Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Historian suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Historian suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset

Osakemarkkinat, osakemarkkinat tai osakemarkkinat – riippumatta siitä, mitä nimimerkkiä käytetään – on osakkeiden (kutsutaan myös osakkeiksi) ostajien ja myyjien yhdistelmä, joka edustaa eri yritysten omistusvaatimuksia. Näitä voivat olla julkisessa pörssissä noteeratut arvopaperit ja osakkeet, joilla käydään kauppaa vain yksityisesti. Yksityiset osakkeet ovat yksityisten yritysten osakkeita, joita myydään sijoittajille osakejoukkorahoitusalustojen kautta. Sijoitusstrategiat ohjaavat osakkeisiin sijoittamista.

Pörssikauppa on yksi tärkeimmistä tavoista yrityksille hankkia lisäpääomaa erilaisiin liiketoimintatoimintoihin, mukaan lukien laajentumiseen. Osakkeen hinta liittyy yhtiön liiketoimintainvestointeihin ja muuhun taloudelliseen toimintaan. Osakekurssien muutokset johtuvat kuitenkin ulkoisista tekijöistä, kuten sosioekonomisista olosuhteista, inflaatiosta, valuuttakursseista, finanssipolitiikasta ja maan poliittisesta tilanteesta.

Mikä on osakemarkkinoiden romahdus
Suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset
Kuinka valmistautua taantumaan
Johtopäätös

Mikä on osakemarkkinoiden romahdus

Osakekurssien äkillinen dramaattinen lasku osakemarkkinoiden suurella poikkileikkauksella, mikä johtaa merkittävään paperivarallisuuden menetykseen, määritellään osakemarkkinoiden romahdukseksi. Vaikka numeerista erittelyä ei ole, termiä käytetään osakemarkkinaindeksin 10 prosentin tai enemmän laskuun. Se on ulkoisten taloudellisten tapahtumien sosiaalinen ilmiö yhdistettynä joukkopsykologiaan, joka saa osallistujat paniikkimyyntiin. Osakemarkkinoiden romahdukset seuraavat usein spekulaatiota ja talouskuplia. Jotkut syyt, jotka voivat aiheuttaa osakemarkkinoiden romahduksia ovat –

 • Liiallista taloudellista optimismia
 • Pitkäaikainen osakekurssien nousukausi
 • Suuret yrityshuijaukset
 • Sodat
 • Muutokset liittovaltion lakeihin ja määräyksiin
 • Luonnonkatastrofit
 • Poliittiset levottomuudet

Luonnollisesti osakemarkkinoiden romahdukset ovat yleensä odottamattomia.

Suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset

Niin nopeasti ja odottamatta kuin osakemarkkinoiden romahdus voi tapahtua, sen vaikutukset voivat olla syviä ja pitkäaikaisia. Ja historia on huomannut suurimpia romahduksia vuosien varrella.

2020 – Covid-19-onnettomuus

Pandemian iskiessä maailmanlaajuisesti hallitukset eri puolilla maailmaa sulkivat kokonaisia ​​talouksia hillitäkseen tappavan viruksen leviämistä. Se aiheutti sijoittajille taloudellisen shokin. Rahoitusmarkkinoiden tappio oli 34 % helmi-maaliskuussa 2020. Suurin yhden päivän pudotus vuoden 1987 Black Mondayn jälkeen oli 16.3.2020 12,9 % tappiolla.

🔥 Empfohlen:  6 syytä – miksi sinun pitäisi palkata virtuaalinen avustaja

Toisin kuin muut historian romahdukset, tämä toipui nopeasti ja markkinat saavuttivat huippunsa 33 päivässä – historiallisen nopea käänne. Nopea elpyminen johtuu osittain myös siitä, että liittovaltion valtiovarainministeriö injektoi rahoitusmarkkinoille 1,5 biljoonaa dollaria ja kongressi hyväksyi 2,2 biljoonan dollarin apupaketin. Pandemian aiheuttamista inhimillisistä kustannuksista ja miljoonien ihmisten taloudellisista kärsimyksistä huolimatta osakemarkkinat lähtivät nousuun. Arvostukset nousivat ja yritykset tekivät voittoa.

