Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Googlen jälkeen Microsoft kohdistaa Nvidian

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen jälkeen Microsoft kohdistaa Nvidian

Vastauksena kysymykseen Microsoftin suunnitelmista kilpailla Googlen hakuliiketoiminnan kanssa, toimitusjohtaja Satya Nadella ilmoitti, että hän aikoo vain saada Googlen “tanssimaan”. Näyttää siltä, ​​​​että Microsoft näkee itsensä AMD:ssä, ja kaksikko aikoo murtaa toisen monopolin: Nvidian.

Vain muutama päivä sitten ilmestyi raportteja, joiden mukaan Microsoft on työskennellyt omien sisäisten AI-prosessorien, koodinimeltään Athena, parissa vuodesta 2019 lähtien pyrkiessään haastamaan Googlen ja AWS:n, joilla on omat sisäiset sirusarjansa koulutusta ja päätelmiä varten. . Tämän lisäksi uudet raportit väittävät, että tämä projekti, jota Microsoft on pitänyt varjoissa niin kauan, tehdään itse asiassa yhteistyössä siruyhtiön AMD:n kanssa.

Osa Athenaa tai ei, spekulaatiot ovat kypsiä, että Microsoft rahoittaa AMD:n AI-sirun työntöä. Se on yllättävää, varsinkin kun Microsoftilla on vahva kumppanuus Nvidian kanssa, mikä auttaa kouluttamaan OpenAI:n suuria kielimalleja Azuressa. Näyttää melkein siltä, ​​​​että AMD ja Microsoft ovat suunnitelleet vallankaappausta Nvidiaa vastaan. Ei ihme, että Nvidian osakkeet laskivat raportin jälkeen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näemme Microsoftin käyttävän AMD:tä. AMD:n silikoni toimii jo suojatun AI-infrastruktuurin tehona Azure-pilvipalveluissa, ja se toimii myös Xbox Series X- ja Series S -konsoleissa.

Markkina-asemointi

Tällä hetkellä Nvidialla on monopoli GPU-markkinoilla, joten teollisuus etsii vaihtoehtoa. Ainakin datakeskussegmentissä tuntuu siltä, ​​että Intel ja AMD taistelevat romuista, kun taas Nvidia hallitsee edelleen myyntiä. On mahdollista, että Microsoft ei halua käyttää niin paljon rahaa Nvidiaan ja etsii vaihtoehtoa, joka kestää heidän työtaakkansa.

“Ne [Microsoft] luottivat Inteliin, mutta Intel ei vieläkään pysty toimittamaan. AMD:llä on sen sijaan erittäin hyvä GPU-tekniikka, mutta ohjelmistooptimoinnissa he taantuivat, puolijohdeanalyytikko Sravan Kundojjala sanoo. AMD julkaisee myöhemmin tänä vuonna Instinct MI300:n, joka on heidän ensimmäinen laukauksensa todellisen datakeskuksen/HPC-luokan APU:n rakentamisessa, jossa yhdistyvät parhaat AMD:n prosessori- ja grafiikkasuoritinteknologiat.

🔥 Empfohlen:  Megan Johnson Mitä tehdä, jos Amazon-tilisi jäädytetään Lue artikkeli

Nvidian saavuttamiseksi AMD kehitti ohjelmistokehyksen nimeltä ROCm™, avoimen ohjelmistoalustan, joka on suunniteltu tarjoamaan HPC- ja tekoälyyhteisöille pääsyn avoimiin laskentakieliin, kääntäjiin, kirjastoihin ja työkaluihin. Se ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi kypsä. Kundojjala selittää, että Nvidian CUDA toimii kaikenlaisten toimialojen kanssa, mutta AMD:llä ei ole sitä luksusta. Palvelinkeskuksessa AMD yrittää keskittää huomionsa tiettyihin toimialoihin – tiettyihin asiakkaisiin, tiettyihin työkuormiin – jotta se voisi sijoittua. Yksi näistä asiakkaista on Microsoft.

Nvidia yksin ei voi palvella jokaista käyttötapausta tai jokaista asiakasta. Kundojjala sanoo: “Se on nouseva vuorovesi, nostaa kaikki veneet sellaiseen tilanteeseen.” Joten jos AMD voittaa, Nvidian ei tarvitse hävitä. Koska markkinat ovat niin suuret, molemmat voivat kasvaa. Samalla hän väittää myös, että Microsoftin AMD-pussilla ei ole paljon tekemistä Nvidian GPU:illeen tarjoaman hinnoittelun kanssa.

”Toisin kuin kuluttajasovellukset, konesaliasiakkaat eivät ole herkkiä hinnalle. Yrityspilvimarkkinat eivät välitä hinnoittelusta. He tarvitsevat, että tuotteen on oltava hyvä, etenemissuunnitelman on oltava hyvä ja että ohjelmistokehys, jonka he tarjoavat yhdessä laitteistotuotteen kanssa, on kypsä – sen on oltava hyvä”, hän lisäsi.

Generatiivinen AI kultakuume

Äskettäisessä tulospuhelussa AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su ehdotti, että AMD:n IP:lle on olemassa mahdollisuuksia hyperskaalaajien ja pelikonsolien lisäksi, kuten osittain mukautettuja mahdollisuuksia, joilla on suurempi volyymipotentiaali.

AMD on jo menestynyt puoliksi räätälöityjen pelikonsolien, kuten Sony PS:n ja Microsoft Xboxin, kanssa, ja se yrittää jäljitellä tätä puoliksi räätälöityä liiketoimintamallia palvelinkeskuksissa Microsoftin kaltaisilla hyperskaalareilla. “Tekoälyavaruudessa olen melko varma, että Microsoft voi auttaa AMD:tä nopeuttamaan ohjelmistoaan”, Kundojjala sanoi.

Kundojjala mainitsee, että AMD:n datakeskusten GPU-tulot ovat muutama sata miljoonaa dollaria, mikä on mitätön verrattuna Nvidian datakeskuksen GPU-sirutuloihin, jotka ovat lähes 15-16 miljardia dollaria. Syy, miksi AMD on tullut niin myöhään juhliin, on se, että se ei koskaan keskittynyt siihen. “Heidän lautasensa oli jo täynnä; he söivät jo Intelin lounasta”, hän sanoi.

🔥 Empfohlen:  Googlen mobiiliystävällinen algoritmipäivitys nyt livenä

AMD raportoi edelleen vakaasta voitosta huolimatta PC-varaston korjauksesta ja palvelinkeskusten myynnin hidastumisesta, kun taas Intel raportoi tappioista ja investoi miljardeja uusiin tehtaisiin. Lisäksi AMD on äskettäin paljastanut uudet Ryzen 7040U -sarjan prosessorit kannettaville tietokoneille esittäen rohkeita väitteitä, että sirut eivät vain päihitä Intelin kilpailijaa, vaan myös ohittavat MacBook M2:n. Kaiken kaikkiaan he ovat ottaneet merkittäviä harppauksia tähän suuntaan.

Nyt AMD ymmärtää, että generatiivinen tekoäly on ratkaiseva käyttötapa datakeskuksissa. Mitään dramaattista muutosta ei kuitenkaan tapahdu, koska heidän MI300 -tuotteensa nostetaan vuoteen 2024 asti. Kestää siis vielä ainakin kolme vuotta ennen kuin AMD tekee jälkensä datakeskusten GPU:issa.