Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intel 14. sukupolven Meteor Lake: uutisia, huhuja, julkaisupäivän spekulaatioita

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intel 14. sukupolven Meteor Lake: uutisia, huhuja, julkaisupäivän spekulaatioita

Intel jatkaa uusien prosessorisukupolvien levittämistä, ja vuonna 2023 saatamme nähdä 14. sukupolven Meteor Lake -prosessorien julkaisua. Emme tiedä juuri nyt näistä prosessoreista, mutta joukko vuotoja ja huhuja antavat välähdyksen mahdollisesta julkaisupäivästä, teknisistä tiedoista ja ennen kaikkea suorituskyvystä.

Taistelu parhaan prosessorin julkaisemisesta on kiihkeämpää kuin koskaan, ja Meteor Lake on käännekohta Intelille. Uudella lähestymistavalla suorittimien suunnitteluun Meteor Lake saattaa aloittaa Intelin paluun, kun se yrittää pysyä Applen tahdissa ja yrittää edelleen ohittaa AMD:n.

Tosin nyt on liian aikaista sanoa. Sillä välin tässä on kaikki, mitä tiedämme Intelin 14. sukupolven Meteor Lake -prosessoreista.

Hinta ja julkaisupäivä

Intel ei ole ilmoittanut Meteor Lake -prosessorien julkaisupäivämäärää, mutta niiden pitäisi saapua vuonna 2023, jolloin Intel ilmoitti ensimmäisen kerran julkistaessaan Meteor Lake -prosessorit ja laatiessaan etenemissuunnitelman sirujen tuotannon aloittamiselle. Uusin kauha kuitenkin viittaa siihen, että Intelin alkuperäinen tiekartta on saattanut mennä pahasti raiteiltaan.

YouTuber Mooren Law Is Dead -lehden huhu viittaa siihen, että Meteor Lake -sirut alkavat julkaista lokakuussa 2023, ja 14-ytiminen kannettavan tietokoneen keskusyksikkö on vastuussa. Jos tämä osoittautuu todeksi, se olisi melkoinen järkytys verrattuna aikaisempiin sukupolviin. Intel aloittaa yleensä käynnistämällä pöytätietokoneiden prosessorit, joten on vähintäänkin outoa nähdä, että mobiilisiru julkaistaan ​​ensimmäisenä.

Itse asiassa useat vuodattajat väittävät, että Intel Meteor Lake-S (työpöytä) -kokoonpano saattaa olla vaikeuksissa. Säännöllinen Twitter-vinkki OneRaichu jakoi salaperäisen twiitin loppuvuodesta 2022, ja Moore’s Law Is Dead näyttää olevan yhtä mieltä siitä, että valikoima voidaan peruuttaa toistaiseksi.

Jos tämä käy ilmi, sen ei tarvitse tarkoittaa, että Intel ei julkaise mitään vuonna 2023. Sen sijaan se saattaa julkaista Raptor Laken päivityksen ja siirtää Meteor Lakea vuodella, mutta monet merkit viittaavat siihen, että se romutetaan kokonaan. . Jos näin tapahtuu, Intel saattaa julkaista Meteor Laken kannettaville tietokoneille yhdessä Raptor Lake -päivityksen kanssa pöytätietokoneille, ja se siirtyy suoraan Arrow Lakeen seuraavan sukupolven työpöytäsiruilleen.

Intel / Hardware Times

Hardware Times jakoi viralliselta Intel-dian, joka näyttää vahvistavan kuiskauksia Meteor Laken pöytäkoneiden peruuttamisesta. Päivitetty tiekartta paljastaa, että Intel saattaa suunnitella Raptor Lake-S -prosessorien lanseerausta vasta vuonna 2023; kaikki maininnat Meteor Lakesta näyttävät olevan romutettu. Tämä kaikki on kuitenkin tällä hetkellä vain spekulatiivista aikajanaa, sillä Intel ei ole vahvistanut mitään julkaisupäivää vuoden ulkopuolella, eikä se ole kommentoinut näitä peruutushuhuja.

🔥 Empfohlen:  6 parasta VPN:ää PokerStarsille vuonna 2023 (ilmainen ja premium)

Mitä tulee hinnoitteluun, sitä on vaikea sanoa. Nykyisen sukupolven Intel-prosessorit vaihtelevat noin 100 dollarista halvimmasta mallista yli 650 dollariin kalleimpaan malliin. Emme odota suuria hintamuutoksia Meteor Lakelle, mutta kustannukset laskevat pääasiassa siitä, missä AMD:n ja Intelin välinen kilpailu on, kun Meteor Lake -suorittimet ovat valmiita julkaisuun.

