empfohlen:  Huhtikuun 2023 Google Reviews -päivitys keskittyy kokemukseen. Mitä SEO-ammattilaisten tulee tietää?

Sijaintiraportti

Sijainti-raportti on toinen hyödyllinen yleisöraportti. Nämä tiedot ovat kohdassa Yleisö > Maantieteellinen sijainti > Sijainti näyttää, mistä vierailijasi käyttävät WordPress-verkkosivustoasi. Kunkin käyttäjän IP-osoitteen perusteella Google Analytics voi määrittää, missä maissa ja kaupungeissa vierailijasi asuvat.

Tällä sivulla näkyvä maantieteellinen lämpökartta näyttää, missä suurin osa asiakkaistasi sijaitsee, ja antaa sinulle vihjeen siitä, mihin sinun tulisi keskittyä.

Tätä karttaa voidaan myös säätää näyttämään useita erilaisia ​​mittareita. Valitse kartan vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta % Uusia istuntoja. Tämä auttaa sinua tunnistamaan potentiaaliset uudet kohdemarkkinat.

Mobiili suorituskyky

Ymmärtäminen, kuinka yleisösi kuluttaa sivustosi sisältöä, on tärkeää web-suunnitteluprosessissasi. Mobiili-raportit voivat näyttää sivustosi tehokkuuden eri laitteilla. Näiden tietojen avulla voit hienosäätää sivustosi toimintoja, jotta kävijät saavat laadukkaan käyttökokemuksen kaikilla laitteilla ja selaimilla.

Valitse Yleisö > Tekniikka > Selain ja käyttöjärjestelmä. Täältä saat selkeän kuvan selaimista, joita käytetään sivustollesi pääsyyn, sekä mahdollisista ongelmista tietyissä selaimissa. Jos sivustosi välitön poistumisprosentti on esimerkiksi suhteellisen korkea mobiiliselaimella, sinun on ehkä harkittava sivustosi mobiiliversion parantamista.

Kohdassa Yleisö > Mobiili > Yleiskatsaus saat myös erittelyn liikenteestäsi pöytäkoneen, mobiililaitteen ja tabletin käytön mukaan. Valitse näiden kolmen laitetyypin vieressä olevat valintaruudut taulukossa ja valitse sitten Piirrä rivit. Tiedot esitetään nyt yllä olevassa kaaviossa, jonka avulla voit seurata kuinka sivustosi mobiilikäyttö on lisääntynyt ajan myötä. Näiden raporttien tietoja tulee käyttää parantamaan sivustosi suunnittelua ja käytettävyyttä, jotta sivustosi soveltuu parhaiten vierailijoiden käyttämille laitteille.

Hankinnan yleiskatsaus

Google Analyticsin Liikenne-raportit voivat näyttää, mistä vierailijasi saapuvat ja kuinka monta käyttäjää tulee tarkalleen kustakin mediasta. Erittely siitä, mistä sivustosi liikenne tulee, löytyy kohdasta Hankinta > Yleiskatsaus.

Kun ymmärrät, mistä verkkosivustosi liikenne tulee, näet, toimivatko nykyiset markkinointi- ja verkkosivustosi edistämisstrategiasi. Näitä tietoja voidaan sitten käyttää tulevaa markkinointistrategiaasi varten. Jos olet käynnistänyt suuren sosiaalisen median kampanjan, täällä voit nähdä, onko tämä kampanja kannattanut ja onko sosiaalisen median liikenne lisääntynyt. Tai jos olet äskettäin kirjoittanut lukuisia vierailevia viestejä, voit odottaa viittausliikenteen lisääntyvän. Jos “orgaanisten” hakujesi määrä on kuitenkin alhainen, saatat joutua lisäämään blogiteksteihisi kohdistavia avainsanoja.

Nämä raportit voivat myös auttaa paikantamaan, missä yleisösi viettää aikaa. Jos esimerkiksi napsautat “Sosiaalinen”, näet “lähteiden” erittelyn, joka näyttää tietyt sosiaalisen median kanavat, jotka lähettävät liikennettä sivustollesi. Tämän pitäisi auttaa suunnittelemaan tulevia sosiaalisia kampanjoita ja varmistamaan, että kohdistat kanaviin, joissa kohdeyleisösi on eniten läsnä, etkä tuhlaa aikaasi sosiaalisiin alustoihin, jotka eivät lisää liikennemääriä.

Kaikki liikenneraportit

Ihannetapauksessa liikenteen tulisi olla korkealaatuista, mikä tarkoittaa, että sivustollesi saapuvat vierailijat tuottavat tuloksia sivustosi tavoitteiden vastaisesti. Yksityiskohtaisemmat raportit voivat auttaa tunnistamaan, houkutteletko “oikeaa” liikennettä. Kohdassa Hankinta > Kaikki liikenne > Lähde/tulotapa voit verrata kustakin lähteestä tulevaa liikennettä poistumisprosenttiin.

Voit tehdä tämän valitsemalla taulukon yläpuolelta oikeasta yläkulmasta Vertailu-kuvakkeen. Valitse sitten kahdesta avattavasta valikkopalkista ensimmäisestä Käyttäjät ja toisesta välittömästä poistumisprosentti. Tulokset osoittavat, kuinka monta käyttäjää saapuu sivustollesi kustakin lähteestä ja kuinka suuri prosenttiosuus näistä käyttäjistä poistuu sivustoltasi käymättä koskaan useammalla kuin yhdellä sivulla.

Jos saat suuren prosenttiosuuden liikenteestä yhdestä lähteestä, mutta kyseisen lähteen välitön poistumisprosentti on erityisen korkea, tämä todennäköisesti tarkoittaa, että tämä yleisö ei pidä siitä, mitä he näkevät saapuessaan sivustollesi. Jos näin on, sinun tulee tutkia aloitussivujasi (käsitelty tarkemmin tässä artikkelissa) nähdäksesi, mikä sisältö ei houkuttele tätä vierailijaluokkaa. Tämän jälkeen voit muuttaa aloitussivuja vastaavasti lisäämällä arvokasta sisältöä ja seurata tuloksia nähdäksesi, laskeeko tämän liikennevirran poistumisprosentti.

Kaikki sivut -raportti

Voit seurata sivujesi tehokkuutta kohdassa Käyttäytyminen > Sivuston sivut > Kaikki sivut. Täältä saat hyvän yleiskatsauksen siitä, mitkä WordPress-verkkosivustosi sivut saavat eniten liikennettä.

Muut tämän raportin tiedot, kuten “keskimääräinen sivulla vietetty aika” ja “välitön poistumisprosentti” osoittavat, kuinka sitoutuneita vierailijasi olivat näiden sivujen sisällössä. Tämän raportin avulla näet nopeasti, mikä sisältö kiinnostaa yleisöäsi. Suosittujen sivujen tulisi ohjata tulevaa sisältöstrategiaasi. Voit myös tunnistaa huonosti toimivat sivut, jotka vaativat välitöntä mukautusta.

Aloitussivujen raportti

Aloitussivut-raportti näyttää sivut, joille vierailijat saapuvat sivustollesi. Tämä löytyy kohdasta Käyttäytyminen > Sivustosivut > Aloitussivut. Tämä raportti on erityisen hyödyllinen välitön poistumisprosentin kannalta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää Google Analyticsia [5-Step Google Analytics Tutorial for Newbies]

Katso huolellisesti, mitkä aloitussivut ovat keränneet paljon poistumisprosenttia. Korkea poistumisprosentti on yleensä merkki siitä, että sisältö ei ole arvokasta tai oleellista uusille tulokkaille. Vertaa aloitussivuja, joiden välitön poistumisprosentti on pienempi, jotta näet, mitä huonosti toimivien sivujen puolia voit parantaa.

Poistu sivujen raportista

Poistumissivun tiedot ovat nähtävissä kohdasta “Käyttäytyminen > Sivuston sisältö > Poistumissivut”. Poistumissivut näyttävät, missä useammalla kuin yhdellä sivulla vierailleet käyttäjät poistuivat sivustostasi. Saadaksesi selkeän kuvan poistumissivuistasi, valitse oikealla olevan taulukon yläosasta Prosentti-kuvake. Näet nyt poistumistietosi ympyräkaaviona, jonka avulla voit helposti nähdä, millä sivuilla on korkein poistumisprosentti muihin verrattuna.

Joillakin sivuilla odotat korkean poistumisasteen. Nämä olisivat sivuja, kuten “kiitossivut” tai “kassan suorittaminen” -sivut. Muilla sivuilla voi kuitenkin olla korkea poistumisluku, mikä yllättää sinut. Täällä saatat menettää kävijöitä sivuston huonon käytettävyyden, heikon sisällön tai muiden syiden vuoksi, jotka sinun on selvitettävä.

