Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intian 15 parasta liikepankkia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian 15 parasta liikepankkia

Intian pankkisektori on yksi maailman laajimmista ja vahvimmista, ja sillä on keskeinen rooli maan talouskasvussa ja rahoitusvakaudessa. Intian pankkiala on sekoitus julkisen sektorin pankkeja, yksityisen sektorin pankkeja ja maassa toimivia ulkomaisia ​​pankkeja. Nämä liikepankit tarjoavat laajan valikoiman rahoituspalveluita yksityishenkilöille, yrityksille ja talouden eri sektoreille.

Tämä kattava luettelo Intian liikepankeista kattaa sekä julkisen että yksityisen sektorin pankit, mukaan lukien kansalliset pankit, aikataulupankit, alueelliset maaseutupankit ja ulkomaiset pankit. Jokainen pankki tuo ainutlaatuisen tuotevalikoimansa, palvelunsa ja asiantuntemuksensa Intian pankkimaailmaan.

Olipa kyseessä yksityisomistuksessa oleva tai julkisen sektorin pankki, huippuluokan pankki luettelo Intian liikepankeista menestyy nykypäivän dynaamisessa ympäristössä siirtymällä rahoituspalvelujen tarjoamisesta rahoitusavun tarjoamiseen.

Luettelo Intian liikepankeista

Intian parhaat liikepankit joista aiomme puhua tässä artikkelissa, keskittyvät useisiin painopistealueisiin, jotka ovat välttämättömiä menestyäkseen tänään ja tulevaisuudessa:

 1. Siirtyminen eettiseen lähestymistapaan
 2. Puhu luvuissa/Tietojen käyttö arvon lisäämiseen
 3. Asiakaskokemuksen innovaatio
 4. Hallitut lainojen korot ja alhaisemmat palkkiot

Kuinka monta liikepankkia on Intiassa?

Intiassa liikepankit luokitellaan kolmeen luokkaan, mukaan lukien:

 • Julkisen sektorin pankit – Näiden pankkien oikeudet ovat valtion tai maan keskuspankin alaisuudessa.
 • Yksityisen sektorin pankit – Yksityisen sektorin pankit, joiden osakkeenomistaja on joko yksityinen taho, henkilö tai henkilöryhmä.
 • Ulkomaiset pankit – Näiden pankkien pääkonttori on Intian ulkopuolella, ja ne toimivat myös Intiassa perustamalla sivukonttorinsa.

Onko SBI liikepankki?

SBI on yksi Intian maineikkaimmista pankeista, jonka Intian hallitus kansallisti vuonna 1955. Tämä pankki tarjoaa laajoja pankkituotteita tuhansien Intiassa ja ulkomailla sijaitsevien sivukonttoreidensa kautta.

Kyllä, SBI kuuluu liikepankkien luokkaan, koska se on valtion omistama liikepankki ja toimii rahoituspalveluyrityksenä. Tarkemmin sanottuna se on intialainen monikansallinen ja julkisen sektorin pankki, jonka pääkonttori on Mumbaissa, Maharashtran osavaltiossa. SBI:llä on lukuisia sivuliikkeitä Intian lisäksi myös 36 muussa maassa.

Lue myös: Luettelo Intian pankeista

Luettelo Intian 15 parhaasta liikepankista

Tämä luettelo Intian liikepankeista tehdään kunnollisen tutkimuksen jälkeen. Liikepankkeja on 48, joista 27 luokitellaan julkisen sektorin pankkeiksi, 19 on luokiteltu kansallisiksi pankeiksi ja 2 pankkia kutsutaan nimellä “Muut julkisen sektorin pankit”.

Kaikkien pankkien luetteleminen tässä oppaassa ei olisi ollut asianmukaista. Näin ollen tämä sivu valaisee sinua Intian parhaat liikepankit jotka on mainittu alla:

1. SBI (State Bank of India)

SBI palkitaan yhtenä niistä Intian parhaat liikepankit ja tunnetaan suurimpana lainanantajana. Samalla se on vanhin liikepankki, joka jäljittää juurensa Brittiläiseen Intiaan.

Valtavalla pankilla on yli 24 000 konttoria eri puolilla Intiaa, ja se sijoittui 232. sijalle Fortune Global 500 -listalla maailman suurimmista yrityksistä. Se yhdistetään muihin osakkuuspankkeihin, mukaan lukien:

 • Mysoren valtionpankki
 • Hyderabadin valtionpankki
 • Patialan valtionpankki
 • Travancoren valtionpankki
 • Bikanerin ja Jaipurin osavaltiopankki

SBI:llä on yli 2 miljoonaa työntekijää. Tämän pankin arvioiduksi nettovoitoksi tilikaudella 2020 laskettiin 144 miljardia Intian rupiaa. Lisäksi pankki nousi hiljattain 50 parhaan pankin joukkoon omaisuuden jakelussa.

