Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Hakukonemarkkinointi vs. hakukoneoptimointi: mikä ero on?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Hakukonemarkkinointi vs. hakukoneoptimointi: mikä ero on?

CSS. HTTP. URL-osoite. HTML.

On mahdollista, että ainoa ala, joka käyttää enemmän lyhenteitä ja alustuksia kuin verkkomarkkinointi, on armeija.

Armeija käyttää niitä säästääkseen aikaa.

Joskus näyttää siltä, ​​että toimialamme käyttää niitä vain uusien tulokkaiden hämmentämiseen.

Ja ei ole harvinaista, että jopa kokeneet ammattilaiset sekoittavat niitä.

Jotkut yleisimmistä virheistä tapahtuvat, kun kyse on samankaltaisista ja toisiinsa liittyvistä, mutta selvästi erilaisista hakukoneoptimoinnin (SEO) ja hakukonemarkkinoinnin (SEM) käsitteistä.

Olipa kerran, Internetin varhaisena aikana (eli noin vuonna 2001), hakukoneoptimoija viittasi osaan hakukonemarkkinoita.

Mutta kun verkkomarkkinoinnin kieli ja vivahteet muuttuivat, hakukonemarkkinointi alkoi viitata tietyntyyppiseen digitaaliseen markkinointiin. Joten mitä eroa on?

Joskus kutsutaan myös orgaaniseksi (SEO) ja epäorgaaniseksi (SEM) hauksi, molemmat keskittyvät käyttämään Googlea (ja vähemmässä määrin muita hakukoneita) ohjaamaan liikennettä tietylle verkkosivustolle.

Korkean tason näkökulmasta katsottuna (ja älä huoli, sukeltaamme yksityiskohtiin hieman myöhemmin), SEO on prosessi, jolla parannetaan verkkosivustoasi liikenteen tuottamiseksi, kun taas SEM käyttää maksettuja menetelmiä näkyäkseen hauissa.

Älä pahastu, jos olet sekoittanut nämä termit. Sitä tapahtuu koko ajan.

Auttaaksemme sinua välttämään kiusallisia onnettomuuksia puhuessasi muiden digitaalisten markkinoijien kanssa, olemme koonneet tämän kätevän oppaan, joka antaa sinulle yleiskatsauksen näistä käsitteistä.

Hämmentynyt? Älä ole, kaikki selviää lopulta. Aloitetaan nyt.

Hypätä:

  1. 1. PPC, toinen muuttuja sekoituksessa
  2. 2. Mitä eroa hakukoneoptimoinnilla ja hakukoneoptimoinnilla/PPC:llä on?
  3. 3. Miksi sillä on merkitystä
  4. 4. Pitäisikö minun käyttää hakukoneoptimointia vai hakukonemarkkinointia?
  5. 5. Johtopäätös

PPC, toinen muuttuja sekoituksessa

Aloittaessamme, jotta kaikki olisi entistä hämmentävämpää, lisätään sekoitukseen vielä yksi alustus: PPC tai napsautuskohtainen maksu.

Okei, se ei ole todella oikeudenmukainen, koska PPC on vain toinen termi SEM:lle – tai ainakin osa siitä.

PPC on todennäköisesti termi, joka kehittyi villin lännen päivinä varhaisten hakukonestrategioiden aikana, kun eri ihmiset käyttivät eri termejä viittaamaan samaan asiaan.

Lopulta pay-per-click ja hakukonemarkkinointi tarkoittivat samaa asiaa: maksettuja digitaalisia markkinointimainoksia hakualustoilla.

Napsautuskohtainen maksu, riippumatta siitä, kutsutaanko sitä PPC:ksi, CPC:ksi (eli napsautuskohtaiseksi hinnaksi), maksetuksi hauksi tai hakumainokseksi viittaavat maksettuun hakumarkkinointiin, tyypillisesti hakukoneiden, kuten Googlen ja Bingin, kautta.

Muut digitaalisen markkinoinnin aloitteissa käytetyt termit ja taktiikat – erityisesti hakumarkkinoinnin taktiikoihin (sekä maksulliseen että orgaaniseen) liittyvät – eivät kuitenkaan välttämättä ole niin yksinkertaisia ​​ja selkeästi määriteltyjä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on bannerimainos? [+4 Tips for Creating Stunning Banner Ads]

Mitä eroa hakukoneoptimoinnilla ja hakukoneoptimoinnilla/PPC:llä on?

Tiedämme, että SEO on hakukoneoptimointia.

Markkinoijat eivät kuitenkaan optimoi hakukoneita. Optimoimme sisältöä ja verkkosivustoja hakukoneita (ja ihmisiä) varten, jotta he ymmärtäisivät, pääsevät ja ohjaavat hakijat paremmin verkkosivustoomme.

Jälleen kerran, aloitushalu ei aina ole järkevää. Tämä on siis tietysti hieman epäloogista.

Aivan kuten muutkin asiat elämässä, jotka eivät aina sovi yhteen, on joitain lyhenteitä, jotka eivät myöskään ole koskaan järkeviä.

