Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Haluatko freelance-malliksi? Lopullinen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Haluatko freelance-malliksi? Lopullinen opas

Freelance-mallinnus

Onko kukaan koskaan sanonut sinulle, että voisit olla malli? Toki sinua on imarreltu, mutta miten pääset tälle uralle? Se, että voisit olla malli, on aivan eri asia kuin se, että voisit olla malli.

Vaikka voit yrittää toimia mallina toimistolle, jotkut ihmiset haluavat työskennellä freelance-malleina. Siellä on useita freelance-mallitöitä, mutta alalle murtautuminen on melko haastavaa.

Jos mietit, miten voit ryhtyä freelance-malliksi, älä ajattele enempää, koska olen täällä viemässä sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää freelance-mallintamisesta. Valmistaudu siis aloittamaan lumoava malliurasi.

Mikä on freelance-malli?

Freelance-mallin tekninen työnkuva on malli, joka työskentelee itsenäisesti virastosta tai muusta tahosta.

Freelance-malleille maksetaan yleensä tuntipalkka mallista asiakkaille. Heidät palkataan yleensä projektikohtaisesti ja voivat työskennellä henkilökohtaisesti tai kotoa käsin.

Freelance-mallina edustat itseäsi ja vastaat oman työsi tai työpaikkojen etsimisestä ja saamisesta. Tämä tarkoittaa, että sinun on pysyttävä aikataulussasi ja tapaamisissasi ja markkinoitava tai mainostettava itseäsi saadaksesi töitä. Lisäksi joudut verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa, kouluttamaan itseäsi mallialalla sekä pitämään ansioluettelosi ja portfoliosi ajan tasalla.

Freelance-mallin työskentelyn valinta antaa sinulle enemmän joustavuutta sen suhteen, minkä asiakkaiden kanssa haluat työskennellä ja millaisia ​​​​mallinnustehtäviä haluat ottaa vastaan.

Nykyään freelance-mallinnus riippuu suuresti sosiaalisessa mediassa. Useat Instagram-vaikuttajat työskentelevät freelance-malleina ja ansaitsevat paljon rahaa brändi- ja sponsorisopimuksilla.

Miksi työskennellä freelance-mallina?

Freelance-mallintaminen vaatii paljon kurinalaisuutta ja kovaa työtä. Mutta sillä on omat etunsa, kuten alla korostetut:

 • Joustava aikataulu – Freelance-mallina työskentelet milloin haluat. Jos haluat tehdä töitä vain tiettyinä kuukausina vuodesta, voit varmasti tehdä sen. Tai jos haluat työskennellä ympäri vuorokauden säästääksesi seuraavaa matkaasi varten, tee se joka tapauksessa.
 • Olet oman pomosi – Freelance-mallinnuksen avulla sinun ei tarvitse vastata kenellekään paitsi asiakkaillesi. Soitat laukauksiin ja hallitset koko prosessia. Voit vapaasti tehdä mitä haluat, kun haluat.
 • Pidä kaikki voitot – Sinun ei tarvitse tehdä työtä palkalla, joka nousee vain vuosittain. Freelance-mallinnuksen avulla voit pitää kaikki voitot asiakkaistasi ja projekteistasi.
 • Vapaus muuttaa ulkonäköäsi – Ajattele hiusten väriä, tatuointeja, lävistyksiä, vartalon kokoa jne.
 • Työskentele missä haluat – Freelance-mallinnus antaa sinulle joustavuuden työskennellä missä haluat. Asutpa LA:ssa, New Yorkissa, Atlantassa tai vaikka olet lomalla Euroopassa ja haluat ansaita ylimääräistä rahaa.

Jos nämä edut kiinnostavat sinua, sinun kannattaa ehdottomasti harkita vakavasti freelance-mallin tekemistä! Ota urasi hallintaan ja ryhdy omaksi pomosi!

Mitä tarvitset freelance-malliksi?

Yksi parhaista asioista freelance-malliksi tulemisessa on, että aloittamiseen on hyvin vähän vaatimuksia. Ensinnäkin, et vaadi pätevyyttä! Siitä huolimatta sinulla on oltava tai ehkä opittava joitain taitoja, jotta voit todella menestyä urallasi.

