Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Hae luovaa kokemusta: mitä se on & Miten se vaikuttaa SEO:hon

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Hae luovaa kokemusta: mitä se on & Miten se vaikuttaa SEO:hon

Kun ihmiset niinkin kuvittelevat hakukoneen käsitteen, Google tulee heti mieleen ja hyvästä syystä. Perustamisestaan ​​syyskuussa 1998 lähtien Google on asettanut päihitettävän standardin verkkohakutekniikan suhteen.

Googlen nyt kuuluisa algoritmi antoi sille alun perin etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden ja johti sen hallitsevaan markkina-asemaan. Nykyään hakukoneoptimoinnissa on kyse keinojen löytämisestä, joilla voit miellyttää algoritmia paremmin ja saavuttaa sen seurauksena korkeammat SERP-sijoitukset.

Mutta algoritmit ja hakukoneet muuttuvat. Ja nyt Google on virallisesti nostanut hattua tekoälypohjaiseen hakukehään upouudella Search Generative Experience -sovelluksella (tai SGE:llä). Mutta mitä on Search Generatiivinen kokemus, ja mitä se voi tarkoittaa hakukoneoptimoinnin tulevaisuudelle?

Mikä on haun tuottava kokemus?

Google on teknisesti ollut osa nykyistä generatiivista tekoälyä jo jonkin aikaa. Vuoden 2023 alussa hakukonejätti julkisti Bardin, oman vastauksensa villisti suosittuun ChatGPT:hen. ChatGPT:n tavoin Bard tarjoaa kaikenlaisia ​​tekoälypohjaisia ​​vastauksia käyttäjille kaikkialla.

Vaikka Search Generative Experiencellä on joitain yhtäläisyyksiä Bardin kanssa, se on kuitenkin oma eläin.

Tällä hetkellä Google SGE on tekoälyllä toimiva ominaisuus, joka on lisätty Google-haun käyttöliittymään, jonka kaikki jo tuntevat ja rakastavat. Se hyödyntää huippuluokan generatiivisen tekoälyteknologian tehoa hakutulosten parantamiseen, kätevien SERP-katsausten tarjoamiseen ja verkon selausprosessin virtaviivaistamiseen.

Toistaiseksi käyttäjät, jotka ovat päättäneet kokeilla Google SGE voi:

  • Pääset hakuaiheen yleiskatsauksiin yhdellä silmäyksellä, jotka näkyvät kätevästi SERP:n yläosassa
  • Tunnista nopeasti verkkosivun osat, jotka liittyvät heidän kysymykseensä eniten
  • Tutustu uusiin tapoihin esittää kysymyksiä Googlelle, samalla tavalla kuin ChatGPT:n, Bing Chatin tai Google Bardin avulla.

Joskus SGE luo automaattisesti tekoälypohjaisen yleiskatsauksen hatusta aiheesta. Muina aikoina SERP:n yläosassa näkyy sen sijaan “luo”-painike, jonka avulla käyttäjä voi päättää, haluaako hän tarkastella sitä.

Tällä hetkellä Search Generative Experience on saatavilla englanninkielisille yhdysvaltalaisille käyttäjille sekä Google-hakusovelluksen iOS- että Android-versioiden sekä Google Chromen työpöytäversion kautta. Nämä käyttäjät voivat kokeilla Google SGE:tä ottamalla sen käyttöön manuaalisesti.

Miten Googlen SGE voi vaikuttaa SEO:lle?

Koska se on vielä kokeellisessa vaiheessa, kukaan ei voi sanoa tarkasti tarkasti miten Google SGE muuttaa hakukoneoptimointia. Mutta kuten jokaisen ikonisen Google-haun muutoksen yhteydessä, toinen suuri muutos on varmasti vasta edessä. Tässä on tarkempi katsaus joihinkin mahdollisuuksiin.

🔥 Empfohlen:  Parantaako SEO sivustoni nopeutta? (Ja miten se toimii)

SGE saattaa vaikeuttaa tavallisten kysymyspohjaisten avainsanojen luokittelua

Kuten muidenkin äskettäin esiteltyjen Google SERP -ominaisuuksien (kuten Rich Snippets, vain yhden mainitakseni), Search Generative Experiencen ensisijainen tarkoitus on virtaviivaistaa hakutuloksia ja helpottaa kysymyksiin vastaamista.

Kuten chatbot-ratkaisuissa, kuten ChatGPT:ssä tai uusimmissa Google Bardin versioissa, SGE SERP -tilanteet antavat käyttäjälle paljon tietoa. Mutta nämä tilannekuvat ovat huomattavasti informatiivisempia kuin Rich Snippets, joten yksinkertaisia ​​vastauksia yleisiin kysymyksiin etsivien saattaa olla mahdollista saada tarvitsemansa ilman, että he koskaan napsauttavat SERP-tulosta.