Intel on vahvistanut, että Meteor Lake -suorittimissa on uusi tuotemerkki. Yritys luopuu yli 15 vuoden ajan käyttämästä “i”:stä ja korvaa sen “Core Ultra” -brändillä.

Tekniset tiedot

Wccftech

Emme ole vielä nähneet vuotaneita teknisiä tietoja Meteor Lake -prosessoreista, ja se on järkevää. Vaikka Intel on jo julkaissut koko joukon Raptor Lake -suorittimia, esituotantoa olevat Meteor Lake -sirut eivät ole vielä alkaneet näkyä vuotaneissa vertailuarvoissa. Suurin uutinen, jonka olemme saaneet, tulee Meteor Lake -vuodosta, joka paljasti löysät tiedot mobiiliprosessorien ympäriltä.

Vuoto näyttää mobiili Meteor Lake -prosessorien U-, P- ja H-versiot, mikä on Intelin tasoa. U-sarjan prosessorit ovat yleensä 15 wattia ja alle, P-sarja 28 wattia ja H-sarja 45 wattia, mutta on mahdollista, että Intel voi muuttaa tehoalueita.

Mielenkiintoisempaa on se, että vuoto osoitti, että mobiilit Meteor Lake -prosessorit ovat huippuluokkaa 14 ytimellä, jotka on jaettu kuuteen suorituskykyiseen ytimeen ja kahdeksaan tehokkaaseen ytimeen. Se myös vahvisti, että sukupolvi tukee DDR5:tä ja LPDDR5:tä sekä PCIe 5.0:aa, jotka ovat Intelin tällä hetkellä tukemia alustaominaisuuksia. Näyttää myös siltä, ​​​​että Intel saattaa luopua DDR4: n tuesta kokonaan Meteor Laken kanssa.

Vaikka Intel on pyrkinyt kovasti lisäämään ydinten määrää muutaman viime sukupolven aikana, tämä käytäntö saattaa olla päättymässä. Huhun mukaan Intel saattaa rajoittaa tulevan Core i9-14900K:n P-ytimien määrän kuuteen. Se tekisi kuusi P-ydintä ja 16 E-ydintä, eli yhteensä 22 ydintä.

Nimettömät lähteet, joihin Moore’s Law Is Dead viittaa, näyttävät viittaavan siihen, että Intel saattaa siirtyä pois näistä suurista ydinmääristä ja suosia sen sijaan tasapainoisempaa virrankulutusta. On vaikea sanoa, kuinka tämä vaikuttaa Meteor Laken ominaisuuksiin ja suorituskykyyn, jos se on edes totta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Intel Arc -grafiikka voisi vihdoin korjata V-Syncin

Arkkitehtuuri

Wccftech

Meillä on eniten uutisia Meteor Lake -prosessoreista arkkitehtuurista. Tämä on sukupolvi, jossa Intel aikoo yhdistää tiekartansa yhdistämällä useita eri valmistajia ja hyödyntäen silti hybridiarkkitehtuuria.

Prosessori itsessään on rakennettu Intel 4 -prosessiin, ja Meteor Lake on ensimmäinen, joka sisältää tämän solmun (sekä Alder Laken ja Meteor Laken Intel 7:n jälkeen). Mielenkiintoisempaa on, kuinka Intel muuttaa suunnittelua kilpaillakseen Applen prosessorien kanssa. Laskentapään lisäksi Meteor Lakessa on myös erilliset GPU-, IO- ja system-on-a-chip (SoC) -diodit.

Intel

Intel ei ole vahvistanut, mitä solmua se käyttää näille muotteille, mutta sen pitäisi olla peräisin siruvalmistajalta TSMC, joka on useimpien prosessorien ja grafiikkasuorittimien sisällä olevien solmujen takana. Intel aikoo myös napauttaa taiwanilaista valmistajaa auttaakseen joidenkin Meteor Lake -suorittimien kuolemien kanssa. Intel käsittelee edelleen suunnittelua, mutta TSMC voisi tehdä osan näistä prosessoreista.

Kilpaileminen Applen kanssa näyttää Intelin tavoitteelta, sillä se haluaa tarjota CPU:n lisäksi koko tietokoneen sirulla (samanlainen kuin Applen M-sarjan prosessorit). Tämän mahdollistaa Intel Foveros, joka on usean muotoinen pakkaustekniikka, jota Intel on hajonnut vuosia.