Tuote Korot
SBI henkilökohtainen laina 9,5–10,9 %
SBI-asuntolaina 7–8,5 %
SBI-laina omaisuutta vastaan 9,45 – 10,5 %
SBI-yrityslaina 11.05 – 12 %

Intian hallitus omistaa 61,23 prosenttia tästä pankista.

2. HDFC pankki

HDFC:n pääkonttori on Mumbaissa; Maharashtra on Intian suurin yksityinen liikepankki. Pankilla on yli 5000 konttoria eri puolilla maata ja muutama konttori ulkomailla. Kaikki haarat on linkitetty reaaliaikaisesti verkossa.

Tämä pankki perustettiin elokuussa 1994 sen jälkeen, kun RBI salli yksityisten pankkien perustamisen. Tunnettu asuntorahoitusyhtiö Housing Development Finance Corporation edisti HDFC-pankkia ja auttoi kasvattamaan sen asiakaskuntaa.

HDFC on tunnettu hämmästyttävästä asiakastuesta, innovatiivisista tuotteistaan ​​ja ainutlaatuisista tarjouksistaan ​​asiakkailleen. Pankki palkittiin myös FinanceAsia-lehden toimesta Intian parhaan pankin asemasta vuonna 2019. Lisäksi se on luonut laajat työllistymismahdollisuudet maan sisällä työllistämällä yli miljoona työntekijää.

🔥 Empfohlen:  4 pääasiallista videomarkkinoinnin tyyppiä, joita voit tehdä itse
Tuote Korot
HDFC henkilökohtainen laina 10,5–12,25 %
HDFC asuntolaina 6,9 %
HDFC-laina omaisuutta vastaan 5-8 %
HDFC-yrityslaina 11-12 %

Lue myös: Luettelo Intian yksityisistä pankeista

3. ICICI-pankki

ICICI (Industrial Credit and Investment Corporation of India) on Intian pankkisektorin johtava nimi. The luettelo Intian liikepankeista on epätäydellinen mainitsematta tätä moitteetonta pankkia.

Tällä hetkellä pankilla on yli 5000 konttoria ja 15000+ pankkiautomaattia kaikkialla Intiassa. Lisäksi pankkikonttorit sijaitsevat ulkomailla 17 maassa. ICICI:n vuotuinen liikevaihto on yli 1 00 000 miljoonaa euroa.

Konsernin taseen loppusumma oli Rs. 14 biljoonaa vuodelle 2020. Sen pääkonttori on Mumbaissa, ja sillä on rekisteröity toimipaikka Vadodarassa, Gujaratissa.

Tuote Korot
ICICI henkilökohtainen laina 11,15 – 12,5 %
ICICI-laina omaisuutta vastaan 8,75 – 9,9 %
ICICI-asuntolaina 6,8–8 %

4. Axis Bank

Axis pankki seisoo alla Intian parhaat liikepankit erinomaisten rahoituspalveluiden ja kiehtovien julkisten talletusten korkojen ansiosta.

Pankki hallinnoi yli 11 000 pankkiautomaattia ja yli 4 700 konttoria eri puolilla maata tammikuussa 2021.

Axis Bank työllistää yli 55 000 työntekijää. Vaikka kokonaisvarallisuuden arvo on Rs. 9,28 biljoonaa tästä pankista on tuonut maallemme valtavan vaurauden.

Tuote Korot
Axis Bankin henkilökohtainen laina 10,2–11 %
Axis Bank asuntolaina 7,5–8,2 %
Axis Bank -laina omaisuutta vastaan 10,9 – 11,75 %
Axis Bankin yrityslaina 13,9–14,5 %

5. PNB (Punjab National Bank)

PNB on myös yksi Intian vanhimmista pankeista, joka aloitti toimintansa vuonna 1894. Se on SBI:n jälkeen toiseksi suurin Intian hallituksen omistama pankki. Sittemmin se on luonut yli 170 miljoonan asiakkaan laajan käyttäjäkunnan, jota palvellaan 10 000 plus konttorin ja yli 13 000 pankkiautomaatin kautta.

PNB:n kokonaisvarallisuuden arvo on yli 8 biljoonaa INR, ja kokonaistulot laskettiin yli Rs. 63074,16 crorea maaliskuussa 2020.

PNB-pankki palvelee laajasti kaikkia NRI:n, maahantuojien ja viejien vaatimuksia tarjoamalla kaikenlaisia ​​pankkipalveluita.