Kuten Humvee, joka ei tarkoita mitään U:lla tai E:llä alkavia sanoja. (Se tarkoittaa itse asiassa High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle -ajoneuvoa, ja se syntyi alkuperäisestä lyhenteestä HMMWV.)

Olemme myös todenneet, että PPC-markkinointi on (ainakin nyt) samaa tai erittäin suuri osa SEM:stä. Tässä ne menevät päällekkäin:

  • Molemmat ovat maksettuja aloitteita.
  • Molemmat tarvitsevat budjetin.
  • Molemmat ansaitsevat paljon rahaa hakukoneille, kuten Googlelle ja muille mainosalustoille.

Mutta kun Wikipedia määrittelee SEM on “Internet-markkinoinnin muoto, johon liittyy verkkosivustojen edistäminen lisäämällä niiden näkyvyyttä hakukoneiden tulossivuilla (SERPs) ensisijaisesti maksetun mainonnan kautta”, ei ole niin nopeaa kutsua niitä täsmälleen samaksi asiaksi.

Itse asiassa pay-per-click markkinointi on omansa Wikipedian sivu erillään hakukonemarkkinoinnista (huolimatta siitä, että sivulla on paljon ristiriitaisuuksia ja sekaannusta).

Lopputulos on tämä:

SEO ei ole SEM:n osa.

Ja vaikka PPC on tyypillisesti SEM:n suurin ja vaativin komponentti, sekä PPC että SEM ovat maksullisia aloitteita, jotka tarjoavat reaaliaikaista tietoa, ROI:ta ja suojattuja tietoja, joita vain tietyillä alustoilla mainostajat voivat käyttää.

Miksi sillä on merkitystä

Johdonmukaisuus on tärkein syy, miksi näitä termejä on tärkeää selventää.

Liian monet aloittelevat markkinoijat tai markkinoijat, jotka eivät ole erikoistuneet arvon maksimointiin haun avulla, ovat omaksuneet nämä toimialan määritelmät ja ristiin ne, yhdistäneet niitä, sekoittaneet niitä tai käyttäneet niitä tavalla, joka vain laimentaa niiden todellista merkitystä.

Ja jopa hyvin kokeneet markkinoijat, jotka eivät yksinkertaisesti olleet samaa mieltä tai mahdollisesti jopa täysin ymmärtäneet termejä, auttavat myös myötävaikuttamaan käänteeseen.

Konferenssit ovat asettaneet kokonaisia ​​segmenttejä koulutustarjonnastaan ​​SEM-nimeämiskäytännön ympärille, kun viitataan tiukasti maksettuihin markkinointitoimiin, mutta niitä ei tehdä tiukasti hakukoneiden kautta.

SEM, ainakin tästä näkökulmasta, sisältää PPC-mainokset hakukoneissa, mutta myös kolmansien osapuolien alustoilla, kuten Amazon ja YouTube, sekä toimialaan keskittyvät alustat, kuten Houzz, Thumbtack tai Yelp. Se sisältää myös näyttömainokset ja uudelleenmarkkinointitoimenpiteet.

Ja kun mahdollisuus mainostaa sosiaalisessa mediassa kasvaa jatkuvasti, sillä viitataan yleensä myös näissä verkostoissa maksettuun mainontaan.

🔥 Empfohlen:  Magento 2 API – Luo kuponkikoodi

Täällä Search Engine Journalissa teemme osamme. Määritelmien ja niiden käytön johdonmukainen pitäminen on paras tapa pitää tiedot järjestettynä tavalla, joka on markkinoijien kannalta järkevää.

Se auttaa myös meitä markkinoijina välittämään ajatuksemme ja ideamme asiakkaille ja sidosryhmille, kollegoille tai ystävälle, joka on utelias siitä, mitä me tarkalleen ottaen teemme.

Älä kuitenkaan koskaan saa olettaa, että joku muu tietää, mitä tarkoitat, kun käytät näitä termejä.

Ole ytimekäs ja selitä tarkalleen, mistä puhut ja varmista, että kaikki ovat samaa mieltä termien määritelmistä.

Ennen kuin siirrymme eteenpäin, tehdään yhteenveto:

  • SEO on orgaaninen panostus, joka menee markkinointiin hakukoneiden kautta.
  • SEM ja PPC ovat maksettuja aloitteita haun ja muiden alustojen kautta.

Nyt kun se on poissa tieltä, siirrytään eteenpäin.

Pitäisikö minun käyttää hakukoneoptimointia vai hakukonemarkkinointia?

Nyt kun toivottavasti ymmärrät hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinoinnin erot, kysyt epäilemättä itseltäsi kysymyksen: kumpaa minun pitäisi käyttää?

Ihannetapauksessa molemmat.

Mutta jos sinulla ei ole kaistanleveyttä ja voit valita vain yhden, tässä on muutamia huomioitavia asioita:

Mitkä ovat tavoitteesi?

Jos haluat ohjata liikennettä nopeasti, joko mainostaaksesi myyntiä, kokeillaksesi uutta tarjousta tai vain lisätäksesi verkkosivustosi näkyvyyttä, hakukonemarkkinointi on sinun valintasi.

