Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Huoltoaseman avaaminen: The Ultimate Guide (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Huoltoaseman avaaminen: The Ultimate Guide (2023)

Huoltoaseman omistaminen on liiketoimintaa, jota ajattelemme, kun kuvittelemme yrittäjän toteuttavan Amerikkalainen unelma.

National Association of Convenience Stores -järjestön mukaan Yhdysvalloissa on yli 120 000 huoltoasemaa, jotka toimivat lähikauppana (yli 150 000:sta), ja 62 prosenttia lähikaupoista on yhden myymälän operaattori.

Tämä tarkoittaa, että useimmat huoltoasemat eivät ole monimyymäläyritysten omistuksessa. Ne ovat yksityisten omistajien omistamia, jotka ovat sijoittaneet omat rahansa liiketoimintaansa.

Oletko koskaan ajatellut oman amerikkalaisen unelmasi toteuttamista ja huoltoaseman perustamista?

Opastamme sinua haastattelemalla Punardeep Sandhua, joka jätti IT-konsultin työnsä 8 vuotta sitten avatakseen Chevron-huoltoaseman. Hän auttoi meitä murtamaan prosessin, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka se tehdään vaihe vaiheelta.

Ennen kuin erittelemme sen, huomaa, että termejä huoltoasemat ja lähikaupat (tai “c-kaupat”) käytetään joskus vaihtokelpoisina. Tässä artikkelissa keskitymme avaamaan huoltoasema, johon kuuluu myös lähikauppa. Voit lukea artikkelimme Lähikaupan avaamisesta saadaksesi hyviä vinkkejä aiheesta, jos et ole kiinnostunut polttoaineen myynnistä.

1. Alustava suunnittelu

Kuten mikä tahansa pieni yritys, huoltoasemayrityksen avaaminen alkaa huolellisella suunnittelulla. Liiketoimintasuunnitelma on enemmän kuin vain hahmotelma ideoistasi ja unelmistasi; se on yrityksesi suunnitelma ja avain varojen turvaamiseen, joita tarvitset asioiden edetmiseen. Suunnitelmasi on sisällettävä ja otettava huomioon mm.

 • Alkuperäiset ja jatkuvat käyttökustannukset
 • Säiliöt, pumput ja polttoaine
 • Tuotteet ja varasto
 • Sijaintikustannukset
 • Vakuutus
 • Kirjanpitäjän ja lakimiespalkkiot
 • Lisenssit ja luvat
 • Markkinointi

Voit vierailla Yhdysvaltain pienyrityshallinnon sivustolla saadaksesi upeita työkaluja, jotka auttavat sinua laatimaan liiketoimintasuunnitelman. On tärkeää tutustua SBA:han nyt, sillä näet ne uudelleen vaiheessa 3: Rahoitus.

Kuinka paljon huoltoaseman avaaminen maksaa?

Rahoittamisesta puheen ollen, huoltoasemaliiketoimintaan pääseminen ei ole halpaa. Huoltoaseman avaamisen alkukustannukset vaihtelevat keskimäärin 250 000 dollarista 2 miljoonaan dollariin jopa pienen huoltoaseman kohdalla.

Lisäksi sinun on tehtävä sopimus bensiinin toimittajan kanssa, ellei sinulla ole pääsyä suuriin varastoihin moottoribensiiniä. Ja se on X-tekijä huoltoaseman alkuperäistä hintaa laskettaessa.

Onko sinulla varoja itsenäisen toimipisteen avaamiseen oman toimittajasi kanssa vai tarvitsetko varojasi solmimalla sopimuksen huoltoasemafranchising-yhtiön kanssa?

Upouuden huoltoaseman avaamisen sijaan voit ostaa sellaisen, joka on käynnissä. Muista vain tutkia aluetta ensin, jotta tiedät, millaista asiakasmäärää sijainnissa on odotettavissa.

Kuinka avata huoltoasema franchising

Useimmat aseman omistajat, mukaan lukien Punardeep, pääsevät liiketoimintaan ostamalla huoltoaseman franchising-sopimuksen. Kumppanuus franchising-yhtiön kanssa voi keventää taloudellista taakkaa (mutta ei kaikkea!), ja vakiintunut brändi voi toimia keskeisenä markkinointityökaluna. Punardreep selittää,

Onneksi Chevron-tuotemerkki itsessään ei vaadi paljoa markkinointia, ihmiset tunnistavat Chevronin ja ovat uskollisia, vaikka se tarkoittaisi muutaman ylimääräisen sentin maksamista gallonalta.

Jokaisella bensa-aseman franchising-sopimuksella on kuitenkin erilaiset taloudelliset vaatimukset toimipaikan avaamiselle (jotkut yli miljoona dollaria!), ja joillain vaaditaan johtamistaustaa tai yrittäjyyttä ennen kuin he harkitsevat sinua.

Tässä on luettelo joistakin parhaista huoltoasemien franchising-sopimuksista (niitä on monia muita), jotta voit tarkistaa kelpoisuudet liiketoimintasuunnitelmasi perusteella:

Huoltoaseman tuotteet ja palvelut

Kun suunnittelet huoltoasemaasi, sinun on otettava huomioon tuotteet ja palvelut, joita haluat tarjota bensiinin lisäksi. Huoltoasemilla on tulona bensaa, jotta yritys pysyy toiminnassa, mutta lähikaupan sisäinen myynti tekee yrityksestä kannattavan. Punardreep sanoo,

Myymälämyynti on paikka, jossa ansaitset oikean rahasi, kaasumarginaalit ovat erittäin kilpailukykyiset, joten se on hyvä tapa houkutella asiakkaita pumpulle, mutta sisällä oleva rengas, kun he tulevat hakemaan virvoitusjuomaa, karkkia tai peruja tee se raha

Arvioi myös muita palveluita kuin ruokaa ja juomaa, joita huoltoasemat tyypillisesti tarjoavat, kuten:

 • Auton pesut
 • Lentoasemat
 • Tupakka
 • Lottoliput
 • WC:t

Jokaisella näistä palveluista on omat kulunsa (luvat ja ylläpito), mutta niistä on tullut huoltoasemia ympäri maata.

Huoltoaseman franchisingsopimuksesi voi myös vaikuttaa suoraan tarjoamiisi tuotteisiin ja palveluihin. Tässä tilanteessa on parasta työskennellä franchising-lakiin erikoistuneen asianajajan kanssa.

2. Valitse huoltoasemasi sijainti huolellisesti

Avaa huoltoasema 101: Sijaintisi määrittää houkuttelevan liikenteen määrän.

On niin tärkeää, että kun kysyimme Punardreepiltä, “Mitä kolme parasta vinkkiä sinulla on muille, jotka ovat aloittamassa huoltoasemayritystä?” Hän vastasi,

🔥 Empfohlen:  Chaayos Startup Story - enemmän kuin vain kuppi teetä

Sijainti, sijainti, sijainti.

Huoltoaseman sijainnin valitseminen ei ole täsmälleen sama kuin käytettyjen autojen jälleenmyyjän sijainnin valitseminen, vaikka käsittelimme sen artikkelin Käytettyjen autojen jälleenmyyjän aloittamista koskevassa osiossa 3.

Sinun on investoitava paljon aikaa ja ehkä jopa rahaa markkinatutkimukseen huoltoasemasi mahdollisesta sijainnista. Tässä on joitain tekijöitä, jotka auttavat määrittämään, sopiiko sijainti huoltoasemayritykselle:

 • Helppo pääsy moottoritieltä tai pääristeyksestä
 • Onko se yleisen työmatkan pääreitillä?
 • Onko kilpailua paljon?
 • Onko ympärillä tukkumyyjiä, kuten Sams Club tai Costco?
 • Onko alueella olemassa tai tulevaa rakentamista, joka vaikuttaisi lupiisi tai saavutettavuuteen?
 • Osavaltion ja liittovaltion sijainti- ja ympäristölakien arviointi huoltoasemalle

Voit lukea ConocoPhillipsiltä tarkempia tietoja näistä tekijöistä, mutta viime kädessä sinun, yrityksen omistajan, on arvioitava sijaintisi huolellisesti.

Hyvä vinkki on löytää huoltoasemapaikka uudelta ja kehittyvältä alueelta. Ihannetapauksessa yritä löytää paikka aivan kaupungin ulkopuolelta ennen kuin alue on täysin vakiintunut.

Monet ihmiset tämäntyyppisellä naapurustolla joutuvat matkustamaan kaupunkiin ja tarvitsevat bensaa päästäkseen töihinsä. Lisäksi sinun pitäisi pystyä löytämään halvempaa kiinteistöä näiltä alueilta.

Kuka omistaa säiliöt ja pumput?

Tutustu tähän osioon, koska se on tärkein elementti, joka voi tehdä huoltoasemaliiketoiminnastasi tai rikkoa sen todellisen sijainnin lisäksi.

Ilmeisesti kaasu on huoltoasemien elämän verta. Se on keskeinen tulonlähde ja markkinointityökalu, jonka tarvitset pysyäksesi toiminnassa ja tuottaaksesi voittoa. Tämä tarkoittaa, että sinun on arvioitava säiliöiden ja pumppujen omistusoikeus mahdollisessa paikassa ennen ostamista tai vuokraamista.

Monet huoltoaseman omistajat eivät omista näitä omaisuutta vaan vuokraavat ne franchising-yhtiöltä tai kiinteistön omistajalta. Jos olet ostamassa huoltoasemaa, tarkista, sisältyvätkö säiliöt ja pumput kauppaan. Jos vuokraat asemaa, pyydä asianajajaa tarkistamaan säiliö- ja pumppusopimuksen ehdot huolellisesti.

Ja mikä tärkeintä, tarkista huoltoaseman säiliöiden ja pumppujen historia. Monet omistajat ovat menettäneet liiketoimintansa, koska he ovat ostaneet tai vuokranneet säiliöitä ja/tai pumppuja, jotka ovat viallisia tai eivät täytä valtion määräyksiä.

Ympäristöarviointi

Huoltoaseman avaamista suunnittelevien yritysten omistajien on hankittava vaiheen 1 ympäristöarviointi sijainnistaan. Tämän arvioinnin on suoritettava ympäristöalan ammattilainen (geologi tai insinööri), joka määrittää sijaintisi ja viereisten kiinteistöjen ympäristöhistorian.

Tässä on esimerkki todellisesta arvioinnista.

Tämä asiakirja on välttämätön kahdesta keskeisestä syystä:

Pätevän kiinteistöasianajajan, jolla on kokemusta huoltoasemasopimusten käsittelystä, tulisi tietää tämä lauseke. Sinun on kuitenkin varmistettava, että se on ostosopimuksessa, koska se on ainoa tapa, jolla voit laillisesti vetäytyä myynnistä ja pitää talletukset.

3. Huoltoasemayrityksen rekisteröinti

Liiketoiminnan perustaminen on seuraava askel huoltoaseman perustamisessa. Ennen kuin muodostat liiketoimintarakenteen, varmista kuitenkin ja keskustele asianajajasi kanssa selvittääksesi, mikä liiketoimintatyyppi sopii sinulle parhaiten (kommandaattiyhtiö, yksityinen elinkeinonharjoittaja, osakeyhtiö tai yhteisö).

Ei ole suositeltavaa toimia yksinyrittäjänä, jos aiot avata huoltoaseman. On monia juridisia riskejä, jotka liittyvät sinuun henkilökohtaisesti, jos toimipaikassasi tapahtuu jotain (ryöstö, vuodot, onnettomuudet jne.).

Useimmat huoltoasemanomistajat valitsevat osakeyhtiön (LLC), koska se antaa heille joitain vero- ja liiketoimintaetuja, joita yksityisyritys ja yhtiö käyttävät. Lisäksi he yleensä pelaavat pienemmillä maksuilla. Lainan saaminen voi kuitenkin olla vaikeampaa.

Lopuksi sinun on valittava yrityksen nimi ja haettava työnantajan tunnusnumeroa IRS:ltä ja osavaltioltasi.

4. Huoltoaseman rahoittaminen

Huoltoaseman perustamiseen tarvitaan rahaa ja paljon. Pelkästään huoltoaseman rakentaminen voi maksaa yli 350 000 dollaria (ja se on Idahossa!), ja jos aiot ostaa huoltoaseman, hintalappu voi olla sama tai enemmän sijainnin perusteella.

Kun häneltä kysyttiin, kuinka hän rahoitti huoltoasemaansa, Punardreep vastasi,

Elämänsäästöni ja perheeni auttoivat minua käsirahassa, ja sain myös SBA-lainan huoltoasemaliiketoiminnan aloittamiseen.

