Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google-hakukoneen mysteerin selvittäminen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google-hakukoneen mysteerin selvittäminen

Jos haluat löytää jotain verkosta, googleta sitä. Vaikka termi on ollut osa modernia sanastoa vasta muutaman vuoden ajan, se on kirjaimellisesti muuttanut tapaa, jolla etsimme tietoa, kuvia, tuotteita ja paljon muuta.

Mutta miten Googlen hakukone käytännössä toimii? Vaikka yritys on tunnetusti hätiköity sisäisten salaisuuksien jakamiseen, tiedämme melko vähän siitä, kuinka algoritmi indeksoi, lajittelee ja esittelee sivuja.

Jos olet kuten kaikki muut, jotka yrittävät saada osan Googlen hakutulospiirasta, nämä tiedot voivat auttaa sinua tekemään parempia valintoja aloitussivujesi ja sivustosi sisällöstä.

Sukeltakaamme siis sisään ja kurkistamme verhon taakse nähdäksesi, miten Google-haku toimii.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Miten Google-hakukone toimii

On kolme pääkomponenttia, jotka lähentyvät muodostamaan hakukoneen työtä samoin kuin se tekee. Nämä elementit ovat:

 • Indeksointi – Google lähettää armeijoita robotteja etsimään uusia sivuja, kun ne ilmestyvät Internetiin. Nämä robotit lataavat sivun tietoja, kuten kuvia, tekstiä ja videoita.
 • Indeksointi – Googlella on luultavasti yksi kattavimmista hakemistoluetteloista kaikista Internetin tähän mennessä olevista sivustoista. Jotta sivusto ilmestyy hakutuloksiin, se on lisättävä hakemistoon. Tässä vaiheessa Google analysoi indeksointirobottien keräämät tiedot ja järjestää ne indeksoidakseen uuden sivuston oikein.
 • Hakutulokset – Kun käyttäjä lisää hakutuloksen, Googlen tehokas algoritmi käyttää hakemistonsa tietoja täyttääkseen hakutulossivut asiaankuuluvilla tiedoilla. Sukellaan myöhemmin lisää siihen, miten se tietää, mitkä sivut sijoitetaan.

Vaikka nämä vaiheet kaikki kuulostavat melko yksinkertaisilta, muista, että siellä on miljoonia verkkosivustoja ja uusia tulee verkkoon joka päivä. Jopa niin laajalla palvelimien, robottien ja kehittäjien verkostolla Google voi hallita vain niin paljon tietoa.

Kuinka saada korkeampi sijoitus Googlessa 7 vaiheessa

Mikä on SEO (hakukoneoptimointi): täydellinen opas parhaiden Google-tulosten saavuttamiseen

Google-hakukoneen tärkeimmät ominaisuudet

Kaikki tietävät, että Google on tosiasiallinen hakukone Internetissä, koska se hallitsee kaikkia muita vaihtoehtoja (esim. Bing, Yahoo jne.). Mutta on syy, miksi Google on ohi 85 prosenttia työpöytähakujen markkinaosuudesta ja enemmän 90 prosenttia mobiilihauille – se toimii todella hyvin.

Tässä on nopea yleiskatsaus hakukoneen tarjoamiin pääominaisuuksiin.

Hakukyselyt

Keskimäärin niitä on noin 40 000 hakukyselyä Googlessa joka sekunti. Nämä kyselyt voivat vaihdella elokuvaaikojen etsimisestä hämärien triviakysymysten esittämiseen baarin toisen joukkueen voittamiseksi.

🔥 Empfohlen:  SEO vs. Google Ads: mitä sinun pitäisi käyttää?

Näissä kyselyissä on niin merkittävää, että algoritmi oppii tunnistamaan tärkeimmät merkit, mukaan lukien:

