Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Haamukirjoitussopimuksen 5 keskeistä elementtiä, jotka pitävät molemmat osapuolet turvassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Haamukirjoitussopimuksen 5 keskeistä elementtiä, jotka pitävät molemmat osapuolet turvassa

A ghostwriter sopimus on laillisesti sitova sopimus haamukirjoittajan ja asiakkaan välillä. Ghostwriters, kirjailijat, jotka luovat kirjallista sisältöä ilman, että vaaditaan nimikirjoituksia tai mainoksia, työskentelevät tuottaakseen sisältöä, jonka asiakkaat voivat esittää omana.

Ghostwriting-sopimukset ovat yleensä yksinkertaisia. Ne vaativat usein:

 • Työt toimitetaan sovitussa aikataulussa
 • Salassapitosopimus (NDA)
 • Aseta sisältötiedot, joissa on kuvaus projektista
 • Maksusopimus (maksettava summa ja milloin)
 • Yhteystiedot molemmille osapuolille
 • Tarkistussopimukset

Ghostwriters suostuvat kirjoittamaan sisältöä ilman luottoa vastineeksi korvauksesta. He voivat tuottaa kaikentyyppistä sisältöä tämän järjestelyn puitteissa, mukaan lukien:

 • Käsikirjoitukset
 • Kirjat
 • Sosiaalisen median mainokset
 • Lyhyet ja pitkät blogit
 • valkoiset paperit
 • lehdistötiedotteet

…Ja paljon muuta.

Oikeanlainen sopimus estää haamukirjoittajia paljastamasta kenen kanssa he ovat työskennelleet, kuinka paljon heille on maksettu, ja muita tietoja asiakkaasta. Se osoittaa myös, kuinka paljon rahaa haamukirjoittaja saa korvauksena, projektin valmistumisen aikataulun ja muita tärkeitä työsuhteen yksityiskohtia.

Mitä avaintekijöitä sinun tulee sisällyttää sopimukseesi? Niitä on viisi, jotka ovat mielestämme välttämättömiä.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Miksi tarvitset sopimuksen, kun työskentelet haamukirjoittajan kanssa?

Sopimus haamukirjoittajan kanssa auttaa turvata kaupan molempien osapuolten oikeudet ja velvollisuudet. Asiakkaana haluat tietää, että henkilötietosi ja projektisi pidetään yksityisinä. Voit esimerkiksi pyytää haamukirjoittajaa allekirjoittamaan salassapitosopimuksen (NDA), joka rajoittaa sitä, kenelle hän voi kertoa projektista.

Tarvitsetko esimerkkiä tosielämästä?

Kuvittele, että annat haamukirjoittajallesi kolme sivua arkaluontoisia tietoja muuntaaksesi ne SEO-optimoitu valkoinen kirja digitaalimarkkinointitoimistollesi. Kirjoittajan odotetaan luovan tämä asiakirja, mutta hän ei koskaan saa projektia valmiiksi. Lopulta huomaat, että he ottivat tiedot ja antoivat ne toiselle yritykselle.

Siinä tapauksessa salassapitosopimus voi auttaa sinua saamaan kirjoittajan vastuuseen mahdollisista vahingoista.

🔥 Empfohlen:  TikTok-mainokset: Vinkkejä ja strategioita, jotka sinun on tiedettävä (2023)

Kuinka sopimus voi auttaa suojelemaan haamukirjoittajaa

Kuvittele, että Ghostwriter A suostuu kirjoittamaan 500 sanaa sosiaalisen median kopiota verkkosivustollesi ja sosiaalisen median sivuille. He sopivat tekevänsä kopion ja kaksi versiota kahden viikon kuluessa. Sitoudut tarkistamaan työn viiden päivän kuluessa ja maksamaan viiden päivän kuluessa sen hyväksymisestä.

