Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Hakukoneoptimointi SaaS:lle: Kuinka parantaa orgaanisen liikenteen kasvua ja viedä SaaS seuraavalle tasolle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Hakukoneoptimointi SaaS:lle: Kuinka parantaa orgaanisen liikenteen kasvua ja viedä SaaS seuraavalle tasolle

SEO for SaaS on strategia, jossa käytetään sisältömarkkinointia ohjata liikennettä Software as a Service (SaaS) -palveluun yrityksen verkkosivuilla.

Hakukoneiden ja avainsanojen toiminnan ymmärtäminen auttaa sinua kehittämään tehokkaan sisältömarkkinointi- ja hakukoneoptimointistrategian ohjaamaan viittauksia SaaS-verkkosivustollesi.

Tämä artikkeli tutkii, miksi hakukoneoptimointi on välttämätöntä SaaS:lle.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Anti-Software Company

Yli kaksikymmentä vuotta sittenSalesforce.com, San Franciscossa toimiva start-up, keskeytti suuren yritysohjelmistoyrityksen järjestämän konferenssin ja käynnisti olennaisesti Software as a Service (SaaS) -vallankumouksen.

SaaS-yritykset hallitsevat nyt markkinointi- ja myyntiteknologia-alaa ja jatkavat kasvuaan.

Mikä on SaaS:n iso juttu?

Ensinnäkin SaaS muutti ohjelmistotoimituksen. Yritysten ei tarvinnut kuluttaa miljoonia monimutkaisiin ohjelmistoihin ja laitteistoihin. Huoltosopimukset katosivat.

Internet-pohjaisten ohjelmistojen toimittaminen tilauksena sisälsi päivitykset ja ylläpidon, mikä pienensi tietojenkäsittelyn kustannuksia, joten miljoonat ihmiset pääsivät käyttämään samoja ohjelmistoyrityksiä, joita käytettiin.

Miksi SaaS-yritysten tulisi investoida SEO: hon

Suorituskykymainontaan sijoittaminen kostautuu usein, kun SaaS-yritykset kuluttavat investointirahaa ennen kuin liiketoiminta laajenee.

SEO ja sisältömarkkinointi eivät vaadi yhtä paljon investointeja kuin tehokkuusmainonta, joten kustannukset ovat paljon alhaisemmat. Menestyneiden SEO-kampanjoiden rakentaminen vie kuitenkin aikaa ja hyvin harkittuja strategioita.

Mikä tekee SaaS:n SEO:sta erilaisen?

Vähittäismyyntiyritykset keskittyvät tuotteisiin ja brändeihin ohjatakseen liikennettä verkkosivustoonsa. Terveydenhuollon yritykset voivat keskittyä tiettyihin sairauksiin tai vaivoihin, joita potilaat voivat kohdata. Aloittavilla SaaS-yrityksillä ei kuitenkaan ole suosittua tuotemerkkiä tai tuotetta, jolla he voisivat ohjata liikennettä sivustoonsa.

SaaS-yritysten on kehitettävä avainsanastrategioita, jotka keskittyvät ongelmiin, jotka ostajien on ratkaistava.

“Luo lisää viittauksia ilman mainontaa” voi olla avainsanailmaus, jota SEO SaaS -toimittajat käyttävät ohjatakseen liikennettä verkkosivustoilleen.

Nämä pitkät avainsanat tuottavat vähemmän liikennettä, mutta ovat myös vähemmän kilpailukykyisiä. Kirjaston rakentaminen näistä lauseista parantaa hakutuloksia pitkällä aikavälillä.

10 askelta onnistuneen SaaS SEO -kampanjan luomiseen

1. Aseta realistisia tavoitteita

Realististen tavoitteiden luominen on ratkaiseva ensimmäinen askel onnistuneen SEO-kampanjan rakentamisessa. Tavoitteiden tulee olla mitattavissa ja saavutettavissa.

Jos esimerkiksi luot ensimmäisen hakukoneoptimointikampanjasi, tavoitteen asettaminen näkymään Googlen hakutuloksissa ykkössijalla ensimmäisen kuukauden aikana ei ole saavutettavissa oleva tavoite.

Hakukoneoptimointi ja sisältömarkkinointi tarvitsevat aikaa kehittääkseen vetovoimaa, ja tavoitteiden tulee heijastaa tätä todellisuutta. Realistisempi esimerkki on kolmen avainsanailmauksen sijoittaminen kymmenen parhaan joukkoon kuuden kuukauden aikana.

2. Tunnista KPI:t

Kun olet asettanut tavoitteesi, tarvitset tavan mitata tuloksia. Keskeiset suoritusindikaattorit ovat mittareita tai tilastoja suorituskyvyn mittaamiseksi.