SBA-lainat

Small Business Administrationilla on lainaohjelmia, jotka auttavat pieniä yrityksiä, kuten huoltoasemia, pääsemään alkuun. He eivät lainaa rahaa suoraan sinulle, yrityksen omistajalle. Sen sijaan he työskentelevät muiden laitosten kanssa pienentääkseen lainariskiään tukemalla sitä jopa 85 prosentilla.

Huoltoaseman lainan ottamisen etu SBA:lta on alhaiset käsirahat ja pitkät maksuehdot kohtuullisilla koroilla. Sinua saatetaan kuitenkin vaatia antamaan huomattava määrä vakuuksia lainaan, ja lainoja voi olla vaikea saada takaamaan, ja ne voivat sisältää paljon paperityötä ja pitkän odotusajan.

🔥 Empfohlen:  Scarlett Johanssonin tukema tuotemerkkiluettelo

Yrityslaina pankista (perinteinen)

Hyvällä luotolla voit hakea perinteistä yrityslainaa pankista. Koska pankki kuitenkin ottaa koko lainan riskin, heillä on korkeat vaatimukset.

Tämä tarkoittaa, että tarvitset noin 15–20 % alkuperäisistä varoista aloittaaksesi luottopisteet yli 700 tai olet valmis asettamaan vakuudeksi muuta henkilökohtaista omaisuutta (kiinteistö, laitteet jne.).

Hyvä uutinen on, että pienyrityslainojen hyväksynnät suurissa rahoituslaitoksissa saavuttivat viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen.

Kuinka kannattavia huoltoasemat ovat?

Mahdollisuutesi maksaa nämä lainat takaisin riippuu toimintasi kannattavuudesta. Ja nopea haku voi näyttää kauhutarinoita huoltoasemien kannattavuudesta, jotka voivat tuntua epämiellyttävältä.

Puhuimme kuitenkin Punardreepin kanssa hänen marginaaleistaan ​​ja hän sanoi:

Teemme keskimäärin 30-40 % marginaalia.

Joten kaksi asiaa määrää huoltoaseman kannattavuuden: sinä ja sijaintisi.

Siellä on monia omistajia, jotka eivät tehneet due diligence -tarkastusta aloittaessaan huoltoasemaliiketoiminnan ja kärsivät nyt 1–2 prosentin marginaalien seurauksista. Kuitenkin monet muut, kuten Punardreep, tekevät 5-30% voittoa joka kuukausi.

Huoltoasemat voivat olla kannattavia, jos ne on perustettu menestymään.

5. Menestyksen valmistelu: kaasuntoimittajasopimukset, teknologia ja työntekijät

Huoltoaseman perustamisen kannalta on tärkeää tietää tekijät, jotka joko lisäävät tai vähentävät huoltoasemasi kannattavuutta. Sinun on neuvoteltava toimittajasopimukset, varustettava ja päivitettävä sijaintisi uusimmalla tekniikalla ja arvioitava jatkuvasti juoksevia kustannuksia, jotta asemasi onnistuu.

Huoltoasemien toimittajasopimukset

Mainitsimme toimittajat aiemmin, mutta on tärkeää ymmärtää, miten voit hallita kaasun täyttöä ja kaasun hintaan vaikuttavat tekijät.

Sinun tehtäväsi on tutkia alueesi paikallisia polttoaineen tukkutoimittajia (tai öljymarkkinoijia) nähdäksesi, kenellä on parhaat hinnat polttoainellesi, koska kaasuntoimittajat ansaitsevat usein rahaa myynnin prosenttiosuudella. Sinun on vertailtava hintoja maksimoidaksesi voiton.

Jos esimerkiksi sijaintisi on lähellä Dallasia, voit ottaa yhteyttä SEI Fuelsiin tai Martin Eagle Oiliin.

Jos kuitenkin olet franchising-sopimuksessa, saatat joutua ostamaan tietyiltä myyjiltä, ​​koska heillä on ennakkosopimus. Punardreep omistaa Chevronin toimipisteen, ja siksi sen on toimitettava sille Chevron-kaasua määrätyin hinnoin.

Kaasu on enemmän tulonlähde huoltoasemille, eikä se ole tärkein voitontekijäsi, mutta jos voit nostaa marginaalisi 0,01 dollarista dollaria kohti 0,03 tai 0,05 dollariin, se kasvaa pitkällä aikavälillä.

