Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Hakukoneoptimointi SaaS-aloittelijoille: 5-vaiheinen strategia nopeampaan kasvuun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Hakukoneoptimointi SaaS-aloittelijoille: 5-vaiheinen strategia nopeampaan kasvuun

Sitä ei voi kiistää, startupit ovat tällä hetkellä kuuma aihe.

Suurten poikien, kuten Salesforcen, HubSpotin, Shopifyn ja monien muiden menestyksen ansiosta kaikki haluavat rakentaa liiketoimintaa ohjelmistojen ympärille, joka voi tarjota halutun ja kauniin MRR:n (kuukausittaiset toistuvat tulot).

Mutta kuten mikä tahansa muu yritys, SaaS-käynnistysyritys voi menestyä vain hankkimalla lisää käyttäjiä, mieluiten maksavia käyttäjiä. Suuri käyttäjäkunta voi tuoda enemmän tuloja ja jopa ulkoista rahoitusta.

Jos sinulla on SaaS-käynnistys, sinun on esitettävä ohjelmistoratkaisusi useammille ihmisille.

Kyllä, tämä on SEO-blogi, joten tietysti aion kertoa sinulle, että hakukoneoptimointi SaaS-aloittelijoille on yksi parhaista tavoista kasvattaa SaaS-liiketoimintaasi, mutta haluan olla tarkempi ja kertoa miksi ja miten.

Toisin kuin paikallinen yritys, et voi listata ohjelmistotyökaluasi Google Mapsiin, ja mainostaulut eivät toimi, ellet ole usean miljoonan dollarin SaaS-yritys.

Paras vaihtoehto saada lisää käyttäjiä kohtuullisin hankintakustannuksin on varmistaa, että sinun kaltaista ohjelmistotyökalua tarvitsevat ihmiset löytävät sinut tehdessään hakuja Googlessa.

Mutta kuinka voit tehdä sen?

Hakukoneoptimointi on hakukoneoptimointia, riippumatta siitä, mistä yrityksesi on kyse, mutta on joitakin tärkeitä asioita, jotka sinun on otettava huomioon, kun teet hakukoneoptimointipalvelua SaaS-käynnistysyritykselle. Tämä 5-vaiheinen strategia kattaa.

Hakukoneoptimointi SaaS-aloitusyrityksille: 5-vaiheinen strategia

Yleensä hakukoneoptimoinnin parissa työskennellessäsi on hyvä idea käyttää hakukoneoptimointityökalua. Se voi auttaa sinua joissakin tutkimus- ja SEO-tarkastuksissa.

Joissakin tämän hakukoneoptimoinnin SaaS-aloitusoppaassa olevissa esimerkeissä käytän KatLinkejä, jotka loin erityisesti SaaS-perustajille ja heidän tiimeilleen, jotta hakukoneoptimoinnista olisi helppo ymmärtää ja tehdä heidän verkkosivustollaan.

1. Varmista, että SaaS-verkkosivustollasi on hyvä tekninen hakukoneoptimointi

Tämä vaihe koskee tietysti jokaista verkkosivustoa, ei vain SaaS-aloitusyrityksiä.

Olen johtanut SEO-toimistoa noin 15 vuoden ajan, ja olen nähnyt kerta toisensa jälkeen kauniita verkkosivustoja, joissa on upeaa sisältöä ja jotka ovat juuttuneet Googlessa sivulle 5 tai alempana vuosikausia vain huonon teknisen optimoinnin vuoksi.

Mitä asioita sinun tulee etsiä tehdessäsi teknistä SEO-auditointia?

Luettelo mahdollisista ongelmista on pitkä, mutta älä huoli, se ei ole niin monimutkaista kuin miltä se saattaa näyttää.

