Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Instagram-säikeet: Tässä ovat ensivaikutelmamme uudesta Twitter-kilpailijasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Instagram-säikeet: Tässä ovat ensivaikutelmamme uudesta Twitter-kilpailijasta

On kulunut melkein viikko Instagram Threadsin, Metan uuden sosiaalisen verkoston lanseerauksesta, joka kilpailee suoraan Elon Muskin Twitterin kanssa. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Instagram on tehnyt eräänlaisen “kloonin” muista sosiaalisista verkostoista, eikö niin? Muista, että tarinat ja rullat luotiin toistamaan Snapchat- ja TikTok-ominaisuuksia.

Viestit saapuvat keskellä kriisihetkeä Twitterin suhteissa sen käyttäjiin, koska yritys on rajoittanut joitain ominaisuuksia, erityisesti niille, jotka käyttävät ilmaista versiota. Yritys perustelee näitä toimia yrittäessään pysäyttää massiivisen tiedonkeruun viittaamalla tekoälyyrityksiin. Heinäkuun alussa Elon Musk itse twiittasi joitain näistä “tilapäisistä” rajoituksista.

Tosiasia on, että käyttäjien turhautuminen voi saada heidät etsimään vaihtoehtoja ja avaamaan ovia Mastodonille, Blueskylle ja nyt tämän muodon “Meta”-versiolle nimeltä Threads.

Twitter x Threads: yhtäläisyydet ja erot

Aluksi Threadsia testattaessa voin sanoa, että tunsin oloni melko tutulta. Tämä johtuu siitä, että sen ulkoasu ja pääominaisuudet ovat pohjimmiltaan identtisiä kilpailijan Twitterin kanssa.

Tietenkin eri toimintopainikkeilla “tekstit”. Esimerkiksi: “Uusi säiettä” “Tweetin” sijaan, jos haluat lisätä uuden viestin, sekä “Uudelleentwiittaa” -kohdan tilalle. Mutta yleisesti ottaen se on melko sama.

On myös helppoa jakaa “ketjusi” Instagram Storiesissa, koska nämä kaksi verkkoa on integroitu, mikä ei ole iso uutinen, koska Twitterin käyttäjät pystyivät jo jakamaan twiittinsä Instagramissa.

Ominaisuuksiin liittyen, rehellisesti sanottuna, en usko, että niiden välillä on paljon eroja. Mutta yksi asia, jonka Instagram korosti tärkeänä erona, on se, että Threads on hajautettu sosiaalinen media.

Instagramin johtaja Adam Mosseri selitti tässä NYT podcastissa että lanka samoin Mastodon, on rakennettu ActivityPubille, avoimelle protokollalle. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa erilaiset ActivityPub-pohjaiset sosiaaliset verkostot voivat työskennellä keskenään, ja käyttäjät voivat myös viedä yhteystietonsa toiselle alustalle, mikä antaa sisällöntuottajille enemmän autonomiaa.

🔥 Empfohlen:  17 parasta itsekuria käsittelevää kirjaa

Tämä on hieno filosofian muutos, mutta meidän on odotettava nähdäksemme, kuinka se toimii.

Miten Threads toimii?

Threads-profiilisi luodaan Instagram-kirjautumistiedoistasi. Toimenpiteen alkaessa on mahdollisuus tuoda Instagram-profiilisi tiedot ja seurata automaattisesti koko verkkoasi. Tämä tarkoittaa sitä, että heti, kun käyttäjä valitsee tämän vaihtoehdon, yhteyskutsu lähetetään automaattisesti kaikille heidän yhteyshenkilöilleen, mikä on mielestäni vahva etu sisällöntuottajille, joiden ei tarvitse aloittaa paikannusta nollasta.

Toisaalta pelkkänä käyttäjänä tämä voi olla hankalaa. Ottaen huomioon, että sinulla voi olla eri tarkoitus Threadsille ja haluat luoda siellä erilaisia ​​yhteyksiä, saatat tuntea jonkinlaista epämukavuutta jättäessäsi kutsut huomiotta ja saatat jopa tuntea velvollisuuttasi seurata niitä takaisin.

Entä jos haluan poistaa Threads-profiilini? No, se on jotain, joka on ärsyttänyt joitain käyttäjiä. Koska se on integroitu Instagramiin, tili yhdistetään, joten jos haluat poistaa ketjut, sinun on poistettava molemmat. (OMG!) Mutta älä huoli! Voit silti poistaa Threads-profiilisi käytöstä ja piilottaa sen pitäen profiilisi aktiivisena Instagramissa.

Mitä mahdollisuuksia brändeillä on Threadsissa?

Zuckin uusi sosiaalinen verkosto on saavuttanut jo 100 miljoonaa käyttäjää hänen langalleen. Vain ensimmäisten 16 tunnin aikana Instagramin uusi sovellus ladattiin yli 30 miljoonaa kertaa.

Selaessani aikajanaa ensimmäistä kertaa, suurin osa saatavilla olevista ketjuista oli vaikuttajilta ja brändeiltä, ​​joita seurasin Instagramissa. Ehkä koska olen päättänyt olla seuraamatta automaattisesti Instagram-kontaktejani, koska minulla oli alussa hyvin pieni verkko, on olemassa suuri mahdollisuus, että he käyttivät Instagram-tietoja ymmärtääkseen, mikä voisi olla minulle merkityksellistä.

Mutta viiden päivän kutsujen hyväksymisen ja joidenkin omani hyväksymisen jälkeen näen näiden ihmisten ketjuja koko ajan.

Oletan, että haluat tietää mainoksista ja siitä, milloin se on saatavilla uudessa sovelluksessa. Samassa NYT podcast Adam Mosseri sanoi, että hän selittää myös, että tavoitteena on tehdä jotain, jota ihmiset rakastavat ja joita haluavat käyttää ajan myötä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on äänen osuus ja miksi se on tärkeää?

Siihen asti, kuten voimme nähdä Twitterissä, uskon, että brändit noudattavat samaa strategiaa nopeilla julkaisuilla, jotka houkuttelevat kommentteja ja jakoja, mikä saa tavoittavuuden kasvamaan nopeasti ja helposti. Twitterissä on tavallista nähdä brändejä myös puhuvan hauskalla tavalla, mikä houkuttelee entistä enemmän vuorovaikutusta seuraajilta. En näe tämän toimivan eri tavalla Threadsissa.