Joskus ihmisillä on kiire. Unohdat tarkastelujakson etkä vahingossa katso ensimmäistä kappaletta viiden päivän kuluessa. Kirjoittaja voi tässä vaiheessa pyytää sinua maksamaan ne seuraavan viiden päivän ikkunan loppuun mennessä. Jos et tee niin, heillä on oikeus pyytää välimiesmenettelyä, sovittelua tai tukea tuomioistuimelta.

Turvallisen ja oikeudenmukaisen haamukirjoitussopimuksen kirjoittaminen

Syy siihen, miksi haluat tehdä oikeudenmukaisen sopimuksen, on se, että haluat sopimuksen kestävän tuomioistuimessa (jos sinun on koskaan mentävä). Mutta mitä voit tehdä oikeudenmukaisen sopimuksen aikaansaamiseksi?

Kun palkkaat haamukirjoittajan, keskustele hänen kanssaan siitä, kuinka he haluavat saada palkan, kuinka paljon he odottavat, projektin aikataulusta ja muista yksityiskohdista. Ole kohtuullinen heidän kanssaan sopimusta tehdessäsi ja muista, ettet kohdista kirjoittajaan ehtoja, jotka voivat muodostaa työsuhteen.

Termit, jotka voivat viitata siihen, että palkkaat haamukirjoittajan itse asiassa työntekijäksi freelancerina, voivat sisältää:

 • Heidät työskentelevät tietyn aikataulun mukaan (kuten 40 tuntia viikossa, klo 8.00-17.00)
 • Vaaditaan haamukirjoittajaa käyttämään yrityksen univormua
 • Hallitsee, miten kirjoittaja tekee työnsä, esimerkiksi vaatimalla häntä käyttämään yrityksen myöntämää tietokonetta

Voit lukea lisää aiheesta riippumaton urakoitsija (freelance) vs. työntekijän asema verohallinnon verkkosivuilla. Kun olet varma, että et pyydä copywriteriltä mitään, mikä voitaisiin tulkita työksi, on hyvä jatkaa eteenpäin.

Ole selkeä odotuksistasi ja pysy myös sopimuksessasi. Tämän tekeminen pitää sekä itsesi että haamukirjoittajan hyvissä väleissä samalla, kun pysyt lain oikealla puolella.

Mitä lisäelementtejä on sisällytettävä sopimukseesi? Tässä on viisi, jotka olemme valinneet tärkeimmiksi.

🔥 Empfohlen:  Intian 10 parasta aurinkolasi- ja silmälasimerkkiä

1. Hankkeen laajuus

Kirjoitusprojektin luonteen selkeä määrittäminen on välttämätöntä, jotta haamukirjoittaja voi arvioida, kuinka paljon aikaa ja resursseja tarvitaan onnistuneeseen päätökseen. Olipa kyseessä kirja, artikkeli tai essee, teoksen tyypin ja pituuden pitäisi olla keskeinen rooli määritettäessä kirjoittajan palvelumaksuja.

2. Tekijä-asiakassuhde

Hyvin laaditun haamukirjoitussopimuksen tulisi hahmotella kirjoittajan ja asiakkaan välinen yhteistyöprosessi. Tämä voi sisältää sarjan kasvotusten tapaamisia tai virtuaalisia keskusteluja puhelimitse tai puhelinkonferenssin kautta.

Sopimuksessa tulee määritellä kummankin osapuolen vastuut. Onko kirjoittaja ensisijaisesti vastuussa tutkimuksesta vai antaako asiakas tarvittavat tiedot? Näiden yksityiskohtien selventäminen varmistaa tehokkaan viestinnän kirjoittajan ja asiakkaan välillä koko projektin ajan.

3. Hinnat ja maksuehdot

Ghostwritereiden on määritettävä maksuehdot avoimesti.

Sopimuksessa tulee mainita kirjoittajalle maksettava tarkka summa, maksuaikataulu ja ensisijainen maksutapa. Tyypillisesti osa sovitusta maksusta maksetaan etukäteen ja loppuosa maksetaan hankkeen valmistuttua.