2008 – Asuntolainakriisi

Tämän finanssikriisin perustan loi vuonna 1999 Federal National Mortgage Association (FNMA). Pyrkiessään tekemään asuntolainoista helpommin saatavia, pankit löivät säännöksiä ja due diligence -parametreja ja alkoivat lainata rahaa ihmisille, joilla on alhainen luottoluokitus ja vähemmän rahaa käsirahaan. Heidän kohonnut riskiprofiilinsa näkyi asuntolainojen takaisinmaksuehdoissa – kuten korkeissa koroissa ja vaihtuvissa maksuaikatauluissa. Se vauhditti asuntolainojen ja asuntojen myynnin räjähdysmäistä kasvua, koska aiemmin kelpomattomat lainanottajat ja sijoittajat saattoivat nyt hyödyntää lainoja. Uudet asunnonomistajat ottivat lisää velkoja ostaakseen muita tavaroita. Lisää tähän kaaokseen olivat Rahoituslaitokset, jotka käyttävät halpaa velkaa sijoitetun pääoman tuottoprosentin parantamiseen, ja yritykset, jotka velkaavat itseään hyödyntääkseen nousussa olevan talouden mahdollisuutta.

Näillä velkaantuneilla markkinoilla alkoi näkyä merkkejä lähestyvästä romahduksesta vuonna 2007. Asuntojen sulkemisaste oli korkea, samoin kuin työttömyysaste, joka oli nousussa. Se oli hyvin spesifinen laukaisin, joka sai indeksin putoamaan 57 % ja vei maailmanlaajuiset markkinat mukanaan syyskuussa 2008.

Elpyminen tapahtui hallituksen pelastuspakettien, uusien käteisruiskeiden talouteen ja historiallisen korkojen laskun muodossa. Maailmanmarkkinoilla kesti lähes 2 vuotta toipua tästä katastrofista.

2000 – The Dot Com Bubble

Kupla syntyy arvostuksista, jotka eivät vastaa yrityksen taloudellista vakautta. Sitä kannustavat innokkaat sijoittajat, jotka yrittävät jahdata seuraavaa suurta asiaa. 1990-luvun lopulla Internet-pohjaisten yritysten arvostus nousi jyrkästi. Monet sijoittajat spekuloivat dot-com-yrityksillä, jopa sellaisilla, joilla ei ole tuloja tai skaalautuvia liiketoimintasuunnitelmia. Valtavia rahaa investoitiin nostamaan minkä tahansa Internet-pohjaisen yrityksen arvoa. Väistämättä Federal Reserve tiukensi rahapolitiikkaansa rajoittaen pääomavirtaa ja aiheuttaen tämän dot-com-kuplan puhkeamisen. Nasdaq menetti 77 % markkina-arvostaan ​​noustuaan 500 prosenttiin viiden vuoden sisällä. Vuosisadan vaihteeseen mennessä osakemarkkinat olivat järisymässä tästä romahduksesta, jonka elpyminen kestäisi 15 vuotta.

🔥 Empfohlen:  Viisi parasta linkinrakennusstrategiaa (esimerkein)

1973 – Öljykriisi ja talouden taantuma

Tämä onnettomuus oli seurausta tapahtumien sarjasta ja, pahimmasta, sen ajan suuren laman jälkeen. Siellä tehtiin rahoitusuudistuksia, jotka sisälsivät dollarin irrottamisen kultaan. Tämä aiheutti dollarin epävakautta aiheuttaen jyrkän inflaation. Samaan aikaan taloudellinen taantuma lisäsi stressiä, ja sitten vuonna 1973 öljyn hinta nelinkertaistui öljykriisin seurauksena. Tämä vauhditti inflaatiota. Kaikki nämä tapahtumat yhdistettynä aiheutti 48 prosentin markkinoiden romahduksen. Markkinoilla kesti 21 kuukautta toipua tästä romahduksesta.

