Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google käynnistää salasanan tuki Androidille, Chromelle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google käynnistää salasanan tuki Androidille, Chromelle

Google Play Palvelujen Beta- ja Chrome Canary -jäsenillä on nyt pääsy avaintoimintoihin varhaisina käyttäjinä. Android-kehittäjien blogi. Ominaisuus, joka otetaan käyttöön kaikille käyttäjille “myöhemmin tänä vuonna”, syöttää automaattisesti tallennetut salasanat, kun käyttäjän tunnistetiedot on vahvistettu.

Tämä betajulkaisu mahdollistaa kaksi ominaisuutta, yhden käyttäjille ja toisen kehittäjille:

  1. Käyttäjät voivat luoda ja käyttää salasanoja Android-laitteissa, jotka ovat synkronoidaan turvallisesti Google Password Managerin kautta.
  2. Kehittäjät voivat rakentaa salasanatuki verkossa Chromella, WebAuthn API:n kautta, Androidilla ja muilla alustoilla.

Salasanat tarjoavat tehokkaampia turvatoimia ja paremmat käyttökokemukset

Salasanojen hallintaohjelman tavoin toimivat salasanat mahdollistavat salasanalomakkeen automaattisen täytön, kun laite avataan biometristen tietojen, kuten kasvojentunnistuksen tai sormenjälkien, PIN-koodin tai kuvion avulla. Tämä tarjoaa merkittävän tietoturvapäivityksen perinteisiin tekstiviesteihin, sovelluspohjaisiin kertakäyttösalasanoihin tai push-pohjaisiin hyväksyntöihin verrattuna.

”Salasanat ovat turvallisempi vaihtoehto salasanoille. Ne myös korvaavat perinteisten toisen tekijän todennusmenetelmien tarpeen. Google sanoi turvallisuusblogissa aiemmin tällä viikolla. “Salasanat käyttävät julkisen avaimen salausta, jotta palveluntarjoajien tietomurrot eivät johda salasanalla suojattujen tilien vaarantumiseen ja perustuvat alan standardinmukaisiin sovellusliittymiin ja protokolliin, jotta ne eivät joudu tietojenkalasteluhyökkäysten kohteeksi.”

Luodakseen salasanan Android-laitteella käyttäjien on vahvistettava, että he haluavat luoda sellaisen, ja todennetaan kirjautumistavallaan. Tunnuslukuja hallitaan Google Password Managerin kautta, jossa ne varmuuskopioidaan automaattisesti pilveen, jotta ne eivät lukittuisi laitteiden katoamisen yhteydessä.

Tech Giants työskentelee yhdessä Passkey Standardin parissa

Passkeys on saanut alan laajuisen tuen, ja aiemmin tänä vuonna Microsoft, Apple ja Google ilmoittivat laajennetusta tuesta Fast Identity Online (FIDO) -standardille.

“Paremman käyttökokemuksen edistämisen lisäksi tämän standardeihin perustuvan lähestymistavan laaja tuki antaa palveluntarjoajille mahdollisuuden tarjota FIDO-tunnistetietoja ilman salasanoja vaihtoehtoisena sisäänkirjautumis- tai tilin palautusmenetelmänä”, kolme teknologian tarjoajaa sanoivat yhdessä. lehdistötiedote FIDO-allianssin kanssa aiemmin tänä vuonna.

🔥 Empfohlen:  Mitä live-ostokset ovat ja miten suoratoisto-ostokset toimivat?

Android-Native API tulossa myöhemmin tänä vuonna

“Seuraava virstanpylväsmme vuonna 2022 on sovellusliittymä Android-natiivisovelluksille”, Google sanoi Developers Blogissa. “Web API:n kautta luodut salasanat toimivat saumattomasti samaan verkkotunnukseen liittyvien sovellusten kanssa ja päinvastoin.”

Natiivisovellusliittymä antaa käyttäjille mahdollisuuden valita, käyttävätkö he salasanaa tai tallennettua salasanaansa. Tutun käyttökokemuksen avulla tavoitteena on auttaa käyttäjiä ja kehittäjiä siirtymään saumattomasti pääsyavaimiin.


Suositeltu kuva: Shutterstock/Blue Andy

Table of Contents