Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google vastaa, miksi koko top 10 on “varastettua” sisältöä
Suositun uutissivuston The Verge toimittaja twiittasi, että uusi artikkeli korvattiin yhdellä Googlen hakutuloksilla muilla sivustoilla, jotka olivat kopioineet sen. Danny Sullivan vastaa miksi näin tapahtuu.
Kopioitu sisältö, joka turhauttaa julkaisijoita
Julkaisijat ovat ilmaisseet turhautuneisuuttaan monien vuosien ajan kopioitu sisältö, joka on alkuperäistä parempi.
Osa valituksista johtuu väärinkäsityksestä.
Esimerkiksi, kun henkilö hakee järjetöntä lausetta, kuten satunnaisesti valittuja sanoja artikkelista, Google ei tiedä mitä tehdä, jos kyseessä ei ole todellinen hakulauseke, eikä järjettömään lauseeseen ole vastausta.
Joten Google käyttää oletuksena tekstihakua, mikä tarkoittaa, että Google palauttaa hakutuloksia hakukyselyn sanojen perusteella, jotka vastaavat verkkosivun sanoja.
Todellinen testi siitä, onko kopioitu sisältö parempi kuin alkuperäinen sisältö, on se, kun kopioitu sisältö ylittää alkuperäisen sisällön kilpailevilla avainsanoilla, joita käyttäjät todella tekevät.
Pitäisikö sivun sijoitus kahdesti, jos se on huipputarinoiden tulos?
Mutta tämä ilmaantunut tilanne esittelee toisenlaisen skenaarion. Tapahtui niin, että Google ei sijoita artikkelin otsikkoa tavallisten hakutulosten kärkeen, jos kyseinen verkkosivu on jo sijoittunut Top Stories -suositustuloksiin verkkosivun yläosassa.
Top Stories on suositustulos, jossa Google näyttää hakukyselyyn liittyviä uutisartikkeleita.
Joten jos joku hakee otsikkoa, Google näyttää yleensä artikkelin hakutulosten yläosassa Top Stories -osiossa.
Mutta tässä tapauksessa se ei näytä alkuperäistä artikkelia tavallisten hakutulosten yläosassa, koska Google kutsuu duplikointia, algoritmia, joka estää samaa sivua sijoittumasta kahdesti.
Joten kysymys kuuluu, pitäisikö Googlen sijoittaa sama sivu kahdesti, kerran Top Storiesissa ja jälleen tavallisten hakutulosten kärjessä?
Koko ensimmäinen sivu koostuu varastetusta sisällöstä
Joku The Vergestä twiittasi, että Googlen suositun uutisosion lisäksi hakutulosten yläosassa, uuden artikkelin otsikkohaku johti siihen, että Google näytti kokonaisen kymmenen parhaan listan, joka koostuu vain varastetusta sisällöstä.
Henkilö twiittasi:
“Hei Google, etsin juuri otsikkoa, joka julkaistiin verkkosivustollani ja KOKO ENSIMMÄISEN SIVUN uutislaatikon jälkeen verkkosivustoista, jotka varastivat sisältöämme. The Verge ilmestyi vasta sivulla 2.
Tämä ongelma pahenee.”
Hei Google, etsin juuri otsikkoa, joka julkaistiin verkkosivustollani ja KOKO ENSIMMÄISEN SIVUN uutislaatikon jälkeen verkkosivustoista, jotka varastivat sisältöämme. The Verge ilmestyi vasta sivulla 2.
Tämä ongelma pahenee. pic.twitter.com/Ox2AMYOt2Q
– Dieter Bohn (@backlon) 18. tammikuuta 2022
Googlen Danny Sullivan myönsi, että kirjoittajat, jotka tekevät hakuja otsikolla, odottavat näkevänsä artikkelinsa hakutulosten kärjessä, eivät toisella sivulla.
Mutta hän huomautti myös, että otsikon perusteella etsiminen ei välttämättä ole sitä, mitä tavalliset hakijat tekisivät.
Dannyn vastaus on kiistanalainen. Voidaan perustellusti väittää, että monet ihmiset etsivät artikkelin otsikkoa, kun he haluavat löytää sen jaettavaksi kaverin kanssa tai sosiaalisessa mediassa. Joten on olemassa todellinen syy, miksi muut ihmiset kuin artikkelin kirjoittaja voivat etsiä artikkelin otsikkoa.
Danny Sullivan Googlesta twiittasi:
“Katsotaan. Tiedän, että otsikon perusteella haku on yleistä kirjoittajille, ja kyllä, odotan tämän näkyvän ensimmäisenä. Mutta se ei heijasta sitä, kuinka useimmat ihmiset saattavat etsiä tätä sisältöä (ja minä löydän sen, miten he voivat etsiä). Mutta jälleen kerran, yritämme parantaa.”
