Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Haluatko ansaita rahaa ja pelastaa ihmishenkiä? Lahjoita plasmaa rahasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Haluatko ansaita rahaa ja pelastaa ihmishenkiä? Lahjoita plasmaa rahasta

Oletko koskaan luovuttanut verta? Tämä pieni, epäitsekäs teko tekee mittaamattoman palveluksen vastaanottajalle ja voi jopa pelastaa hänen henkensä. Plasmalahjoitukset toimivat samalla tavalla; vain sinä voit lahjoittaa plasmaa rahasta.

Ennen kuin luovutat plasmaa lisärahalla, sinun on ymmärrettävä siihen liittyvä prosessi. Lue lisää saadaksesi lisätietoja.

Veren tai plasman luovuttaminen: mitä eroa on?

Veren tai plasman luovuttaminen on kuin “elämän lahja”. Se on yksi kunniallisimmista tavoista auttaa lähimmäistä. Vaikka molemmat prosessit näyttävät ensi silmäyksellä melko samanlaisilta, ne vaihtelevat suuresti useilla tavoilla.

Eri koostumukset

Veri on punaista kehon nestettä, joka koostuu punaisista ja valkoisista verisoluista, plasmasta ja verihiutaleista. Se toimittaa happea ja välttämättömiä ravintoaineita soluille. Se myös poistaa kehosta kuona-aineita, kuten maitohappoa ja hiilidioksidia.

Mitä tulee plasmaan, se on kirkas, nestemäinen komponentti, joka muodostaa lähes 55 % veren kokonaismäärästä. Plasma koostuu pääasiassa vedestä ja toimittaa mineraaleja, ravintoaineita, hormoneja ja proteiineja kaikkiin kehon osiin. Se sisältää myös vasta-aineita, joita tarvitaan torjumaan infektioita ja proteiineja, kuten albumiinia ja fibrinogeenia, jotka ovat välttämättömiä seerumin osmoottisen paineen ylläpitämiseksi.

Lahjoitusprosessi

Kun ymmärrät lääketieteelliset erot näiden kahden koostumuksen välillä, seuraava erotuskohta on luovutusprosessi.

Verenluovutukset ovat yksinkertaisia ​​ja vievät alle 8-10 minuuttia. Prosessi alkaa puhdistamalla luovuttajan käsivarren alue, työntämällä steriili neula ja ottamalla verta. Yleensä yksi verenluovutus sisältää tuopin verta.

Päinvastoin, kun luovutat plasmaa, prosessi kestää jopa 50 minuuttia. Luovuttajan veri otetaan steriilillä neulalla ja veri erotetaan soluista. Erotusprosessi tapahtuu niin kutsutussa afereesikoneessa.

Veren käyttö vs. plasma

Kokoverta voidaan säilyttää jääkaapissa 6 celsiusasteessa jopa 42 päivää. Sitä käytetään verensiirtoihin anemiasta, syövästä ja verisairauksista kärsivien potilaiden hoitoon. Sitä käytetään myös hätätilanteissa, mukaan lukien elinsiirrot, leikkaukset ja synnytys.

Lahjoitettu plasma pakastetaan 24 tunnissa arvon säilyttämiseksi, ja se voidaan helposti säilyttää jopa vuoden ja sulattaa tarvittaessa. Sitä annetaan poltto-, trauma- ja shokkipotilaille. Plasmaa voidaan käyttää myös potilaille, joilla on kroonisia sairauksia ja häiriöitä, useita hyytymistekijöiden puutteita, geneettisiä keuhkosairauksia ja vakavia maksasairauksia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa retkillä ja kokemuksilla lippujen avulla

Plasma lisää potilaan veritilavuutta, ehkäisee shokkia ja auttaa hyytymisessä.

Kuka voi lahjoittaa plasmaa rahalla?

Yleensä plasman luovuttajien on oltava 18–65-vuotiaita ja painavat vähintään 110 kiloa. Ennen kuin luovuttaja on kelvollinen luovuttamaan plasmaa, hänen on läpäistävä kaksi lääkärintarkastusta:

 • Testaus tarttuvien virusten varalta
 • Sairaushistorian seulonta

Ennen luovuttamista lahjoittajan tulee:

 • Testi negatiivinen tarttuville viruksille, kuten HIV ja hepatiitti
 • Sinulla on sopivat suonet ja säännöllinen pulssi
 • Älä ole raskaana
 • Juo riittävästi nesteitä välttääksesi nestehukan luovutuksen jälkeen
 • Noudata terveellistä ruokavaliota, joka sisältää vähintään 50 grammaa proteiinia päivässä
 • Ilmoita henkilökunnalle, jos heillä on ollut tatuointi tai lävistys viimeisen 12 kuukauden aikana
 • Kerro hoitohenkilökunnalle, jos heille on äskettäin tehty leikkaus
 • Kerro henkilökunnalle meneillään olevista lääkkeistä
 • Ilmoita henkilökunnalle, jos osallistut lääketieteelliseen kliiniseen tutkimukseen

Et ole oikeutettu luovuttamaan plasmaa, jos sinulla on:

 • Syövän historia
 • Sydäntilat
 • Oli elinsiirrot
 • Hepatiitti B tai C kantajat
 • Sai verihiutaleita, verta tai plasmaa vuoden 1979 jälkeen
 • Testi positiivinen HTLV:lle tai HIV:lle
 • Ruiskutetut lääkkeet, mukaan lukien rusketus- ja kehonrakennusaineet

Kun luovuttaja on läpäissyt seulonnan ja saanut kriteerit täyttävät testitulokset, hän saa pätevän luovuttajan statuksen ja on oikeutettu luovuttamaan.

Plasman luovuttamisen plussat ja miinukset

Vaikka me kaikki olemme samaa mieltä siitä, että plasmaa luovuttavat ihmiset edistävät jaloa tarkoitusta, jotkin alan käytännöt eivät takaa kuluttajien turvallisuutta. Tämä riski on huomattavasti suurempi köyhyydestä kärsivissä yhteisöissä, jotka valehtelevat sairaushistoriastaan ​​saadakseen rahaa luovuttamisesta.

Pitäen tämä mielessä, keskustellaan plasman luovuttamisen eduista ja haitoista ymmärtääksemme alan kiitettävät näkökohdat ja puutteet.

Plasman luovuttamisen plussat

 • Jalo teko. Pelkästään Yhdysvalloissa yli 125 000 potilasta hyötyy plasman luovutuksesta vuosittain. Sitä annetaan potilaille, joilla on palovammoja, sokkeja tai leukemia. Plasma voi myös hoitaa potilaita, jotka ovat kokeneet vakavia vammoja tai leikkauksia. Plasman luovuttaminen auttaa pelastamaan lukemattomia ihmishenkiä.
 • Taloudellinen apu lahjoittajille. Plasmalahjoitukset hyödyttävät myös lahjoittajia, ja se on fantastinen omituinen työ monille opiskelijoille. Tyypillisesti korvaus plasman luovuttamisesta on 50–75 dollaria tapaamista kohti. Tämä summa saattaa tuntua merkityksettömältä, mutta se riittää kattamaan hyvin toimeentulovaikeuksissa olevien perustarpeet.
 • Säännöllinen lahjoitus parantaa terveyttä. Tämä lausunto saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta tieteellinen tutkimus paljasti, että toistuvalla plasman luovutuksella on merkittäviä etuja luovuttajan terveydelle. Se parantaa verenpainetta, alentaa sydänkohtausten riskiä, ​​uudistaa verenkiertoelimiä ja mahdollistaa tuoreen veren tuotannon.
🔥 Empfohlen:  10 parasta tapaa ansaita postilaatikkorahaa

Sen lisäksi, että luovuttaja käy läpi tiukan seulonnan, jonka avulla hän voi määrittää nykyisen terveydentilansa ja mahdollisten sairauksien varhaiset merkit.

Plasman luovuttamisen haitat

 • Välittömät vaikutukset kehoon. Plasman luovuttajat saattavat odottaa kuivumista tai väsymystä heti luovutuksen jälkeen. Luovuttajien plasmatasot ovat myös vaarassa pienentyä lyhyen ajan.
 • Epämukava prosessi. Toisin kuin verenluovutus, plasman luovutus voi olla melko epämukavaa. Plasmanluovutuskeskuksissa on usein pitkä jono luovuttajia, ja ruuhkaiset paikat voivat olla monille sietämättömiä.
 • Riskialtista luovuttajille ja vastaanottajille. Tämä haitta on sovellettavissa vain silloin, kun keskukset ohittavat seulontaprosessin tarkoituksella ja ottavat vastaan ​​lahjoituksia, vaikka luovuttajalla olisi terveysongelmia. Kuitenkin, koska tämä on täysin epäeettistä ja vaarantaa sekä luovuttajan että vastaanottajan terveyden, se on erittäin epätodennäköistä.

Onko turvallista lahjoittaa plasmaa rahalla?

