Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ilmaiset, oikeudenmukaiset vaalit Intiassa ja tekoäly

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ilmaiset, oikeudenmukaiset vaalit Intiassa ja tekoäly

Intian vaalilautakunta (EC) on riippumaton ja pysyvä Intian perustuslaillinen viranomainen, joka vastaa vapaiden ja rehellisten vaalien järjestämisestä. Vaalien järjestäminen maassa, jossa asuu yli 1,4 miljardia ihmistä, on valtava hanke, varsinkin kun niitä järjestetään säännöllisesti.

Vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että EY uudistaa päivittäistä toimintaansa, olipa kyseessä sitten JARVISin kaltaisen teknologian käyttöönotto äänestysmanipulaatioiden torjumiseksi tai älypuhelinpohjainen sähköinen äänestysjärjestelmä, on kuitenkin monia aloja, joilla se voi parantaa, kuten esim. vihapuheen ja ulkomaisten trollien tarkistamisena.

Äänilaskennan manipulointi

Yksi vaalitoimikunnan suurimmista ongelmista tänään on ääntenlaskennan manipuloinnin estäminen. Monet puolueet ovat toistuvasti väittäneet sääntöjenvastaisuuksista vaaliprosessissa, pääasiallisena syynä EVM:n käyttötapa.

Vaikka voi olla vuosia siitä, kun viimeksi käytimme äänestyslippua, prosessi äänestyksen jälkeen on melko sama EVM:issä. Vinod Tiwari, asianajaja ja aiheasiantuntija, sanoi: “Jokaisen laskentataulukon valvojat tallentavat ja taulukoivat manuaalisesti EVM:issä näkyvät äänet ja syöttävät ne sitten Excel-taulukoihin, mikä lisää manipuloinnin mahdollisuuksia. Tätä tarkoitusta varten käyttöön otetut hallituksen virkamiehet syöttävät ne sitten tietokoneisiin.”

Tällaisten porsaanreikien tukkimiseksi ja reaaliaikaisten äänestystietojen keräämiseksi Biharin osavaltion vaalilautakunta käytti vuonna 2021 panchayat-vaaleissaan videoanalytiikkaa optisella hahmotunnistuksella. Tiedot on tuottanut äänestyslautakunta Vaalilautakunnan palvelimille tallennetun videoanalytiikkajärjestelmän avulla. Järjestelmä rakennettiin JARVISiin, ainutlaatuiseen videoanalytiikkatyökaluun, joka käytti OCR:ää ja tekstintunnistusta ehdokkaiden tunnistamiseen ja äänten laskemiseen suoraan kameran syötteestä katsomalla EVM-näyttöjä.

Kun EVM-tiedot oli syötetty järjestelmiin, niitä verrattiin CCTV-videon kautta saatuihin tietoihin epäjohdonmukaisuuksien tarkistamiseksi. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun videoanalytiikkaa käytettiin ääntenlaskennassa Intian vaaleissa.

Älypuhelimeen perustuva sähköinen äänestys

Intian vaalit poikkeavat muiden maiden vaaleista johtuen maan monimuotoisesta ympäristöstä, johon kuuluu aavikot lännessä, jäätäviä vuoria pohjoisessa ja laaja metsäpeite idässä. Äänestysviranomaiset matkustavat syrjäisille paikoille keräämään ääniä.

🔥 Empfohlen:  5 parasta Etelä-Afrikan VPN:ää vuonna 2023 (ilmaiset ja maksulliset palvelimet)

Tämän haasteen torjumiseksi voidaan ottaa käyttöön älypuhelinpohjainen sähköinen äänestysjärjestelmä kaukaisille alueille. Monien maiden unelma on aina ollut älypuhelinpohjaisen sähköisen äänestysjärjestelmän käyttöönotto. Esimerkiksi Virossa on otettu käyttöön verkkoäänestysjärjestelmä, joka on onnistunut, sillä yli 43 prosenttia Viron väestöstä äänesti verkossa.

Viron kansalaiset voivat osallistua vaaleihin kirjautumalla sisään kansallisella henkilötunnuksellaan, minkä jälkeen he saavat ladatun tiedoston, joka sisältää äänestyslippunsa. Turvallisuuden vuoksi sähköistä äänestystä ei toimiteta vaalipäivänä. Virossa käytetään myös blockchain-teknologiaa estämään tietomurtoja, mikä lisää digitaalisen tilan pitkäikäisyyttä.

Intia voi hyötyä suuresti teknologiasta, koska sillä on yksi suurimmista kasvavista älypuhelimien markkinoista, ja yli 54 % väestöstä käyttää niitä. Hyvä uutinen on, että EY työskentelee jo tähän suuntaan.

Vaalilautakunta teki viime vuonna yhteistyötä IIT-Madrasin ja Tietotekniikan kehittämiskeskuksen kanssa turvallisen sähköisen äänestysjärjestelmän rakentamiseksi. Telangana isännöi myös maan ensimmäistä älypuhelinpohjaisen sähköisen äänestyksen kuivakierrosta viime vuonna. Kokeessa Telanganan osavaltion vaalilautakunta käytti huipputeknologiaa, kuten tekoälyä ja lohkoketjurekistereitä.

Alueet, joilla EY voi parantaa

Viime vuosina Intia on kokenut lisääntynyttä vihapuhetta vaalikampanjoiden aikana. Eräässä raportissa väitetään, että Intiassa vihapuhetapausten määrä on lisääntynyt 500 prosenttia viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Tämä on yksi alue, jolla ECI ja teknologiajätit voivat tehdä yhteistyötä. Metan kaltaisilla yrityksillä on jo mahdollisuus suodattaa vihapuhesisältöä verkkosivuillaan. Esimerkiksi tammi-maaliskuussa 2022 Meta ryhtyi toimiin yli 15 miljoonassa vihapuhevideossa Facebookissa, joista 95 % löydettiin tekoälyjärjestelmän avulla.

Lisäksi jokaisen peräkkäisen vaalin myötä todennäköisyys, että muiden maiden koordinoidut tweetit vaikuttavat kotimaan vaaleihin, kasvavat. Esimerkiksi vuoden 2019 parlamenttivaalit eivät olleet trendikkäitä Intiassa vaan myös Pakistanissa.

EY voi selvittää ja hävittää tällaiset ulkomaalaiset peikot, jotka pyrkivät levittämään väärää tietoa mahdollisten äänestäjien keskuudessa useilla sosiaalisen median sivustoilla tekoälymoduulin avulla. Vastaavanlainen tutkimus löytyy täältä.

🔥 Empfohlen:  12 parasta liikkeenjohdon ohjelmistotyökalua vuonna 2023

Lisäksi saadakseen oikeudenmukaisen tiedon äänestysaktiivisuudesta EC voi käyttää tekoälymoduulia, kuten KCore Analyticsia, jonka avulla voidaan ennakoida äänestysaktiivisuutta kaikissa vaaleissa. Tämä voi auttaa yleisiä tai osavaltioiden vaaliviranomaisia ​​lisäämään tehokkuutta ja valmiutta, lyhentää odotusaikoja ja taata vaalien sujuvat sujuvuudet.

Table of Contents