Verkkosivustojen vierailijat, hakutulossijoittelut ja kuukausittaiset haut ovat kaikki hyviä SEO KPI:itä. Näitä indikaattoreita voidaan mitata käyttämällä mitä tahansa ilmaista ja maksullista hakumarkkinointiohjelmistoa.

Yksi tärkeimmistä KPI-mittareista on verrata hakukoneoptimointisi sijoitusta muihin SaaS-kilpailijoihin verrattuna.

Kuinka verkkosivustosi sijoittuu Alexassa, verkkosivustojen vertailuohjelmistossa? Kuinka monta avainsanaa sijoittuu Googlen 10 parhaan joukkoon verrattuna kahteen tai kolmeen parhaaseen kilpailijaasi?

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta tilaajaa Discovery Plusilla on vuonna 2023?

Kasvuun kannattaa kiinnittää huomiota raakasijoittelujen lisäksi. On ilahduttavaa seurata sijoituksesi paranevan, kun mainostat avainsanojasi bloggaamisen ja sosiaalisen median kautta.

3. Luo ostajapersoonaa

Ostajien ominaisuuksien tunnistaminen on seuraava askel tehokkaan SEO-ohjelman kehittämisessä. Ostajasi jaetaan tiettyihin avainluokkiin.

Yritystuotteiden ostaja voi olla IT-johtaja tai markkinointipäällikkö. Kuluttaja- tai verkkokauppatuotteiden ostaja voi olla Chicagossa asuva tuhatvuotinen nainen, joka pitää puutarhanhoidosta.

Paras käytäntö on sisällyttää kattavat tiedot ostajistasi, mukaan lukien sosiaalisen median tottumukset, heidän käyttämänsä ohjelmistot ja onko heillä iPhone tai Android.

Esimerkiksi HubSpot voi tunnistaa avainasiakkaansa markkinointipäälliköksi Mary tai yrityksen omistaja Bob.

Ostajapersoonat ovat välttämättömiä avainsanatutkimuksessa. Ostajasi etsivät erilaisia ​​avainsanailmauksia tarpeidensa ja haasteidensa mukaan.

Markkinointipäällikkö Mary saattaa haluta lisätä liidien määrää, kun taas yrityksen omistaja Bob haluaa myydä yrityksensä.

Myyjien, jälleenmyyjien ja asiakkaiden haastatteleminen valaisee yleisöä, johon sinun on kohdistattava lisää myyntiä.

4. Tutki kilpailuasi

Voit oppia paljon kilpailustasi. Mitä avainsanoja he käyttävät? Käyttävätkö he rahaa pay-per-click -mainontaan vai käyttävätkö he sisältömarkkinointia?

Kun ymmärrät, kuinka SaaS-ohjelmistokilpailusi käyttää hakukoneoptimointia, saat käsityksen heidän strategioistaan ​​ja tavoitteistaan.

Sinun ei tarvitse tutkia kaikkea kilpailuasi. Valitse kaksi tai kolme lähintä kilpailijaa ja tutki heidän avainsanoja, kulutustottumuksia ja hakutuloksia.

Sinun ei myöskään tarvitse palkata markkinointitutkimusyritystä. Käytä sen sijaan samaa SEO-ohjelmistoa, jota käytät avainsanatutkimuksessasi.

SEMrush on suosittu työkalu maksetun hakumainonnan tutkimukseen. Luo taulukko, jossa verrataan ohjelmaasi kilpailijoihisi.

5. Suorita avainsanatutkimus

Avainsanat ovat hakukoneoptimoinnin polttoainetta SaaS-yrityksille. Oikeiden avainsanojen löytäminen on osa taidetta ja osa tiedettä.

Avainsana saattaa näyttää sopivalta hakukoneoptimointikampanjaasi, mutta jos se on liian kilpailukykyinen tai ei tuota tarpeeksi liikennettä, et ehkä halua käyttää sitä kampanjasi rakentamiseen.

Kilpailevien avainsanojen käyttäminen maksetussa mainonnassa on kallista. On myös haastavaa sijoittua orgaanisen SEO:n 10 parhaan hakutuloksen joukkoon.

Oletetaan esimerkiksi, että myyt SaaS-videosisältöeditoria ja haluat saada sijoituksen avainsanalla “YouTube”.

Sinulla on yli 180 miljoonaa kilpailijaa, koska YouTube on sen mukaan maailman ykkösavainsana Ahrefsin 100 suosituinta Google-hakua blogipostaus.

Kun aloitat SEO-ohjelman, haluat seurata hakusi sijoitusta. Google näyttää 10 hakutulosta sivua kohden ja tarjoaa sijoituksia 100 suosituimmalle hakutermille.

Parannat sijoitustasi, kun luot enemmän sisältöä avainsanailmauksen ympärille. Jokainen sivu on tärkeä, mukaan lukien aloitussivut, blogitekstit ja verkkosivustojen sivut. Muista sisällyttää avainsana verkkosivustosi otsikkoon vielä vähintään kerran tai kaksi.

Käytä avainsanatermin muunnelmia. Vältä avainsanojen täyttämistä, mikä tarkoittaa saman avainsanan käyttöä yhä uudelleen ja uudelleen.

Google rankaisee sinua tästä taktiikista. Itse asiassa, jos annat avainsanat tavaraa tai käytät muita kiellettyjä strategioita, Google asettaa sinut heidän luokseen musta lista.

6. Luo sisältöä muuntaaksesi Web-sivuston liikenteen hakukoneoptimoijasta

SaaS-yritykselle tärkein KPI on liikevaihdon kasvu.

Jotta voit tuottaa tuloja, sinun on luotava liidejä. Mutta miten teet sen verkkosivustollasi?

🔥 Empfohlen:  Google Chromen tilastot 2023: Kuinka moni käyttää Google Chromea?

Kun ostajasi ovat ostosyklin tietoisuusvaiheessa, he haluavat löytää ratkaisun ongelmaansa ja kääntyä Googlen puoleen.

He etsivät artikkeleita kysymyksissään olevien avainsanojen perusteella ja vierailevat yritysten aloitussivuilla tai verkkosivustoilla, jotka tarjoavat vastaukset. Se on hienoa, mutta se ei ole kaikki.

Sinulla on yleisö ja sinun on muutettava se liideiksi. Jos haluat saada jonkun antamaan sinulle henkilökohtaiset tietonsa, kuten sähköpostiosoitteen, nimen ja yrityksen, sinun on annettava arvokkaita tietoja.

Siellä sisältömarkkinointi tulee esiin. Sisältötyyppejä on monenlaisia, ja sinun tulee yhdistää eri formaatteja saadaksesi parempia tuloksia. Alla näet joitain suosituimmista tyypeistä.

Videot

YouTube, kuten aiemmin luit, on toiseksi suosituin hakukone Googlen jälkeen. Ihmiset rakastavat videoita: opetusvideot, vlogit, tanssivideot ja musiikki tuottavat paljon liikennettä avainsanojen perusteella.

Alla oleva kuvakaappaus havainnollistaa videoiden ja avainsanojen arvoa. Avainsana hauskat opetusvideot paljasti yksinkertaisen opetusvideon, joka sai yli 515 000 katselukertaa.

Blogiviestit

Ihmiset lukevat edelleen lyhyinä paloina. Blogit ovat informatiivisia ja motivoivia. Ne on helppo tuottaa, mutta sinun on julkaistava blogeja säännöllisesti.

Jos et voi tehdä sitä itse, käytä a Sisältömarkkinointitoimisto helpottaa elämääsi.

E-kirjoja

Ostajat lukevat mielellään myös pidempiä asiakirjoja, kuten sähköisiä kirjoja ja valkoisia papereita.

Tätä pidemmän muotoista sisältöä kutsutaan usein ikivihreäksi sisällöksi, koska se on kirjoitettu kestämään pitkään. Tämä sisältö tarjoaa paljon SEO-arvoa ajan mittaan ja voi tuottaa tuloksia vuosia.

Infografiikka

Kuvat kertovat tarinoita. Infografiikka yhdistää faktoja, numeroita ja sanoja luodakseen jännittävää sisältöä. Infografiikkaa julkaistaan ​​usein blogikirjoituksen tai ikivihreän kappaleen kanssa tietoisuuden lisäämiseksi.

7. Kirjoita lukijalle

Googlen ensisijainen tavoite on varmistaa, että käyttäjillä on miellyttävä ja tuottava hakukokemus. Ne on omistettu auttamaan käyttäjiä löytämään nopeasti sisältöä, joka ei ole vain merkityksellistä, vaan myös nautittavaa luettavaa.

Kun käyttäjät tekevät haun, Googlen tavoitteena on tarjota heille tuloksia, jotka vastaavat tarkasti heidän tarpeitaan ja mieltymyksiään.

Sen sijaan sisällön kirjoittaminen pelkästään hakukonealgoritmeihin vetoamiseksi ei ole näiden käyttäjäkeskeisten kriteerien mukaista. Sen sijaan sisältö on luotava käyttäjiä ajatellen, jotta se ei ole vain informatiivinen, vaan myös kiinnostava ja miellyttävä. Tämä lähestymistapa parantaa yleistä käyttökokemusta, mikä tekee siitä nautinnollisempaa ja hyödyllisempää.

Lisäksi sisällön osuvuudella on ratkaiseva rooli määritettäessä sen sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla. Tässä yhteydessä termillä “SEO for SaaS” on suuri merkitys tässä artikkelissa.

Innokkaat käyttäjät ovat kuitenkin saattaneet huomata, että tämä termi esiintyy eri muodoissa ja synonyymeissä koko sisällössä. Tämä johtuu siitä, että Googlen edistyneet algoritmit pystyvät tunnistamaan nämä synonyymit ja muunnelmat, jolloin sisällöntuottajat voivat kirjoittaa luonnollisemmin ja käyttäjäystävällisemmin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että käyttäjäkeskeisen sisällön luomisen priorisointi on avainasemassa.

Voit kirjoittaa parempaa sisältöä ammattimaisten freelance-kirjoittajien avulla. Aloita omasi WriterAccess ilmainen kokeiluversio juuri nyt löytääksesi täydellisen kirjoittajasi!

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä funky retromusiikkijuliste Photoshopissa

8. Linkki asiaankuuluville verkkosivustojen sivuille

Sisällösi tulee olla hyvin kirjoitettua ja peräisin arvostetusta lähteestä. Linkkien lisääminen artikkeliisi muihin resursseihin herättää lukijoissa kunnioitusta.

Tärkeintä on tarjota linkkejä muille verkkosivustosi sivuille. Nämä sisäiset linkit lisäävät hakukoneoptimointiasi sivulla.

Toinen tekijä on yhteys uskottaviin ulkoisiin resursseihin. Haluat välttää linkkejä kilpaileville verkkosivustoille tai verkkosivustoille, joiden kirjoittajaa ei voi vahvistaa.

9. Mittaa SEO-tuloksiasi

Muistatko keskustelumme KPI:istä ja mittareista?

Sinun on todistettava pomollesi tai asiakkaallesi, että SEO-ohjelmasi tuottaa tuloksia. KPI-arvojesi, kuten verkkosivuston liikenteen, napsautusten ja liidien, mittaaminen tarjoaa todisteita, joita tarvitset ohjelman rahoittamiseen.

Näiden liidien kokoaminen keskeiseen paikkaan helpottaa edistymisen seuraamista. Voit käyttää SEO-ohjelmistoa, markkinoinnin automaatioalustaa tai analytiikkasovellusta.

SaaS-ohjelmistoratkaisun avulla tilastosi päivitetään reaaliajassa, mikä antaa välitöntä palautetta.

10. Analysoi ja tarkista strategia

On tärkeää kiinnittää huomiota mittareihisi ja olla vastustamatta muutoksia. Kokeilu on elintärkeää SEO-tulosten parantamiseksi.

Ajan myötä SEO-tulokset paranevat, jos seuraat ja säädät jatkuvasti avainsanatermejäsi ja lisäät uutta sisältöä.

Suorita säännöllisiä tarkistusistuntoja sisältö- ja hakukoneoptimointitiimisi kanssa ja pohdi uusia avainsanatermejä ja aiheita. Kiinnitä huomiota siihen, mitä asiakkaat ja mahdolliset asiakkaat kysyvät sähköpostissaan ja sosiaalisessa mediassa.

Älä luo sitä ja unohda sitä. Menetät vauhtisi ja kaikki ponnistelusi menevät hukkaan.

Orgaaninen SEO on tehokas työkalu, ja kestävän saapuvan markkinointiohjelman rakentaminen vie aikaa. Pyrkimyksesi palkitaan pitämällä ohjelmasi ajan tasalla.

Paketoida

Kuten näette, SaaS-hakukoneoptimointi on monimutkainen ymmärrettävä aihe. Sinun on ymmärrettävä ostajasi tarpeet ja haasteet, kuinka tuotteesi ja palvelusi ovat ainutlaatuisia, ja löydettävä tapoja saada sisältösi löytymään Internetistä.

SaaS-ympäristö on erittäin kilpailukykyinen – Hakukoneoptimointi ei ole poikkeus. Ostajapersoonallisuuksien kehittäminen, ostajillesi liittyvän laadukkaan sisällön luominen tietoisuusvaiheessa ja lomakkeiden käyttäminen näiden ostajien muuttamiseksi liideiksi ovat olennaisia ​​liidien luontiohjelmassasi.

Muista, että sinun on oltava kärsivällinen ja sinnikäs. Orgaanisten SEO-ohjelmien luominen ja liidien luominen vie aikaa.

Tarvitset jatkuvan virran blogikirjoituksia houkutellaksesi ostajiasi. Mikä tärkeintä, aseta tavoitteet ja KPI:t ja mittaa tuloksia, jotta voit jatkuvasti parantaa prosessia.

Jos noudatat näitä ohjeita, olet matkalla kohti menestyvää ja kustannustehokasta SEO-ohjelmaa SaaS-yrityksellesi.

Jos haluat ottaa seuraavan askeleen ja hyödyntää strategiaasi, suorita hakukoneoptimoinnin kypsyysarviomme ja määritä, mihin keskittää ponnistelut kehittyäksesi kypsyyskäyrän seuraavaan vaiheeseen!