 • Avainsanat – Google etsii ensisijaisia ​​ja toissijaisia ​​avainsanoja näyttääkseen oikeat tiedot. Esimerkiksi sanalla “elokuvan esitysajat LA:ssa” “elokuvan esitysajat” on ensisijainen avainsana ja LA on toissijainen avainsana.
 • Konteksti – Jos joku etsii “elokuvien esitysaikoja”, hän todennäköisesti yrittää löytää elokuvan, joka esitetään tänään, ei huomenna tai kolmen viikon kuluttua. Joten Googlen on ymmärrettävä kyselyn konteksti, vaikka käyttäjä ei sitä antaisikaan (eli kysyessään elokuvien esitysajoista Los Angelesissa tänään, 8. kesäkuuta).
 • Suorat vastaukset – Jos joku esittää suoran kysymyksen (esim. “milloin itsenäisyysjulistus allekirjoitettiin?”), Google voi antaa vastauksen suoraan katkelmana pakottamatta henkilöä napsauttamaan linkkiä. Tällä tavalla he voivat saada tiedot nopeammin ilman, että heidän tarvitsee käydä sivustolla ja lukea sivua läpi löytääkseen tarvitsemansa. Lisäksi Google on nyt alkanut korostaa vastauksia tulossivuilla, joten käyttäjien ei tarvitse navigoida paljon.

Tulossivut

Tulossivut ovat linkkejä, jotka näet hakukyselyn kirjoittamisen jälkeen. Koska Google arvostaa osuvuutta ja arvoa ennen kaikkea, se sijoittaa arvokkaimman ja osuvimman sisällön huipulle (tosin maksettujen mainosten alapuolelle). Voit siis luottaa siihen, että ensimmäisen tai toisen linkin napsauttaminen vie sinut sivustolle, joka on:

 • Hyvämaineinen – Google rankaisee sivustoja, joissa on sopimattomia suojausominaisuuksia tai epäilyttäviä osoitteita
 • Arvovaltainen – Google asettaa etusijalle sivustot, joilla on laaja käänteisten linkkien verkosto.
 • Informatiivinen – Sivulla, jolle siirryt, on paljon tietoa hakukyselystäsi, ehkä enemmän kuin tarvitset.

Erikoistuneet hakuominaisuudet

Vaikka hakutulossivut ovat edelleen yleisin vastaustyyppi, jonka saat Googlelta, hakukoneella on käytettävissäsi monia muita erikoistyökaluja ja ominaisuuksia. Jotkut näistä elementeistä sisältävät:

 • Kartat ja reittiohjeet – Löydä lähin elokuvateatteri, mutta myös ajo-ohjeet siihen.
 • Kuvat – Katso hakukyselyysi liittyviä kuvia.
 • Ostokset – Jos olet ostamassa tuotetta, Google voi esitellä suosituimmat verkkokauppasivustot sen ostamiseksi.
 • Videot – Koska Google omistaa YouTuben, voit löytää hakuusi liittyviä videoita. Monet niistä tulevat näkyviin myös tulossivuille.

Kaiken kaikkiaan, kun sinun on tehtävä jotain verkossa, Googlella on todennäköisesti tapa suorittaa tehtävä, etsiä tietoa tai paikantaa tietty verkkosivu.

🔥 Empfohlen:  10 mielenkiintoista faktaa Jack Dorseystä, joita et luultavasti tiennyt

Selaimen ja hakukoneen ero

Koska Google on tavallisesti käyttäjän selaimen oletussivu, nämä kaksi elementtiä on helppo sekoittaa. Tässä on peruserittely selaimen ja hakukoneen eroista:

 • Selain – Ohjelmisto, joka yhdistää käyttäjän Internetiin. Esimerkkejä selaimista ovat Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari ja muut.
 • Hakukone – Verkkosivusto, joka suodattaa hakutuloksia käyttäjän kyselyn perusteella. Esimerkkejä hakukoneista ovat Google, Bing, Yahoo ja jopa Ask Jeeves.

Selainten ja hakukoneiden väliset vuorovaikutukset

Vaikka tarvitset selaimen Internetissä surffaamiseen, et tarvitse hakukonetta sen tekemiseen. Jos esimerkiksi lisäät kirjanmerkkeihin selaimessasi eri sivuja, voit vaihtaa niitä edestakaisin tarpeen mukaan avaamatta koskaan hakukonetta, kuten Googlea.

Ajattele selainta autona ja hakukonetta karttana. Jos tiedät jo minne sinun täytyy mennä, voit ajaa sinne ilman ohjeita (tässä analogiassa Internet-palveluntarjoajasi on kaasu.) Jos kuitenkin haluat selvittää minne mennä, voit käyttää hakukonetta löytääksesi sitä tietoa.

Periaatteessa tarvitset selaimen käyttääksesi hakukonetta, mutta et tarvitse hakukonetta selaimen käyttämiseen.

Google-hakukoneen edut ja rajoitukset

Vaikka Google on useimpien käyttäjien ensisijainen hakukone, se ei ole 100-prosenttisesti täydellinen. Tässä on joitain etuja ja haittoja Googlen käyttämisestä kaikkiin hakuihin liittyviin tarpeisiisi.

