Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Googlen ja Metan odotetaan edustavan alle puolet mainoksista vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen ja Metan odotetaan edustavan alle puolet mainoksista vuonna 2022

Google ja Meta ovat hallinneet digitaalista mainontaa Yhdysvalloissa vuosia. Nyt ne menettävät jalansijaa jättiläisille, kuten Amazon, TikTok ja Microsoft.

Suuressa muutoksessa Googlen ja Metan yhdistetty markkinaosuus digitaalisen mainonnan alalla Yhdysvalloissa sen odotetaan laskevan alle 50 prosentin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014Insider Intelligence -tutkimusryhmän mukaan. Tämä johtaa siihen, että Googlen osuus on 28,8 % ja Metan osuus 19,6 % vuonna 2022 verrattuna niiden yhdistettyyn huippuun, joka oli 54,7 % (joista 34,7 % kuuluu Googlelle ja 20 % Metalle) vuonna 2017, mikä on heidän paras vuosi tähän mennessä.

Joten mikä on muuttunut? Miten se vaikuttaa mainostajiin? Tutkitaan tätä aihetta yksityiskohtaisesti, jotta voit tehdä valistuneita päätöksiä siitä, miten voit parhaiten hyödyntää niitä yrityksesi hyödyksi.

Suuri muutos

Google ja Meta kohtaavat yhä kovempaa kilpailua uusien tehokkaiden pelaajien kanssa.

Nyt meillä on kustantajia, sosiaalista mediaa, striimaajia, verkkokauppayrityksiä ja muita, kaikki taistelevat huomiosta.

Jokapäiväiset kokemuksemme ovat täynnä näyttöjä. Työtietokoneista mobiililaitteisiin ja televisioihin, jokainen kuluttajan laitteen lähellä viettämä sekunti tarjoaa brändeille mahdollisuuden tarjota vaikuttavaa mainontaa.

Yritykset kilpailevat lujasti osasta 300 miljardin dollarin digitaalisen mainonnan markkinoita, kun globaalien mainostajien budjetit pienenevät nousevien korkojen ja inflaation keskellä.

Monet yritykset jäljittelevät Googlea ja Facebookia luomalla itsepalvelumainosalustoja, jotka tarjoavat mainostajille suoraviivaisen tavan ostaa mainoksia.

Yritykset, kuten Amazon, TikTok ja Microsoft, keräävät jo nyt suuren määrän ensimmäisen osapuolen dataa ja tarjoavat samalla arvoa käyttäjilleen. Ensimmäisen osapuolen tiedonseuranta antaa uusille pelaajille mahdollisuuden ymmärtää ihmisten mieltymyksiä, tarpeita ja toiveita, mikä auttaa myös myymään heille tuotteita ja palveluita tarkemmin. Tämä tarkkuus johtaa markkinointidollarien tehokkaampaan käyttöön mainoksissa samalla, kun luotamme yhä vähemmän kolmannen osapuolen tietoihin. Applen näkyvimmin toteuttamien tietosuojatoimenpiteiden jälkeen siitä on tullut enemmän välttämättömyys.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda sisältöä, joka on Googlen kärjessä

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on väittänyt, että tulonmenetykset johtuvat osittain Applen käyttäjien tietosuojapäivityksistä, jotka estävät seurantaominaisuuksia ja kohdistettuja mainoksia.

Lisääntyneen kilpailun ja tietosuojahaasteiden seurauksena Googlen ja Metan markkinaosuus pienenee.

Uusi pelaaja näyttämöllä: Amazon

Amazonista on tulossa merkittävä toimija digitaalisessa mainonnassa. Jälkeen ostaa Sizmekin huhtikuussa 2019 Amazon Advertising hallitsee nyt maailman suurinta mainospalvelinta ja verkkokauppa-alustaa.

Kuten Walmart ja eBay, Amazon hyödyntää nyt vahvaa digitaalista mainosverkostoaan lisätäkseen tuotteidensa näkyvyyttä markkinoillaan.

Amazon ei lopettanut tähän – se laajensi paikan päällä tapahtuvaa mainontaa oman sähköisen kaupankäynnin alustansa yli. Tämän ansiosta he ovat voineet tarjota mainostajille enemmän vaihtoehtoja kohdistaa käyttäjiin ja mitata heidän tuloksiaan.

Amazon on nyt suurin uhka Googlen ja Metan markkinaosuudelle, ja se kasvaa nopeasti. Yritys on laajentanut mainosliiketoimintaansa yli 30 miljardiin dollariin vuodessa, ja vuoteen 2024 mennessä sen odotetaan valloivan lähes 13 % Yhdysvaltain digitaalisen mainonnan markkinoista.

Keskustele liiketoiminnasta Microsoftin kanssa

Microsoft tekee läsnäolonsa myös digitaalisessa mainonnassa. Yhtiö osti hiljattain LinkedIn Adsin, josta tuli merkittävä toimija B2B-markkinoilla. Yli 610 miljoonan ammattilaisen palveluksessa Microsoft voi nyt tarjota mainostajille suuremman joukon potentiaalisia asiakkaita ja saada tietoa heidän käyttäytymisestään.

LinkedIn tarjoaa ainutlaatuisia mainonnan kohdistusominaisuuksia, joita ei ole saatavilla millään muulla sosiaalisella alustalla. Sen avulla voit määrittää keskeiset tunnisteet, kuten ammattinimikkeen, virka-asteen ja toimialan, joten vain osuvimmat mainokset näytetään kohdeyleisölle.

