Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ilmainen liiketoimintasuunnitelmamalli (esimerkein)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ilmainen liiketoimintasuunnitelmamalli (esimerkein)

Onko sinun koskaan ollut vaikea saada muita hyväksymään yrittäjäideoitasi? Jos näin on, harkitse liiketoimintasuunnitelman kirjoittamista. Olemme luoneet liiketoimintasuunnitelmamallin, joka auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi, mutta on järkevää antaa taustatietoja.

Minä (Brandon Boushy) kasvoin ainutlaatuisessa perheessä. Olin kuudesta lapsesta vanhin ja vanhempani menestyvät erittäin hyvin. Yksi niistä asioista, joita minun piti tehdä aikuisena, oli kirjoittaa liiketoimintaehdotuksia kaikkeen, joka poikkesi tavallisesta toimintamenettelystä. (Kyllä, perheemme toimi kuin yritys.)

Tämä sai minut melko taitavaksi luomaan liiketoimintasuunnitelmamuotoa. Aiomme jakaa joitakin oppitunteja, joita sain kasvaessani isän kanssa, joka onnistui monen miljardin dollarin fuusiossa, ja äidin kanssa, jolla oli kaksinkertainen pääaine psykologiassa ja filosofiassa. Matkan varrella toivomme auttavan sinua ymmärtämään, mitä ihmiset etsivät liiketoimintasuunnitelmasta.

Millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelmamalli?

Liiketoimintasuunnitelmamallin tulee perustua yleisöösi. Jos se on vain sinä, sen täytyy riittää pitämään sinut rehellisenä ja keskittymään tavoitteisiisi, mutta jos on muita ihmisiä, jotka katsovat sitä, sen pitäisi antaa heille tarpeeksi tietoa, jotta he voivat osallistua liiketoimintasuunnitelmiin.

Käytätpä sitten meidän, jonkun muun mallia tai luotpa omaa mallia, sinun kannattaa varmistaa, että liiketoimintasuunnitelmamalli sisältää seuraavat tiedot:

 1. Toiminnan yhteenveto
 2. Sinun tehtäväsi ja tavoitteesi
 3. Sinun strategiasi
 4. Vahvuutesi ja heikkoutesi
 5. Miten sopeudut ulkoiseen ympäristöön
 6. Logistiikka
 7. Markkinointi
 8. Talousasiat
 9. Kehotus toimintaan
 10. Dokumentointi
 11. Liitteet

Jos olet kiinnostunut pelkästä mallista, voit ladata sen täältä.

Tämä hahmotelma on osittain inspiroitunut kirjasta Voittavien liiketoimintasuunnitelmien kirjoittaminen Kirjailija: Garrett Sutton, Esq.

Jos pidät YouTube-videoista, katso Miken haastattelu liiketoimintasuunnitelman luomisesta:

Katsotaanpa, kuinka kukin näistä toimii loistavana liiketoimintasuunnitelmamallina.

Tiivistelmä liiketoimintasuunnitelmamallissa

Hyvän liiketoimintasuunnitelman tulisi alkaa tarinalla. Kaikissa tarinoissa on kolme pääosaa:

 1. Sankari
 2. Ongelma
 3. Ratkaisu

Sellainen tulee olemaan tiivistelmäsi. Siitä tulee sinun tarinasi. Se pohjimmiltaan kertoo, miksi yrityksesi on olemassa. Tiivistelmän ainoa tarkoitus on saada yleisösi sanomaan:

“Haluan tietää lisää.”

Jos katsot UpFlipin YouTube-sivua, näet tarinamme aivan ylhäältä.

Kun kirjoitat liiketoimintasuunnitelmaa, haluat, että yhteenveto on mahdollisimman helppo sulattaa. Jos tämä olisi todellisessa liiketoimintasuunnitelmassa, se näyttäisi suunnilleen tältä:

Olemme kaikki kuulleet tilastot, joiden mukaan kahdeksan kymmenestä yrityksestä epäonnistuu viiden ensimmäisen vuoden aikana. Voitko kuvitella, millainen maailma olisi, jos käännämme nuo numerot?

Se on tavoitteemme UpFlipillä. Tee siitä paikka, jossa 80 % yrityksistä menestyy. Tätä varten yritysten omistajat tarvitsevat parasta mahdollista tietoa haluamassaan muodossa. Sitä me teemme.