Tämä vaikeuttaa todennäköisesti kysymyspohjaisten avainsanojen sijoittumista, tai ainakin silloin, kun kysymykset ovat yksinkertaisia.

SERP-sijoituksen saavuttamisesta tulee entistä tärkeämpää

Vaikka korkeimman mahdollisen SERP-sijoituksen saavuttaminen on aina ollut tärkeää, digitaaliset markkinoijat voivat odottaa sen olevan vieläkin tärkeämpää nyt, kun SGE on osa yhdistelmää. Tällä hetkellä kolmesta viiteen parasta tulosta voidaan näyttää osana luotua tekoälykuvaa – mikä olisi melko edullista, jos yksi niistä olisi sinun.

Tulevaisuudessa hakukoneoptimoinnin tavoitteet voivat siirtyä perinteisestä viiden parhaan tuloksen saavuttamisesta SGE-tilannekuvaksi, koska tämä tarjoaa erinomaisen näkyvyyden. Tämä tavoite olisi kriittinen tapauksissa, joissa tilannekuva vastaa riittävästi käyttäjän kysymykseen, mikä poistaa tehokkaasti tarpeen vierittää pidemmälle.

Varo, että hakuaikeista tulee myös tärkeämpiä

Ymmärtäminen käyttäjän tarkoitus on ollut kriittinen osa tehokkaan SEO-kampanjan luomista jo jonkin aikaa. Mutta kun SGE on ympärillä, siitä tulee todennäköisesti vielä tärkeämpää.

Toistaiseksi luodut tilannekuvat ovat todella osuneet tähän, ja kaikki esitellyt linkit ovat samanlaisia ​​tai identtisiä korkeimman sijoituksen SERP-tulosten kanssa. Korkea auktoriteetti näyttää kuitenkin myös lisäävän todennäköisyyttä, että sivusto ansaitsee tilannekuvan sisältävän suosituksen.

Hakukoneoptimoinnin ammattilaisten, digitaalisten markkinoijien ja tuotemerkkien omistajien tulee valmistautua keskittymään tiiviimmin molempiin tekijöihin, jos he haluavat tosissansa pysyä kärjessä, kun Search Generative Experience kehittyy jatkuvasti.

SEO-strategiasi mukauttaminen tekoälyyn perustuvaan tulevaisuuteen

Vaikka Search Generative Experience on tekoälypohjainen ratkaisu tällä hetkellä kaikkien huulilla, se ei suinkaan ole ainoa, jota digitaalisten markkinoijien tulisi ajatella.

AI-rajapinnat, kuten ChatGPT, Bard ja muut, ovat tulleet jäädäkseen. Ja ne kaikki voivat olla uskomattomia etuja, jos kehität SEO-strategiasi vastaavasti. Tässä on joitain keskeisiä taktiikoita, joita voit kokeilla, kun siirryt eteenpäin.

🔥 Empfohlen:  ACF WordPress -laajennuksen haavoittuvuus vaikuttaa jopa +2 miljoonaan sivustoon

Käytä tekoälyä aiheiden pohtimiseen ja sisällön muotoiluun

Niin vaikuttava kuin ChatGPT:n kaltaiset ohjelmat voivat luoda kokonaisia ​​blogiviestejä tai artikkeleita sekunneissa, ihmiskirjoittajilla on silti täällä maanvyörymä. Tekoälybotti ei voi puhua käytännön kokemuksesta, ja tulokset ovat edelleen erittäin alttiita vakaville asiavirheille.

Tekoäly voi kuitenkin helposti poistaa arvailun sellaisista tehtävistä, kuten sisällönluontikampanjasi aiheiden aivoriihi. Se voi myös todella virtaviivaistaa ääriviivojen laatimisprosessia. Muista vain valita luotettava työkalu, kuten Rock Content’s AI-sisällön ohjattu toiminto saadaksesi parhaat tulokset.

Täydennä avainsanatutkimusistuntojasi tekoälyllä

Aiheiden aivoriihen tapaan tekoäly voi viedä paljon väsymystä ja aikaa, kuten oikeiden avainsanojen etsiminen kampanjaasi. Kyse on siitä, kuinka osata lähestyä tekoälypohjaista avainsanatutkimussessiota saadaksesi siitä mitä haluat.

Aloita toimittamalla keskusteleva AI-työkalu, kuten ChatGPT tai Bard, perustiedot yrityksestäsi ja pyytämällä ehdotuksia. Voit myös yrittää tarjota esimerkkejä avainsanoista, joihin olet jo kohdistanut, ja pyytää lisäehdotuksia.

Varmista vain, että vahvistat valintasi hakunumerot ja tiedot ennen kuin lisäät ne meneillään olevaan SEO-strategiaasi.

