Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google harkitsee verkkosivujen indeksointinopeuden vähentämistä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google harkitsee verkkosivujen indeksointinopeuden vähentämistä

Google saattaa vähentää verkkosivujen indeksointitiheyttä, kun se on tietoisempi indeksoinnin ja indeksoinnin kestävyydestä.

Tästä aiheesta keskustelee Googlen Search Relations -tiimi, johon kuuluvat John Mueller, Martin Splitt ja Gary Illyes.

Yhdessä Search Off the Record -podcastin viimeisimmässä jaksossa he keskustelevat siitä, mitä odottaa Googlelta vuonna 2022 ja sen jälkeen.

He käsittelevät muun muassa indeksointia ja indeksointia, joita SEO-ammattilaiset ja verkkosivustojen omistajat sanovat nähneensä vähemmän viimeisen vuoden aikana.

Tämä on Googlen keskeinen painopiste tänä vuonna, koska se pyrkii tekemään indeksoinnista kestävämpää säästämällä laskentaresursseja.

Tässä on mitä se tarkoittaa verkkosivustollesi ja sen tehokkuudelle hakutuloksissa.

Indeksoinnin ja indeksoinnin kestävyys

Koska Googlebot indeksoi ja indeksoi käytännössä, sillä ei voi ajatella olevan vaikutusta ympäristöön.

Illyes kiinnittää tähän asiaan huomiota sanoessaan, että tietojenkäsittely ei ole yleisesti ottaen kestävää:

”… tarkoitan sitä, että tietojenkäsittely ei yleensä ole todella kestävää. Ja jos ajattelet esimerkiksi Bitcoinia, Bitcoinin louhinnalla on todellista vaikutusta ympäristöön, jota voit todella mitata, varsinkin jos sähkö tulee hiilivoimaloista tai muista vähemmän kestävistä laitoksista.

Olemme hiilivapaita, koska en edes tiedä, 2007 tai jotain, 2009, mutta se ei tarkoita, että emme voisi pienentää ympäristöjalanjälkeämme vielä enemmän. Ja ryömiminen on yksi niistä asioista, joista voimme varhaisessa vaiheessa pilkkoa alhaalla roikkuvia hedelmiä.”

Matalalla roikkuvat hedelmät viittaavat tässä tapauksessa tarpeettomaan verkkoindeksointiin. Esimerkiksi sellaisten verkkosivujen indeksointi, joille ei ole ollut viimeaikaisia ​​päivityksiä.

Miten Google tekee indeksoinnista kestävämpää?

Illyes selittää, että verkkoindeksoinnista voidaan tehdä kestävämpää vähentämällä virkistää ryömii.

Googlebot-indeksointia on kahta tyyppiä: indeksointi uuden sisällön löytämiseksi ja indeksointi olemassa olevan sisällön päivittämiseksi.

Google harkitsee indeksoinnin vähentämistä sisällön päivittämiseksi.

🔥 Empfohlen:  Nimikirjoitus: NFT-alusta, joka yhdistää julkkikset faneihin

Illyes jatkaa:

”… yksi asia, jonka teemme, ja meidän ei ehkä tarvitse tehdä niin paljon, on päivittää indeksoinnit. Mikä tarkoittaa, että kun olemme löytäneet asiakirjan, URL-osoitteen, siirrymme, indeksoimme sen ja lopulta palaamme takaisin ja palaamme kyseiseen URL-osoitteeseen. Se on päivitys indeksointi.

Ja sitten joka kerta, kun palaamme tähän yhteen URL-osoitteeseen, se on aina päivitysindeksointi. Kuinka usein meidän on nyt palattava kyseiseen URL-osoitteeseen?”

Hän antaa esimerkin tietyistä verkkosivustoista, jotka edellyttävät huomattavan määrän päivitysindeksointeja joillekin sivuston osille, mutta eivät toisille.

Wall Street Journalin kaltainen verkkosivusto päivittää kotisivuaan jatkuvasti uudella sisällöllä, joten se ansaitsee paljon päivitysindeksointia.

WSJ ei kuitenkaan todennäköisesti päivitä Tietoja-sivuaan yhtä usein, joten Googlen ei tarvitse jatkaa päivitysindeksointia tämäntyyppisillä sivuilla.

“Joten sinun ei tarvitse palata sinne niin paljon. Ja usein emme osaa arvioida tätä hyvin, ja meillä on ehdottomasti parantamisen varaa päivitysindeksoinnissa. Koska joskus näyttää vain turhalta, että osumme samaan URL-osoitteeseen yhä uudelleen ja uudelleen.

Joskus osumme esimerkiksi 404 sivulle ilman hyvää syytä tai ilman näkyvää syytä. Ja kaikki nämä asiat ovat pohjimmiltaan asioita, joita voisimme parantaa ja sitten vähentää jalanjälkeämme vielä enemmän.

Jos Google vähentäisi päivitysindeksointia, mikä ei ole 100-prosenttisesti varmaa, tämä voi vaikuttaa verkkosivustoosi.

Mitä indeksointinopeuden vähentäminen tarkoittaa verkkosivustollesi?

Siellä uskotaan, että korkea indeksointinopeus on positiivinen hakukoneoptimoinnin signaali, vaikka et päivittäisi sisältöäsi niin usein kuin Google indeksoi sitä.

Se on väärinkäsitys, Illyes sanoo, koska sisältö ei välttämättä sijoitu paremmin, koska sitä indeksoidaan enemmän.

Mueller:

“Joten tämä on myös tavallaan väärinkäsitys, että ihmiset ajattelevat, että jos sivua indeksoidaan enemmän, se saa paremman sijoituksen. Pitääkö paikkansa, että se on väärinkäsitys, vai onko se todella totta?”

🔥 Empfohlen:  Multibhashi – Online-alusta kansankielten oppimiseen

Illyes:

“Se on väärinkäsitys.”

Mueller:

“OK, joten sinun ei tarvitse yrittää pakottaa jotain indeksoimaan uudelleen, jos se ei itse asiassa muutu. Se ei tule paremmaksi.”

Jälleenkään ei ole vahvistettu, että Google vähentää päivitysindeksointia, mutta se on idea, jota tiimi harkitsee aktiivisesti.

Jos Google noudattaa tätä ideaa, se ei ole huono asia verkkosivustollesi. Enemmän indeksointia ei tarkoita parempaa sijoitusta.

Lisäksi ideana on oppia mitkä sivut tarve päivitä indeksoinnit ja mitkä sivut eivät. Tämä tarkoittaa, että sivut, joita vaihdat useammin, päivitetään ja päivitetään hakutuloksissa.

Saat lisätietoja siitä, kuinka Google aikoo toteuttaa tämän, kuuntelemalla koko keskustelun alla olevasta podcastista (alkaen klo 2:40):