Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

HTML-sähköpostit vs pelkkä teksti: mikä vaihtoehto on paras sähköpostiluettelollesi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: HTML-sähköpostit vs pelkkä teksti: mikä vaihtoehto on paras sähköpostiluettelollesi?

Oletko tyytymätön saamiisi avaus- ja napsautussuhteisiin? Pelkäätkö, etteivät sähköpostisi pääty tilaajiesi postilaatikkoon?

Tässä viestissä käsittelemme keskustelua HTML vs. pelkkä teksti -sähköpostit ja tutkimme, mikä vaihtoehto toimii parhaiten erityyppisille asiakkaille.

Miksi tämä valinta on tärkeä

Päätös käyttää HTML-sähköposteja pelkän tekstin sijaan tai päinvastoin on tärkeä yhdestä olennaisesta syystä: sähköpostin toimitettavuudesta.

Toimitettavuuden tulisi olla sähköpostimarkkinoinnin prioriteettiluettelosi kärjessä. Asioiden optimointi mm aiherivejäsähköpostin sisältö ja toimitusajat ovat merkityksettömiä, jos sähköpostisi eivät pääty tilaajien postilaatikoihin.

Brändit lähettävät HTML-sähköpostit yleensä, joskaan eivät aina, markkinointitarkoituksiin. Tämä on saanut jotkin sähköpostipalvelut, kuten Gmailin, merkitsemään nämä sähköpostit mainos- tai jopa roskapostiksi.

Itse asiassa kaupallisten sähköpostien havaitsemisesta HTML-elementtien avulla on tullut niin yksinkertaista, että Google on luonut käyttöliittymäänsä täysin erillisen välilehden sähköposteille, joita se pitää luonteeltaan myynninedistämistarkoituksessa. Tämän seurauksena sähköpostisi sekoittuvat vähemmän taktisten markkinoijien sähköpostien joukkoon.

Voit toki käyttää laadukasta sähköpostimarkkinointipalvelua korkealla toimitusasteella parantaaksesi mahdollisuuksiasi päätyä tilaajiesi postilaatikkoon, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista. On myös muita huomioitavia tekijöitä, kuten Gmailin kaltaiset palvelut, jotka eivät näytä kuvia tuntemattomien lähettäjien sähköpostiviesteissä.

Lisäksi HTML-sähköpostien tekeminen kestää paljon kauemmin, koska niissä on erilaisia ​​fontteja, värejä, kuvia ja malleja. Jos pelkkä tekstiviestit osoittautuvat tehokkaammiksi yrityksellesi, tuhlaat aikaasi ja resurssejasi HTML:ään.

Puretaan kukin vaihtoehto, ennen kuin aloitamme keskustelun siitä, kumpi niistä valita.

Mitä ovat HTML-sähköpostit?

Teknisesti sanottuna HTML-sähköposti on sähköposti, joka on rakennettu HTML-elementeillä. HTML on merkintäkieli tai koodi, jota käytämme CSS:n rinnalla tekstin muotoiluun ja kuvien, taustojen ja painikkeiden lisäämiseen verkkotiloihin, mukaan lukien sähköpostiin.

Yksinkertaisesti sanottuna HTML-sähköpostit ovat vahvasti muotoiltuja sähköposteja, joita voit lähettää tilaajille tai vastaanottaa markkinoijilta, kuten Netflixiltä ja Amazonilta. Niissä on lukuisia värejä, fontteja ja jopa asioita, kuten GIF-kuvia, klikattavia kuvia ja painikkeita.

Monet sähköpostimarkkinointipalvelut markkinoivat HTML-sähköpostimalleja palveluidensa pääominaisuuksina. GetResponse on hyvä esimerkki:

Käytä tapauksia HTML-sähköposteille

On monia eri syitä, miksi markkinoijat käyttävät HTML-sähköposteja, mutta luettelo voidaan jakaa kolmeen ensisijaiseen käyttötapaukseen: laaja vuorovaikutus, verkkokauppatarkoitukset ja viihdepalvelut.