Seuraavaksi Danny selitti, miksi alkuperäinen artikkeli sijoittuu toisella sivulla oman otsikkonsa vuoksi:
Tässä on seurantaa siitä, mitä tapahtuu ja mitä tarkastelemme. Mainitset tämän, mutta kuvakaappauksesta ei käy selväksi, että artikkelisi on ensimmäinen asia sivulla (kuten kuvassa). Koska se näkyy Top Storiesissa, se poistetaan sivun muusta osasta… pic.twitter.com/YWCtcPAThZ
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Päällekkäisyyden poistaminen voi usein olla hyödyllistä. Kun suoritat tämän haun samalla tavalla kuin käyttäjä voi käyttää ratkaisua etsiviä termejä otsikossa epätavallisten termien sijaan, olet huipputarinoiden kärjessä, ja kopioiden poistaminen tarkoittaa, että muita julkaisuja on enemmän valikoimaa…. pic.twitter.com/638IAZLWIV
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Tällaisissa hauissa järjestelmämme pyrkivät myös yleensä näyttämään hyödyllisimpiä ja luotettavimpia tietoja. Tästä syystä et näe paljon kopioita artikkelistasi. Kopioita on varmasti olemassa, mutta niiden näyttäminen ei ole kovin hyödyllistä….
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Hakukyselyt, jotka laukaisevat vaihtoehtoisia hakutuloksia
Danny Sullivanin seuraava twiitti selittää, kuinka hakukysely, jossa on paljon termejä, kuten otsikkotermi, saa Googlen algoritmin putoamaan ja alkaa palauttaa hakutuloksia, jotka ovat enemmän kuin vanhan tyylisiä avainsanahakuja, joissa hakutulokset eivät perustu hakutarkoituksessa tai linkeissä, mutta vain itse avainsanojen perusteella.
Tässä on mitä Danny twiittasi:
Tämä johtaa otsikkosuuntautuneisiin hakuihin. Kuten aiemmin sanoin, se on erittäin yleistä kirjailijoiden keskuudessa. Itse tein sitä koko ajan. Mutta otsikkohaut sisältävät yleensä paljon termejä, joten järjestelmämme siirtyvät palauttamaan sivuja, joilla on kyseiset termit…
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Kuten edellä mainitsin, otsikoiden etsimisen takana on hakutarkoitus. Voi olla, että Google ei ole tunnistanut “otsikkosuuntautuneita hakuja” hakutarkoitukseksi, josta algoritmin tulisi olla tietoinen.
Danny jatkoi vastaustaan:
Tämä tarkoittaa, että kirjoittajat löytävät todennäköisemmin kaksoiskappaleita, vaikka tyypillisissä lukijoissa tekemissä hauissa niitä ei todennäköisesti näy. Mutta päällekkäisyyden poistamisominaisuus saattaa silti toimia jopa näissä, kuten tapahtui tässä tapauksessa….
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Kuten sanoin, päällekkäisyyden poistaminen voi olla hyödyllistä. Mutta ymmärrämme myös huolen, jota tämä saattaa herättää. Olemme tehneet tätä Top Storiesin kanssa viime toukokuusta lähtien, mutta aiomme tarkastella tätä uudelleen nähdäksemme, pitäisikö meidän jatkaa tai kenties tehdä muita muutoksia.
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Lisäksi tarkistan edelleen, mutta uskon, että tämä duplikoinnin poistaminen on erityisen ainutlaatuinen siinä mielessä, että se tapahtuu vain huipputarinoiden kanssa, jos näytetään yksi tarina tai ehkä vain ensimmäinen näytettävä tarina.
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 18. tammikuuta 2022
Lupaamani lisäselvennyksen päätteeksi poistamme linkin verkkotuloksista, jos linkki näkyy ensimmäisenä linkkinä Top Storiesissa ja jos Top Stories -ruutu näkyy verkkotulosten edessä. Jos se tulee sen jälkeen, emme. Ja jälleen kerran, se on jotain, jota tarkistamme.
– Danny Sullivan (@dannysullivan) 19. tammikuuta 2022
Uutisartikkelit ja päällekkäisyyden poistaminen
Päällekkäisyyden poistaminen tarkoittaa sitä, että Google yrittää estää yhtä artikkelia sijoittumasta kahdesti hakutuloksissa. Danny Sullivan totesi, että syy, miksi artikkeli ei ehkä näy tavallisissa hakutuloksissa, on se, että se on jo sijoittunut Top Stories -listalle ja jos se Top Stories -lista on sivun yläosassa.
Kysymys kuuluukin, onko tämä tilanne, jossa verkkosivun tulisi sijoittua kahdesti, koska käyttäjä saattaa haluta nähdä alkuperäisen artikkelin hakutulosten yläosassa, vaikka se olisikin jo Suosituimmat tarinat -osiossa?
Kun Top Stories -osio katoaa, uutisartikkelin pitäisi sijoittua hakutulosten kärkeen.
Sisältö on parhaimmillaan sen jälkeen, kun Top Stories on poissa
Ja se, kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näkyy, on juuri nyt tapahtumassa.
Tämä on mielenkiintoinen kysymys, jossa Googlen on päätettävä, mikä on oikeudenmukaista julkaisijalle ja mikä hyödyllistä etsijälle.