Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intian ensimmäinen Digital Lok Adalat Fights Case Pendency

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian ensimmäinen Digital Lok Adalat Fights Case Pendency

Riippuvuus on valtava ongelma, joka vaivaa Intian oikeuslaitosta. Toukokuussa 2022 yli 4,7 miljardia tapausta oli vireillä maan eri tuomioistuimissa.

Lok Adalats otettiin ensimmäisen kerran käyttöön tarkoituksena vähentää vireillä olevien tapausten määrää maassa. Prosessi on kuitenkin pysynyt hitaana ja aikaa vievänä. Jupitice Justice Technologies Private Limited on julkaissut Intian ensimmäisen tekoälyllä toimivan Digital Lok Adalatin tarjotakseen oikea-aikaista oikeutta.

Eksklusiivisessa vuorovaikutuksessa Analytics India -lehti, Raman Aggarwal, Jupiticen perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi: “Yli 5 miljardilla ihmisellä eri puolilla maailmaa ei ole järkevää saada oikeutta. Lok Adalatsin digitalisointi tulee olemaan virstanpylväs Intian oikeusjärjestelmän historiassa, kun otetaan huomioon oikeudenkäyntien lisääntyminen eri tuomioistuimissa eri puolilla maata.

TAVOITE: Ensinnäkin, kerro meille hieman Jupitice Justice Technologiesista.

Aggarwal: Jupitice on maailman ensimmäinen oikeusteknologiayritys, joka on synnyttänyt teknologiasektorille uuden tilan nimeltä “JusTech‘. Olemme suunnitelleet ja kehittäneet maailman ensimmäisen seuraavan sukupolven oikeusteknologia-alustan toimitettavaksi oikeuspalvelut verkossa.
Tämä oikeusteknologia-alusta tukee vaihtoehtoista riidanratkaisua (ADR) ja näennäisoikeudellisia elimiä nopeampaan, kustannustehokkaaseen ja avoimeen riitojenratkaisuun, koska se uskoo “oikeuteen palveluna” kuten kaikki muutkin palvelut.
Ihmiset ottavat yhteyttä myös oikeusviranomaisiin, Lok Adalatsiin ja muihin lakisääteisiin elimiin ratkaistakseen oikeusongelmansa; siksi meidän on vahvistettava koko riitojenratkaisuekosysteemiä.
Jupitice on jatkuvasti myötävaikuttanut hallituksen johtamien oikeuslaitoksen ja oikeuslaitoksen ulkopuolisten elinten tai hallinto-oikeusvirastojen vahvistamiseen ja virtaviivaistamiseen, mikä on parantanut saatavuutta, alentanut oikeussuojan kustannuksia ja lisännyt merkittävästi oikeusjärjestelmän tehokkuutta.
Lisäksi toisin kuin useimmat legaltech-startupit, jotka keskittyvät vain ratkaisujen rakentamiseen lakimiehille, yksityisille yrityksille ja ADR-instituutioille, Jupiticen ihmiskeskeinen lähestymistapa on mahdollistanut sen, että se on pystynyt rakentamaan kokonaisvaltaisia ​​ja osallistavia oikeusratkaisuja kaikille oikeudentoimitusprosessiin osallistuville sidosryhmille.

🔥 Empfohlen:  Mikä on paras luottokortti opiskelijoille Yhdysvalloissa?

TAVOITE: Mikä on missiosi, visiosi ja motivaatiosi Jupitice Justice Technologiesin perustamisen takana?

Aggarwal: Jupitice pyrkii kuromaan umpeen jatkuvasti kasvavaa oikeudellista kuilua kaikkialla maailmassa, ja se pyrkii tiukasti kohti visiotaan tarjotakseen oikeutta kaikille.
Tehtävämme on myös antaa ihmisille mahdollisuus tunnistaa oikeudelliset ongelmansa/korjauskeinonsa ja saada aikaan vallankumouksellinen muutos maailmanlaajuiseen riitojenratkaisuekosysteemiin siirtämällä riitojenratkaisu riita-asioista ratkaisuun.

Kaikki on verkossa paitsi oikeus. Jupitice aloitti ajatuksesta, että oikeus ei ole vain suvereeni toiminto, vaan sitä pitäisi käsitellä palveluna, mikä on nyt todellisuutta. Jupiticen avulla ihmiset voivat nyt hyödyntää oikeutta kodin mukavuuksista käsin.

TAVOITE: Teit yhteistyötä Rajasthanin ja Maharashtran osavaltioiden lakipalveluviranomaisten kanssa ja olet kehittänyt Intian ensimmäisen digitaalisen Lok Adalatin. Voitko kertoa meille vähän siitä?

