Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google: Ei SEO-bonusta avainsanapohjaisille verkkotunnuksille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google: Ei SEO-bonusta avainsanapohjaisille verkkotunnuksille

Googlen John Mueller vastasi Redditissä kysymykseen verkkotunnuksen avainsanojen käytön eduista. Mueller vahvisti, että verkkotunnuksen avainsanoilla ei ole SEO-bonusta, ja listasi syitä, miksi avainsanapohjaisia ​​verkkotunnuksia ei pitäisi käyttää.

Mueller luettelee päteviä syitä, miksi verkkotunnusten avainsanat eivät tarjoa sijoitusbonusta ja miksi tällaisten verkkotunnusten valitseminen voi kostautua. On kuitenkin edelleen (ei-SEO) liittyviä syitä, miksi verkkotunnusten avainsanat voivat silti olla kelvollinen valinta.

Avainsanat verkkotunnuksessa

On monia syitä, miksi jotkut hakukoneoptimoijat suosittelevat avainsanan käyttöä verkkotunnuksessa. Jotkut sanovat, että kun joku linkittää sinuun pelkällä URL-osoitteella, avainsana toimii ankkuritekstinä ja vaikuttaa Googlen sijoitukseen.

Mutta John Mueller on jo selittänyt, että Google tietää eron paljaan URL-osoitteen ja ankkuritekstin välillä ja että Google ei käytä avainsanoja paljaassa URL-osoitteessa.

Toiset sanovat, että verkkotunnuksen avainsanat auttavat hakukoneoptimoinnissa, koska avainsanat auttavat Googlea ymmärtämään, mistä sivustolla on kyse. Mutta hänen äskettäinen vastauksensa Redditissä horjuttaa tätä ajatusta.

Oli aika, jolloin Google sijoitti tarkan haun verkkotunnukset, mukaan lukien varatut verkkotunnukset. Mutta se tarkan haun verkkotunnuksen vaikutus vaimeni monta vuotta sitten vaikutusten vähentämiseksi.

Silti voi olla joitain päteviä ei-SEO-syitä, miksi avainsanapohjainen verkkotunnus voi olla toivottava.

Miten Google sijoittaisi avainsanapohjaiset verkkotunnukset?

Redditissä oleva henkilö kysyi, kuinka Google sijoittaisi eri avainsanapohjaiset verkkotunnukset.

“Miten Google sijoittaisi seuraavat verkkotunnukset: web-design.com, web.design, web-design.net?”

Googlen John Mueller tarjosi näkemyksensä siitä, kuinka Google käsittelee avainsanoja verkkotunnuksissa.

Mueller vastasi:

“Ei eroa. Ei myöskään eroa, jos käytit sabertoothed-hedgehog.com-sivustoa. “

Valitse verkkotunnus pitkäksi ajaksi

Mueller ehdotti seuraavaksi, että voisi olla järkevää poimia verkkotunnus, joka voi kestää kauemmin kuin painopisteen muutos.

Hyvä esimerkki tästä on Amazon. Amazon aloitti kirjojen online-myyjänä ja pystyi siirtymään myymään melkein kaikkea, koska sen verkkotunnus ei ollut kirjoille erityinen.

🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 parhaat Adtech-ohjelmistoratkaisut

Monet ensimmäisistä SEO-toimistoista aloittivat web-suunnitteluyrityksiä. Kun he lopulta siirtyivät web-suunnittelusta SEO: ksi, heidän oli myös muutettava verkkotunnuksiaan.

Toinen esimerkki on, kuinka trendit muuttuvat, joten se, mikä tuolloin kuulostaa trendikkäältä, kuten “”-sanan lisääminen SEO-yrityksen nimen loppuun, voi kuulostaa väsyneeltä tai kliseiseltä muutaman vuoden kuluttua.

John Mueller neuvoi valitsemaan verkkotunnuksen, joka kestää liiketoimintamallin ja trendien muutoksen.

Hän jatkoi vastaustaan:

“Valitse verkkotunnus, jonka varaan voit rakentaa pitkällä aikavälillä.

Ehkä teet web-suunnittelua nyt, mutta mitä aiot tehdä 5, 10 vuoden kuluttua?

Valitse jotain, jonka avulla voit kasvaa, tai valitse verkkotunnus, joka on enemmän kuin brändi, jonka voit rakentaa ja jonka avulla ihmiset voivat löytää sinut suoraan (tämä olisi minun suositus).

