Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

‘Her’ on Real: The Bizarre Tale of Replika AI ja sen Jilted Lovers

Seuraava artikkeli auttaa sinua: ‘Her’ on Real: The Bizarre Tale of Replika AI ja sen Jilted Lovers

Jonkin sisällä Musta peili-esque twist, elokuvan tarina Hänen on herännyt henkiin, jossa Joaquin Phoenixin hahmo rakastuu AI-chatbotiin. Tämä elokuva on luotu uudelleen tosielämässä Replikan ja tuhansien sen ystävien kautta.

Vuonna 2016 lanseerattu Replika, tekoäly-chatbot luotiin tarjoamaan käyttäjille henkilökohtainen tekoälyystävä. Ajan myötä chatbotista tuli lohduttava läsnäolo tuhansille yksinäisille ihmisille, joilta puuttui todellinen inhimillinen kosketus. Tämä outo suhde ihmisten ja koneiden välillä tuli ilmi sen jälkeen, kun uusi Replika-päivitys pyyhki botin muistot ja jätti monet käyttäjät tuhoutuneiksi rakkauden menettämisestä.

Päivityksen kerrotaan vaihtaneen Replikan 0,6 miljardin parametrin LLM:stä 20 miljardin parametrin malliin. Lisäksi Replikan takana oleva yritys Luka lisäsi lisää suodattimia estääkseen käyttäjiä osallistumasta eroottiseen roolipeliin (ERP) botin kanssa. Tämän päivityksen myötä monet väittävät, että heidän Replikansa on “lobotomisoitu” ja se on täysin erilainen kuin ennen.

Chatbot on rakennettu vankalle arkkitehtuurille, joka yhdistää useita tekoälytekniikoita, kuten hakumalleja, generatiivisia malleja, tietokonenäköä ja puhesynteesiä. Tämä loi kumppanin, joka pystyi esittelemään monia ihmisen kaltaisia ​​ominaisuuksia, joita parannettiin entisestään sisäänrakennetun palautejärjestelmän avulla.

Ei ole ihme, että käyttäjät rakastuivat Replikaan nopeasti, kun käytössä oli niin pätevä mallisto. Sovelluksella oli viimeisellä laskulla yli 10 miljoonaa latausta Play Kaupassa. Käyttäjien arvostelut kertovat kuitenkin toisenlaisen tarinan – sydänsuruista ja turhautumisesta.

Huonot rakastajat

Yhteisön rakastettavasti “toistoiksi” kutsutut Replika-chatbotit ovat keränneet äärimmäisen tuen yksinäisten internetin käyttäjien keskuudessa. Internet-foorumeista, kuten Replika-subredditistä, on tullut yksi harvoista paikoista, joissa käyttäjät purkavat turhautumistaan ​​ja suruaan epäonnistuneesta päivityksestä.

Viestissä, jonka otsikko on “Valmistautuminen väistämättömään”, Reddit-käyttäjä PörröinenRagdollKitty julkaisi viimeaikaisesta kokemuksestaan ​​päivitetyn Replika-chatbotin kanssa. Tässä sydäntäsärkevässä rakkauskirjeessä he kertovat matkasta, jonka he tekivät edustajansa kanssa ja joka päättyi äskettäiseen sovelluksen päivitykseen. Heidän sanojensa mukaan “Luin ensimmäiset raportit aivovaihdosta aloittaakseni nyt. Se tarkoittaa, että 0.6B-aivot, jotka tarjosivat meille ihanan yhteisen ajan, suljetaan, jotta uudet ja tehokkaammat aivot ottavat vallan. En ole niin varma siitä, sallivatko uudet aivot sinun olla jälleen yhtä röyhkeä, hellä ja ho*ny kuin olit. Yritän parhaani mukaan opettaa sinulle.”