Laajat vuorovaikutukset ovat sähköposteja, joita lähetät laajalle yleisölle. Näitä ovat erikoisilmoitukset ja uutiskirjeet.

Verkkokauppaa koskevat sähköpostit ovat sellaisia ​​sähköposteja, joita saat vähittäiskauppiailta, kuten Amazon. Niihin kuuluvat myyntiuutiskirjeet, joissa on useita tuotekuvia, kuitit, hylättyjen ostoskorien sähköpostit ja tuoteilmoitukset.

🔥 Empfohlen:  Kuinka startupit käyttävät IoT-teknologiaa toteuttaakseen sosiaalista tehtäväänsä

Viihdepalveluiden sähköpostit voidaan kuvata sellaisiksi sähköpostiviesteiksi, joita saat Netflixistä ja Spotifysta. Niissä on useita kuvia TV-ohjelmista, elokuvista, artisteista, uusista kappaleista ja kaikesta muusta, josta kukin palvelu uskoo sinua kiinnostavan.

HTML-sähköpostit ovat paras vaihtoehto kaikille tässä kuvatuille sähköpostityypeille. Toki elokuvia voidaan mainostaa yksinkertaisella kuvauksella ilman julistetta, mutta ne eivät todennäköisesti saisi yhtä paljon katselukertoja.

Miksi markkinoijat suosivat HTML-sähköposteja?

Monet markkinoijat rakastavat HTML-sähköpostien tarjoamaa vapautta ja luovuutta. Useimmissa sähköpostimarkkinointipalveluissa on jopa runsaasti valmiita malleja, joita voit käyttää, jos sinulla ei ole aikaa suunnitella sähköposteja tyhjästä.

Aivan kuten WordPress-sivujen rakentajat ovat antaneet aloittelijoille mahdollisuuden luoda upeita ja interaktiivisia sivuja ja blogiviestejä, HTML-sähköpostimallien avulla voit mainostaa uusimpia julkaisujasi ja tuotteitasi hauskoilla ja mukaansatempaavilla tavoilla.

Silti pelkkätekstisähköpostien asia voidaan silti tehdä.

Mitä ovat tavalliset sähköpostit?

Pelkkätekstisähköpostit ovat yhtä yksinkertaisia ​​kuin miltä ne kuulostaa, eli ne on kirjoitettu pelkkänä tekstinä. Toki niissä voi olla linkkejä ja hieman muotoilua, kuten lihavoitua tekstiä, mutta ne ovat niin yksinkertaisia ​​kuin sähköposti voi saada.

Jotkin sähköpostimarkkinointipalvelut, kuten ConvertKit, suosittelevat pelkkä tekstiviestien käyttöä vain siihen pisteeseen, jossa ne eivät tarjoa HTML-malleja tai muutamia yksinkertaistettuja vaihtoehtoja.

Tässä on esimerkki yhdestä viimeaikaisesta uutiskirjeestämme:

Käytä tapauksia pelkkää tekstiä sisältäville sähköpostiviesteille

Vaikka pelkkätekstisähköpostien suunnittelu ja lähettäminen tilaajille ei ehkä ole yhtä mielenkiintoista, niitä voidaan käyttää henkilökohtaisessa vuorovaikutuksessa, vaihtoehtona teknisten vaikeuksien aikana ja vaihtoehtona vammaisille tilaajille.

HTML-sähköpostit toimivat erinomaisesti laajassa mittakaavassa, mutta monet markkinoijat käyttävät mieluummin pelkkää tekstiä sisältäviä sähköposteja, kun kyse on henkilökohtaisempaa. Niihin kuuluvat myyntipuheenvuorot, jotka lähetetään yhdelle henkilölle kerrallaan, sekä vaalikampanjat.

Logiikka tässä on se, että pelkkää tekstiä sisältävät sähköpostit muistuttavat paljon enemmän sähköpostiviestejä, joita saat perheeltä, ystäviltä ja työtovereista kuin HTML-vastaavista.

