Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Hakukoneoptimoinnin avainsanatutkimuksen tekeminen (7 parasta käytäntöä)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Hakukoneoptimoinnin avainsanatutkimuksen tekeminen (7 parasta käytäntöä)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää, kuinka hakukoneoptimointia varten tehdään avainsanatutkimusta.

Alta löydät luettelon tärkeimmistä avainsanatutkimuksen parhaista käytännöistä, joiden avulla voit tehdä täysin tietoisia päätöksiä siitä, mihin avainsanoihin kohdistaa luotettavien tietojen perusteella.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät, kuinka voit tehdä avainsanatutkimusta, jotta voit parantaa verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t) saadaksesi lisää orgaanista liikennettä.

Kuinka tehdä avainsanatutkimusta

1. Aloita avainsanaideoiden luettelolla

Avainsanojen tutkimusprosessin ensimmäinen vaihe on laatia luettelo avainsanaideoista asettamalla itsesi ihanteellisen vierailijasi tai asiakkaasi ajattelutapaan esittämällä itsellesi seuraavanlaisia ​​kysymyksiä:

 • Mitä he etsivät?
 • Mitä he haluavat tietää?
 • Mitä he haluavat ostaa?
 • Mitä sanoja ja lauseita he kirjoittavat hakukoneisiin löytääkseen sen?

Vastaa näihin kysymyksiin ja kirjoita ylös kaikki mitä mieleesi tulee.

Oletetaan esimerkiksi, että myyt pilvipohjaisia ​​kirjanpitoohjelmistoja pienille yrityksille. Siinä tapauksessa kohdeasiakkaasi saattaa etsiä termejä, kuten “paras pk-kirjanpitoohjelmisto”, “edullinen kirjanpitoohjelmisto” tai “paras Quickbooks-vaihtoehto”.

Jos taas omistat kivijalkakirjanpitoyrityksen, asiakkaasi saattavat etsiä tiettyjä palveluita lähialueeltaan, joten aivoriihisi saattaa tuottaa potentiaalisia avainsanoja, kuten “verovalmistelut lähellä minua” tai “kirjanpitopalvelut Baltimoressa”.

Hyvä uutinen on, että avainsanatutkimusprosessin tässä vaiheessa ei ole olemassa oikeita tai vääriä ehdotuksia. Tämä on sinitaivas-ajattelun aika, kun otetaan huomioon kaikki mahdolliset ilmaukset, joita ihmiset voivat käyttää löytääkseen yrityksesi kaltaisia ​​yrityksiä verkosta.

2. Paranna avainsanaideoiden luetteloasi sosiaalisen median avulla

Twitter, Facebook-ryhmät ja Reddit-foorumit ovat usein potentiaalisten avainsanaideoiden kultakaivos. Sukella näille sivustoille tehdäksesi avainsanatutkimusta, niin löydät joukon ihmisiä keskustelemassa alan tai markkina-alueen suosituista aiheista.

Harkitse näitä ideoita selatessasi tämäntyyppisiä sosiaalisen median sivustoja:

 • Mitä potentiaaliset vierailijat ja asiakkaat sanovat?
 • Mitkä ovat nousevat trendit ja kuumat aiheet?
 • Mitä kysymyksiä herää kerta toisensa jälkeen?

Tämä viimeinen kysymys osoittautuu erityisen arvokkaaksi, kun teet hakusanatutkimusta SEO:lle. Jos monet ihmiset kysyvät samoja kysymyksiä sosiaalisessa mediassa, on olemassa suuri mahdollisuus, että he eivät löytäneet tyydyttäviä vastauksia hakukoneista.

Lisää yleiset kysymykset avainsanaideoiden luetteloosi. Ne voivat tarjota loistavan mahdollisuuden luoda korkea-arvoinen sivu, joka lopulta tarjoaa lopullisen vastauksen kohdeyleisölle.