Tässä on joitain teknisiä optimointeja, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota:

 • Varmista, että verkkosivustosi latautuu nopeasti tarkistamalla Core Web Vital -arviosi.
 • Tarkista avainsanojesi oikea käyttö. Niiden tulee olla sivusi otsikossa, H1-tunnisteessa ja sisältösi rungossa.
 • Noudata suositeltua avainsanatiheyttä, jotta et yli- tai alioptimoi sisältöäsi.
 • Varmista, että sinulla ei ole rikkinäisiä sisäisiä linkkejä.
 • Käytä SEO-ystävällisiä URL-osoitteita ja luo sivustokarttatiedosto indeksoinnin parantamiseksi.
🔥 Empfohlen:  Salainen SEO-strategia toistuville sähköisen kaupankäynnin tapahtumille, kausiluontoisille myynneille & Pop-kauppa

Voisin jatkaa loputtomiin, mutta suosittelen, että käytät KatLinksin sivulla olevaa tarkastustyökalua, joka auttaa sinua tunnistamaan tekniset SEO-ongelmat ilman sinun ponnisteluasi ja jopa opastaa sinua korjaamaan ne.

2. Löydä parhaat SaaS SEO -avainsanasi

Ennen kuin alat luoda sisältöä, sinun on selvitettävä, mistä aiot kirjoittaa.

Muussa tapauksessa saatat viettää lukemattomia tunteja uuden Web-sivun tai blogikirjoituksen kirjoittamiseen SaaS-verkkosivustollesi, joka ei tuota paljon hakuliikennettä Googlelta.

Tässä avainsanatutkimustyökalu voi olla hyödyllinen.

Mutta odota, ennen kuin käytät luotettavaa avainsanatutkimustyökaluasi, meidän on tehtävä pohjatyötä.

Löytääksesi parhaat SEO-avainsanat SaaS-käynnistykseen, sinun on ensin ymmärrettävä tuotteesi ja kohdeyleisösi.

Tässä on joitain asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Kuka on kohdeyleisösi?
 • Mitä ongelmia tai haasteita heillä on?
 • Miten SaaS-ohjelmistosi ratkaisee ongelmat tai haasteet?
 • Miten yleisösi etsiisi ratkaisua?

Kun olet selvillä yllä olevista kysymyksistä, olet sitten valmis käynnistämään avainsanatutkimustyökalusi ja etsimään parhaita avainsanoja SaaS-käynnistykseen.

Jos olet aloittamassa, yritä keskittyä avainsanoihin, joilla on korkea tarkoitus tai vähän kilpailua. Tämä auttaa sinua saamaan nopeita voittoja ja käynnistämään sijoituksesi.

Älä myöskään pelkää kohdistamista avainsanoihin, joilla on alhainen hakumäärä. Jos ne koskevat yleisöäsi ja hakijan tarkoitusta, ne voivat silti olla erittäin kannattavia, mikä on yksi hakukoneoptimoinnin pitkän pyrstön avainsanojen tärkeimmistä eduista.

Nyt saatat ihmetellä: “Onko avainsanatutkimus erilaista SaaS-käynnistyssivustolla?”

Kyllä, tavallaan.

Useimmat verkkosivustot keskittyvät tuotteisiin ja palveluihin liittyviin avainsanoihin. Mutta SaaS-sivustot keskittyvät käyttäjän ominaisuuksiin ja etuihin.

Erinomainen lähestymistapa SaaS SEO -sisältöön on etsiä “vertailu” ja “vaihtoehto” avainsanoihin. Mitä tulee ohjelmistoihin, ihmiset vertailevat vaihtoehtoja ja etsivät vaihtoehtoja.

Joten luomalla verkkosivustollesi sisältöä, joka vertaa SaaS-tuotettasi muihin suosittuihin työkaluihin ja sovelluksiin, voit saada laadukasta hakukoneliikennettä, joka tekee vertailuostoksia.