Tulevaisuuden todiste yrityksellesi

Seuraavaksi Mueller selitti, kuinka verkkotunnuksen vaihtaminen tai sivuston uudelleenjärjestely voi olla suuri vaiva, koska sivuston painopiste kasvoi.

Jotkut sivustot alkavat keskittyä yhteen aiheeseen, ja se on hyvä. Mutta on aina hyvä idea antaa itselleen tilaa kasvaa.

Esimerkiksi TV-luokitussivustolla voi olla vaikeuksia siirtyä tunnetuksi soundbar-arvostelusivustoksi, jos sen verkkotunnuksessa on sanat TV ja Review.

Mueller selittää, miksi verkkotunnuksen valitseminen, joka voi kasvaa verkkosivustosi mukana, on hyvä idea.

John jatkoi:

”Erillisten sivustojen luominen alaliiketoiminta-ideoille on vaivalloista, sivustojen yhdistäminen on isompaa vaivaa, verkkotunnusten siirtäminen on vaivaa.

Kaikki nämä asiat vievät paljon aikaa, rahaa ja paljon muuta. Valitse jotain, jonka haluat säilyttää pidempään, mikä antaa sinulle tilaa.”

Avainsanaverkkotunnuksilla ei ole SEO-bonusta

Seuraavaksi Mueller selitti, kuinka avainsanapohjaisen verkkotunnuksen käyttämisestä ei ole SEO-bonusta.

John selitti:

“Ei ole mitään salaista (tai julkista) SEO-bonusta avainsanojasi verkkotunnuksessa.

(ja niille, jotka tulevat sanomaan “mutta on avainsanaverkkotunnukset sijoittuvat hyvin” – tietysti voit saada hyvän sijoituksen myös verkkotunnuksella, jossa on avainsanoja.

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa esikoulu

Mutta voit sijoittua hyvin myös muiden verkkotunnusten kanssa, eikä verkkotunnus sijoitu hyvin vain siksi, että siinä on avainsanoja.)

Voisiko avainsanaverkkotunnus olla kannattava?

Tiedämme, että verkkotunnuksen nimessä olevat avainsanat voivat rajoittaa verkkotunnuksen laajuutta tulevaisuudessa ja lukita yrityksen keskittymään yhteen aiheeseen.

Kokemukseni mukaan verkkotunnuksen avainsana voi kuitenkin auttaa konversioita, ja se voidaan testata A/B-testeillä ja PPC:llä sen tunnistamiseksi, mikä verkkotunnus toimii parhaiten.

Yleinen avainsana voi myös olla hyödyllinen.

Verkkotunnuksen avainsana voi viestiä mahdolliselle vierailijalle, että sivustollasi on etsimäsi.

Mikään yllä olevista kahdesta syystä ei liity suoraan hakukoneoptimointiin tällä hetkellä. Mutta ne ovat päteviä syitä, miksi voidaan harkita avainsanapohjaista verkkotunnusta.

Tällaisia ​​näkökohtia on kuitenkin tasapainotettava John Muellerin neuvoilla ja ymmärryksellä, että avainsanoihin perustuva verkkotunnus voisi rajoittaa liiketoiminnan kasvua.

John Mueller korosti seuraavia kohtia:

  • Ei sijoitusbonusta verkkotunnusten avainsanoille
  • Avainsanoihin perustuvat verkkotunnukset voivat rajoittaa yrityksesi kasvua
  • Uuteen verkkotunnukseen siirtyminen on valtava vaiva
  • Valitse verkkotunnus, jolla on kasvupotentiaalia

Ihannetapauksessa liiketoimintasuunnitelmassa pitäisi olla ajatus yrityksen laajentamisesta lopulta muihin tuotteisiin.

Joten vaikka aloittaisitkin tyynyyrityksenä, verkkotunnuksen nimen antaminen brändityypin nimeksi auttaa pitämään oven auki mahdollisuuksille kasvattaa yritystä niin paljon enemmän kuin vain tyynyn verkkokauppasivustoksi.

Lainaus

Lue Reddit-keskustelu

Miten Google sijoittaisi seuraavat verkkotunnukset: web-design.com, web.design, web-design.net? Oletetaan, että ihmiset googlettavat “web design”.

Lue John Muellerin vastaus