Plasman luovuttaminen on turvallinen prosessi, eikä se uhkaa luovuttajan terveyttä. Tyypillisessä plasmakeskuksessa luovuttajille tehdään tiukka seulonta varmistaakseen, että he ovat oikeutettuja luovuttamaan. Prosessi tapahtuu sertifioiduissa keräyskeskuksissa, ja sen suorittavat hyvin koulutetut lääketieteen ammattilaiset kontrolloidussa ja steriilissä ympäristössä.

Laboratorion työkalut ja laitteet tarkastetaan puhtaanapidon, turvallisuuden ja toimivuuden osalta. Neulat steriloidaan ja kaikkia luovuttajan kanssa kosketuksiin joutuvia laitteita käytetään vain kerran, jotta vältytään sairauksien leviämisestä ja turvataan kaikille.

Niin kauan kuin laitteita ei käsitellä väärin, luovuttaja ryhtyy kaikkiin varotoimiin ennen luovuttamista ja seulonta on tarkkaa, plasman luovuttaminen on täysin turvallista.

Kuinka paljon voit tienata luovuttamalla plasmaa?

Yleensä korvaus perustuu sijaintiisi ja painoosi. Mitä enemmän painat, sitä enemmän lahjoitat ja sitä enemmän tienaat.

Useimmiten korvaus on 50–75 dollaria tapaamista kohti, ja ensimmäistä kertaa lahjoittajat voivat saada bonuksia. Niin kauan kuin läpäiset seulontaprosessin, on täysin sinun päätettävissäsi, kuinka usein lahjoitat plasmaa rahasta.

Onko plasmalahjoitustuloni verollinen?

Joten nyt haluat tietää, onko plasman luovutus pöydän alla vai verotettavaa työtä.

Kuten useimpiin verokysymyksiin, vastaus ei ole musta tai valkoinen. Siitä käydään monia keskusteluja. Toisaalta väite on, että lahjoituksesi on ei-käteinen lahja, eikä sitä tule ilmoittaa veronalaisena tulona. Toisaalta monet lahjoittajat väittävät, että tulot ovat veronalaisia.

🔥 Empfohlen:  Amazonin myydyimmät t-paitamallit vuonna 2023

Jos haluat lopullisen vastauksen tähän, älä pidä verkkokeskusteluja laillisina veroneuvoina, vaan keskustele kirjanpitäjäsi kanssa.

Plasmalahjoituspaikat

Yhdysvalloissa on useita plasman luovutuskeskuksia. Löydät lähimmän keskuksen täältä syöttämällä kaupunkisi ja postinumerosi.

Tässä on joitain keskuksia, joissa voit luovuttaa plasmaa Yhdysvalloissa:

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) – opas plasman luovuttamiseen

Kuinka usein voit antaa plasmaa?

Voit luovuttaa plasmaa useammin kuin voit luovuttaa kokoverta. Amerikan Punaisen Ristin mukaan luovuttajat voivat antaa plasmaa jopa 13 kertaa vuodessa tai 28 päivän välein. Useimmat plasmanluovutuskeskukset noudattavat kuitenkin Yhdysvaltain liittovaltion lääkeviraston (FDA) antamia määräyksiä, joiden mukaan luovuttajat voivat luovuttaa kerran kahdessa päivässä tai kahdesti seitsemän päivän aikana.

Onko lahjoituksella sivuvaikutuksia?

Niin kauan kuin olet terve ja läpäisee seulonnan, verenluovutuksella plasmaa varten ei ole sivuvaikutuksia. Jotkut luovuttajat kokevat kuitenkin väsymystä, verenvuotoa, mustelmia ja kuivumista. Saatat myös tuntea pyörrytystä ja huimausta plasman luovuttamisen jälkeen.

Johtopäätös – minne lahjoittaa plasmaa rahalla

On kiistatonta, että plasman luovuttaminen on arvokas sosiaalinen panos, koska se auttaa pelastamaan ihmishenkiä. Lisäksi lahjoituksestasi palkitseminen edistää omaa taloudellista hyvinvointiasi.

Varmista, että plasman luovutus sopii sinulle, käymällä läpi seulontaprosessi perusteellisesti. Mikään rahamäärä tai sosiaalinen karma ei saa viedä omaa terveyttäsi taka-alalle.

Radical FIRE on henkilökohtainen rahoitusalusta, jossa on kyse taloudellisesta riippumattomuudesta. Radical FIREssä opit säästämään rahaa, ansaitsemaan enemmän rahaa ja investoimaan optimoidaksesi tiesi vapauteen. Haluamme sinun saavuttavan taloudelliset tavoitteesi ja pitävän hauskaa sitä tehdessäsi!