Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Googlen John Mueller selventää WebP-kuvien indeksoinnin hämmennystä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen John Mueller selventää WebP-kuvien indeksoinnin hämmennystä

Äskettäinen keskustelu r/BigSEO-foorumilla Redditissä paljasti hämmennystä, joka liittyy Googlen WebP-kuvien käsittelyyn indeksoinnin suhteen.

John Mueller, Google Search Advocate, pohti asiaa ja selitti, miksi WebP-kuvat näkyvät Google Search Consolen “Indeksoitu – tällä hetkellä ei indeksoitu” -raportissa.

Mueller käsittelee Reddit-käyttäjien huolenaiheita

Redditin käyttäjä herätti kysymyksen monista WebP-kuviin liittyvistä “Indeksoitu – tällä hetkellä ei indeksoitu” -merkinnöistä heidän Google Search Console -raporteissaan.

Vastauksena Mueller selvensi, että WebP-kuvia ei indeksoida HTML-sivuiksi, koska ne ovat kuvatiedostoja, eivät verkkosivuja.

Toinen käyttäjä tiedusteli, näkyvätkö “indeksoitu – tällä hetkellä ei indeksoitu” -raportissa vain WebP-kuvat vai voivatko myös muut kuvamuodot (esim. JPEG, PNG, GIF) näkyä.

Lisäksi he kysyivät Muellerilta, miksi raportissa on mukana kuvia, jos niitä ei voida indeksoida HTML-muodossa ja voivatko raportissa näkyä myös CSS- ja JS-tiedostot.

Mueller tarjosi lisäselvitystä ja selitti, että näin tapahtuu yleensä, jos jokin näyttää verkkosivun linkiltä, ​​joka johtaa URL-osoitteeseen tai “laajennus” näyttää epäselvältä (esim. .php tai ei mitään).

Hän korosti, ettei hän usko ilmiön rajoittuvan WebP-kuviin.

Takeaways Muellerin vuorovaikutuksesta

Muellerin vastaukset Redditissä tarjoavat arvokkaita oivalluksia verkkosivustojen omistajille ja hakukoneoptimoinnin ammattilaisille:

 • WebP-kuvia ja muita kuvamuotoja ei indeksoida HTML-sivuiksi.
 • Kuvatiedostot voivat näkyä Indeksoitu – tällä hetkellä ei indeksoitu -raportissa, jos linkki näyttää verkkosivun URL-osoitteelta tai laajennus on epäselvä.

Mikä on WebP?

WebP on Googlen vuonna 2010 kehittämä kuvamuoto. Se sai huomiota suorituskykyeduistaan ​​verkkokehityksessä ja hakukoneoptimoinnissa.

Muoto tarjoaa ylivertaisen häviöttömän ja häviöllisen pakkauksen verkossa oleville kuville, mikä nopeuttaa latausaikoja.

WebP-kuvien käyttämisessä verkkosivustossasi on useita etuja:

 • Pienemmät tiedostokoot: WebP-kuvat ovat usein pienempiä kuin muut tiedostomuodot, kuten JPEG ja PNG.
 • Joustava kuvantoisto: WebP tukee häviöllistä ja häviötöntä pakkausta, läpinäkyvyyttä (kuten PNG-tiedostot) ja animaatiota (kuten GIF-tiedostoja), mikä tekee siitä monipuolisen erilaisiin kuvatarpeisiin.
 • Parannettu verkkosivuston suorituskyky: Nopeammat latausajat voivat vaikuttaa positiivisesti hakukoneoptimointiin, koska Googlen hakualgoritmit suosivat nopeasti latautuvia sivustoja.
🔥 Empfohlen:  Luettelo Intian kansallisista pankeista

Pohdintoja ja haasteita

WebP:tä käytettäessä on kuitenkin otettava huomioon joitain haasteita:

 • Selaimen yhteensopivuus: Kaikki selaimet eivät tue WebP:tä. Varavaihtoehdot ovat välttämättömiä selaimille, jotka eivät tue tätä muotoa.
 • Kuvanlaatu: WebP:n häviöllinen pakkaus voi joskus johtaa näkyvään kuvanlaadun heikkenemiseen.
 • Muuntaminen ja varastointi: Alkuperäisten ja WebP-versioiden muuntaminen ja tallentaminen voi monimutkaistaa verkkosivustosi kuvanhallintaa.

WebP-kuvien hyödyntäminen hakukoneoptimoinnissa

Ota huomioon seuraavat seikat, jotta saat kaiken irti WebP-kuvista SEO:lle:

 • Nopeammat verkkosivustojen nopeudet voivat mahdollisesti parantaa SEO-sijoituksia.
 • Käytä -elementtiä HTML:ssä tarjotaksesi erilaisia ​​kuvia eri laitteille, tarjoamalla WebP-kuvia niitä tukeville selaimille ja palaamalla JPEG- tai PNG-muotoon muille.
 • Löydä oikea tasapaino tiedostokoon ja laadun välillä varmistaaksesi, että kuvat näyttävät hyviltä latautuessaan nopeasti.

Vaikka WebP ei ole täydellinen ratkaisu latausaikojen parantamiseen, se voi auttaa optimoimaan sivustosi oikein käytettynä.