Samoin trendaavat ja kuumat aiheet kertovat sinulle, mistä ihmiset ovat tällä hetkellä kiinnostunut (ja siten etsivät) eniten verkossa. Näiden ideoiden avulla voit luoda uutta sisältöä, jota ihmiset haluavat kuluttaa. Lisäksi hakukoneissa sijoittuminen voi olla helpompaa, koska saatat olla yksi ensimmäisistä verkkosivustoista, jotka tuottavat sisältöä suositusta aiheesta.

🔥 Empfohlen:  Parhaat sähkekanavat UPSC:n valmisteluun ja muistiinpanoihin

3. Priorisoi osuvimmat avainsanasi

Tähän mennessä olet luonut melko laajan luettelon avainsanoja, joihin voit kohdistaa sisältösi. Pian otat käyttöön tärkeimmät avainsanatutkimuksen parhaat käytännöt ja analysoit näitä avainsanoja määrittääksesi, mitkä niistä ovat aikasi ja vaivannäösi arvoisia.

Tässä vaiheessa voit säästää itseltäsi paljon aikaa ja vaivaa järjestämällä ideoitasi merkityksellisyyden mukaan, asettamalla luettelon ensimmäiseksi sanat, jotka liittyvät tuotteisiisi ja palveluihisi ja jotka liittyvät vain epämääräisesti toimintaasi. tai tarjoa viimeisenä.

Syy tähän on melko yksinkertainen:

Avainsanaideat, joilla on eniten merkitystä yrityksellesi, ovat vastuussa suurimmasta osasta hakukoneoptimoinnin tuottojasi, joten miksi tuhlata aikaasi ensin mihinkään muuhun, kun istut jo mahdollisen arvokkaiden avainsanojen aarrekammiossa?

4. Analysoi avainsanasi

Seuraava askel avainsanatutkimuksen tekemisessä on analysoida idealuettelossasi olevat avainsanat. Tässä hyvämaineiset hakukoneoptimointityökalut, kuten Semrush, KWFinder ja SE Ranking, osoittautuvat parhaaksi ystäväsi, jonka avulla voit syöttää avainsanaideoitasi ja vastineeksi saada runsaasti arvokasta tietoa, joka auttaa sinua päättämään, mihin avainsanoihin todella keskittyä. uutta sisältöä varten.

Nämä tiedot sisältävät:

Todelliset käytetyt hakutermit

Joskus osut kultaiseen avainsanaideaan, mutta et käytä tarkkaa lausetta, jonka ihmiset kirjoittavat hakukoneille, kuten Googlelle, Yahoolle ja Bingille. Vaikka tämä saattaa silti tuottaa tuloksia, mitä paremmin voit vastata todellista hakutermiä, jonka haluat sijoittaa, sitä parempi.

Jos esimerkiksi haluat sijoittua SERP:ssä houkutellaksesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita “pilvilaskentaohjelmistosta”, sijoitat kyseisen lauseen avainsanatyökaluusi ja se saattaa kertoa, että tietyt avainsanat, joita käyttäjät etsivät verkosta, ovat “pilvi- perustuva kirjanpitoohjelmisto” ja ”paras pilvikirjanpitoohjelmisto”. Nyt avainsanaideoistasi on tullut todellisia, kohdistettavia ja tarkan haun avainsanoja hakukoneoptimoinnissa.

Hakumäärä

Avainsanan hakumäärä näyttää, kuinka monta kertaa sitä on haettu tietyn kuukauden aikana. Kuten olet luultavasti jo päätellyt, mitä suurempi hakumäärä, sitä suurempi on kiinnostus avainsanaa kohtaan ja siten sitä enemmän vierailijoita saat todennäköisesti verkkosivustollesi. jos sijoitut tarpeeksi korkealle hakutuloksissa.

Avainsanat, joilla on vähän hakutuloksia, voidaan jättää huomiotta, koska ne eivät kiinnosta yleisöäsi paljoa. Tämä voi säästää arvokasta aikaa ja vaivaa sellaisen sisällön tuottamisesta, joka ei todennäköisesti tuota merkittävää hakuliikennettä.