 • Luottamus – Kaikkein tärkein asia! Sinun täytyy kävellä ja poseerata itsevarmasti huoneen edessä, joka on täynnä ihmisiä.
 • Fotogeeninen – Sinun pitäisi tietää, mitkä kulmat ovat imartelevia, mitkä ilmeet sopivat kasvoillesi parhaiten ja kuinka voit parantaa ulkonäköäsi kameran edessä.
 • Hyvä vartalon muoto – Mallien on yleensä sovittava tiettyyn mitta-alueeseen mittasuhteiden ja korkeuden suhteen. Esimerkiksi naisten catwalk-mallien korkeuden on oltava 5’8 tuumaa. Mallinnusstandardeista on kuitenkin tulossa entistä kattavampia, ja eri vartalotyypit ovat nyt entistä paremmin esillä.
 • Ammattitaitoinen ja ystävällinen asenne – Freelance-mallina sinun on työskenneltävä eri ihmisten kanssa ja saatava ohjausta ja ohjausta koko urasi ajan. Positiivinen, ystävällinen ja miellyttävä asenne, kyky työskennellä kunnolla muiden kanssa ja olla avoin kritiikille ja kommenteille on elintärkeää.
 • Fyysinen kauneus / vetovoima – Malleilla on yleensä oltava tietty fyysisen/kauneuden vetovoima. Esimerkiksi upea hymy, kirkas iho ja tasainen vartalo ovat välttämättömiä! Vaikka klassinen kauneus on erittäin myyntikelpoista, erityispiirteet ovat nyt halutumpia kuin koskaan.
 • Tieto – Mallintaminen on paljon muutakin kuin kauniit kasvot. Pikemminkin sinun on tiedettävä myös asennot, kävelytyylit, kulmat, kehon kieli ja asennot.
 • Stressin hallinta – Mallintaminen on erittäin kilpailtu ja huima ala. Siksi sinun tulee tietää, kuinka hallita stressiäsi ja pitää mielenterveytesi kurissa.
 • Henkilökohtainen hoito – Freelance-mallina sinun tulee aina näyttää edustavalta – et tiedä milloin potentiaalinen asiakas huomaa sinut.
 • tyyli – Valtava osa freelance-mallina olemista on itsensä mainostaminen. Sinun täytyy erottua joukosta ainutlaatuisella ja moitteettomalla henkilökohtaisella tyylillä.
 • Terveiden elämäntapojen – Itsestäsi huolehtiminen, ihosi hoitaminen ja hiusten terveenä pitäminen on erittäin tärkeää. Tasapainoinen ruokavalio ja säännöllinen harjoittelu edistävät pitkälle terveyttäsi ja kuntoasi.
 • Ajanhallinta ja organisointi – Koska työskentelet freelancerina, sinun on hoidettava varausaikataulusi ja tapaamiset itse. Tapaamisesta puuttuminen tai myöhästyminen voi vahingoittaa vakavasti mainettasi. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa verot, hoitaa viestintä, hallita kuitit jne.
 • Viestintä – Suullisen viestinnän lisäksi sinulla on myös oltava huippuluokan kuuntelutaitoja menestyäksesi. Sinun pitäisi pystyä ottamaan opastusta ja vastaanottamaan ohjeita sulavasti ja helposti. Sinun tulisi myös osata ilmaista mielipiteesi/huolesi ystävällisesti ja lempeästi.
 • Tekninen taitava – Sinulla on oltava vahva läsnäolo verkossa ja sosiaalisessa mediassa saadaksesi asiakkaita. Lisäksi sinulla on perustiedot valaistuksesta ja valokuvauksesta varmistaaksesi, että portfoliosi on huippuluokkaa.
 • Työmoraali – Kuten kaikkien freelance-keittolevyjen kanssa, sinun on ponnisteltava hyvän maineen rakentamiseksi. Verkostoituminen ja alan ajan tasalla pysyminen auttavat sinua laajentamaan asiakaskuntaasi. Muista, että mitä ammattimaisempi olet, sitä todennäköisemmin asiakkaat tulevat takaisin ja jättävät hyviä suosituksia. Tämä lisää varausten määrää.
🔥 Empfohlen:  Opas tulostuksen viimeistelyyn

Kuinka paljon rahaa freelance-mallit ansaitsevat?

Jos aiot ryhtyä freelance-malliksi, ajattelet todennäköisesti myös, kuinka paljon rahaa voit ansaita.