Tuote Korot
PNB asuntolaina 4 – 8,9 %
PNB henkilökohtainen laina 8,75 – 9 %

Lue myös: Intian pankeissa saatavilla olevat yhteistilityypit

6. Kotak Mahindra Bank

Kotak Mahindra Bank on markkina-arvolla mitattuna Intian neljänneksi suurin yksityisen sektorin pankki. Pankki perustettiin ja perustettiin vuonna 1985, ja sillä on nyt yli 1600 konttorin verkosto Intian eri kaupungeissa.

Pankin pankkiautomaattien kokonaismäärä oli joulukuussa 2020 2573. Lisäksi Kotak Mahindra on kasvattanut kokonaismääräään merkittävästi omaisuutta 4,43 biljoonaan INR:iin, sekin lyhyessä ajassa.

Toisin kuin muut pankit, Kotak Mahindra tarjoaa digitaalisen säästöpankkitilin ilman ylläpitokuluja. Voit hakea tätä tiliä verkossa ja saada rajattomasti etuja.

Tuote Korot
Kotak Mahindra Bankin henkilökohtainen laina 10,8–12 %
Kotak Mahindra Bankin yrityslaina 15-16 %
Kotak Mahindra Pankkilaina omaisuutta vastaan 8,75 – 9,45 %
Kotak Mahindra Bankin asuntolaina 6,95 – 7,75 %

7. Canara Bank

Canara Bank on yksi Intian suurimmista julkisen sektorin liikepankeista. Pankki on perustettu vuonna 1906 ja sen palveluksessa on yli 80 000 työntekijää 30.1.2021 mennessä.

Pankin kokonaisvarallisuuden laskettiin olevan 7,12 biljoonaa INR. Pankki ansaitsee rahaa 6300 konttoristaan, jotka sijaitsevat maan eri kaupungeissa. Tämän lisäksi pankilla on käytössä yli 8800 pankkiautomaattia.

Lisäksi Unionin hallitus hyväksyi Syndicate-pankin fuusion Canara-pankkiin 4.3.2020. Yhteenliittymä johti pankista neljänneksi suurimmaksi valtion omistamaksi pankiksi varallisuudeltaan.

Pankki tarjoaa myös laajan valikoiman palveluita kaikille asiakkailleen, kuten Personal Banking, Corporate Banking, Priority and SME luotto, NRI Banking jne. Kaikki nämä keskeiset toiminnot johtivat tämän pankin sijoittumiseen parhaiden joukossa. luettelo Intian liikepankeista.

Tuote Korot
Canara Bankin asuntolaina 7-8 %
Canara Bankin henkilökohtainen laina 11-12 %
🔥 Empfohlen:  15 parasta tapaa saada ilmaisia ​​Nike-lahjakortteja

8. IndusInd Pankki

Hinduja Group perusti ja perusti IndusInd Bankin vuonna 1994. Axis bankin markkina-arvoksi laskettiin Rs. 50 000 kruunua. Liiketoiminta tulee yli 1600 konttorin verkostosta, joka on hajallaan eri puolilla maata.

IndusInd-pankilla on suuri jalanjälki, yli 2500 pankkiautomaattia koko maassa maaliskuussa 2020.

Yksityisen sektorin liikepankki on uuden sukupolven pankki, jonka liiketoiminta-alueita ovat valuutta-investointipankkitoiminnan pääomamarkkinat, NRI:t, yrityspankkipalvelut vähittäiskaupan treasury ja tietotekniikka.

Tuote Korot
IndusInd Bankin asuntolaina 7,95 – 8,7 %
IndusInd Bankin henkilökohtainen laina 11,2–12,5 %

Lue myös: Luettelo ajoitetuista pankeista Intiassa

9. Bank of Baroda

Yksi Intian johtavista liikepankeista, joka fuusioitui hiljattain Dena Bankin ja Vijaya Bankin kanssa, muodostaen maamme kolmanneksi suurimman pankin.

Bank of Baroda on hajallaan kaikkialla maassa ja toimii yli 9500 konttorissa. Lisäksi pankki maksaa palkkoja yli 85 000 työntekijälle, mikä tekee siitä markkina-arvoltaan Intian toiseksi suurimman pankin.

Pankki perustettiin vuonna 1908, ja sen pääkonttori sijaitsee Vadodarassa, Gujaratissa. Bank of Baroda sijoittui myös 1145. sijalle Forbes Global 2000 -listalla.

Intian kansallistetun valtionpankin kokonaisvarallisuuden arvo on Rs. 12 biljoonaa.