Tekniikka

Punardreep selitti meille,

Tekniikka: se on paras ystäväsi. Olipa kyseessä parhaat kamerajärjestelmät tai POS-järjestelmät, käytä alan parhaita, sillä hyvään tekniikkaan investoimalla saat paitsi reaaliaikaista tietoa myymälöidesi tapahtumista, myös sinulla on pääsy kaikkiin tietoihin kämmenelläsi.

Ennen kuin aloitat huoltoaseman, muistuta itseäsi siitä, että tekniikka ei ole katoamassa, ja on parasta käyttää sitä eduksesi sen sijaan, että etsit halpoja laitteita ja ohjelmistoja alueellasi. Lopulta se alkaa vaikuttaa negatiivisesti voittomarginaaliisi.

Tässä on luettelo huoltoasemien suosituimmista POS-järjestelmistä:

Tämä on luettelo parhaista kamerajärjestelmien toimittajista, mutta tee yhteistyötä luotettavan valvontakamerayrityksen kanssa kaiken asennuksessa.

Työntekijät ja asiakaspalvelu

Palkanlaskenta ja vuokra ovat suurimmat juoksevat menoni,

Punardreep sanoo. Jos yksi suurimmista kuluistasi on etulinjassa vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa joka päivä, varmista, että palkkaat jonkun, joka heijastaa arvojasi ja tarjoaa uskomatonta asiakaspalvelua.

Itse asiassa se on yksi virhe, jonka Punardreep sanoi toivoneensa välttävänsä aloittaessaan.

Työntekijöiden palkkaaminen on kriittinen osa, koska he edustavat yritystäsi. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää. Olin palkannut joitain ihmisiä, jotka eivät edustaneet arvojani, eivätkä he olleet hyviä yritykselle; joten minun piti päästä niistä eroon.

Jos joku ei ole halukas auttamaan ja huolehtimaan asiakkaistasi, sinun on oltava valmis tekemään joitain leikkauksia. Muuten voit nähdä suoran vaikutuksen voittomarginaaliisi.

6. Luvat, lisenssit ja vakuutukset

Nyt kun tiedät huoltoaseman avaamisen näkökohdat, katsotaanpa lupia, lisenssejä ja vakuutusturvaa, joita tarvitset huoltoaseman perustamisessa.

Kuinka käynnistän huoltoaseman?

Huoltoaseman luvat ja toimiluvat vaihtelevat osavaltioittain. Huoltoasemayritysten omistajat ovat kuitenkin vastuussa siitä, että kaikki on vaatimusten mukaista. Jotkut vakioluvat ja -lisenssit sisältävät:

Jokaisella osavaltiolla – ja joskus läänillä ja/tai kaupungilla – on omat lisenssilakinsa ja -maksunsa. Nopea haku osavaltiostasi ja/tai maakunnastasi halutulla lisenssillä ohjaa sinut oikealle sivulle.

🔥 Empfohlen:  Kuinka paljon verkkokaupan pitäminen maksaa? [Guide]

Mikä tärkeintä, jokainen osavaltio edellyttää, että haet moottoripolttoaineiden vähittäismyyntilupaa aloittaessasi huoltoaseman. Se on verolupa, jonka tarvitset moottoripolttoaineen myymiseen osavaltiossasi. Otsikko voi vaihdella hieman osavaltioittain (se on vain nimeltään Motor Fuel License Massachusettsissa), mutta tarkista osavaltiosi hallituksen verkkosivustolta oikea sovellus.

Tässä on Michigan, Virginia ja New Jersey, jos asut siellä!

Lopuksi haluat tarkistaa pätevältä vakuutusasiamieheltä yritysvakuutukset ennen kuin aloitat huoltoasematoiminnan. Huoltoasema on yritys, joka tunnetaan monista taloudellisista riskeistä, kuten ryöstöstä, loukkaantumisesta (työntekijä tai asiakas), laitteiden toimintahäiriöistä ja omaisuusvahingoista. Missä tahansa näistä valitettavista tilanteista haluat, että huoltoasemasi on suojattu omaisuutesi suojelemiseksi.

7. Markkinointi

Huoltoasemasi huomioiminen asiakkaiden keskuudessa on välttämätöntä yrityksesi kasvattamiseksi. Huoltoasemat tarvitsevat paljon markkinointia ja kampanjoita jopa erinomaisella sijainnilla pitääkseen voittomarginaalinsa korkeina.

