Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Google sanoo, että näyttökerrat eivät vastaa hakujen määrää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google sanoo, että näyttökerrat eivät vastaa hakujen määrää

Googlen hakuedustaja John Mueller sanoo, että sivustosi avainsanalla saamat näyttökerrat eivät ole osoitus kyseisen avainsanan hakumäärästä.

Tämä kerrotaan Twitterissä vastauksena kysymykseen, voidaanko Google Search Consolen näyttökertojen tietoja käyttää hakumäärän arvioimiseen.

Jos esimerkiksi sivusi sijoittuu ensimmäisellä sijalla tietylle avainsanalle ja se saa 1 000 näyttökertaa kuukaudessa, tarkoittaako se, että avainsanan hakumäärä on 1 000 kuukausittaista hakua?

Ei, se ei toimi näin, Mueller sanoo.

Näyttökerrat eivät ole hakutulosten määrää

Ensimmäinen, Mueller selventää, kuinka näyttökertatiedot eroavat hakumäärätiedoista:

“Näyttökerrat ovat näyttökertoja, jotka sivustosi sai haussa. Kaikki näyttökerrat eivät välttämättä näy kaikille käyttäjille. Se ei ole hakujen määrä. Lisäksi kaikki työkalut arvaavat ja yksinkertaistavat hakumäärää, joten hakumäärätyökaluissa näkyvät luvut ovat aina vääriä.”

Syed Sufiyan, Twitter-käyttäjä, joka esitti ensimmäisen kysymyksen, painostaa edelleen.

Hänellä on sivu, joka sijoittuu ensimmäisellä sijalla tietylle avainsanalle. Joten hän kysyy, kertovatko sivun saamat näyttökerrat kyseisellä avainsanalla tehtyjen hakujen määrää.

Sufiyan toteaa:

“Kiitos selvennyksestä, mutta silti olen hämmentynyt!
Esimerkiksi:
Minulla on hakukonsolissa avainsana/kysely (oletetaan “Osta kenkiä”), joka on 1. sijalla ja saa 1 000 näyttökertaa kuukaudessa, joten myös hakujen määrän pitäisi olla 1 000?

Sufiyan olettaa, koska sivu on ensimmäisellä sijalla, että hänen sivunsa näytetään kaikille kuka syöttää avainsanan Googleen.

Siksi hänen perustelunsa mukaan Search Consolessa näkyvää näyttökertojen määrää voitaisiin käyttää keinona selvittää avainsanan kuukausittainen hakumäärä.

Mueller hylkää nopeasti tämän teorian:

“Ei välttämättä. Se, että olet joissakin tapauksissa 1. sijalla, ei tarkoita, että sivu olisi aina näkyvissä.”

Vaikka sijoitusseurantalaitteet osoittavat, että sivu sijoittuu ensimmäiseksi tietyllä avainsanalla, ei ole oikein olettaa, että se näytetään 100 %:ssa hauista.

🔥 Empfohlen:  Yllätys: Amazonin lahjarekisterit eivät ole niin yksityisiä kuin luulit

Joten sivun sijoituksen #1 näyttökertatiedot eivät ole samat kuin sen avainsanan hakumäärä, jolla se sijoittuu, koska sivua ei näytetä kaikille hakijoille.

On monia syitä, miksi sivua ei näytetä kaikille hakijoille, vaikka se on avainsanan ykkönen.

Hakutulossivun asettelu voi vaikuttaa siihen, kuinka monta näyttökertaa orgaaniset linkit saavat.

Jos esimerkiksi näytetään joukko Google Shopping- ja Google Ads -tuloksia, hakijan on ehkä vieritettävä alaspäin ennen kuin näkee orgaaniset linkit.

Tällaisessa tapauksessa näyttökertaa ei tallennettaisi ensimmäisellä sijalla olevalle sivulle, jos hakija ei koskaan vieritä tarpeeksi alas nähdäkseen sen.

Toinen syy voi olla personointi ja se, että hakutulokset eivät ole identtisiä kaikille käyttäjille.

Tärkeintä tässä on, että näyttökerrat eivät ole luotettava hakumäärän mittari.

Lähde: @JohnMu Twitterissä