Tuote Korot
Bank of Baroda henkilökohtainen laina 9,76 – 11 %
Bank of Barodan yrityslaina 13,9 – 15 %
Bank of Baroda Laina omaisuutta vastaan 8,2–9,5 %
Bank of Baroda asuntolaina 6,9–7,8 %

10. IDBI Bank (Intian teollisuuskehityspankki)

IDBI Bank perustettiin vuonna 1964, ja sen pääkonttori sijaitsee Mumbaissa, Maharashtran osavaltiossa. Pankin toiminta säädettiin eduskunnan lailla luottojen myöntämisestä.

IDBI:n omistaa keskushallinto, ja sitä kutsutaan 10. suurimmaksi kehityspankina maailmanlaajuisesti. Jättimäinen pankki hallinnoi toimintaansa yli 1900 konttorista (mukaan lukien yksi ulkomaankonttori Dubaissa) ja yli 3600 pankkiautomaatista ja asiakkuudenhallintajärjestelmästä 31.3.2021.

IDBI:n kokonaisvarallisuus on Rs. 3,74 biljoonaa, ja se työllistää noin 18 000 työntekijää Intiassa.

Tuote Korot
IDBI Pankin asuntolaina 7,25 – 8,15 %
IDBI Bankin henkilökohtainen laina 8,8 – 9,75 %

11. Kyllä Pankki

Se on intialainen yksityisen sektorin pankki, jonka Ashok Kapur ja Rana Kapur perustivat vuonna 2004. Pankin pääkonttori on Mumbaissa ja sillä on 3 tytäryhtiötä.

Kyllä, Pankki tarjoaa kattavat pankki- ja rahoitustuotteet yksityis- ja yritysasiakkaille.

Tällä hetkellä pankki jakaa palkkoja yli 18 000 työntekijälle, jotka työskentelevät heidän kotimaan konttoreissaan, mikä on noin 1 000. Pankki tarjoaa käteisnostomahdollisuuksia yli 1800 pankkiautomaatistaan ​​eri kaupungeissa.

Tuote Korot
Kyllä Pankin asuntolaina 9-10 %
Kyllä Pankin henkilökohtainen laina 10,5–12 %

Lue myös: 10 parasta koulutuslainapankkia Intiassa

12. Union Bank of India Bank

Union Bank of India pyrkii laajentamaan konttoriensa määrää Intiassa ja rakentamaan korkealaatuista konttoripankkiverkostoa.

Union Bank järjestää NRI-asiakkaille hienoja palveluita, mukaan lukien Speed ​​Cash ja Speed ​​Remittance, talletukset ja portfoliopalvelut, Corp Quick Remit sekä erilaiset lainat. Pankin fuusio Corporation Bankin ja Andhra Bankin kanssa tuli voimaan 1.4.2020, jolloin se on yksi Intian parhaat liikepankit.

Pankin kokonaisvarallisuuden arvo oli Rs. 5,56 biljoonaa kuin vuonna 2020. Vuotuinen liikevaihto tulee yli 9500 konttorista, jotka sijaitsevat eri puolilla Intiaa. Unionin pankin palveluita käyttää yli 120 miljoonaa asiakasta.

Tuote Korot
Union Bank of India asuntolaina 8,50 %
Union Bank of India henkilökohtainen laina 10,4 %

13. Bank of Maharashtra

Maharashtran pankilla on yli 1900 konttoria Intiassa, ja se on työllistänyt yli 13 000 työntekijää.

Yhdellä suurimmista julkisista pankeista on maaliskuussa 2021 noin 15 miljoonaa palveluihinsa tyytyväistä asiakasta.

Pankin vuositulot ylittivät Rs. 26,6 biljoonaa viime vuonna vuonna 2020.

Tuote Korot
Bank of Maharashtran asuntolaina 9,15 – 10,6 %
Bank of Maharashtran henkilökohtainen laina 11,5–12,5 %

14. Indian Overseas Bank

Indian Overseas Bank on Intian hallituksen omistama valtiovarainministeriön alaisen liikepankki, joka tarjoaa moitteetonta asiakaspalvelua erityisesti kaikilla palkkatileillä. Parasta IOB:issa on, että sen avulla käyttäjät voivat avata nollatasapainon ilman piilokuluja ja tarvitsee vähemmän paperityötä kuin muiden pankkien palkkatilit.

🔥 Empfohlen:  Mailit - Tata Groupin tukemien huippupalvelukokemusten tarjoaminen

Pankilla on yli 3400 konttoria Intiassa ja kuutta konttoria ulkomailla. IOB:n omaisuuden kokonaisarvo on Rs. 2,61 biljoonaa maaliskuussa 2020.