Lopullisen maksun tulee kattaa kaikki projektiin panostettu aika ja ponnistelut, ei pelkästään kirjoitusprosessiin.

4. Tekijänoikeus ja luottamuksellisuus

Projektin valmistuttua haamukirjoittajan teos siirtyy asiakkaan omaisuuteen ja se kantaa asiakkaan nimeä. Tämä on haamukirjoituksen ydin – sisällön luominen toiselle osapuolelle julkaistavaksi heidän nimellään.

Sopimuksessa tulee nimenomaisesti mainita, että tilaajalla on täydet tekijänoikeudet alkuperäiseen teokseen ja kaikkiin johdettuihin oheisteoksiin. Vaikka haamukirjoittaja voi neuvotella tietyn prosenttiosuuden rojalteista tulevan myynnin perusteella, he luopuvat kaikista muista oikeuksista asiakkaalle tuotettuun työhön.

5. Päättymis- ja vapautuslausekkeet

Kattavassa haamukirjoitussopimuksessa tulee sisältää irtisanomislausekkeet sekä tekijän että asiakkaan osalta. On tapauksia, joissa projektin lopettaminen on paras tapa toimia yhteensopimattomuuden tai projektin laajuuden merkittävien muutosten vuoksi.

Sisällyttämällä irtautumislausekkeen ennalta määrätyllä “tappamismaksulla” molemmat osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen sulavasti. Tämä varmistaa, että kirjoittaja saa oikeudenmukaisen korvauksen kaikista haamukirjoituspalveluista, vaikka asiakas olisikin tyytymätön tuloksiin.

🔥 Empfohlen:  25 ainutlaatuista SEO-taktiikkaa, jotka tuottavat suuria tuloksia

WriterAccess Marketplace: turvallisempi vaihtoehto freelance-haamukirjoittajien palkkaamiseen

Oikeiden freelancerien palkkaaminen voi olla haastavaa. Et ehkä tiedä, keneen voit luottaa, ja voi olla vaikeaa saada selville, kenellä on työkokemusta.

Sinun ei tarvitse jättää haamukirjoittajien palkkaamista sattuman varaan. Turvallisempi vaihtoehto on saatavilla täällä WriterAccessissa.

WriterAccess on alusta, jossa voit olla yhteydessä tuhansiin ammattimaisiin tekstinkirjoittajiin kaikkialta maailmasta. Miksi käyttää tätä alustaa? Se on turvallisempi tapa työskennellä läheisessä yhteistyössä freelance-työntekijöiden kanssa, mutta silti käyttää kolmatta osapuolta.

WriterAccesilla on ehdot, jotka pitävät sekä kirjoittajat että asiakkaat työskentelemässä yhdessä ilman komplikaatioita. Käyttöehdot ja salassapitokäytännöt auttavat suojaamaan arkaluontoisia tietojasi ja sisältöäsi ja poistavat samalla uuden sopimuksen tarpeen aina, kun aloitat työskentelyn kirjoittajan kanssa.

Mitä nämä ehdot ja sopimukset ovat?

 • Kun maksat sisällöstä WriterAccessin kautta, omistat tekijänoikeudet.
 • WriterAccess toimii sisällöntuotantoalustana, ja sillä on salassapitosopimus (NDA). Freelancerit eivät saa levittää tai julkaista hyväksyttyä sisältöä ulkoisten keinojen kautta.

Asiakkaat ja kirjoittajat työskentelevät yhdessä tällä alustalla tietäen, että virasto (WriterAccess) käsittelee kaikki mahdolliset ristiriidat tai kiistat. Mielenrauhan vuoksi ei ole parempaa ratkaisua.

Haluatko testata WriterAccessia projektillesi? Kokeile 14 päivän ilmaisen kokeilun aikana ja katso, mitä ihmisvoimalla toimiva sisältö voi tehdä tuloksesi hyväksi.