Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Googlen John Mueller: Siirrä JavaScript pääelementin alle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen John Mueller: Siirrä JavaScript pääelementin alle

Googlen John Mueller suosittelee pitämään HTML-elementtiosion “puhtaana”, jotta indeksointirobotit ymmärtävät täysin verkkosivustosi.

Mueller jakaa tämän neuvon Reddit-ketjussa, jossa käyttäjä kysyy, voiko HTML-koodin sijoittaminen aiheuttaa SEO-ongelmia.

Vastaus on kyllä; HTML-koodin sijoittaminen voi vaikuttaa haitallisesti hakukoneoptimointiin, jos se ei näy sivun yläosassa.

Huomautus Muellerin huomautuksista

John Mueller käyttää termiä HTML-otsikot. Mutta -elementtiin ei tavallisesti viitata tällä tavalla.

  • ymmärretään yleisesti (epävirallisena ammattislangena) viittaavan -elementtiin (H1, H2, H3 jne.).
  • ovat tietty HTML-elementti, joka tunnetaan nimellä
    , joka sisältää valikon, logon jne.
  • on HTML-dokumentin yläosassa oleva osio, joka sisältää metatiedot itse dokumentista (otsikko, metakuvaus jne.).

Joten kun Mueller viittaa “otsikoihin”, hän puhuu erityisesti -elementistä.

John Mueller JavaScriptissä pääelementissä

Muellerin tarkoituksena oli korostaa, että on tärkeää pitää HTML-dokumentin -osio siistinä ja puhtaana skripteistä, jotka voidaan sijoittaa muualle.

-elementin tulee sisältää vain selainten ja hakukoneiden käyttämän asiakirjan metatietoja, jotka auttavat hakukoneita ymmärtämään, mistä sivulla on kyse ja jotka tarjoavat tietoja selaimille ja hakukoneille verkkosivun hahmontamiseksi oikein (eli sen näyttämiseksi oikein).

Jonkin JavaScript-koodin, joka voidaan sijoittaa -elementin jälkeen, pitäisi mennä sen jälkeen.

Kun JavaScript on siirretty pois -osiosta, Mueller suosittelee Search Consolen renderöintityökalun käyttöä tarkistaaksesi, hahmonnetaanko sivu oikein siirron jälkeen.

“html-otsikoiden () pitäisi olla melko lailla päällä. Siirtäisin minkä tahansa JS:n HTML-otsikoiden alle ja tarkistaisin hakukonsolin renderöintityökalulla, ettei JS sotke -osiota.”

Mitä tulee pääsisältöön, Mueller sanoo, että sen sijoittelu on vähemmän tärkeä, vaikka onkin tärkeää, että -osio on puhdas ja hyvin järjestetty, jotta Googlebot voi ymmärtää sen oikein.

Mueller jatkaa:

“Sisällön kannalta sillä ei ole niin suurta merkitystä, mutta koska otsikko on koneellisesti luettavalle tiedolle, jonka on varmistettu olevan tietyssä sivun osassa, sen on todella oltava puhdasta ylhäältä.

Alas JavaScript! ()”

Miksi JavaScriptin sijoittelulla on merkitystä SEO:lle?

Verkkosivustoa suunniteltaessa on parasta hyödyntää async- ja defer-attribuutteja strategisella tavalla, joka mahdollistaa käyttäjien parhaan hahmontamisen ja vuorovaikutteisuuden nopeimmalla sivunopeudella.

Tämä johtuu siitä, että JavaScript voi viivästyttää verkkosivun hahmontamista sen latautuessa, mikä johtaa huonoon käyttökokemukseen.

HTML voidaan hahmontaa ensin, jolloin käyttäjä voi tarkastella sisältöä JavaScriptin latautuessa taustalla käyttämällä asianmukaista viive- ja async-attribuutteja.


Lähde: Reddit

🔥 Empfohlen:  Googlen verkkoroskapostiraportti selittää SpamBrainin roolin