Hyöty – Tonnia hakutyökaluja

On vaikea uskoa, kuinka yksinkertainen alkuperäinen Google-sivusto oli, kun se avattiin, verrattuna nykypäivään. Nyt saatavilla on niin monia ominaisuuksia ja työkaluja, että voit viettää kaiken aikasi Googlessa etkä koskaan mene toiselle verkkosivustolle.

Rajoitus – Google priorisoi maksetut mainokset

Oli aika, jolloin paras hakutulos oli aina orgaaninen, mikä tarkoittaa, että se ansaitsi kyseisen paikan olevan paras vaihtoehto. Nyt Google Ads on yleensä muutaman kärjessä, joten sinun on vieritettävä alaspäin saadaksesi orgaaniset tulokset. Vaikka mainokset kohdistetaan edelleen avainsanasi perusteella, ne eivät aina ole “paras” vaihtoehto.

Hyöty – paremmat hakutulokset

Googlen algoritmi on niin kehittynyt, että se voi käytännössä viimeistellä hakukyselysi puolestasi. Kaikki Googlen toimittamat tiedot ovat arvokkaita, osuvia ja hyödyllisiä, joten sinun ei tarvitse etsiä tietoja muualta.

Rajoitus – Seurantatiedot

Vaikka käyttäisit Googlen incognito-tilaa, moottori seuraa liikkeitäsi verkossa. Joten aina, kun käytät Googlea, tietosi ovat tietokannassa riippumatta siitä, mitä teet.

🔥 Empfohlen:  Kehittyneet merirobotit tarjoavat parempia globaaleja ilmastomalleja

4 vinkkiä tehokkaisiin Google-hakuihin

Vaikka Google päivittää algoritmiaan ymmärtääkseen paremmin käyttäjien tarkoitusta ja kontekstia, on olemassa muutamia tapoja maksimoida hakutulokset. Tässä ovat suosikkivaihtoehtomme:

Käytä lainausmerkkejä tarkan vastaavuuden saamiseksi

Jos etsit suhteellisen laajaa avainsanaa, saatat haluta kaventaa tuloksia käyttämällä lainausmerkkejä tietyn avainsanan ympärillä. Tällä tavalla Google näyttää vain tarkat haut kyseiselle avainsanalle ja poistaa tulossivulta kaiken, mitä et halua.

Hae tietystä verkkosivustosta

Joillakin verkkosivustoilla on paljon sivuja, ja on vaikea löytää oikeaa heti. Hae tietystä sivustosta kirjoittamalla sivuston nimi ja kaksoispiste sen jälkeen (eli rockcontent.com: blogi). Tällä tavalla saat tarvitsemasi ilman, että sinun tarvitsee selata useita sivuja.

Sulje pois tietyt termit hakutuloksista

Vaikka lainausmerkit antavat sinulle tarkan vastaavuuden, yhdysviiva kehottaa Googlea sulkemaan pois tietyt termit hakutuloksista. Tämä vaihtoehto auttaa, jos yrität etsiä jotain, jolla on kaksi merkitystä. Jos esimerkiksi haluat etsiä Miami Dolphinsia, mutta haluat sulkea pois kaikki maininnat eläimestä, voit kirjoittaa “- eläin” hakukyselysi jälkeen.

Etsi tietyt tiedostotyypit

Joskus haluat vain asiakirjan tai tiedoston Internetistä. Tässä tapauksessa voit kirjoittaa kohteen nimen ja lisätä “tiedostotyyppi: ” tiedostotyypin kanssa -osioon (eli tiedostotyyppi: PDF tai JPG).

Hanki Googlen optimoitua sisältöä WriterAccessista

Sisältö on vain niin hyvää kuin Google löytää sen, joten haluat SEO-sisällön WriterAccessilta. Riippumatta siitä, millaista sivustoa käytät, lahjakkaiden kirjoittajien joukkomme voi toimittaa optimoituja verkkosivuja, sähköpostiketjuja, blogiviestejä, aloitussivuja ja paljon muuta. Sijoitus Googlessa on paljon helpompaa, kun puolellasi on SEO-painotteisia kirjoittajia. Lunasta kahden viikon ilmainen kokeilujakso ja katso, mitä WriterAccess voi tehdä sinulle!

Table of Contents