No, hyvä lähtökohta uusille freelance-malleille on melkein 50 dollaria per tunti sisäkuvauksiin. Mutta jos olet uusi urallasi ja aiot kehittää portfoliotasi, saatat joutua jopa veloittamaan alhaisempia hintoja. On tärkeää, että tiedät kuvaustiedot, jotta voit muokata hintaasi sen mukaan.

Kun olet kokeneempi, voit vähitellen alkaa nostaa hintojasi. Tutki vahvuuksiasi ja analysoi edistymistäsi oikeudenmukaisen koron määrittämiseksi. Yleensä vakiintunut freelance-malli voi tehdä melkein 150 dollaria per tunti.

Freelance-mallina hintasi voivat vaihdella suuresti ja riippuvat yleensä useista tekijöistä, kuten:

 • Kokemus – Aloittelija tai kokenut ammattilainen
 • Ampumisen tyyppi – Sisä/studio, ulkoilu, kampanja, lookbook, luettelo
 • Sinun tyylisi – Kuinka hyvin sovit osaan, johon asiakas palkkaa
 • Kuvan oikeudet – Mainostaulu, printti, vain verkossa jne. sekä käytön kesto
 • Portfolio – Kuinka keskittynyt tai monipuolinen portfoliosi on
 • Tuotantokoko – monikansalliset yritykset, pienyritysten kuvaukset, suuren budjetin mainokset jne.
 • Työtuntien määrä – Koska freelance-mallit saavat tuntipalkan, työtuntien määrän lisääminen voi lisätä ansaitsemaasi rahaa.

Freelance-mallin vaiheet

Jos olet täysin varma ryhtyvänsä freelance-malliksi, tässä on ohjeita, jotka sinun on noudatettava aloittaaksesi.

Vaihe 1. Aloita harjoittelu

Sinun on aloitettava freelance-mallin urasi harjoittelemalla ja hankkimalla kokemusta. Sinun ei tarvitse aloittaa isolta. Aseta kamera kiinteän taustan eteen ja yritä poseeraa ja ottaa omia kuviasi.

Voit kopioida muiden kokeneiden mallien asentoja ja selvittää, kuinka asemoi itsesi korostaaksesi ominaisuuksiasi parhaiten. Mallintamisen harjoittelu hioo taitojasi ja kerää arvokasta kokemusta. Tämä auttaa tekemään vaikutuksen asiakkaisiin ja toteuttamaan projekteja.

Yksi yksinkertaisimmista tavoista saada kokemusta on vapaaehtoistyö mallina. Voit mallintaa ystäville, perheelle tai paikallisiin tapahtumiin.

Vaihe #2. Ilmoittaudu verkkokursseille

Jos olet huolissasi siitä, ettei sinulla ole kokemusta, sinulla on hyviä uutisia. Nyt voit saada koulutuksen freelance-malliksi!

Oikean koulutuksen saaminen auttaa erottumaan joukosta ja nopeuttamaan oppimistasi. Näin voit saada etulyöntiaseman heti alusta alkaen.

Jos sinulla ei ole kokemusta ja haluat saada oikean koulutuksen, voit ilmoittautua mille tahansa alla luetelluista verkkokursseista. Nämä kurssit auttavat sinua oppimaan, kuinka tulla freelance-malliksi.

Nämä kurssit ovat huomattavasti halvempia kuin mallinnusakatemian sertifikaatit. Kuitenkin, jos haluat ammattipätevyyden, voit ilmoittautua kursseille mallikouluissa tai akatemioissa.

Vaihe #3. Rakenna portfoliosi

Vaikka kotikuvasi voivat auttaa sinua pääsemään alkuun, sinun on luotava merkittävä portfolio maksullisille keikoille.

Portfolio on tapasi markkinoida itseäsi – se on digitaalinen etuovesi ja ensimmäinen asia, jonka asiakas näkee ennen kuin hän päättää palkata sinut. Tämä tarkoittaa, että sen on esitettävä paras työsi korkealaatuisten uusimpien kuvien ohella. Lisäksi sen pitäisi myös esitellä monipuolista valikoimaasi ja kattaa erilaisia ​​​​asentoja ja laukauksia.

Voit jopa osallistua “TFP:hen”, jossa freelance-malli, kuten sinä, meikkitaiteilija, stylisti ja valokuvaaja, osallistuvat kaikki kuvauksiin. Vaikka kukaan teistä ei saa palkkaa, vaihdatte vaivaa ja aikaa luodaksenne kuvia toistenne portfolioihin.