Tavoitteiden asettaminen WordPress-verkkosivustojen tulosten mittaamiseksi

Kuten aiemmin mainittiin, Google Analyticsin avulla voit asettaa tavoitteita, jotta voit seurata ja mitata verkkosivustosi tuloksia. Asetamiesi tavoitteiden tulee olla kiinteästi yhteydessä sivustosi tavoitteisiin.

Jos esimerkiksi yksi verkkosivustosi tavoitteista on kerätä liidejä, luo tavoite seurataksesi, saavutetaanko tämä. Muita tavoitteita voivat olla vierailijat, jotka suorittavat erillisiä toimintoja, kuten istunto kiitossivulle, lataus valmis -näyttö, osto tietyllä summalla tai istunnon vähimmäiskesto.

Aseta tavoite napsauttamalla valikkopalkissa Asetukset-kuvaketta. Valitse Näytä-kohdasta Tavoitteet > + Uusi tavoite. Sinun on nyt valittava luotavan tavoitteen tyyppi ja noudatettava ohjeita.

Tavoitteiden raportointi

Kun olet luonut tavoitteesi, voit tarkastella Tavoite-raportteja kohdassa Tulokset > Tavoitteet > Yleiskatsaus. Täältä näet, onko verkkosivustosi tulos asetettuja tavoitteita vasten.

Tärkeää on, että tavoitetiedot näkyvät myös lähes kaikissa muissa analytiikkaraporteissasi. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä analysoitaessa joitain aiemmin tarkasteltuja raportteja. Kun esimerkiksi tarkastelet Käyttäytyminen-raportteja, tulostietosi voivat näyttää sinulle parhaiten tulosta tuottavat aloitussivusi. Hankinta-raportit voivat eritellä, mitkä liikenteen lähteet tuottavat eniten tuloksia. Yleisö-raportit voivat auttaa sinua ymmärtämään, mitkä maat tuottavat korkeimmat tulosprosentit.

Nämä tiedot ovat korvaamattomia, koska ne osoittavat, mitkä näkökohdat toimivat sivustossasi ja saavuttavat tarvitsemasi tulokset. Voit sitten käyttää näitä tietoja parantaaksesi muita sivuston alueita, jotka eivät ole saavutettavissa verrattuna.

Google Analytics -sovellus

Jotta verkkosivustosi tietojen ja raporttien analysointi olisi helppoa, Google Analytics on luonut oman sovelluksensa. Tämän Google Analytics -sovelluksen avulla voit seurata keskeisiä mittareitasi ja saada vastauksia sivustosi tehokkuudesta matkapuhelimellasi tai tablet-laitteellasi reaaliajassa. Tämän sovelluksen käyttäminen on tehokas tapa pysyä ajan tasalla sivustosi tapahtumista ja seurata liiketoimintaasi tien päällä.

Monster Insightsin käyttäminen

Monster Insights ei vain integroi sivustoasi Google Analyticsiin, vaan myös luo omia mittaraporttejaan sivustosi tehokkuuden perusteella. Nämä tiedot ovat nähtävissä WordPress-hallintapaneelissasi kohdassa Insights > Dashboard.

Monster Insight korostaa tärkeimmät tilastot, joita saatat tarvita. Näitä ovat suosituimmat viestit ja sivun katselukerrat, suosituimmat liikenteen lähteet ja suosituimmat maat. Näiden tietojen näyttäminen WordPress-hallintapaneelissa voi olla erittäin hyödyllistä, jotta saat nopean yleiskatsauksen sivustosi toimivuudesta. Se ei kuitenkaan voi korvata Google Analyticsin tehokkaita oivalluksia. Joten jos päätät seurata tietojasi Monster Insightsin avulla, tee se perusteellisten Google Analytics -raporttien kanssa.

Lopulliset ajatukset

Sinulla pitäisi nyt olla hyvä käsitys Google Analyticsin tarjonnasta. Auttamalla sinua analysoimaan yleisöäsi ja sitä, kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa, voit käyttää näitä tietoja verkkosivustosi parantamiseen. Koska Google Analytics integroituu niin helposti WordPressiin, ei ole mitään syytä olla aloittamatta tämän ilmaisen palvelun käyttöä jo tänään!

Mitkä Google Analyticsin raportit ja tiedot auttavat sinua parantamaan verkkosivustoasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa…

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Megan on freelance-kirjoittaja, joka rakastaa kaikkea WordPressiä. Hän asuu tällä hetkellä Brightonissa kumppaninsa ja kahden pienen lapsensa kanssa. Kun hän ei ole verkossa, hän tykkää kävellä meren rannalla, kahvilla ja matkustaa minne tahansa.

Table of Contents