SEO, toisaalta, on maraton, ei sprintti. Tulosten näyttäminen vie enemmän aikaa, mutta on hyvä pitkän aikavälin kasvulle ja arvon lisäämiselle.

Mikä on budjettisi?

On selvää, että hakukonemarkkinointikampanjat maksavat sinulle rahaa. Loppujen lopuksi on olemassa syy, miksi sitä kutsutaan napsautuskohtaiseksi maksuksi.

Jos budjettisi ovat tiukat tai tuotemarginaalit ovat alhaiset, hakukonemarkkinoinnin suorittaminen ei ehkä ole järkevää.

SEO, toisaalta, on enemmän aikainvestointi kuin taloudellinen investointi. Ja voit luultavasti palkata auttamaan jo palkkalistoillasi olevia ihmisiä, kuten kirjoittajia, IT-henkilöstöä ja markkinoijia.

Kuinka sivustosi toimii tällä hetkellä?

Jos verkkosivustosi on jo korkealla avainsanojesi perusteella, hakukoneoptimointitarpeesi johtuvat ensisijaisesti Google-algoritmin ja kilpailun muutoksista.

Tässä tilanteessa SEM on loistava lisäys. Toisaalta, jos et saa paljon orgaanista liikennettä, sinun on todennäköisesti saatava hakukoneoptimointisi kuntoon ennen kuin alat käyttää rahaa maksettuihin mainoksiin.

Kuinka paljon tietoja sinulla on tai tarvitset vierailijoista?

Hakukoneoptimoinnin avulla voit kerätä paljon enemmän kävijätietoja kuin orgaanisen haun.

Voit ajaa PPC-kampanjoitasi hallintapaneelien, kuten Google Analyticsin, kautta, josta näet napsautukset, näyttökerrat, napsautussuhteen, istunnot, konversiot jne.

🔥 Empfohlen:  Mikä on kybervakuutus ja miksi se on pakollinen yrityksellesi?

Näiden tietojen avulla voit seurata trendejä ja houkutella uusia asiakkaita.

Millainen on online-maine?

SEO on loistava tapa hallita brändiäsi koskevaa kerrontaa.

Käyttämällä samoja tekniikoita, joilla nouset hakusijoituksen kärkeen, voit hallita sitä, miten organisaatiosi nähdään verkossa.

Eräässä kuuluisassa (vaikkakin epäonnistuneessa) esimerkissä UC-Davis maksoi konsulttiyritykselle 175 000 dollaria puhdistaa nettiä negatiivisista viesteistä.

Tietenkin, jos pystyt swingin, sinun tulee yhdistää hakukoneoptimointi ja hakukonemarkkinointi toisiaan täydentävinä hakustrategioina.

Tällä tavalla voit käyttää PPC-kampanjoistasi keräämiäsi tietoja SEO-kampanjoidesi tarkentamiseen. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä yleisösi etsii, kun he napsauttavat linkkejäsi, joten voit muokata sisältöäsi sen mukaan.

Yhdistämällä molemmat käytännöt voit myös luoda uudelleenmarkkinointikampanjoita.

Jos hakukoneoptimointityösi houkuttelee vierailijoita, mutta et näe haluamiasi tuloksia, voit käyttää hakukonemarkkinoita tavoittaaksesi aktiivisesti nämä kohteet ja tuodaksesi ne takaisin verkkosivustollesi.

Hakukoneoptimoinnin ja hakukoneoptimoinnin yhdistäminen voi myös antaa sinun hallita täysin hakukoneiden tulossivuja (SERP).

Jos sinulla on korkein sijoitus tulosten ensimmäisellä sivulla ja samalla sivulla olevat maksulliset listaukset, olet juuri lunastanut paljon kiinteistöjä.

Tämän haittapuoli on kuitenkin se, että maksetut tietosi voivat kannibalisoida orgaanista liikennettäsi, mikä maksaa sinulle turhaa rahaa.

Johtopäätös

Toivottavasti tässä vaiheessa olemme onnistuneesti vakuuttaneet sinuun hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinoinnin eron. Mutta siltä varalta, että se ei ollut selvää, tässä se vielä kerran takana oleville:

SEO käyttää maksuttomia taktiikoita ohjatakseen liikennettä verkkosivustollesi orgaanisesti. Se on hitaampi prosessi (yleensä kolmesta kuuteen kuukautta), mutta voi maksaa pitkän aikavälin osinkoja.

SEM, mukaan lukien PPC, on maksettujen hakualustojen käyttöä kohdistetun liikenteen ohjaamiseksi verkkosivustollesi. Se vaatii budjetin, mutta voi saavuttaa tuloksia hyvin nopeasti.

Liian monet ihmiset näkevät nämä joko samana asiana tai täysin erillisinä aloitteina ja jäävät paitsi niiden yhteiskäytön eduista.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi molempien tulisi olla osa digitaalisen markkinointistrategiaasi.

Niillä jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta kun ne yhdistetään oikein, ne voivat antaa sinulle todellisen kilpailuedun.

Lisää resursseja: