Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google menetti suuren mahdollisuuden ChatGPT:n kaltaisella tekniikalla, raportti väittää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google menetti suuren mahdollisuuden ChatGPT:n kaltaisella tekniikalla, raportti väittää

Google menetti kultaisen tilaisuuden näyttää tietä omalla ChatGPT:n kaltaisella chatbot-teknologiatyökalullaan kaksi vuotta sitten, mutta huipulla olevien liian varovainen asenne esti yritystä julkaisemasta sitä, Wall Street Journalin tiistaina julkaistun raportin mukaan.

Kaksi Googlen tutkijaa, jotka loivat tehokkaan keskustelun tekoälyteknologian, kertoivat tuolloin kollegoilleen, että heidän luomuksensa voi mullistaa ihmisten haun ja työskentelyn tietokoneiden kanssa.

Lehti nimesi Daniel De Freitasiksi ja Noam Shazeeriksi, ja pariskunta halusi Googlen tuovan julkisen demon saataville ja sisällyttävän sen Google Assistantin virtuaaliseen avustajaan, mutta johtajat eivät olleet vakuuttuneita, koska he väittivät, että tekniikka ei täyttänyt yrityksen “turvallisuutta” koskevia standardeja. ja oikeudenmukaisuus” tekoälyjärjestelmien, asian tuntevat kertoivat Journalille.

Kaksi vuotta myöhemmin Microsoft teki sen, mitä Google epäonnistui, kun se tuki ChatGPT:n luoja OpenAI:ta, julkaisi julkisen betaversion ja sisällytti sen osia Bing-hakukoneeseensa.

Samaan aikaan Microsoft nautti – ja nauttii edelleen – kaikesta julkisuudesta, joka liittyi sen rohkeaan päätökseen saattaa tekoälytyökalu laajalti saataville. Google puolestaan ​​pelaa nyt kiinni omalla versiollaan, nimeltään Bard, joka Journalin mukaan perustuu jossain määrin De Freitasin ja Shazeerin työhön.

Google julkisti Bardin viime kuussa ja sanoi jatkavansa sen testaamista ennen kuin se on saatavilla laajemmin. ChatGPT:n tapaan se vastaa kyselyihin keskustelullisella tavalla. Vaikka teknologian käyttö ulottuu paljon hakukoneita pidemmälle, Google pelkää, että jos tekoälymuoto osoittautuu suosituksi haussa, Microsoft voi napata merkittävän osan tuottoisista mainosmarkkinoista Googlen omalta suositulta hakutuotteelta.

Huolimatta hukatusta tilaisuudesta Googlella ja sen emoyhtiöllä Alphabetilla on valtavat resurssit varmistaakseen Bardin nopean kehityksen, mikä antaa sille taistelevan mahdollisuuden kilpailla tehokkaasti kaiken Microsoftin tuottaman kanssa.

De Freitas ja Shazeer olivat ilmeisesti niin masentuneita Googlen haluttomuudesta ottaa riskiä heidän työssään, että he jättivät yrityksen vuonna 2021.

🔥 Empfohlen:  ChatGPT:n käyttäminen yliopisto- tai yliopistosovelluksesi apuna

Saat selville, kuinka ChatGPT ja Bard toimivat tällä hetkellä, tutustumalla tähän Digital Trends -artikkeliin, jossa verrataan kahta chatbotia.