UpFlip on joukko yritysten omistajia, jotka uskovat ihmisten kouluttamiseen ja inspiroimiseen menestymään. UpFlip tekee tämän käyttämällä sisältömarkkinoinnin parhaita käytäntöjä, tapaustutkimuksia ja data-analyysiä tuodakseen yritysten omistajille sisältöä, joka auttaa heitä menestymään.

Haluatko kuulla lisää?

Haluat ehkä sisällyttää muutaman kappaleen tiimistä, markkinoista, siitä, missä yritys on nyt ja kuinka aiot saavuttaa tavoitteet. Tässä vaiheessa kyse on vain korkean tason ideoista saada heidät kiinnostumaan.

Haluat myös sisällyttää tiivistelmään, mitä pyydät. Se muuttuu katsojan mukaan. Tässä on joitain yleisiä pyyntöjä:

 1. Rahoitusta etsimässä: Kuinka paljon? Haluatko lainaa vai myydä osakkeita?
 2. Etsitään työntekijöitä: Mitä haluat heiltä? Mitä arvoja heidän tulisi pitää sydämessään?
 3. Etsitkö kumppanuutta toisen yrityksen kanssa: Miksi nuo kaksi sopivat hyvin?
 4. Vain sinulle: Tiivistelmä saattaa riittää.

Vaikka tämä on ensimmäinen asia, jonka katsoja näkee, se on yleensä viimeinen asia, jonka kirjoitat.

Yrityksen kuvaus

Seuraava osa liiketoimintasuunnitelmamme mallista on yrityksen kuvaus. Se kattaa seuraavat asiat:

 • Yrityksesi missio ja tavoitteet: Miksi yritykselläsi on väliä?
 • Tuotteesi ja kohdemarkkinasi: Mitä myyt ja kenelle?
 • Joukkueesi: Kuka auttaa sinua menestymään? Haluat ehkä luoda organisaatiokaavion johtoryhmäsi kanssa, mukaan lukien heidän osaamisensa ja aukot, jotka sinun on täytettävä.
 • Oikeudellinen rakenne: Auttaako rakentumisesi sinua menestymään? Älä edes vaivaudu hakemaan rahoitusta, jos olet yksityinen elinkeinonharjoittaja. He eivät ota sinua vakavasti. Rekisteröidy LLC:ksi tai yhtiöksi.

Sinun tehtäväsi ja tavoitteesi

Nämä ovat yrityksen huipputavoitteet. Tehtävä on yksinkertaisesti se, mitä haluat saavuttaa. Esimerkiksi Boxablin tehtävänä on “alentaa asunnon kustannuksia merkittävästi kaikille.”

🔥 Empfohlen:  Goyard Tote koot: Goyard St. Louis Tote ja Goyard Artois Tote

Tavoitteidesi tulee olla hyvin mitattavissa. Niiden tulisi keskittyä tehtäväsi suorittamiseen ja niiden tulisi olla:

 • Serityinen: Mitä yrität saavuttaa? Boxablin tapauksessa se alentaa asunnon kustannuksia kaikille.
 • Mhelppokäyttöinen: Kuinka voit mitata sen? Boxablin avulla voit verrata HomeAdvisorin arviota alueelle rakentamisesta ja alueen asunnon mediaanimyyntihinnasta.
 • Apääteltävissä: Voidaanko se tehdä? Boxablin tehdas väittää, että sen tuotantokapasiteetti on 30 000 kotia vuodessa 50 000 dollarilla (plus maakustannukset). Se on huomattava säästö, mutta se kattaa vain 0,5 % Yhdysvaltain asuntojen myynnistä vuonna 2021.
 • Rrealistinen: Voitko todella tehdä sen, mikä on tehtävä? Boxablin tapauksessa se voisi vähentää kustannuksia yksittäisessä kaupungissa nykyisen kapasiteetin perusteella. 30 000 myyntiä vastaisi 60 % Las Vegasin asuntojen myynnistä vuonna 2021.
 • Time-Oriented: Kuinka kauan kestää? Boxablin suunnittelun ansiosta se voisi laskea hintoja dramaattisesti Las Vegasissa vuodessa, mutta tuotantoa olisi lisättävä, jotta se saavuttaisi valtakunnallisen tason. Sen olisi lisättävä 120-kertaista kapasiteettia saavuttaakseen 60 % kaikesta asuntojen myynnistä. Se tarkoittaa vuosia.