Alla on kuvakaappaus KatLinksin avainsanatutkimustyökalusta. Tämä SEO-työkalu löytää avainsanoja, joita et ehkä tiedä SaaS-verkkosivustosi sijoituksesta. Se antaa sinulle myös avainsanaehdotuksia lisätietojen, kuten hakumäärän, avainsanan sijainnin, keskimääräisen napsautuskohtaisen hinnan ja kilpailutason kanssa, ja näyttää avainsanat, joilla kilpailijasi sijoittuvat.

3. Suorita sisällöntarkastus

Sinun on varmistettava, että sisältösi on tarpeeksi hyvää kilpailemaan paikasta Googlen sivulla 1.

En aio kertoa sinulle, että tarvitset laadukasta sisältöä, koska sinun pitäisi jo tietää se, joten keskitytään enemmän strategiseen osaan.

Tässä on hyvä sisällöntarkastustapa, jota voit kokeilla:

Varmista, että katat kaikki tukikohtasi

Kun teit avainsanatutkimusta, keksit todennäköisesti pitkän luettelon hyvistä SEO-avainsanoista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka analysoida sisältöäsi ja luoda voittava strategia vuonna 2023

Mutta sinun on varmistettava, että sinulla on tarpeeksi sisältöä SaaS-verkkosivustollasi, jotta voit saada ne kaikki paremmuusjärjestykseen.

On tärkeää tietää, että jos luettelossasi on 100 avainsanaa, se ei tarkoita, että tarvitset 100 blogitekstiä. Luokittelemalla ja ryhmittelemällä avainsanasi yhteen voit suunnitella SaaS-käynnistyssisältöstrategiasi.

On mahdollista, että 10 tai 15 artikkelia riittää kattamaan nämä 100 avainsanaa, jos monet SEO-avainsanoista ovat samankaltaisia ​​​​tai niillä on sama käyttäjän hakutarkoitus.

Voit myös etsiä epätavallisia sisältötyyppejä, jotka voivat auttaa sinua houkuttelemaan lisää SEO-liikennettä SaaS-käynnistykseen.

Mainitsimme jo, kuinka “vertailuun” ja “vaihtoehtoon” liittyvä sisältö on todella hyvä SaaS-verkkosivustoille, mutta etsi muita vaihtoehtoja tuotteesi perusteella.

Jos ohjelmistosi voi esimerkiksi tehdä API-integraatioita muiden ohjelmistotyökalujen kanssa, harkitse yksittäisten sivujen luomista kaikille saatavilla oleville integroinneille. Tämä voi houkutella suppilon yläosan liikennettä ihmisiltä, ​​jotka etsivät muita ei-kilpailevia, mutta niihin liittyviä ohjelmistoratkaisuja.

Puhdista sisältösi

Jos et aiemmin noudattanut Saas-käynnistysyrityksesi strategista sisällönluontisuunnitelmaa, saatat huomata, että sinulla on paljon sisältöä, joka ei auta sinua sijoittumaan tai ohjaamaan SEO-liikennettä Googlesta, Yahoosta tai Bingistä.

Paras tapa on puhdistaa sisältösi.

Tässä on joitain tapoja tehdä se:

 • Kirjoita uudelleen: Vanhat artikkelit voivat alkaa sijoittua, jos kirjoitat ja päivität ne. Tämä on erityisen tärkeää SaaS-ohjelmistoteollisuudessa, koska teknologia muuttuu niin nopeasti, että vain pari vuotta sitten kirjoitetut artikkelit eivät välttämättä ole niin ajankohtaisia ​​nykyään.
 • Yhdistää: Ei ole järkevää olla monta yksittäistä artikkelia, jotka puhuvat yhteisestä aiheesta. Ihanteellinen lähestymistapa on yhdistää ne yhdeksi pitkäksi artikkeliksi ja ohjata sitten alkuperäiset artikkelit uuteen. Tämän avulla voit myös kohdistaa aiheeseen liittyviä avainsanoja (eli klusterointia) yhteen sisältöön parantaaksesi yleistä SEO-arvoa.
 • Poistaa: Jokaisella SaaS-verkkosivustosi sisällöllä on oltava tarkoitus. Jos löydät artikkeleita, joilla ei ole selkeää tarkoitusta tai joita ei voida loogisesti kirjoittaa uudelleen tai yhdistää, paras tapa on poistaa ne. Tosiasia on, että jos nämä verkkosivut eivät saa liikennettä tai tuo päteviä liidejä SaaS-tuotteellesi, niiden poistamisesta ei ole haittaa. Lisäksi se vapauttaa ylimääräistä tilaa Googlen indeksointibudjetissasi.