1929 – Suuri lama

89 prosentin markkinaromahdus, jonka toipuminen kesti 25 vuotta, on mahdollisesti historian pahin pörssiromahdus. Se aiheutti suuren laman, joka toipui vasta vuonna 1954. Tämä romahdus päätti Roaring Twenties -luvun, jonka aikana talous laajeni merkittävästi. Dow Jones -markkinat kuusinkertaistuivat vuosina 1921-1929 63 pisteestä 381 pisteeseen. Alkaen laskeutumisen syyskuun alussa 1929 se kiihtyi kaksipäiväisen törmäyksen aikana 28. lokakuuta 1929 ja 29. lokakuuta 1929 13 % ja 12 %. Kuukaudessa Dow oli menettänyt puolet arvostaan. Se jatkoi tappiotaan seuraavat 3 vuotta ja saavutti pohjansa, kun se oli menettänyt 89 % kesään 1932 mennessä. Tämä suuri tappio johtuu liiallisesta vipuvaikutuksesta, kun sijoittajat alkoivat ostaa osakkeita marginaalilainoilla. Kuluttajat lisäsivät tätä ostamalla tuotteita luotolla. Kun tämä velkakupla puhkesi, se aiheutti modernin historian suurimman taloudellisen romahduksen.

Kuinka valmistautua taantumaan

Markkinoiden laskusuhdanne ja odottamattomat romahdukset ovat osa sijoittamista. Paniikkimyynti vain lisää tappiota, mutta pienellä kärsivällisyydellä sijoitukset korvaavat tappionsa ajan myötä. On olemassa muutamia asioita, joita voidaan tehdä talouden tukemiseksi epävakauden ja epävarmuuden aikana.

 • Korkeakorkoisten velkojen maksaminen
 • Täysin rahoitettu yksinomainen hätärahasto, joka tukee vähintään 6 kuukautta
 • Turhien ja liiallisten kulutustottumusten hillitseminen
 • Luo hajautettu sijoitussalkku

Johtopäätös

Markkinatutkimus historian suurimmista romahduksista tarjoaa arvokkaita näkemyksiä siitä, kuinka rahoitusmarkkinat käyttäytyvät eri katalysaattoreilla ja kuinka havainnointi voi vaikuttaa kuluttajien mielialaan. On tärkeää ensin tutkia markkinoita, ymmärtää riskit ja sitten sijoittaa.

🔥 Empfohlen:  Avainsanan kolmen eniten napsautetun ASIN-tunnuksen historian paljastaminen

UKK

Mikä on osakemarkkinoiden romahdus?

Osakemarkkinoiden romahdus on osakekurssien äkillinen dramaattinen lasku osakemarkkinoiden suurella poikkileikkauksella, mikä johtaa merkittävään paperivarallisuuden menetykseen.

Mitkä ovat historian suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset?

Historian suurimmat osakemarkkinoiden romahdukset ovat:

 • 2020 – Covid-19-onnettomuus
 • 2008 – Asuntolainakriisi
 • 2000 – The Dot Com Bubble
 • 1973 – Öljykriisi ja talouden taantuma
 • 1929 – Suuri lama

Miten osakemarkkinoiden taantumiin voi varautua?

On olemassa muutamia asioita, joita voidaan tehdä rahoituksen parantamiseksi osakemarkkinoiden laskusuhdanteen aikana:

 • Korkeakorkoisten velkojen maksaminen
 • Täysin rahoitettu yksinomainen hätärahasto, joka tukee vähintään 6 kuukautta
 • Turhien ja liiallisten kulutustottumusten hillitseminen
 • Luo hajautettu sijoitussalkku

Table of Contents