Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google iskee takaisin: laillinen voitto CryptBot-haittaohjelmien levittäjiä vastaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google iskee takaisin: laillinen voitto CryptBot-haittaohjelmien levittäjiä vastaan

Google tehostaa ponnistelujaan kyberrikollisuuden torjumiseksi, kun teknologiajätti ilmoitti äskettäin laillisesta voitosta pahamaineisen CryptBot-haittaohjelman jakelijoita vastaan.

Torjunta kyberrikollisia vastaan

Käynnissä olevan kyberrikollisten vastaisen kampanjan viimeisimmässä liikkeessä Google on nostanut menestyksekkäästi siviilioikeudellisen kanteen haittaohjelmien jakelijoita vastaan, jotka ovat vastuussa CryptBotista, eräänlaisesta haittaohjelmasta, joka on suunniteltu varastamaan arkaluonteisia tietoja käyttäjien tietokoneilta.

Google arvioi, että CryptBot on tartuttanut noin 670 000 tietokonetta pelkästään kuluneen vuoden aikana, ensisijaisesti Google Chromen käyttäjiin.

New Yorkin eteläisen piirin liittovaltion tuomari avasi siviilikanteen. Se edustaa Googlen jatkuvaa sitoutumista verkkorikollisten ekosysteemien häiritsemiseen, jotka pyrkivät hyödyntämään verkkokäyttäjiä.

Tämä seuraa Googlen viime vuoden menestystä Glupteba-botnet-operaattoreiden pitämisessä vastuullisina.

CryptBot-haittaohjelmien ymmärtäminen

CryptBot, joka on luokiteltu “infovarastajaksi”, voi tunnistaa ja poimia arkaluonteisia tietoja uhrien tietokoneista, mukaan lukien todennustiedot, sosiaalisen median tilien kirjautumiset, kryptovaluuttalompakot ja paljon muuta.

Varastetut tiedot kerätään sitten ja myydään huonoille toimijoille käytettäväksi tietomurtokampanjoissa.

CryptBotia jakavat kyberrikolliset ovat tarjonneet pahaa aavistamattomille käyttäjille haitallisesti muokattuja versioita suosituista ohjelmistopaketteista, kuten Google Earth Prosta ja Google Chromesta.

Haittaohjelma on suunniteltu kohdistamaan Google Chromen käyttäjiin, mikä saa Googlen CyberCrimes Investigations Groupin (CCIG) ja Threat Analysis Groupin (TAG) ryhtymään toimiin jakelijoita vastaan.

Oikeudellinen strategia ja häiriöt

Googlen oikeudenkäynnit kohdistuivat useisiin suuriin CryptBot-jakelijoihin, joiden uskotaan toimivan Pakistanissa ja harjoittavan maailmanlaajuista rikollista yritystä.

Oikeudellinen valitus sisältää väitteet tietokonepetoksista ja väärinkäytöksistä sekä tavaramerkkiloukkauksista.

CryptBotin leviämisen estämiseksi tuomioistuin myönsi väliaikaisen lähestymiskiellon, joka sallii Googlen poistaa nykyiset ja tulevat verkkotunnukset, jotka liittyvät haittaohjelman levittämiseen.

Tämän toimenpiteen odotetaan hidastavan uusia tartuntoja ja hidastavan CryptBotin kasvua samalla kun luodaan oikeudellinen ennakkotapaus ja asetetaan rikollisesta toiminnasta hyötyvät tahot valvontaan.

🔥 Empfohlen:  I'm Feeling Doodly (Google Doodles -painike)

Suojautuminen haittaohjelmia vastaan

Osana pyrkimyksiään suojella käyttäjiä kyberuhkilta Cybercrime Support Network suosittelee useita toimenpiteitä, joihin ihmiset voivat ryhtyä suojautuakseen CryptBotin kaltaisilta haittaohjelmilta:

  • Lataa luotettavista lähteistä, kuten virallisista verkkosivustoista tai sovelluskaupoista, ja noudata Chromen selaussuojan varoituksia.
  • Tee tutkimusta ja lue arvosteluja ennen ohjelmiston lataamista.
  • Päivitä jatkuvasti käyttöjärjestelmääsi ja kaikkia käyttämiäsi ohjelmistoja, mukaan lukien tietoturvakorjausten asentaminen ja virheiden korjaaminen.

Vilkaisu siitä, mitä seuraavaksi

Googlen äskettäinen oikeusjuttu CryptBot-haittaohjelmien jakelijoita vastaan ​​on merkittävä askel kohti kyberrikollisten saattamista oikeuden eteen.

Google pyrkii parantamaan internetin käyttäjien turvallisuutta ryhtymällä oikeustoimiin sekä botnettien ylläpitäjiä että haittaohjelmien levittämisestä taloudellisesti hyötyviä vastaan.

Google on ilmaissut sitoutumisensa tälle tavoitteelle ja aikoo jatkaa näitä toimia.


Lähde: Google