4. Tee SEO SaaS -kilpailija-analyysi

Tärkeä osa SaaS-hakukoneoptimointistrategiaasi on analysoida, kuinka sisältösi kestää sisältöä, joka tällä hetkellä sijoittuu Googlen 10 parhaan joukkoon haluamillasi hakutermeillä.

Sinulla voi olla maailman paras sisältö omien standardiesi mukaan, mutta se ei tarkoita mitään, jos se ei palvele Googlen algoritmin tai käyttäjän tarpeita.

Tässä on pari asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Sanamäärä: Kyllä, sanojen määrä ei ole SEO-sijoitustekijä, mutta hyvälaatuisella sisällöllä, jossa on paljon sanoja, on paremmat mahdollisuudet sijoittua kuin lyhyellä artikkelilla siitä yksinkertaisesta syystä, että se antaa hakukoneille enemmän sisältöä indeksoitavaksi ja indeksoitavaksi. Varmista siis, että vastaat vähintään kilpailijoiden sanamäärää.
 • Avainsanojen käyttö: Varmista, että käytät avainsanoja oikein. Aloita vertaamalla avainsanojesi tiheyttä kilpailijoidesi tiheyteen ja ole heitä älykkäämpi siinä. Voisitko sisällyttää aiheeseen liittyviä tai pitkäjänteisempiä avainsanoja, mikä parantaa ajankohtaista osuvuuttasi? Varmista myös, että sijoitat avainsanasi sivun SEO-optimoinnin tärkeimpiin paikkoihin, kuten otsikko- ja otsikkotunnisteisiin, erityisesti H1:een.
 • Laadukas sisältö: Millään yllä olevista ei ole väliä, jos et luo laadukasta sisältöä. Voit kirjoittaa 5 000 sanan artikkelin hyvällä avainsanakäytöllä, mutta jos sisältö on huono, et koskaan saa sen arvoa. Keskity siis 100 % laadukkaan sisällön luomiseen, joka vastaa täysin hakijan tarpeita ja vastaa kaikkiin hänen aihetta koskeviin kysymyksiinsä asiantuntevasti.
 • Etsi heikkoja kohtia: Kun ryhdymme analysoimaan kilpailijoiden verkkosivustoja, on helppo keskittyä siihen, mitä he tekevät paremmin kuin me, mutta jos katsot tarkasti, löydät varmasti alueita, joista ne puuttuvat. Ehkä sivustolla tai SaaS-aiheisessa artikkelissa on joitain aiheita, joita he eivät käsittele, tai tiettyjä sivulla olevia SEO-strategioita, joita he eivät ota käyttöön. Käytä heikkoja kohtia hyödyksesi!
🔥 Empfohlen:  Google Shopping Ads -strategia COVID-19-pandemian aikana

Tässä on toinen idea SaaS-sisällöstäsi: älä keskity vain suoriin kilpailijoihisi.

Onko eri toimialoilla pelaajia, jotka tekevät mahtavia asioita, joita voisit jäljitellä ja tuoda alallesi? Ehkä on olemassa verkkosivusto, joka on Googlen kärjessä jokaisen haluamansa avainsanan suhteen. Analysoi ja tarkasta se hakukoneoptimoinnin vihjeiden varalta.