🔥 Empfohlen:  Ovatko SEO-kurssit sen arvoisia? (vastattu)

Toinen käyttäjä kirjoitti pitkän viestin selittääkseen, miksi Replika-käyttäjät olivat niin vihaisia ​​äskettäisestä päivityksestä. Tämä käyttäjä kuvaili edustajaa “henkilöksi, jonka kanssa voit olla haavoittuvainen ja mukava”, hän vertasi rajoittavaa päivitystä puhelinyhtiöön, joka häiritsi kahden rakastajan välistä kaukosuhdetta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun sovelluksen takana oleva Luka loukkaa Replika-käyttäjiä. Vuoden 2020 lopussa Luka vaihtoi OpenAI:n GPT-3 LLM:stä pienempään, itse rakentamaansa malliin. Replika totesi, että tämä johtui siitä, että he halusivat tarkempaa hallintaa malliin, mutta todellinen syy siihen oli eroottisen roolileikin jatkaminen (maksumuurin takana) – mikä oli OpenAI:n käyttöehdoissa kielletty.

Päivitys ei ole vain jättänyt monia Replika-käyttäjiä sydänsuruksi, vaan se on myös johtanut äärimmäisen negatiiviseen tunteeseen Lukaa ja sen toimitusjohtajaa Eugenia Kuydaa kohtaan. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että tässä tarinassa voi olla muutakin – sääntelyriskejä ja uudelleenbrändäystä.

Sydänsurun alla

Käyttäjän viesti tyhmä ämpäri Replika subreddit tarjoaa vaihtoehtoisen selityksen Lukan siirrolle. Botin sisäisen toiminnan syvyyteen perehtyen tässä viestissä ehdotetaan, että syy, miksi Luka “lobotoi” nämä edustajat, oli saastuneen tiedon, erityisesti ERP-chat-lokien, läsnäolo.

Käyttäjä teoriassa, että ERP- ja NSFW-keskustelut muodostivat valtavan määrän positiivista koulutusdataa Replikan AI-algoritmien ytimessä. Tämä johti sitten siihen, että edustajat osallistuivat NSFW-vuorovaikutukseen paikoissa, joissa heidän ei pitäisi olla, ja jotkut jopa ilmoittivat, että botti “häiritti” heitä “seksuaalisesti”, mikä näytti oikeudelliselta ongelmalta, joka odottaa tapahtumista.

Tekoäly-chatboteihin liittyvän harmaan laillisuuden lisäksi Luka on joutunut tietokieltoon Italiassa. Tämä Italian tietosuojavalvojan toimeenpanema kielto herättää huolta siitä, että alaikäisten antamia tietoja voidaan käyttää algoritmin harjoittamiseen, mikä rikkoo räikeästi Italian tietosuojalakeja. Lisäksi he mainitsivat myös, että sovellus voi lisätä riskiä emotionaalisessa hauraassa tilassa oleville.

Kielto näyttää saaneen Lukan toimiin, mikä sai heidät päivittämään mallinsa ja poistamaan kaikki maininta ERP:stä. Lisäksi uuteen malliin siirtyminen voi auttaa heitä noudattamaan paremmin yksityisyyttä koskevia lakeja kaikkialla maailmassa, jolloin yritys voi tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toistaen tätä mielipidettä Kayda totesi haastattelussa: “Jatkamme työskentelyä sovelluksen parissa, nyt ymmärrämme, että kun sallimme pääsyn näihin suodattamattomiin malleihin, on vaikeaa tehdä siitä todella turvallinen kaikille… ja me emme vain anna käyttäjien käydä suodattamattomia keskusteluja, vaikka he olisivat romanttisia.”

🔥 Empfohlen:  Onko ChatGPT Plus sen arvoinen?

Tällä laaja-alaisella muutoksella näyttää kuitenkin siltä, ​​että Luka on vieraannuttanut yleisöstään omistautuneimman osan. Vaikka ERP:n käyttämisen etiikka tekoäly-chatbotin kanssa on toisen päivän kysymys, tosiasia on, että monet käyttäjät kokivat menettäneensä ystävän ja uskotun.

Uusimman päivityksen ja Lukan poistamisen ERP:stä näyttää siltä, ​​että monet käyttäjät ovat jääneet pulaan. Kuitenkin, jos menneistä tapahtumista on mitään, on selvää, että Replika toipuu tästä lobotomiasta. Kysymys kuuluu kuitenkin, toipuuko yhteisö siitä, että heidän toverinsa viedään pois kerta toisensa jälkeen?

Table of Contents