Nykyään Insta-profiilisi voi toimia portfoliona. Julkaise vain paras kuvasi, käytä Instagramin ominaisuuksia, jotta ne näyttävät ammattimaisilta, ja lisää rivi kuvaukseen, jotta potentiaaliset asiakkaat tietävät, että olet freelance-malli, joka on valmis työskentelemään. Sinun tulisi kuitenkin myös koota portfoliosi verkkosivustoksi tai pdf-tiedostoksi, jotta voit helposti jakaa sen.

Riippumatta siitä, kuinka rakennat portfoliosi, älä unohda lisätä yhteystietoja, jotta kiinnostuneet asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Vaihe #4. Päätä, millaiseksi malliksi haluat tulla

Kun olet rakentanut tappavan portfolion, on aika päättää, miten haluat edetä malliurallasi. Malleja on erilaisia, joten katsotaanpa joitain vaihtoehtojasi:

 • Kiitotie tai catwalk. Catwalk-mallinnus tehdään yleensä kiitotiellä. Sinun täytyy kävellä catwalkin pituus ja poseerata kuvia matkan varrella. Catwalk-mallina sinun on osallistuttava muotinäytöksiin ja muihin tapahtumiin esitelläksesi kuuluisien tai lahjakkaiden suunnittelijoiden asuja.
 • kaupallinen. Kaupalliset mallit ovat niitä, joita näet TV- tai aikakauslehtien mainoksissa.
 • Uimapuvut tai bikinit. Bikinimallinnus on yleensä varattu vain aikuisille sen selkeän sisällön vuoksi.
 • Alusvaatteet. Alusvaatteiden mallintaminen on myös varattu aikuisille, koska näiltä malleilta vaaditaan tietty alastomuus.
 • Fitness. Fitness-mallinnus vaatii kiinteän ja lihaksikkaan vartalon, ja se tehdään yleensä urheilumerkeille.
 • Tulosta. Painettuja malleja löytyy luetteloista, mainoksista ja aikakauslehdistä.
 • Muoti (Toimitus). Muotimallit ovat vaate- tai asustemerkkien kasvot. Heidät nähdään enimmäkseen huippuluokan aikakauslehdissä, kuten Voguessa, työskentelevät huippusuunnittelijoiden kanssa ja ovat kokeneempia.
 • Promootio. Kampanjamallit toimivat yksinomaan brändille. Mutta ne eivät toimi kameran edessä. Sen sijaan he työskentelevät live-tapahtumissa ja messuilla. Mainosmalleilla on oltava vahvoja persoonallisuuksia ja kattavaa tietoa mainostamastaan ​​tuotteesta.

Vaihe #5. Käytä sosiaalista mediaa

Riippumatta siitä, millaisen freelance-mallin valitset, voit aina käyttää sosiaalisen median voimaa.

Olen jo puhunut Instagramista, mutta voit jopa käyttää Facebookia ja YouTubea löytääksesi mallikeikan. Sosiaalisen median alustojen käyttäminen itsensä markkinoimiseen on erinomainen tapa tulla huomatuksi.

🔥 Empfohlen:  32 Uusimmat TikTok-tilastot vuodelle 2023: Lopullinen luettelo

Ja mikä parasta, se on täysin ilmainen!

Vaihe #6. Luo Comp-kortti ja lähetä kuvia/videoita

Comp-kortti sisältää periaatteessa yhteenvedon portfoliostasi ja yhteystiedoistasi. Pidä sitä käyntikorttisi.

Comp-kortissa on yleensä nimesi, kehosi mitat, yhteystietosi sekä valikoima viidestä parasta kuvaasi.

Ihannetapauksessa sinun tulisi valmistaa räätälöidyt comp-kortit riippuen siitä, jolle asiakkaalle lähetät ne. Esimerkiksi vaatimaton asukas ei ole kiinnostunut uimapukukuvistasi.

Casting-video tai valokuva on se, jonka asiakkaat tai partiolaiset näkevät yleensä ensimmäisenä, kun he soittavat suoratoistopuheluita. Aseta kamera jalustalle tai tasaiselle pinnalle ja seiso kiinteän, vaalean taustan edessä ja varmista, että valaistus on hyvä.

Ota kuvia useista eri kulmista kasvoistasi ja koko kehostasi. Sisällytä erilaisia ​​ilmeitä ja asentoja. Tee sama videolle – lisää vain kuvia itsestäsi liikkumisesta ja kävelemisestä.

Vaihe #7. Mainosta itseäsi

Jos et mainosta itseäsi, et saa hyvää keikkaa, olipa portfoliosi tai verkkosivustosi kuinka hyvä tahansa.

Rekisteröidy freelance-mallisivustoille ja laita tietosi ja portfoliosi profiiliisi. Tällaisia ​​tietoja ovat yhteystiedot, mitat sekä linkit, jotka haluat lisätä. Varmista, että tarkistat luokat huolellisesti nähdäksesi, minkä tyyppisissä kuvauksissa olet tyytyväinen ja mitkä eivät.

Liitä mukaan ytimekäs mutta kattava kirjoitus itsestäsi ja mallinnusmatkastasi. Muista sisällyttää siihen myös intohimosi ja persoonallisuutesi.

Sinun tulisi myös pysyä aktiivisena sosiaalisen median alustoilla ja osallistua tapahtumiin, jotka liittyvät siihen, millaista mallityötä haluat tehdä. Se auttaa myös tavoittamaan brändejä ja asiakkaita ja esittelemään itsesi mallina.

Älä järkytä tai lannistu, jos et heti saa mallityötä! Muista, sinnikkyys on avainasemassa. Näytä vain yrityksille, mitä voit tarjota heille, ja anna työsi puhua puolestaan!

Vaihe #8. Ota yhteyttä asiakkaisiin, valokuvaajiin, meikkitaiteilijoihin, stylisteihin

Nimesi julkistaminen alalla vaatii paljon kovaa työtä! Lähetä sähköpostia asiakkaille, meikkitaiteilijoille, valokuvaajille, stylisteille ja mainostoimistoille, joiden kanssa haluat tehdä yhteistyötä. Älä unohda liittää mukaan comp-korttiasi, mallinnussalkkuasi ja tietoja, jotta niihin on helppo viitata.

Muista, että kylmä soittaminen ei välttämättä saa sinulle paljon vastauksia, mutta älä menetä toivoasi!

Yhteyden ottaminen alan ammattilaisiin auttaa myös laajentamaan verkostoasi – mikä on elintärkeää lähes jokaisella freelance-uralla.

Vaihe #9. Etsi työpaikkoja

Kun olet suorittanut kaikki yllä mainitut vaiheet, sinun on aika etsiä mallinnustyötä. Varo puhelujen lähettämistä, selaa verkossa freelance-mallisivustoilla ja kerro saatavuudestasi.

Kun olet saanut työpaikan, muista kirjoittaa ylös kaikki kuvaustiedot ja valmistautua työhön. Nuku hyvin kuvausta edeltävänä yönä (et halua silmäpusseja ja tummia silmänalusia!) ja varmista, että olet ajoissa kuvauksiin.

Mistä löytää freelance-mallin työpaikkoja?

Internetin ansiosta freelance-mallinnusprojektien löytäminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Tässä on joitain alustoja, joita voit käyttää töihin:

 • Mallintamisen työtaulut – Parhaat freelance-mallisivustot, kuten Model Management, Model Mayhem, Model.com, Star Now, listaavat freelance-malleja valuagenteille kaikkialla maailmassa. Näiden alustojen julkaisut ja useimmat niistä ovat luotettavia. Itse asiassa monet mallit käyttävät niitä ensisijaisena työnsä lähteenä.
 • Verkko – Ystävysty muiden mallien kanssa. Tämä ei vain auta sinua saamaan arvokkaita oivalluksia, vaan myös saa nimesi esiin alalla. Ystävät viittaavat todennäköisemmin ystäviin, ja varmista, että palaat suosion osoittamalla heidät myös yhteystietoihisi.
 • Puhu alan ammattilaisille – Ota yhteyttä mainostoimistoihin, meikkitaiteilijoihin, stylisteihin ja valokuvaajiin, joiden kanssa haluat työskennellä. Voit jopa pitchata suoraan yrityksille ja brändeille, joille haluat mallintaa. Liitä linkki online-salkkuusi comp-korttisi mukana.
 • Sosiaalinen media – Useat brändit julkaisevat työpaikkoja sosiaalisessa mediassa. Voit jopa liittyä freelance-ryhmiin Facebookissa, joissa julkaistaan ​​mallityötöitä. Saatat jopa pystyä saamaan työpaikkoja vastaavilta aloilta, kuten valokuvausvalut, messumallit tai tuotannon lisälaitteet, jotka voivat lisätä arvoa portfolioosi.
 • Freelance-toimistot – Koska olet freelance-malli, voit kirjautua niin moneen toimistoon kuin mahdollista. Tällaiset virastot etsivät sinulle töitä ja lähettävät comp-korttisi. Muista, että virasto pitää tietyn prosenttiosuuden palkastasi, jos saat keikkoja heidän kauttaan. Myös jotkut virastot sisällyttävät sopimuksiinsa lausekkeita, jotka kieltävät itsenäisen työnteon ulkona. Ole siis varovainen mihin ilmoittaudut!