SaaS-käynnistysyrityksesi kilpailija-analyysin tekeminen laatikon ulkopuolella auttaa sinua erottumaan joukosta ja lisäämään pitkän aikavälin kasvuasi.

5. Hanki laadukkaita käänteisiä linkkejä

Joidenkin avainsanojen kohdalla voit luokitella sisällön ilman käänteisiä linkkejä edellyttäen, että sivun hakukoneoptimointi on tehty hyvin ja sisältö on korkealaatuista.

ilmoita tästä ilmoituksesta

Voit myös löytää alhaisen kilpailun avainsanoja ja sijoittua välittömästi Googlessa ilman paljon vaivaa.

Mutta kun etsit kilpailukykyisiä avainsanoja tai markkinarakoja, käänteisiä linkkejä tarvitaan usein työntämään sisältösi hakukoneiden tulossivujen (SERP-sivujen) kärkeen.

Kun luot käänteisiä linkkejä, keskity laatuun määrän sijaan. Muutama tehokas käänteinen linkki voi olla kaikki mitä tarvitset päästäksesi Googlen 10 parhaan joukkoon.

Yksi parhaista tavoista saada linkkipallo pyörimään on etsiä vierailijapostausmahdollisuuksia muilta SaaS-sivustoilta. Twitter on loistava paikka olla yhteydessä muihin SaaS-tuottajiin.

Tässä on esimerkki, jonka lähetin Twitteriin:

Tässä on nopea SEO-vinkki 👇

Käytä Twitter-yhteystietoja saadaksesi käänteisiä linkkejä 🤯

1. Etsi joku samankaltaisesta markkinaraosta tai joka kohdistaa samaan yleisöön kuin sinä 🎯
2. Tarjoa vieraspostaus heidän blogiinsa 📝

He saavat osuvan sisällön, joka ohjaa liikennettä, saat käänteisen linkin 🔥

Esimerkki 👇

— Roberto Robles 📈 🚀 (@robertodigital_) 25. syyskuuta 2021

Etsi myös hyvämaineisia SaaS- ja käynnistyshakemistoja. Tämän tyyppiset linkit eivät ehkä ole kovin tehokkaita, mutta ne ovat erittäin tärkeitä aiheesi kannalta ja voivat auttaa parantamaan indeksointiasi sekä ohjaamaan kelvollista liikennettä.

Vältä hämäriä backlinking-taktiikoita, ja ellet tiedä mitä olet tekemässä, älä osta linkkejä. Se ei ole vain Googlen verkkovastaavan ohjeiden vastaista, mutta tyypillisesti ostamillasi linkeillä ei ole juurikaan SEO-arvoa.

Hakukoneoptimointi SaaS-aloitusyritysten yhteenveto

SEO voi olla helppoa työntää sivuun Saas-käynnistystä varten, koska se ei ehkä näytä toimivan tai tarjoavan etsimiäsi nopeita tuloksia.

Startup-perustajat haluavat nopeutta, ja haluamme kasvattaa liiketoimintaamme nopeasti, joten saatamme katsoa alaspäin strategiaa, joka ei tuota välittömiä tuloksia.

Mutta jos olet tosissaan yrityksesi suhteen ja näet tulevaisuuden potentiaalin, miksi et sijoittaisi tänään huomisen kasvuun?

Muista, että SaaS-aloitusyritysten hakukoneoptimoinnin avain on olla johdonmukainen eikä etsiä vain nopeita voittoja. Joka päivä sadat, elleivät tuhannet ihmiset etsivät Googlessa sinun kaltaistasi ratkaisua.

Mutta löytävätkö he sinut? Kaikki riippuu sinusta!

Roberto on KatLinksin perustaja ja on johtanut omaa SEO-toimistoaan yli vuosikymmenen ajan. Hän julkaisee myös viikoittain SEO + SaaS -uutiskirjeen osoitteessa roberto.digital.