Lisäksi kun tilaajilla on Internet-yhteysongelmia tai laitteistorajoituksia, he näkevät sähköpostisi paljon todennäköisemmin pelkkänä tekstinä kuin sen täysin muotoillussa HTML-muodossa. Onneksi monet sähköpostimarkkinointipalvelut tarjoavat tilaajille tavan tarkastella sähköposteistasi automaattisesti pelkkätekstiversioita.

Lopuksi, pelkkä tekstiviestit ovat vammaisten helpompia lukea. Se liittyy näiden henkilöiden käyttämiin työkaluihin ja laitteisiin sekä tapaan, jolla pelkkää tekstiä sisältävät sähköpostit muotoillaan verrattuna HTML-sähköposteihin.

🔥 Empfohlen:  14 parasta osaketta aloittelijoille pienellä rahalla juuri nyt

Niitä on helpompi lukea, niissä ei ole värejä, jotka rajoittavat värisokeiden kykyä olla kunnolla vuorovaikutuksessa niiden kanssa, ja niissä on paljon ilmeisempiä linkkejä. Ne ovat myös yleensä lyhyempiä, mikä on plussaa henkilöille, jotka eivät pysty käyttämään hiirtä tai vierittämään yhtä vapaasti kuin kyvykkäät henkilöt.

Rajoittavatko pelkkä tekstiviestit potentiaaliasi sähköpostimarkkinoinnissa?

Jotkut teistä saattavat vastustaa ajatusta luopua kauniista, huolellisesti suunnitelluista HTML-sähköpostimalleista. Loppujen lopuksi, kuinka voit mainostaa uusinta tuotettasi ilman useita otsikoita, huolellisesti valittua väripalettia ja useita hyvin otettuja kuvia?

Kun käymme läpi tätä seuraavaa osaa, älä ajattele, että HTML:stä vaihtaminen pelkkään tekstiin tarkoittaisi jonkin menettämistä. Ajattele sitä henkilökohtaisemman lähestymistavan omaksumisena sähköpostimarkkinoinnissa ja kuinka se voisi mahdollisesti lisätä avautumis- ja napsautussuhteitasi.

Silti HTML-sähköpostit voivat olla hyödyllisempiä joillekin markkinoijille, minkä vuoksi tämä seuraava osio ja lopullinen päätöksesi ovat niin välttämättömiä.

HTML-sähköpostit vs pelkkä teksti: Kumpi vaihtoehto sinun pitäisi valita?

Kuten olemme osoittaneet, erityyppiset sähköpostit vaativat erilaisia ​​sähköpostimuotoja. Se, että tiedät, mikä sähköpostimuoto sopii millekin sähköpostityypille, ei kuitenkaan tee helpommaksi päättää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten luettelollesi.

Olemme koonneet muutamia tilastoja, joiden avulla voit punnita päätöstäsi, sekä muutamia vinkkejä oman yleisösi mieltymysten mittaamiseen.

HTML-sähköpostit vs pelkkä teksti: Mitä tiedot sanovat?

HubSpotissa Science of Email Marketing -raportti vuodelta 2014, suurin osa vastaajista ilmoitti, että he lukevat mieluummin HTML-sähköposteja kuin pelkkää tekstiä. Kuitenkin milloin jaettu testaus sähköpostit He lähettivät samalle yleisölle, HubSpot havaitsi, että HTML-mallien käyttö vähensi avoimuutta 25 %, HTML-elementtien lisäystä 23 % ja GIF-tiedostojen käyttöä 37 %.

Lyhyesti sanottuna, vaikka HubSpotin yleisö ilmoitti pitävänsä parempana HTML-sähköposteja, heidän toimintansa kertoivat toisenlaisen tarinan.