Haluat ehkä sisältää etenemissuunnitelman tai grafiikan tähän osioon, jotta ihmiset voivat visualisoida ne. Tässä on esimerkki siitä, miltä hyvä tiekartta näyttää:

Voit nähdä loput Presearchin verkkosivuilta.

Huomaa kuinka monta viittausta minulla on tässä osiossa. Hyvin dokumentoitu liiketoimintasuunnitelma on täynnä referenssejä, koska sinun on todistettava, että kaikki oletukset ovat järkeviä.

Jos liiketoimintasuunnitelmaa joku katselee verkossa, voit käyttää hyperlinkkejä. Muussa tapauksessa sinun kannattaa sisällyttää linkkisi liitteeseen tai alaviitteiksi. Suosittelen käyttämään IBIS Worldiä useimpiin tilastoihisi, koska monet pankit käyttävät niitä analysoidakseen, kuinka tarkkoja raporttisi ovat. Käsittelen tätä tarkemmin dokumentaatiota käsittelevässä osiossa.

Miten sopeudut ulkoiseen ympäristöön

Tämä liiketoimintasuunnitelmamallimme osa keskittyy toimialaan. Haluat aloittaa korkeimmalla makrotalouden tasolla ja edetä yritystasolle. Tämä sisältää muun muassa seuraavat näkökohdat:

 1. Koko talous: Harkitse BKT:n kasvua tai supistumista, korkoja, kulutusta ja kaikkea muuta, mikä voi vaikuttaa liiketoimintaasi korkeimmasta markkina-analyysin näkökulmasta.
 2. Ala: Mitkä ovat alan näkymät seuraavien 5–10 vuoden aikana? Kuinka monta yritystä yhteensä on toimialallasi (sekä valtakunnallisesti että paikallisesti)? Ketkä ovat tärkeimmät pelaajat? Kuinka monta prosenttia markkinoista suuret toimijat palvelevat? Kuinka paljon jää pienemmille pelaajille? Miten toimiala muuttuu?
 3. Yksittäiset yritykset: Mitä he tekevät? Mitä aukkoja he jättävät? Mitä voit tehdä paremmin? Mitä heidän 401 000 ja neljännesvuosiraportit osoittavat?

Kaikilla näillä tiedoilla on merkitystä; se osoittaa, tiedätkö mistä puhut vai tavoitteletko vain unelmia. Älä ymmärrä minua väärin, on hauskaa tavoitella unelmia, mutta on parempi, jos johtoryhmäsi tietää, mistä se puhuu.

Jos olet keskittynyt paikalliseen työhön, haluat ehkä sisällyttää tähän osioon kartta kaikista kilpailijoistasi, esimerkiksi alla oleva kuva on Gas Buddyn kartta kaikista kaupungin paikallisista huoltoasemista. Haluat päivittää sen sijaintimahdollisuuksilla seuraavassa vahvuuksia ja heikkouksia käsittelevässä osiossa.

Seuraavaksi sinun kannattaa verrata kokemuksiasi näihin tietoihin.

Sisällytä vahvuudet ja heikkoudet liiketoimintasuunnitelmamalliin

Sinun kannattaa tehdä SWOT-analyysi (vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat). Tämä liiketoimintasuunnitelmamallimme osa sisältää kysymyksiä seuraavista aiheista:

 • Joukkueesi: Sisällytä organisaatiokaavio, jossa esitellään johtoryhmäsi, heidän taitovalikoimansa ja puutteet, jotka sinun on täytettävä.
 • Divisioonat: Onko teillä todella vahvoja tai heikkoja osastoja? Miten aiot korjata tämän?
 • Rahoitus: Millaiset ovat raha- tai kassavirtaskenaariosi?
 • Myyjät: Onko sinulla erityisiä toimittajaskenaarioita, jotka antavat sinulle etua tai haittaa?
 • Ala: Onko sinulla kilpailuetuja tai haittoja, joita muilla yrityksillä ei ole? Jättääkö se sinulle aukkoja palvelualueen täyttämiseen? Katso alla olevasta kartasta mahdollisia aukkoja huoltoasemien markkinoilla:

Mahdollisuudet huoltoasemille

Katso tämä projektipäällikön video ymmärtääksesi SWOT-analyysin paremmin.