Toimisto vs. Freelance-mallinnus – kumpi on parempi

Toimisto vs. freelancerina – tämä on melko yleinen keskustelu pyrkivien mallien keskuudessa.

Jos työskentelet mallitoimiston kanssa, toimistosi on vastuussa työn löytämisestä sinulle. He auttavat sinua myös luomaan ansioluettelosi ja portfoliosi, selvittämään ulkoasuasi ja rakentamaan brändiäsi.

Siten virasto voi varmasti paremmin hallita aikatauluasi. Koska olet kuitenkin viraston työntekijä, saatat olla oikeutettu työsuhde-etuuksiin. Lisäksi sinun ei myöskään tarvitse laatia omaa laillista sopimusta, koska virasto huolehtii siitä.

Lisäksi, jos työskentelet viraston kanssa, virasto on vastuussa sinun julkistamisesta, edustamisestasi, järjestelmänvalvojan tietojen, kuten majoituksen, kuljetuksen, työlupien jne., hallinnasta, varsinkin jos et ole maan asukas.

Freelance-mallina olet vastuussa kaikkien näiden tehtävien suorittamisesta itse. Tämä tarkoittaa, että sinun on markkinoitava portfoliotasi itse, etsittävä ja otettava itse yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin sekä hoidettava varausaikataulujasi ja logistiikkaasi itse. Jos siis…

 • Kuten työskentely oman aikataulusi mukaan
 • Ovat oma-aloitteisia
 • Haluaa enemmän vapautta ja joustavuutta
 • Älä halua jakaa tulojasi muiden kanssa

…niin freelance-mallina työskentely saattaa olla paras vaihtoehto!

🔥 Empfohlen:  WPX vs Siteground: kumpi on parempi isäntä sivustollesi?

Alussa se on kuitenkin hankalampaa, koska työskentelet yksin sen sijaan, että joku edustaisi sinua.

Lyhyesti sanottuna sekä agentuurilla että freelancerina on etuja ja haittoja. Varmista siis, että punnitat edut ja haitat lopullisen päätöksen tekemiseksi.

Luovia freelance-mallinnusvinkkejä, joiden avulla erotut joukosta

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua erottumaan joukosta freelance-mallina:

1. Tunne brändisi läpikotaisin

Missä olet hyvä ja mitä edustat? Tämä ei kata vain poseerausta kameralle. Mieti, mitkä ovat kykysi ja kuka on kohdeyleisösi. Pyri julkaisuihin, valokuvaajiin ja yrityksiin, jotka kuvaavat sellaisia ​​​​malleja, jotka ovat samanlaisia ​​​​kuin sinä sopisit, ja sinua parhaiten edustavia brändejä.

2. Ole nirso työpaikkojen suhteen

Tämä saattaa kuulostaa intuitiiviselta, varsinkin jos yrität ansaita rahaa. Kuitenkin, jos olet hieman nirso sen suhteen, mitä valitset, voit keskittyä enemmän siihen, mihin todella uskot. Jos olet esimerkiksi vegaani, sinun ei luultavasti kannata ottaa mallia Harry’s Hamburgersista.

3. Päivitä portfoliosi säännöllisesti

Jotta pääset keikalle, sinun on esitettävä paras työsi. Varmista siis, että portfoliosi on päivitetty uusimmilla kuvilla. Kun olet valmis kuvauksen, päivitä heti profiilisi, jotta kuvat pääsevät kiertämään.

4. Älä epäröi näyttää ainutlaatuista ja erottuvaa puoltasi

Jos pidät tanssista, olet urheilun ystävä tai olet intohimoinen johonkin, esittele se vapaasti! Ainutlaatuisuutesi houkuttelee sinua todennäköisesti erikoisprojekteihin ja auttaa sinua luomaan itsellesi nimen alalla.