Varmista, että tunnet todella yleisösi

Muista, että hakutarkoituksen ymmärtäminen on jo erittäin tärkeää hakukoneoptimoinnin kannalta. Search Generative Experience tekee tästä kuitenkin todennäköisesti vieläkin enemmän. Jokaisen digitaalisen markkinoijan tulisi kuitenkin olla täysin varma siitä, että hän ei nuku kohdeyleisönsä aidosti tuntemisen suhteen.

Tee jatkuvaa tutkimusta kohdedemografioistasi sekä kaikista demografisista tiedoista, joita saatat olla kiinnostunut hyödyntämään tulevaisuudessa. Pysy ajan tasalla heille tärkeistä aiheista. Käytä työkaluja, kuten ostajapersoonia, auttamaan sisällöntuotantotiimiäsi ottamaan yhteyttä ihanteellisen asiakkaasi ajattelutapaan.

Muista kommunikoida säännöllisesti ja suoraan todellisten lukijoiden ja asiakkaiden kanssa. Ota heihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja kannusta heitä täyttämään tyytyväisyyskyselyjä. Pyydä heiltä ehdotuksia, joita voit toteuttaa (tai ainakin harkita vakavasti).

Käytä tekoälyä olemassa olevan sisällön hiomiseen

ChatGPT:n kaltaiset työkalut voivat myös tarjota erinomaisia ​​tapoja parantaa tai arvioida uudelleen osaa jo olemassa olevasta sisällöstäsi. Esimerkkejä AI:n, kuten ChatGPT:n, käytöstä sisällön tarkentamiseen ovat (mutta eivät välttämättä rajoitu) seuraavat:

  • Pyydä tekoälyä ehdottamaan mahtavia synonyymejä ja antonyymejä yleisille sanoille
  • Pyydä apua loistavien ideoiden konkretisoimiseen – kuten pyytäessäsi ehdotuksia lisäalaotsikoista, jotka lisätään luetteloon sisällön päivittämistä varten
  • Tutustu kieliehdotuksiin, jotka voivat auttaa tekemään sisällöstäsi vakuuttavampaa, kiinnostavampaa tai osuvampaa valitsemaasi sävyyn nähden
  • Keksi mahtavia aiheideoita jatkosisältöön
🔥 Empfohlen:  Mix Fold 2: kaikki mitä tiedämme Xiaomin vaikuttavasta taitettavasta

ChatGPT ja vastaavat vaihtoehdot voivat auttaa sinua oikolukemaan kirjoituksesi ja varmistamaan, että se on täydellinen.

Nosta tasoa sisällön laadun suhteen

Google SGE:n kaltaisten työkalujen kanssa tai ilman, sisällön laatu ja omaperäisyys ovat aina erittäin tärkeitä. Kyllä, se on nyt tärkeää. Mutta tulevaisuudessa sen on pystyttävä tarjoamaan enemmän kuin työkalut, kuten Search Generative Experience -tilanteet, jotka pystyvät yksinään, joten pyri nostamaan tasoa nyt.

Muista, että keskittyminen ainutlaatuiseen, tarkoituksenmukaiseen sisältöön lisää todennäköisyyttäsi näkyä tilannekuvaehdotuksena. Ja mitä parempi sisältö, sitä todennäköisemmin haun käyttäjä napsauttaa ja tarkistaa sen sen sijaan, että vain lukisi tilannekuvan ja jatkaisi eteenpäin.

Jos et vielä käytä ammattitaitoisia freelance-kirjoittajia ja sisällöntuottajia varmistaaksesi, että sisältösi on kaikkea sen pitäisi olla, nyt on hyvä aika aloittaa. Harkitse tilin hankkimista WriterAccessin kaltaiselle eliittimarkkinapaikalle varmistaaksesi, että olet yhteydessä tarkastettuihin, kokeneisiin kirjoittajiin, jotka verkkosivustosi ansaitsee.

WriterAccess hyödyntää jopa tekoälyn tehoa auttaakseen sinua löytämään ihanteelliset kirjoittajat projektiisi!

Johtopäätös

Tekoälykäyttöiset työkalut, kuten Googlen Search Generative Experience, ovat räjähtäneet markkinoille, joten on ymmärrettävää, että monet digitaaliset markkinoijat eivät ole vielä varmoja, mitä niistä pitäisi tehdä. Mutta kun sitä käytetään viisaasti ja oikein yhdistettynä ihmisen kekseliäisyyteen, tekoäly voi todella auttaa brändiäsi nousemaan seuraavalle tasolle.

Ota ensimmäinen askel tulevaisuuteen tänään, kun kokeile WriterAccessia ilmaiseksi kahdeksi viikoksi. Tulet rakastamaan tapaa, jolla oikeat kirjoittajat ja sisällöntuottajat auttavat sinua tehostamaan SEO-strategiaasi!