Sinun strategiasi (toiminnot)

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka aiot saavuttaa asettamasi tavoitteet. Liiketoimintastrategiat-osio sisältää käsitteitä, kuten:

 • Työllisyys
 • Verkkokauppa
 • Laajentaminen
 • Riskienhallinta
 • Fuusiot ja yritysostot

Logistiikka

Logistiikka osoittaa, että olet todella miettinyt, kuinka aiot saavuttaa tavoitteesi. Uskon, että Fordin, ExxonMobilin, Tesla Motorsin ja aikaisempien sähköajoneuvojen historia osoittaa todella, kuinka jonkin logistiikan merkitys on.

Ennen Model T:tä suurin osa autoista oli sähköautoja. Valitettavasti oli paljon helpompaa mennä huoltoasemalle kuin ladata sähköautoa. Se on edelleen, mutta osa Elon Muskin suunnitelmaa tehdä sähköajoneuvoista saavutettavissa oli valtakunnalliset latausasemat.

🔥 Empfohlen:  Ilmainen joukko sosiaalisen median kuvakkeita – Rivet Social

Hänen täytyi aloittaa sijoittamalla ne strategisesti, jotta Teslan ei tarvitsisi ottaa riskiä, ​​että teho loppuu ajettaessa suuria moottoriteitä pitkin. Jos hänen liiketoimintasuunnitelmaansa ei olisi sisällytetty yli 3 000 ahdinta, olisivatko he myyneet yli 3,23 miljoonaa ajoneuvoa?

Ei tietenkään. Sinun on mietittävä, mikä voi mennä pieleen ja miten voit ratkaista sen. Näin logistiikka toimii sinun eduksesi – ennen kuin sinulla on ongelmia.

Markkinointi

Tämän liiketoimintasuunnitelman osan tulisi keskittyä siihen, mitä aiot tehdä saadaksesi tietoa tuotteistasi ja palveluistasi. Tämän osan tulisi sisältää:

 1. Kohdemarkkinatiedot
 2. Brändin omaisuus, kuten logot
 3. Miten kommunikoit potentiaalisten asiakkaiden kanssa
 4. Markkinointikanavasi ja budjettisi
 5. Esimerkkejä mainoksistasi, jos ne ovat todella vaikuttavia

Taloushistoria ja ennusteet

Lainanantajat, pääomasijoittajat ja hallitukset, jotka tarjoavat sinulle siirtoaloitteita, välittävät taloudellisista näkymistä. He haluavat tietää seuraavat asiat:

 1. Sinun oletuksesi
 2. Aiempi suorituksesi
 3. Kuluvan vuoden ennuste
 4. Pidemmän aikavälin näkymät (kolmen, viiden tai kymmenen vuoden näkymät)

Vaikka et yrittäisikään tehdä sopimusta, nämä voivat auttaa sinua suunnittelemaan paremmin. Katsotaanpa kutakin.

Oletukset

Haluat aloittaa taloudelliset ennusteet -osion luettelolla oletuksista, jotka perustuvat kelvollisiin resursseihin. Oletukset ovat kaikkea, mikä voi mennä pieleen. Ne voivat sisältää:

 • Inflaatio
 • Palkkojen kasvu
 • Toimialan kasvu
 • Markkinaosuuden kasvu
 • Rahoitushinnat
 • Tuotantoaikataulut
 • Markkinointimittarit
 • Ja enemmän

Kaiken, mikä voi mennä pieleen, ennakointi auttaa sinua valmistautumaan ja osoittaa halukkuuttasi ratkaista ongelmat. Sisään Voittavien liiketoimintasuunnitelmien kirjoittaminen, kirjoittaja suosittelee SEC:n tulevaisuuteen suuntautuvien lausuntojen suuntaviivojen tarkistamista, koska sijoittajat ovat tottuneet lukemaan niitä. Suosittelen myös lukemaan joitakin 401Ks EDGARista.

Aiempi suorituksesi

Jos olet jo olemassa oleva yritys, haluat myös näyttää menneen historian veroilmoituksesi mukaan vähintään kahden vuoden ajalta, mutta kolmesta viiteen vuotta on parempi. Näin muut näkevät, onko kasvu tasaista, kiihtyvä vai hidastunut.

Älä yritä minimoida verojasi, jos yrität saada lainaa. Yritä maksimoida nettotulosi ja kassavirtasi. Ajattele etukäteen ja anna ihmisten on helppo hyväksyä sinut. Muista myös, että omaisuutta vaativilla yrityksillä on korkeammat voittomarginaalit kuin jos sinulla on miljardin dollarin tehdas (se voi kuitenkin auttaa vakuudellisissa lainoissa).

Kuluvan vuoden ennuste

Luo taloudelliset ennusteet kuluvalle vuodelle. Nämä osoittavat, onko sinulla vankka liiketoimintasuunnitelma, joka voi todella ottaa yrityslainoja tai saada pääomasijoittajia. Haluat sisällyttää ainakin:

 1. Tuloslaskelma: Tämä on samanlainen kuin nettotuloslaskelma, mutta se on keksitty. Se on voimassa vähintään yhden vuoden, ja sitä voidaan kutsua tuloslaskelmaksi.
 2. Kassavirtalaskelma: Tässä näet vuotuisen varojen virran yritykseen ja sieltä pois.
 3. Tase: Vertaile varoja ja saamisia velkoihin ja omaan pääomaan.

Aloitan yleensä kuukausittaisilla laskentataulukoilla, koska niiden avulla on helpompi ennustaa, missä kassavirran epätasapaino ilmenee.

Pidemmän aikavälin näkymät (kolmen, viiden tai kymmenen vuoden näkymät)

Lisäksi saatat haluta luoda kolmen, viiden tai kymmenen vuoden ennusteita. Ole kuitenkin varovainen näiden kanssa. Talousympäristö voi muuttua melko nopeasti, ja 30-90 päivässä julkaistaan ​​paljon talousraportteja.

Kehotus toimintaan

Tämän osan pitäisi muuttua sen mukaan, kuka sitä katselee, mutta sen pitäisi pysyä samana. Toimintakehotus voi olla:

 • Rahoituspyyntö laitteisiin, varastoon tai muihin liiketoiminnan tarpeisiin
 • Tarjous järjestää tapaaminen osakkeiden ostoa varten
 • Linkit hakijoiden työhakemuksiin
 • Linkki tietokilpailuun, jolla varmistetaan, että työntekijät ovat käsitelleet tiedot
 • Verotukihakemus valtiolta

Jokaisen näistä tulee pysyä uskollisena asiakirjan muulle osalle, mutta haluat sisällyttää vain toimintakehotuksen kyseisen tavoitteen saavuttamiseksi. Suosittelen tallentamaan erillisen kopion mallista jokaista toimintotyyppiä varten.

Liitteet

Tältä liite näyttää APA-tyylisille viittauksille. Voit käyttää online-sitaatteja luovia sivustoja, kuten Purdue Owl, niiden luomiseen.

Meistä. (nd). Haettu 17. toukokuuta 2022 osoitteesta https://www.boxabl.com/about-us

Parempi hakukone meille ihmisille. (nd). Haettu 17. toukokuuta 2022 osoitteesta https://presearch.io/roadmap

Brewer, R. (2022, 6. tammikuuta). Ennätysmäärä asuntoja myytiin vuonna 2021 Las Vegasin alueella. Haettu 17. toukokuuta 2022 osoitteesta https://vegasinc.lasvegassun.com/business/real-estate/2022/jan/06/record-number-of-homes-sold-in-2021-in-las-vegas-a /

Liiketoimintasuunnitelman malli. (2021, 19. huhtikuuta). Haettu 17. toukokuuta 2022 osoitteesta https://www.upflip.com/learn/business-plan-template

🔥 Empfohlen:  Tekoälyn ja tekijänoikeuksien synkkä maailma

Julkaisija Statista Research Department, & 4, A. (2022, 4. huhtikuuta). Asuntojen kokonaismyynti Yhdysvalloissa vuosina 2011–2021, ennuste vuosille 2022 ja 2023. Haettu 17. toukokuuta 2022 osoitteesta https://www.statista.com/statistics/275156/total-home-sales-in-the-united-states-from-2009/

Tutkimus ja dokumentointi

Nyt kun olemme käsitelleet liiketoimintasuunnitelmamallimme osat, keskustellaan siitä, kuinka voit tutkia ja dokumentoida havaintojasi. Voimme kaikki käyttää Google-hakua, mutta antaako se sinulle parhaan vastauksen?

Ehkä ehkä ei.

Sinun on käytettävä todellista dataa, ja on kaksi tapaa saada se. Voit joko mennä suoraan lähteeseen tai ostaa sen.

Hanki ensisijainen tietojoukko

Tämä osio on tarkoitettu kaikille, joilla on budjetti tai jotka haluavat tehdä data-analyysin itse. Tarvitset tiedot moniin liiketoimintasuunnitelmasi osiin, ensisijaisesti toimiala-analyysiin ja taloudelliseen mallinnukseen.