Avainsanan vaikeus

Termiä Keyword Difficulty (KD) -pistemäärä käytetään arvioimaan, kuinka vaikeaa on sijoittua 10 parhaan hakutuloksen joukkoon tietyllä avainsanalla sivulle johtavien käänteisten linkkien määrän perusteella. Korkea KD-pistemäärä tarkoittaa, että kyseisestä avainsanasta on enemmän kilpailua käänteisten linkkien määrässä, joten joudut tuottamaan erityisen poikkeuksellista sisältöä, jossa on paljon saapuvia linkkejä päästäksesi johonkin näistä halutuista 10 parhaan joukosta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda eepos Jirassa

Usein on parasta ohittaa avainsanat, joilla on korkea KD-pistemäärä (50–100), koska ne ovat liian kalliita kohdistaa SEO-kampanjoillesi. Sen sijaan voit etsiä avainsanoja, joilla on alhainen KD-pistemäärä (30 ja alle), jotka eivät välttämättä vaadi yhtäkään käänteistä linkkiä, jotta sivustosi sijoittuisi SERP:issä.

Aiheeseen liittyvät avainsanat

Aiheeseen liittyvät avainsanat ovat niitä, jotka liittyvät läheisesti pääavainsanaasi. Esimerkiksi avainsanaa “kannettava tietokone” analysoimalla voi saada siihen liittyviä avainsanoja, kuten “Windows-kannettava”, “MacBook” tai “pelattava kannettava tietokone”.

Tällaisilla termeillä voi olla tärkeä tukirooli toissijaisina avainsanoina, joihin voit kohdistaa samalla verkkosivulla, tai voit jopa päättää analysoida näitä avainsanoja tarkemmin ja harkita niiden aloittamista ensisijaisena kohdistettavana avainsanana tietyllä sivulla.

Jos samat URL-osoitteet sijoittuvat toisiinsa liittyville avainsanailmauksille, se on hyvä merkki, että sinun tulee ryhmitellä kyseiset avainsanat samalle sivulle. Jos uudet URL-osoitteet sijoittuvat Googlen 10 parhaan joukkoon, sinun on parempi luoda erilliset verkkosivut kullekin avainsanalle.

Käy läpi tämä prosessi jokaiselle avainsanalle ja merkitse muistiin kaikki yllä luetellut tietotyypit kullekin avainsanalle. Kun olet valmis, siirry seuraavaan vaiheeseen.

5. Päätä tietojesi perusteella, mihin avainsanoihin kohdistat

Tähän mennessä olet oppinut avainsanatutkimuksen perusteet. Kaikki keräämäsi tiedot eivät kuitenkaan hyödytä yritystäsi, ellet käytä niitä strategisten päätösten tekemiseen siitä, mihin avainsanoihin haluat kohdistaa sisältösi.

Ihanteellisessa maailmassa tutkimuksesi tuottaisi esiin joukon avainsanoja, joissa on suuri hakumäärä ja alhaiset avainsanan vaikeuspisteet. Tämä on suloinen paikka, koska sen pitäisi olla suhteellisen helppoa sijoittua korkealle hakukoneissa termeillä, joita monet ihmiset etsivät.

Jos tutkimuksesi tuottaa tällaisia ​​avainsanoja, niiden pitäisi olla ensimmäisiä, joihin kohdistat saadaksesi pallon pyörimään verkkosivustollasi saadaksesi nopeita SEO-voittoja.

Kuitenkin suuren volyymin/matalan vaikeusasteet ovat joillekin aiheille kuin SEO-maailman yksisarviset. On todennäköisempää, että löydät paljon suuren volyymin avainsanoja, jotka ovat ihastuneet useisiin kilpaileviin verkkosivustoihin, joilla on vahva käänteisprofiili. antaa heille korkeat KD-pisteet. Kääntöpuolella on usein paljon vähälukuisia avainsanoja, joilla on alhainen KD-pistemäärä yksinkertaisesti siksi, että useimmat muut verkkosivustot ovat jättäneet ne huomiotta mahdollisen liikenteen perusteella.

