Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google esittelee uuden indeksointirobotin Googlebotin suorituskyvyn optimoimiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google esittelee uuden indeksointirobotin Googlebotin suorituskyvyn optimoimiseksi

Google esitteli äskettäin uuden GoogleOther-nimisen indeksointirobotin, joka on suunniteltu vähentämään Googlebotin, sen ensisijaisen indeksointirobotin, rasitusta.

Tämän uuden indeksointirobotin lisääminen auttaa Googlea optimoimaan ja virtaviivaistamaan indeksointitoimintojaan.

Indeksointirobotit, jotka tunnetaan myös nimellä robotit tai hämähäkit, löytävät ja skannaavat verkkosivustoja automaattisesti.

Googlebot on vastuussa Google-haun hakemiston luomisesta.

GoogleOther on yleinen indeksointirobotti, jota Googlen eri tuotetiimit käyttävät noutaakseen julkisesti saatavilla olevaa sisältöä verkkosivustoilta.

Jonkin sisällä LinkedIn-postausGoogle-haun analyytikko Gary Illyes jakaa lisätietoja.

Vastuun jakaminen Googlebotin ja GoogleOtherin välillä

Uuden GoogleOther-indeksointirobotin päätarkoitus on ottaa haltuunsa Googlebotin tällä hetkellä suorittamat ei-välttämättömät tehtävät.

Näin Googlebot voi nyt keskittyä pelkästään Google-haun käyttämän hakuhakemiston rakentamiseen.

Samaan aikaan GoogleOther hoitaa muut työt, kuten tutkimus- ja kehitysindeksoinnit, jotka eivät liity suoraan haun indeksointiin.

Illyes sanoo LinkedInissä:

“Lisäsimme indeksointirobottiluetteloomme uuden indeksointirobotin, GoogleOtherin, joka viime kädessä poistaa Googlebotin rasitusta. Tämä on ei-op muutos sinulle, mutta se on mielestäni mielenkiintoinen.

Kun optimoimme, miten ja mitä Googlebot indeksoi, halusimme varmistaa, että Googlebotin indeksointitöitä käytetään vain sisäisesti haun käyttämän hakemiston luomiseen. Lisäsimme tätä varten uuden GoogleOther-indeksointirobotin, joka korvaa jotkin Googlebotin muut tehtävät, kuten T&K-indeksoinnit, vapauttaaksemme indeksointikapasiteettia Googlebotille.”

GoogleOther perii Googlebotin infrastruktuurin

GoogleOther jakaa saman infrastruktuurin kuin Googlebot, mikä tarkoittaa, että sillä on samat rajoitukset ja ominaisuudet, mukaan lukien isäntäkuormitusrajoitukset, robots.txt (tosin eri käyttäjäagenttitunnuksella), HTTP-protokollan versio ja hakukoko.

Pohjimmiltaan GoogleOther on Googlebot, joka toimii eri nimellä.

Vaikutukset hakukoneoptimoijille ja sivuston omistajille

GoogleOtherin käyttöönoton ei pitäisi vaikuttaa merkittävästi verkkosivustoihin, koska se toimii käyttäen samaa infrastruktuuria ja rajoituksia kuin Googlebot.

Siitä huolimatta se on huomionarvoinen kehityssuunta Googlen jatkuvissa pyrkimyksissä optimoida ja virtaviivaistaa verkkoindeksointiprosessejaan.

🔥 Empfohlen:  Google Trends -määritelmä & Merkitys

Jos olet huolissasi GoogleOtherista, voit seurata sitä seuraavilla tavoilla:

  • Analysoi palvelimen lokit: Tarkista säännöllisesti palvelimen lokit tunnistaaksesi GoogleOtherin tekemät pyynnöt. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka usein se indeksoi verkkosivustoasi ja millä sivuilla se vierailee.
  • Päivitä robots.txt: Varmista, että robots.txt-tiedostosi päivitetään niin, että se sisältää tarvittaessa erityiset säännöt GoogleOtherille. Tämä auttaa sinua hallitsemaan sen käyttöä ja indeksointia verkkosivustollasi.
  • Tarkkaile indeksointitilastoja Google Search Consolessa: Pidä silmällä Google Search Consolen indeksointitilastoja, jotta voit havaita muutokset indeksointitiheydessä, indeksointibudjetissa tai indeksoitujen sivujen määrässä GoogleOtherin käyttöönoton jälkeen.
  • Seuraa verkkosivuston suorituskykyä: Seuraa säännöllisesti verkkosivustosi tehokkuusmittareita, kuten latausaikoja, poistumisprosentteja ja käyttäjien sitoutumista, jotta voit tunnistaa mahdolliset korrelaatiot GoogleMuiden indeksointitoimintojen kanssa. Tämä auttaa sinua havaitsemaan, aiheuttaako uusi indeksointirobotti odottamattomia ongelmia verkkosivustossasi.

Lähde: Google