Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Googlella on kaksi indeksointityyppiä – Discovery & Refresh

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlella on kaksi indeksointityyppiä – Discovery & Refresh

Google käyttää verkkosivujen läpi käydessään kahdenlaisia ​​indeksointimenetelmiä – toista löytääkseen uutta ja toista nykyisen sisällön päivittämiseen.

Tämän selitti Googlen hakuasianajaja John Mueller Google Search Centralin hakukoneoptimoijan virka-ajan hangoutissa 7. tammikuuta.

SEO-ammattilainen nimeltä Swyamdipta Chakraborty liittyy suoratoistoon esittääkseen Muellerille sarjan kysymyksiä, joista yksi liittyy siihen, kuinka usein Googlebot indeksoi sivustonsa.

Hän huomauttaa, että Googlebot indeksoi sivustoaan päivittäin, kun hän julkaisi säännöllisemmin, mutta ei indeksoi yhtä paljon, kun artikkeleita julkaistaan ​​vähemmän.

Ehkä huolissaan siitä, että indeksointitiheyden väheneminen on huono merkki, hän kysyy Muellerilta, onko tämä normaalia.

Mueller vakuuttaa hänelle, että tämä on hyvä, ja selittää, mitä kahta tyyppiä Googlebotin indeksoinnissa käytetään.

Lisätietoja siitä, kuinka Google indeksoi verkkosivustoja, on alla olevassa osiossa.

Kaksi Googlebotin indeksointityyppiä

Search Consolen raportin avulla voit selvittää, kuinka usein Googlebot indeksoi sivustosi, ja joskus sivustoasi indeksoidaan useammin kuin muita.

Kun Muellerilta kysytään raportista, hän vahvistaa, että vaihtelut ovat normaaleja ja käsittelee kahta indeksointityyppiä:

“Se voi tapahtua. Kyse ei ole niinkään siitä, että indeksoimme verkkosivustoa, vaan indeksoimme verkkosivuston yksittäisiä sivuja. Ja mitä tulee indeksointiin, meillä on suunnilleen kahden tyyppinen indeksointi.

Yksi on etsintäindeksointi, jossa yritämme löytää uusia sivuja verkkosivustoltasi. Ja toinen on päivitysindeksointi, jossa päivitämme olemassa olevia sivuja, joista tiedämme.”

Indeksointitiheys voi vaihdella koko sivuston lisäksi myös yksittäisten verkkosivujen mukaan.

Jos esimerkiksi etusivuasi päivitetään säännöllisesti muita sivuja, näet tällä sivulla enemmän Googlebot-toimintaa.

Mueller jatkaa:

”Joten pääosin esimerkiksi päivittäisimme kotisivun indeksoinnin, en tiedä, kerran päivässä tai parin tunnin välein tai jotain sellaista.

Ja jos löydämme uusia linkkejä heidän kotisivulleen, lähdemme pois ja indeksoimme myös ne, joilla on hakuindeksointi. Ja sen vuoksi näet aina sekoituksen löytämistä ja virkistystä tapahtuvan indeksoinnin suhteen. Ja näet indeksoinnin perustilanteen joka päivä.

🔥 Empfohlen:  Intia Kiinan vastakohta: Intian teleministeriö määrää tiukasti MTNL BSNL:n kieltämään kiinalaiset laitteet

Mutta jos ymmärrämme, että yksittäiset sivut muuttuvat hyvin harvoin, ymmärrämme, ettei meidän tarvitse indeksoida niitä koko ajan.”

Tietyntyyppisiä verkkosivustoja indeksoidaan todennäköisesti enemmän kuin toisia.

Uutissivustoja, jotka päivitetään useita kertoja päivässä, indeksoidaan useammin kuin kerran kuukaudessa päivitettävää sivustoa.

Googlebot pystyy tunnistamaan nämä mallit ja säätämään indeksointitiheyttä vastaavasti.

“Esimerkiksi jos sinulla on uutissivusto ja päivität sen tunnin välein, meidän pitäisi oppia, että meidän on indeksoitava se tunnin välein. Jos taas se on uutissivusto, joka päivittyy kerran kuukaudessa, meidän pitäisi oppia, että meidän ei tarvitse indeksoida joka tunti.

Eikä se ole merkki laadusta, sijoituksesta tai muusta vastaavasta. Se on oikeastaan ​​vain puhtaasti teknisestä näkökulmasta, jonka olemme oppineet, että voimme indeksoida tämän kerran päivässä tai kerran viikossa, ja se on okei.

Älä siis huolestu, jos huomaat, että Googlebot vierailee sivustollasi useammin tai harvemmin.

Älä myöskään huolehdi, jos Googlebot on äskettäin indeksoinut sivustosi eivätkä nykyisen sisällön päivitykset näy hakutuloksissa.

Tämä voi olla tapaus, jossa Google indeksoi sivustosi löytääkseen uutta sisältöä, ei päivittääkseen olemassa olevaa sisältöä.

Jos sivustosi tekee harvoin muutoksia julkaistuun sisältöön, Googlebot saattaa indeksoida enemmän löytääkseen päivityksiä.

Jälleen kerran, sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä sisällön laadun kanssa.

Kuuntele koko keskustelu alta:


Table of Contents