Jos et ole koskaan ladannut valtavaa tietojoukkoa, sinun kannattaa kokeilla sitä joskus. Ne ovat valtavia ja vaikeita käsitellä. Aloita lataamalla 50,4 Mt:n laskentataulukko analysoidaksesi NAICS-koodisi osoitteesta census.gov. Se on tuskaa. Tietokoneeni on melkein kaatunut.

Kun olet saanut tiedot, sinun on käsiteltävä ne, luotava kaavioita ja mainittava ne liitteessäsi. Jos sinulla on aikaa tehdä tämä kaikki, mahtavaa! Haluat saada tietoja .gov-sivustoilta tai suurilta organisaatioilta. Katso tämä luettelo ilmaisista tietojoukoista.

Jos tämä kuulostaa työlältä, yritä ostaa tiedot luotettavista lähteistä.

Osta käsitellyt tiedot luotettavasta lähteestä

Onneksi on paljon upeita resursseja, joiden avulla on helppo dokumentoida tilastot liiketoimintasuunnitelmaan. Sinun on maksettava niistä, mutta ne ovat sen arvoisia. Kaksi niistä, joista pidän todella, ovat IBIS World ja Statista.

He tekevät tutkimuksen jokaisesta NAICS-koodista, ja sinun tarvitsee vain ostaa heidän raporttinsa. Sen mukana tulee jopa hankittuja kaavioita, joita voit käyttää. Jos uskot tarvitsevasi tietoja pitkällä aikavälillä, suosittelen hankkimaan jonkin heidän tilauksistaan.

Voit vetää sieltä kaiken tarvitsemasi ja pakata sen hienosti liiketoimintasuunnitelmaasi. Muista kuitenkin lisätä lainauksesi liiketoimintasuunnitelmamalliimme.

Lisää lainauksia liiketoimintasuunnitelmamalliin

On olemassa useita tapoja lisätä lainauksia liiketoimintasuunnitelmaan, mutta yleisimmät ovat:

 • Liite: Tallenna asiakirjat ja lisää ne liiketoimintasuunnitelmasi loppuun. Varmista, että merkitset ne hyvin. Voit halutessasi käyttää tätä yhdessä alaviitteiden kanssa merkitäksesi, mikä lainaus liittyy mihinkin lauseeseen.
 • Alaviitteet: Haluat lisätä alaviitteen ja laittaa sitten viittauksen sivun alaosaan käyttämällä Chicagon tyylikäsikirja. Tarkista alla olevasta alaviitteestä, miltä se näyttää.
 • Hyperlinkit: Nämä toimivat vain digitaalisissa kopioissa, mutta ne lähettävät lukijan suoraan verkkosivustolle, josta tiedot haettiin. Varmista vain, ettei se ole maksusuojattu. Käytä näitä yhdessä liitteen kanssa, jotta voit käyttää samaa liiketoimintasuunnitelmaa sekä painettuna että digitaalisena.

Olen laittanut kaikki viittaukset tähän blogiin Liite-osioon antaakseni sinulle helpon esimerkin.

Lisäksi Chicagon tyylikäsikirjavoit myös käyttää:

 • American Psychological Associationin tyyli
 • Moderni kieliliiton tyyli

Itse pidän APA-tyylistä, mutta jokaisella on omat mieltymyksensä. Varmista vain, että pysyt johdonmukaisena koko liiketoimintasuunnitelmasi ajan. Käytä Purdue Owlia, jos et tunne tutkimusta ja lainaussääntöjä.

Ilmaiset liiketoimintasuunnitelmamallit

On monia paikkoja, joista voit saada liiketoimintasuunnitelmamallin. Jotkut parhaista paikoista ovat:

 • UpFlip: Lataa tätä blogia seuraava malli.
 • Pisteet: Näytä kolme Score-mallia.
 • Oprah: Oprah tarjoaa kolme mallia yritysten omistajille.
 • Oma yritysinstituutti: (Se on nimi; en omista sitä.) Pidän tästä ilmaisesta liiketoimintasuunnitelmasta eniten paitsi meidän. Tarkista se.
 • BizGym: Jos haluat kevyen liiketoimintasuunnitelman, BizGym on hyvä.

Jokaisessa niistä kannattaa varmistaa, että siinä on jotain vertailukelpoista luettelossamme olevien osien kanssa. Kaikki tekevät, mutta järjestä järjestys uudelleen.

Jakaminen on välittämistä!