Tämä lähestymistapa voisi auttaa Inteliä kehittämään tehokkaampia suorittimia, joissa on enemmän ominaisuuksia. Se voi myös tehdä Meteor Lakesta vaikean toteuttaa. Niin monien kuolemien vuoksi Meteor Lake näyttää olevan altis viiveille ja valmistushäiriöille, mutta meidän on odotettava myöhemmin vuonna 2023 nähdäksemme 14. sukupolven prosessorien tilan.

Intelin sanotaan käyttävän ytimissä uusia Redwood Cove -ytimiä suorituskyvyn parantamiseksi ja Crestmontin ytimiä tehokkuuden lisäämiseksi. Aivan kuten kaksi edellistä sukupolvea, Intel yhdistää kaksi erilaista ydintyyppiä laskentakaavassa tuottaakseen suuren määrän ytimiä ilman niihin liittyvää lisääntynyttä virrankulutusta. Crestmont-ytimien sanotaan parantavan ohjeita per jakso (IPC) jopa 15 % edellisen sukupolven Gracemontiin verrattuna, ja Redwood Cove voi tarjota jopa 25 % IPC-parannusta Raptor Coveen verrattuna.

Laskelman ulkopuolella emme tiedä paljon. Intel käyttää Arc GPU -arkkitehtuuriaan grafiikkaruudussa, mutta ei ole selvää, käyttääkö se nykyisen sukupolven Arc Alchemistia vai seuraavan sukupolven Arc Battlemagea. Ottaen huomioon Arcin aiemmat ongelmat viiveistä ja ajureiden virheistä, Intel voi pitää kiinni tutusta arkkitehtuurista välttääkseen laajalle levinneitä ongelmia. Vuotaneet vertailuarvot osoittavat, että tämä integroitu GPU voi kilpailla jopa joidenkin erillisten näytönohjainkorttien kanssa.

🔥 Empfohlen:  Intel on saattanut löytää ratkaisun Nvidian sulaviin GPU: ihin

CPU- ja GPU-ruutujen lisäksi jokaisessa Meteor Lake -prosessorissa on oma AI-prosessori, jota kutsutaan VPU:ksi. Intel sanoo, että nämä prosessorit ovat 10 kertaa tehokkaampia tekoälytyössä verrattuna suorittimeen, ja ne käyttävät vain viidenneksen tehosta. Intelin VPU ei ole uusi, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun se sisällytetään koko tuotepinoon.

Esitys

Jacob Roach / Digital Trends

Meillä ei ole vuotaneita vertailuarvoja Meteor Lakelle, saati Intelin itsensä suorituskykyluvut. Suurimmat vihjeet tällä hetkellä liittyvät kaikki Intel 4 -valmistusprosessiin, joka Intelin kiusaamalla tuottaa 21,5 % korkeampia taajuuksia kuin edellinen solmu samalla teholla tai 40 % tehonvähennystä samalla taajuudella.

Korkeampi taajuus ei itsessään tarkoita tehokkaampaa prosessoria. Taajuus vaikuttaa kuitenkin Intelin painostukselta, joten se voisi auttaa 14. sukupolven sirujen kanssa. Intel Raptor Laken äärimmäinen lippulaiva, Core i9-13900KS, voi saavuttaa 6 GHz ilman ylikellotusta. Linjan alempana olevat sirut voidaan virittää saavuttamaan myös tämän taajuuden. On mahdollista, että 14. sukupolven lippulaiva nostaa näitä lukuja vielä korkeammalle.

Siitä huolimatta meidän ei pitäisi nyt tehdä suorituskyvystä mitään johtopäätöksiä. Meteor Lake on täysin erilainen peto kuin Raptor Lake, ja olemme edelleen todennäköisesti useiden kuukausien päässä kaikenlaisesta laukaisusta.

Uusi pistorasia

Narumon Bowonkitwanchai / Getty Images

Huhujen mukaan Intel esittelee uuden pistorasian Meteor Laken kanssa. Nykyisen sukupolven suorittimet käyttävät LGA 1700 -kantaa, mutta huhutehdas ehdottaa, että Intel käyttää LGA 1851 -kantaa Meteor Lakelle. Tämä tarkoittaa uusia emolevyjä ja mahdollisesti uusia alustaominaisuuksia, mutta meillä ei ole vielä tietoja niistä.

Koska mallit ovat samankaltaisia, on mahdollista, että tällä hetkellä Alder Lake -prosessorien kanssa yhteensopivat CPU-jäähdyttimet toimivat myös Meteor Laken kanssa. Meillä ei ole vahvistusta tälle, mutta se on mahdollista.

Table of Contents