Molemmat avainsanat kannattaa kuitenkin sisällyttää sisältöaikatauluusi, jos teet sen oikein. Kun käytät suuria määriä/korkeaa KD-avainsanojen määrää, katso, mitä kymmenen suosituinta tulossivua tekevät käyttäjien tarpeiden täyttämiseksi:

 • Voitko tehdä sen paremmin?
 • Onko sinulla pääsy uusimpiin tilastoihin tai tutkimuksiin, joita muut sivustot eivät ole vielä maininneet?
 • Voitko tuottaa sisältöä, joka on helpompi ymmärtää?
 • Onko sinulla kilpailijoitasi selkeämpi tapa ratkaista ongelma?
 • Oletko varma, että pystyt rakentamaan laadukkaampia käänteisiä linkkejä?
🔥 Empfohlen:  UniTune: Googlen vaihtoehtoinen hermokuvankäsittelytekniikka

Jos näin on, mene siihen. Jos ei, on parasta valita taistelusi ja keskittyä avainsanoihin, joista olet varma, että voit sijoittua SERP:issä. Tämän pitäisi sisältää ne alhainen äänenvoimakkuus/matala KD-avainsanat. Loppujen lopuksi näillä termeillä ja lauseilla ei välttämättä ole niin paljon ihmisiä, jotka etsivät niitä, mutta se, että niillä on lainkaan hakumäärää, kertoo, että ainakin jotkut ihmiset etsivät sisältöä näillä avainsanoilla.

Lisäksi se, että kilpailijasi päättivät olla kohdistamatta heihin, tekee heistä hakukoneoptimointistrategiasi matalan hedelmän, joka on helppo tapa parantaa verkkosivustosi orgaanista näkyvyyttä ja lisätä liikennettäsi ilman suuria investointeja. Monet verkkosivustojen omistajat ovat saavuttaneet uskomatonta menestystä keskittyessään vähäisen volyymin avainsanoihin ja vähäiseen kilpailuun.

6. Ota avainsanasi käyttöön

Huolellisesti valittujen avainsanojen avulla on aika käyttää avainsanojasi hyvin muotoillussa sisällössä ja noudattaa sivun hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä varmistaaksesi, että sekä ensisijaiset että toissijaiset avainsanat sisällytetään sivulle strategisesti, mikä lisää avainsanojen näkyvyyttä. hakukonealgoritmit.

7. Seuraa avainsanojen sijoituksia

Kun sivu on julkaistu, haluat seurata URL-osoitteen etenemistä avainsanasijoitusseurannalla, kuten SERPWatcher. Tällainen työkalu analysoi kohdeavainsanojesi päivittäiset sijoituspaikat, jotta tiedät, kuinka hyvin sisältö toimii SERP:issä. Tämä tarjoaa arvokkaita näkemyksiä avainsanatutkimuksesi ja hakukoneoptimointikampanjoidesi menestyksestä.

Lisätietoja avainsanatutkimuksesta

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää avainsanatutkimuksesta ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Avainsanatutkimuksen parhaiden käytäntöjen yhteenveto

Toivon, että pidit tästä oppaasta, jossa selitetään hakukoneoptimoinnin avainsanatutkimuksen tekeminen.

Kuten huomasit, on noudatettava useita avainsanatutkimuksen parhaita käytäntöjä, mukaan lukien korkean tason aivoriihi avainsanaideoiden luettelon luomiseksi, avainsanatutkimusprosessin tehostaminen sosiaalisen median analyysillä, yrityksesi kannalta osuvimpien avainsanojen priorisointi, kunkin termin analysointi, tietojen avulla päättää, mihin avainsanoihin kohdistaa, ottaa käyttöön avainsanoilla optimoitua sisältöä ja seurata sijoitusta. Ohjeiden noudattaminen voi auttaa sinua tekemään avainsanatutkimusta, joka tuottaa parhaat tulokset verkkosivustollesi.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.

Table of Contents