Tulla huomatuksi!

Hyvä tapa saada huoltoasemasi huomatuksi on opasteet. Olet nähnyt jättimäisiä huoltoasemien mainostauluja kaikkialla maassa, ja siihen on syy. Monet potentiaaliset asiakkaat vain ajavat lähimmälle huoltoasemalle, joten haluat heidän tietävän, että huoltoasemasi on lähellä ja valmiina liiketoimintaa varten.

Tässä on luettelo Yhdysvaltojen parhaista ulkomainontayrityksistä

Tarjoa tarjouksia

Kuten tiedät, vain koska pysähdyt huoltoasemalla, se ei tarkoita, että aiot ostaa mitään muuta kuin bensaa. Mutta kuten opimme, korkein voittomarginaalisi ei ole kaasullasi. Se on lähikaupassa. Houkuttele potentiaalisia asiakkaita tarjoamalla kampanjoita saadaksesi heidät käyttämään enemmän rahaa. Punardreep ehdottaa,

Yksi tekemisistämme on tarjota asiakkaille tarjouksia, kuten ‘2 for $4’ virvoitusjuomista, energiajuomista jne… Mitä tahansa, tämä saa ihmiset aina ostamaan enemmän. Se on tehokas strategia, joka tarjoaa useita tarjouksia koko ajan.

Online ja hakukoneoptimointi Mapsille

Useimmat ihmiset eivät ajattele, että heillä olisi hämmästyttävä verkkosivusto avattaessa huoltoasemaa. Mutta verkkosivuston ensisijainen tavoite ei ole olla visuaalisesti houkutteleva (vaikka se auttaa!); Tavoitteena on sijoittua mahdollisimman korkealle Google Maps -hauissa.

Kun joku etsii huoltoasemaa puhelimellaan, haluat, että kauppasi tulee näkyviin ensimmäisenä ja näkyvimmin. Saattaa olla edun mukaista työskennellä pätevän verkkovastaavan kanssa, jos et ole perehtynyt asioihin, kuten verkkomarkkinointi ja hakukoneoptimointi.

Google Mapsiin erikoistuneen verkkovastaavan löytäminen on nykyään helppoa Internetin avulla. Käytä tätä opasta apuna haussa. Se sisältää kaikki vaiheet ja auttaa sinua määrittämään oikeudenmukaisen hinnan.

8. Kuinka paljon huoltoaseman omistaja tienaa?

Kun olet laatinut liiketoimintasuunnitelman, varmistanut rahoituksen ja saanut kaikki luvat, huoltoasemasi on valmis toimintaan! Puhuimme jo huoltoaseman kannattavuudesta, mutta saatat ihmetellä, kuinka paljon tuosta voitosta menee taskuusi.

Useimmat huoltoasemayritysten omistajat ymmärtävät, että he ovat viimeinen henkilö, jolle maksetaan kulujen jälkeen, ja heidän palkkansa riippuu siitä, kuinka hyvin yritys pärjää. Tästä syystä huoltoaseman omistajan arvoon ei ole sidottu paljon tietoja.

Salary.comilla on kuitenkin tilastot huoltoasemapäällikön palkasta. Hyvä uutinen on, että he tienaavat keskimäärin yli 100 000 dollaria vuodessa huoltoasemaltaan. Voit käyttää näitä tietoja ihanteellisten voittomarginaalien mukaisesti tehdäksesi karkean arvion mahdollisista tuloistasi.

Aiotpa ostaa huoltoaseman tai avata huoltoaseman franchising-sopimuksella, huoltoaseman avaaminen on yksi klassisista yrittäjyyspyrkimyksistä, joka on tarjonnut monille amerikkalaisille tiensä amerikkalaisen unelman toteuttamiseen.

Tässä yhteydessä jätämme sinulle viimeisen neuvon Punardreepin huoltoasemista:

Ole avoin tutkimaan tarjontaasi. Tarjoa uusia tuotteita, joita muut eivät kanna. Kysy asiakkailta, mitä he etsivät, ja hanki se kaupasta heidän ostettavaksi.

Onko sinulla kokemuksia huoltoasemien toiminnasta jaettavaksi?

Jakaminen on välittämistä!

Table of Contents