5. Luo online-läsnäolo

Tämä edellyttää profiilien luomista sosiaalisen median verkkosivustoilla, kuten Instagramissa, YouTubessa, Facebookissa jne., yhdessä muiden malliverkkoympäristöjen kanssa. Tämä asettaa sinut kartalle, ja jotkin mallit saavat sopimuksia yksinomaan sosiaalisen median alustoiltaan.

6. Pysy ammattilaisena

Viesteihin vastaamisesta uusien kontaktien tapaamisen jälkeen seuraamiseen, varmista, että annat ammattitaidollasi eteenpäin. Kun asiakkaat tietävät, kuinka organisoitu ja luotettava olet, sinut palkataan paljon nopeammin kuin hidas ja huolimaton.

Kuinka välttää freelance-mallinnushuijaukset

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin olla liian varovainen freelance-mallintamisen suhteen, koska jotkut ihmiset haluavat aina hyötyä. Hyvä nyrkkisääntö on: “Jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti on sitä.”

Ole aina varovainen jotakuta kohtaan, joka:

 • Kysy henkilö- tai pankkitilitietoja ennen kuin keskustelet mahdollisista työmahdollisuuksista.
 • Ei anna erityisiä tietoja työstä ja antaa vain epämääräisiä tietoja
 • pyytää sinua lähettämään heille rahaa. Huijarit pyytävät usein freelancereiltä ennakkomaksuja työpaikoista, joita ei todellisuudessa ole olemassa.

Lisäksi on parasta kirjoittaa freelance-mallinnussopimus jokaisesta valitsemastasi työstä. Tämä voi olla perusasiakirja, jossa mainitaan kuvausehdot, päätetyt maksuehdot jne.

Tietyt asiakkaat voivat laatia sopimuksen rekrytoimansa freelance-malleista. Lue nämä tiedot huolellisesti.

Lisäksi tutki kunnolla yrityksesi, jossa työskentelet. Onko heillä sosiaalista mediaa, arvosteluja tai verkkosivustoa? Voit jopa tarkistaa verkkosivuston verkkotunnuksen auktoriteetin nähdäksesi, näyttääkö verkkosivusto roskapostilta tai aidolta.

Viimeiset sanat

Freelance-mallinnus on loistava tapa ansaita rahaa. Kuitenkin, jos olet…

 • Mukava ja luottavainen kehostasi
 • Fotogeeninen eikä ujo työskennellä kameran edessä
 • Halukas ponnistelemaan verkostosi rakentamiseksi ja nousemaan tikkaita

…sinusta voi tulla menestyvä freelance-malli.

Muista, että saatat kamppailla jossain vaiheessa urasi. Mutta jos noudatat artikkelin ohjeita, pääset hyvään alkuun.

UKK

Mitä muita freelance-mallinnusvaihtoehtojani on?

Mitä muita freelance-mallinnusvaihtoehtojani on?
On olemassa useita niche-vaihtoehtoja, joita voit tutkia freelance-mallina. Tällaiset mallinnustyöt voivat yleensä saada korkeamman palkan niiden markkinaraon vuoksi.

• Ripsimalli – Tämä on melko uusi ala, sillä yhä useammat ihmiset ovat menossa ripsienpidennyksiin tai väliaikaisiin ripsien kohotuksiin tekoripsien sijaan. Ollaksesi ripsimalli, sinulla on oltava vaikuttavat silmät sekä paksut, pitkät ripset.

• Kasvomalli – Tätä termiä käytetään kuvaamaan kuvia, jotka keskittyvät kasvoihisi. Tällaiset otokset ovat erittäin kysyttyjä, koska ne tekevät sinusta brändin tai tuotteen kasvot. Lisäksi se parantaa myös tunnettuuttasi ja nostaa uraasi pilviin.

Saavatko nais- ja miesmallit saman palkan?

Ei! Se saattaa kuulostaa seksististä, mutta naismallit saavat yleensä enemmän palkkaa kuin miespuoliset kollegansa.

Onko hyvä idea tehdä töitä ilmaiseksi?

Ei ole koskaan hyvä idea laskea hintoja, tarjota työtä ilmaiseksi tai tarjota työtä vastineeksi ilmaisista tuotteista tai “altistumisesta”. Nämä asiakkaat etsivät yleensä ilmaista mainontaa, eikä se hyödytä sinua urallasi.

Freelance-mallinnus