Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google Topic Authority: Olemmeko palanneet puhumaan syömisestä ja aiheklustereista?
No… Google Topic Authority ei ole uusi aihe. Siksi käytän tätä tilaa vahvistaakseni EAT:n merkitystä ja aiheklusterien taktiikoita.
Tämä on vanha luokitusjärjestelmä, joka Google puhuu taas, äskettäin julkaistulla virallisella blogillaan. Ehkä siksi, että markkinat eivät vieläkään tienneet, miten sitä voitaisiin toteuttaa käytännössä tai koska se ei ollut painopiste, kun minun piti puhua ostajan persoonalle kirjoitetusta sisällöstä tai erilaisista algoritmipäivityksistä.
Olen koonnut tänne lyhyen esittelyn Google Topic Authoritysta, ja sitten puhumme hieman enemmän siitä, kuinka brändit ja SEO-ammattilaiset voivat hyödyntää tätä järjestelmää.
Mikä on Google Topic Authority?
Kuten aiemmin mainittiin, tämä on Googlen jo käyttämä järjestelmä, joka pyrkii vastaamaan käyttäjien tarpeisiin etsiessään tietoa tai tiettyä ideaa aiheesta.
Annammeko esimerkin, joka poikkeaa Googlen mainitsemista? Kuvittele, että olet markkinoija ja etsit lisätietoja tai asiantuntijalausuntoa HubSpotin raportista, Markkinoinnin tila 2023.
Algoritmi on tarpeeksi älykäs ymmärtämään, ketkä ovat aiheen viranomaiset näyttämään käyttäjälleen hyviä sisältövaihtoehtoja. Kun etsit Googlesta “Markkinoinnin tila 2023 -raportti”, löydät ensin itse raportin ja sen jälkeen kolme sivua muita raportteja ja tapahtumia, jos tarkoituksesi oli toinen.
Viidennellä sijalla hakutarkoitustasi palvelee esimerkiksi Rock Content -postaus, jossa on asiantuntijalausunto, joka korostaa raportin tärkeimpiä oivalluksia (muuten, onnittelut hyvästä työstä, Erick).
Tämä johtuu siitä, että Rock Content -blogi täyttää Google Topic Authorityn vaatimukset.
Googlen mukaan “” seuraavat:
- Kuinka erinomainen lähde on aiheelle tai sijainnille
- Vaikutus ja alkuperäiset raportit
- lähteen maine
Jatka lukemista ymmärtääksesi, kuinka rock-sisältö “hyökkää” EAT:hen ja ensimmäiset askeleet kohti aiheklusteristrategiaa.
EAT for Google Topic Authority
Nyt kun aiheviranomaisjärjestelmälle on vihdoin nimi, markkinat alkavat ehkä omaksua EAT:n parhaat käytännöt.
EAT (joka on nyt EEAT, eikö?) on kuvattu hyvin ja selkeästi Google-haun perusteet:
Ja joitain menetelmiä, joita Rock käyttää EAT:n toteuttamiseen, ovat:
- Tekijä: käytämme kirjoittamiseen asiantuntijoitamme, teemme lukijalle selväksi, kuka sisällön on luonut ja jopa merkitsemme kirjoittajan sivun, jotta lukija voi tarkistaa muut tekstit ja kuinka paljon tietoa heillä on. Kuten tästä viestistä, voit tarkistaa kirjoittajan artikkelin alussa ja lopussa ja klikata nimeäni tarkistaaksesi muut julkaisuni.
- Luottamus: Luotettavien lähteiden lisäksi linkitämme näiden lähteiden kirjoittajiin tai lainaamme niitä. Puhumattakaan siitä, että kaikki täällä julkaistut tiedot ovat toimittamien faktojen tarkastamia ja kulkevat plagiointitunnistimen läpi.
- Motivaatio: jos tämän artikkelin syytä ei ole kuvattu johdannossa, lukija ymmärtää läpi tekstin sen hyödyllisyyden ja sen, että tämä ei ole vain uusi sisältö “juttuihin”. Huomaa, että heti alkuun varoitan, että tämä sisältö ei koske uutta Google-järjestelmää, vaan pikemminkin kohokohta siitä, mistä Google puhuu.
Aiheklustereiden merkitys
Vaikka EAT on laajalti avoin Googlen julkaisuissa, yritys ei edes mainitse Topic Clusters -taktiikkaa. Loppujen lopuksi hakukone on kiinnostunut hyvästä ja hyödyllisestä sisällöstä.
Mutta HubSpot on jo testannut ja sanonut paljon kuinka strategia näyttää Google-botille, että brändi ymmärtää aiheen.
Rock Contentin asiakkaille ja blogille toimii todella hyvin se, että keskitämme ponnistelumme yhteen aiheeseen yhdellä sivulla. Ja kun keskustelu leviää muihin viesteihin, linkittäminen kyseiselle pilarisivulle vahvistaa sen merkitystä.
Rock Content copywriting -pilarin sivu on erinomainen esimerkki. Ilman hyvää linkinrakennusstrategiaa, heikolla sisällöllä ja ilman auktoriteettia sisältömarkkinoinnissa emme saa “Ihmiset myös kysyvät” -osiota hakusanalla “copywriting” (86 % KD).
Ryhdy aiheen asiantuntijaksi!
Okei, siivotaanko tämän viestin tiedot?
Vaikka Google Topic Authority ei ole aivan uusi, sillä on nyt nimi, ja se on välttämätöntä, jotta voit korostaa brändiäsi Internetissä. Tämä järjestelmä on kuin älykäs etsivä, joka tunnistaa tietystä aiheesta parhaat tietolähteet ja esittelee ne käyttäjille.
EAT on lyhenne, joka tarkoittaa asiantuntemusta, auktoriteettia ja luottamustatärkeitä ominaisuuksia henkilösi luottamuksen saavuttamiseksi.
Toivon, että tapa, jolla Rock Content tuottaa sisältöä, innostaa myös SEO-ammattilaisia soveltamaan blogikäytäntöjä asiantuntijoiden, luotettavien lähteiden ja tiukan faktantarkistuksen avulla.
Voi, ja en voi unohtaa aiheklustereita, strategiaa, joka näyttää Googlelle, että hallitset aiheen ja tuo hyödyllistä tietoa, keskittää ponnistelut pääsivulle ja luo linkkejä aiheeseen liittyvään sisältöön.
Viime kädessä näiden strategioiden ymmärtäminen ja soveltaminen on välttämätöntä, jotta voit erottua hakutuloksista ja tarjota hämmästyttävää sisältöä.