Microsoft on myös tehnyt suuria investointeja hakukoneeseensa, Bingiin. Vuonna 2018 Microsoft investoi voimakkaasti älykkäämmän ja käyttäjäystävällisemmän hakukokemuksen kehittämiseen käyttäjille eri laitteissa, mikä teki siitä kannattavan vaihtoehdon mainostajille, jotka haluavat tavoittaa uusia asiakkaita.

Sittemmin Bingin markkinaosuus on kasvanut 5,79 prosentista lähes 9 prosenttiin maailmanlaajuiset hakumarkkinatkun taas markkinajohtajan Googlen osuus on noin 83 %.

🔥 Empfohlen:  Verosuunnittelu yrityksille

Joulukuussa 2021 Microsoft teki strategisen liikkeen ostamalla Xandr– edistynyt ohjelmallinen mainosalusta, jonka omistaa televiestintäjätti AT&T. Xandrin tietopohjaisen teknologia-alustan avulla mainostajat ja sisällönhaltijat voivat yhdistää voimansa ja rakentaa tehokkaita ensimmäisen osapuolen mainosratkaisuja laajassa verkossa.

Tällä siirrolla Microsoft avautui uusille suurille kumppanuuksille, kuten kanssa Netflix. Uusi Netflix Basic mainoksilla tason tarjoaa Microsoft + Xandrin täysimittainen teknologia-alusta.

Microsoftin mainosominaisuuksiin kuuluvat Bing-haku, Xbox, MSN ja monet muut verkkosivustot, jotka käyttävät Xandria digitaalisten mainosten myymiseen.

TikTok on täällä jäädäkseen

TikTok tekee suuren nousun digitaalisessa mainonnassa. On arvioitu, että vuoteen 2024 mennessä TikTokin mainostulot ylittävät 8 miljardia dollaria, mikä nostaa sen markkinaosuudeltaan vakaasti viidenneksi Microsoftin (LinkedIn) jälkeen.

TikTok, uusi tulokas mainosmaailmassa, on edistynyt merkittävästi varmistaessaan, että mainostajat kokevat vaivattoman prosessin.

Kuten Meta Business Managerin käyttöliittymä, TikTokilla on oma pikseli, joka voidaan asentaa verkkosivustoille tiedonkeruun optimoimiseksi.

TikTokin kasvu johtuu suurelta osin alustan kyvystä tavoittaa nuoremman yleisön ja luoda kiinnostavaa sisältöä. Se tarjoaa mainostajille uusia mahdollisuuksia tavoittaa milleniaalit ja sukupolvi Z, jotka viettävät yhä enemmän aikaa puhelimiinsa.

Valtava yleisökattavuus ja kyky kohdistaa tarkasti tietyille yleisöille, TikTok on täällä jäädäkseen.

Mitä tämä tarkoittaa mainostajille?

Kuten näet, digitaalisen mainonnan maisema muuttuu nopeasti – samoin kuin liiketoimintamahdollisuudet. Hyödyntämällä useita kampanjoiden alustoja sen sijaan, että luottaisivat pelkästään Googleen tai Metaan, mainostajat voivat tavoittaa laajemman yleisön ja saada enemmän näkyvyyttä tuotteilleen ja palveluilleen.

Lisäksi ymmärtämällä, miten kukin alusta eroaa toisistaan ​​– kohdistusominaisuuksista napsautuskohtaiseen hintaan (CPC) – mainostajat voivat kehittää tehokkaita strategioita, jotka maksimoivat sijoitetun pääoman tuottoprosentin pysyen silti budjetin rajoissa.

Uusien mahdollisuuksien ennakointi ja niiden hyödyntäminen voivat vaikuttaa tehokkaiden kampanjoiden toteuttamiseen.

Nyt on brändeille täydellinen aika hyödyntää.

🔥 Empfohlen:  Mitä hashtagit kertovat meille tiedon leviämisestä

Johtopäätös

On selvää, että Google ja Meta ovat menettäneet osan valta-asemastaan ​​digitaalisessa mainonnassa viime vuosina, mutta mahdollisuuksia on edelleen taitaville markkinoijille, jotka osaavat käyttää kaikkia saatavilla olevia alustoja tehokkaasti.

Ottamalla käyttöön uusia teknologioita, kuten Amazon Advertising, TikTok Ads ja Microsoft Ads, mainostajat voivat optimoida kampanjoitaan ja tavoittaa laajemman yleisön kuin koskaan ennen.

Kun valitset alustaa tuotteellesi tai palvelullesi, ota aina huomioon kohdeyleisösi ja se, mikä tuottaa eniten tuloksia. Aseta tärkeimmät tehokkuusindikaattorit vastaavasti ja testaa sitten luovaa sisältöä nähdäksesi, mikä toimii parhaiten. Tietojen keräämisen jälkeen sinulla on selkeämpi käsitys siitä, kuinka edetä tehokkaasti.

Brändien on tuotettava tuoretta sisältöä, levitettävä sitä ja saatava oivalluksia sen tehokkuudesta, jotta he voivat kehittää pitkän aikavälin strategioitaan orgaanisissa tai maksullisissa kanavissa. Muista, että jos tarvitset sisältöä, olet oikeassa paikassa. Ota vain yhteyttä Rock-sisältö saadaksesi lisätietoja sisällöntuotantotarjouksistamme.