Tuote Korot
Indian Overseas Bank asuntolaina 8,05 – 9,4 %
Intian merentakaisten pankkien henkilökohtainen laina 10–11,15 %

Lue myös: 20 parasta yrityslainapankkia Intiassa

15. Bank of India

Vuonna 1906 toimintansa aloittanut Bank of India tunnetaan yhtenä Intian hienoimmista liikepankeista.

Pankki tarjoaa erilaisia ​​palveluita, mukaan lukien kaikenlaiset lainat, säästö- ja käyttötilit, kiinteät talletukset, toistuvat talletukset, luotto-/pankkikortit, mobiili-/verkkopankkipalvelut ja huippuluokan asiakastuen.

BOI:lla on laaja yli 5000 sivukonttorin verkosto kaikkialla Intiassa ja yli 49000 työntekijää maaliskuussa 2021. Kaikkia sivukonttoreita ohjataan 8 NBG:n toimiston ja 55 Zonal-toimiston kautta.

BOI:n vuositulot ovat arvoltaan Rs. 462 miljardia.

Tuote Korot
Bank of India asuntolaina 6,85 – 7,8 %
Bank of India henkilökohtainen laina 10,35 – 11,14 %

Liikepankkien merkitys taloudessamme

Liikepankeilla on keskeinen rooli markkinoiden laajentumisessa. Lisäksi se auttaa myös muodostamaan vankan talousrakenteen, joka laajentaa kaupankäynnin kattavuutta ja parantaa elintasoa maassa.

Liikepankit hyväksyvät julkiset talletukset modernissa talousmaailmassa ja lainaavat niitä muille ihmisille, yrityksille, kauppiaille ja valmistajille. Siten siinä todetaan, että näiden pankkien on luotava uutta pääomaa, mikä edistää yleistä kasvuprosessia.

Intian suosituimmat liikepankit leviäminen koko maahan mahdollisti teollisuuden ja maatalouden noususuhdanteen.

Liikepankkien tehtävät

1. Ensisijaiset toiminnot

 • Tilinylityspalvelut
 • Julkisten/asiakkaiden talletusten hyväksyminen – Määräaikaistalletukset ja Demand-talletukset
 • Lainojen ennakkomaksu ja myöntäminen

2. Toissijaiset toiminnot

 • Tulojen kerääminen ja shekit
 • Kulujen maksaminen
 • Talletusholvi
 • Matkashekkien myöntäminen
 • Varojen siirto
 • Valuuttakauppa
 • Arvopapereiden osto ja myynti
 • Sähköinen pankkitoiminta
 • Rahan luominen
 • Laskunvaihdon alennukset

Lue myös: 10 parasta säästöpankkitiliä lapsille Intiassa

Liikepankkien tarjoamat luottotyypit

Kaikki Intian kansallistetut liikepankit tarjoavat asiakkailleen neljää luottotyyppiä, jotka sisältävät:

1. Pankkilaina

Pankkilaina on kiinteä summa, jonka pankki myöntää asiakkaalle määräajaksi määräajaksi kiinnostuksen taso.

2. Käteisluotto

Käteisluotto on pankin asiakkailleen tarjoama ominaisuus. Toisin sanoen sitä pidetään lyhytaikaisena lainana, jonka avulla yritys tai yksityishenkilö voi nostaa tilirajansa ylittävät varat.

3. Tilinylitys

Tämän toiminnon avulla käyttötilinomistajat voivat lainata tietyn summan rahaa, vaikka lainanottajan tilillä ei olisi varoja. Se on nopein käytettävissä oleva lyhytaikaisen rahoituksen keino.

4. Seteleiden diskontointi

Tätä prosessia kutsutaan myös “laskujen alennukseksi”, jossa pankki maksaa vekselin ennen eräpäivää. Tämän järjestelyn suurin etu on, että pankki maksaa nimellisarvoa pienemmän arvon.

Jos etsit työskentelyä liikepankissa ja pidät sitä työllistymisvaihtoehtona, se on silti loistava tapa turvata urasi ja ansaita mukava palkka.

Suositus: Pankkijärjestelmä Intiassa

Vaikka liikepankkitoiminnan asiakkaat ovat pieniä yrityksiä, yrityksiä tai organisaatioita, investointipankkiasiakkaat vaihtelevat suurista yrityksistä, hedge-rahastoista, eläkerahastoista ja muista rahoituslaitoksista. Näin ollen varojen tarve riippuu yksinomaan yrityksesi laajuudesta ja nykyisestä taloudellisesta tilasta.

Table of Contents