Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google: Indeksoimattomat sivut eivät vaikuta indeksointibudjettiin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google: Indeksoimattomat sivut eivät vaikuta indeksointibudjettiin

Googlen hakusuhdetiimi vahvistaa, että noin indeksoidut sivut eivät vaikuta haitallisesti verkkosivuston indeksointibudjettiin, olipa sivustolla kuinka monta tahansa.

Tätä aihetta käsitellään ei kerran vaan kolmesti marraskuun 2022 Googlen hakukoneoptimoinnin toimistoaikojen Q&A-istunnon aikana.

Google-haun puolestapuhujat John Mueller ja Gary Illyes vastaavat vuorotellen kolmeen samankaltaiseen kysymykseen ihmisiltä, ​​jotka ovat huolissaan siitä, että heidän sivustoissaan on liian monta noindeksettyä sivua.

Muellerin ja Illyesin vastauksista opimme, ettei ole olemassa “liian monta” indeksoitua sivua. Lisäksi, ellei verkkosivustollasi ole yli miljoonaa sivua, sinun ei tarvitse huolehtia indeksointibudjetista.

Tässä on lyhyt yhteenveto jokaisesta kysymyksestä ja vastauksesta.

Kysymys 1: Liian paljon indeksoituja sivuja

Googlen marraskuun 2022 aukioloaikoina klo 8.23 ​​Illyes vastaa kysymykseen, onko “liian” indeksoitujen sivujen määrä ongelma löydettävissä vai indeksoitavissa.

Illyes sanoo, että noindex on työkalu, joka auttaa verkkosivustoja pitämään sisällön poissa hakukoneista. Google suosittelee noindex-tunnisteen käyttöä tarvittaessa, ja tästä syystä siihen ei liity haittavaikutuksia.

“Noindex on erittäin tehokas työkalu, jota hakukoneet tukevat auttaakseen sinua tämän sivuston omistajana pitämään sisällön poissa hakemistoistaan. Tästä syystä se ei sisällä ei-toivottuja vaikutuksia indeksoinnin ja indeksoinnin suhteen. Esimerkiksi monilla noindex-sivuilla ei ole vaikutusta siihen, miten Google indeksoi sivustosi.”

Kysymys 2: Indeksoitujen/indeksoimattomien sivujen suhde

Seuraava kysymys herää 10:22 kohdalla:

“Pitäisikö meidän pitää silmällä hakemistoon lisättyjen ja indeksoimattomien sivujen suhdetta Search Consolessa, jotta voimme paremmin tunnistaa indeksoimattomien sivujen indeksointibudjetin mahdollisesti hukkaan?”

Mueller kiistää, että verkkosivustojen tulisi yrittää tasapainottaa indeksoidut ja indeksoimattomat sivunsa.

Tätä varten indeksointibudjetti on tekijä, jota harvojen sivustojen tarvitsee miettiä. Mueller sanoo:

“Ei, ei ole mitään maagista suhdetta, jota pitäisi varoa. Lisäksi, jos sivusto ei ole jättimäinen ja jossa on alle miljoona sivua, sinun ei todellakaan tarvitse huolehtia verkkosivustosi indeksointibudjetista. Tarpeettomat sisäiset linkit on hyvä poistaa, mutta pienille ja keskikokoisille sivustoille se on enemmän sivustohygieniaa kuin hakukoneoptimointia koskeva aihe.”

🔥 Empfohlen:  Kuinka kasvattaa ripsien liiketoimintaasi Instagramissa

Kysymys 3: Indeksoimattomat sivut, jotka on linkitetty roskapostisivustoilta

Kohdassa 11:26 herää kysymys indeksoitujen sivujen puuttumisesta, mikä eroaa hieman edellisistä kahdesta.

Kysymys kuuluu:

“Monet hakukoneoptimoijat valittavat miljoonien URL-osoitteiden jättämisestä noindexin ulkopuolelle Google Search Consolessa. Kaikki järjettömiin sisäisiin hakusivuihin, joihin on linkitetty roskapostisivustoilta. Onko tämä ongelma indeksointibudjetille?”

Ilyes toistaa aikaisemman huomautuksen noindexin olevan työkalu, jota sivustot voivat käyttää tarpeen mukaan.

Olettaen, että sivut on tahallisesti noindexed, sinun ei tarvitse huolehtia Search Consolen ilmoittamisesta niistä. Se ei tarkoita, että teet mitään väärin.

Illyes toteaa:

”Noindex auttaa sinua pitämään asiat poissa indeksistä, eikä sillä ole tahattomia negatiivisia vaikutuksia, kuten aiemmin sanoimme. Jos haluat varmistaa, että kyseiset sivut tai niiden URL-osoitteet eivät päädy Googlen hakemistoon, jatka noindexin käyttöä äläkä murehdi indeksointibudjetista.


Lähde: Google