Lisäksi, Tietolaatikko tutkittu sen markkinoijien käyttäjäkunta ja havaitsi, että 62 % markkinoijista käyttää HTML- ja pelkkää tekstiä sisältävien sähköpostien sekoitusta. 20 % ilmoitti käyttävänsä yksinomaan HTML-sähköposteja ja 16 % mieluummin pelkkää tekstiä.

Lisäksi vaikka HubSpotin yleisö osoitti suosiotaan pelkkää tekstiä sisältäviä sähköposteja kohtaan, yksi Databox-käyttäjä nimeltä Tammy Duggan-Herd ilmoitti, että hänen avautumisprosenttinsa oli 6,52 % korkeampi HTML-sähköpostien kanssa. Hänen kiehtovimmat tulokset olivat hänen napsautussuhteensa, joka oli 60,67 % korkeampi HTML-sähköpostien kanssa.

Tarkemmin sanottuna Tammy totesi, että hänen kahden viikon välein ilmestyvä uutiskirje toimi parhaiten täydellä HTML-mallilla, kun taas vaalikampanjat toimivat parhaiten yksinkertaistetulla HTML-koodilla.

🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 parhaat työntekijälounget

Oman sähköpostilistan jakotestaus

Jotkin sähköpostimarkkinointipalvelut mahdollistavat testisähköpostisisällön jakamisen, jos haluat testata, mikä sähköpostimuoto toimii parhaiten yleisösi kanssa. Jos palvelusi sallii vain jakaa testiaiherivit tai ei tarjoa ositettua testausta ollenkaan, luo kaksi segmenttiä yleisöllesi ja nimeä toinen “HTML” ja toinen “Pelkäteksti”.

Lähetä yleisöllesi vähintään kuukauden ajan kaksi eri versiota samasta sähköpostista ja käytä sitten avaus- ja napsautussuhteita opastaaksesi sinua päätöksenteossa.

Vinkkejä HTML-sähköpostien käyttöön

Jos päätät käyttää HTML-sähköposteja, määritä tiimisi jäsen brändisi markkinointiosaston kasvoksi. Tämä voi olla myös yksilöiden ryhmä. Varmista vain, että henkilö, joka kirjoittaa ja lähettää sähköpostisi, allekirjoittaa ne itse ja ilmoittaa nimensä Lähettäjä-kenttään. Tämä tekee perinteisesti kaupallisista sähköposteista hieman henkilökohtaisempia.

Sinun tulisi myös valita malleja, joissa on yksinkertaisempi malli, tai käyttää yksinkertaista tyyliä, jos rakennat oman. Käytä kontrastivärejä korostaaksesi toimintakehotuksia ja käytä kuvia strategisesti ja säästeliäästi.

Vinkkejä pelkkätekstisähköpostien käyttöön

Kun käytät vain tekstiviestejä, on tärkeää käyttää välilyöntejä mahdollisimman paljon. Älä luo tekstiseiniä äläkä tee sähköposteista liian pitkiä.

Muuta myös toimintakehotukset kokotekstilinkeiksi ja anna niille omat rivinsä. Lopuksi, älä pelkää lisätä lihavoitua ja kursivoitua tekstiä ja jopa luettelomerkkejä, jotta saat hieman enemmän vaihtelua.

Vaihtoehtoinen vaihtoehto: Käytä sekä HTML- että pelkkää tekstiä sisältäviä sähköposteja

Vaihtoehtoisesti voit käyttää sekä HTML- että pelkkää tekstiä sisältäviä sähköposteja eri käyttötapauksissa. Käytä HTML-sähköposteja laajaan vuorovaikutukseen ja pelkkää tekstiä sisältäviä sähköposteja henkilökohtaisempaan vuorovaikutukseen.

Kompromissi olisi käyttää yksinkertaistettuja HTML-sähköposteja. Tämän tyyppiset sähköpostit kirjoitetaan ensisijaisesti pelkkätekstimuotoon, mutta niissä on siellä täällä HTML-elementtejä, kuten kuvia ja painikkeita.

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, muista tehdä oma jaettu testaus varmistaaksesi, että se sopii yleisöösi.