Aggarwal: Jupitice isännöi ensimmäistä kertaa Maharashtran ja Rajasthanin National Digital Lok Adalat -tapahtumaa, joka loi historiaa rekisteröimällä 6,9 miljoonaa tapausta verkossa 13. elokuuta 2022.
Digitaalinen Lok Adalat parantaa oikeudenmukaisuutta helpottaen tavallisten ihmisten saamista oikeutta kodin mukavuudesta. Lok Adalatin digitalisoitu versio on suunniteltu, kehitetty ja toteutettu sopeutumaan eri sidosryhmien muuttuviin vaatimuksiin teknologian avulla.
Lok Adalatin digitaalinen muutos tekee siitä ergonomisen, kustannustehokkaan ja aikatehokkaan kaikille sidosryhmille. Se ei ole vain parantanut oikeuden saatavuutta kaikille, vaan on myös helpottanut oikeudenkäyttöä maassa muuntamalla digitaalisesti Lok Adalatiin liittyvät ydin- ja hallinnolliset prosessit.
Koko Lok Adalatin prosessi tapahtuu piirissä, osavaltiossa ja taluk taso. Joten se, mitä alusta tekee, on pohjimmiltaan kaiken tiedon kerääminen, kaiken yhdistäminen ja sen tuominen yhteen paikkaan. Aiemmin suurin osa tapahtui sähköpostitse ja yllättäen myös postipalvelujen kautta, joten ostimme koko prosessin verkosta. Lisäksi alusta on monikielinen.
Sen tuomia etuja ovat tiedonkulun reaaliaikainen luonne, tiedon keskitetty tallennus ja se myös vähentää päällekkäisyyttä. Kaikki oli keskitetty yhteen kojelautaan, ja se päivittyi jatkuvasti reaaliajassa.

🔥 Empfohlen:  Jäsenpäivitys keväällä 2023 | Digital Marketing Institute

TAVOITE: Kuinka käytät teknologiaa, kuten tekoälyä, lohkoketjua ja data-analytiikkaa työssäsi?

Aggarwal: Käytämme tekoälyä tilanteissa, joissa se on järkevintä ja tuo lisäarvoa. Joten esimerkiksi suosittelemme tekoälyä. Toiseksi meillä on asioita, kuten poikkeamien havaitseminen, joka tehdään tekoälymalleja käyttäen. Lisäksi meillä on myös muun muassa kääntämisen ja transkription parissa töitä, jotka myös tehdään tekoälyllä.
Lisäksi alusta tarjoaa tekoälyyn perustuvan puhepohjaisen interaktiivisen chatbotin, SAYA:n, joka mahdollistaa esimerkiksi hakemusten jättämisen, neuvojen ja kuulemisten ajoituksen, saneloitujen palkintojen muuntamisen tekstiksi ja palkintojen lopullisen ratkaisun tekemiseen.
Pyrimme myös kehittämään useita muita AI/ML-ominaisuuksia prosessien automatisoimiseksi; Oikeusministeriön avoimen datan puuttuminen on kuitenkin merkittävä haaste. Samalla yritämme hyödyntää käytettävissä olevia resursseja uusien teknologiatuotteiden ja -palveluiden kehittämiseen.
Käytämme myös lohkoketjua muutamiin asioihin, kuten henkilöllisyyden vahvistamiseen ja todisteiden hallintaan. Tallennamme kaikki olennaiset tiedot, kuten todisteet jne., lohkoketjuun, joten manipulointia ei ole.

TAVOITE: Miten lainopillinen veljeys on reagoinut uusiin teknisiin käytäntöihin?

Aggarwal: Olemme saaneet tähän mennessä valtavan vastauksen lakimieheltä. On todellakin innostavaa nähdä monia vanhempia tuomareita ja lakimiehiä tukemassa teknologian käyttöä oikeudessa.
Siitä lähtien, kun Intian ensimmäinen digitaalinen Lok Adalat lanseerattiin, monet lainopillisen veljeskunnan jäsenet ovat lähestyneet meitä, jotka haluavat ymmärtää Jupitice-teknologiaa ja kuinka se voi mullistaa maan oikeusmaailman.

TAVOITE: Onko sinulla suunnitelmia ottaa käyttöön teknisiä ratkaisuja Intian oikeuslaitoksen tasolla?

Aggarwal: Se on suunnitelma ensimmäisestä päivästä lähtien. Jupitice on suunnitellut ja kehittänyt ratkaisujaan ja palveluitaan käynnistääkseen uudelleen Intian riitojenratkaisuekosysteemin, ja se ei ole mahdollista ilman Jupiticen teknologiaratkaisujen käyttöönottoa oikeuslaitoksen tasolla.
Intian oikeuslaitos työskentelee lakkaamatta kauan odotetun e-Court Integrated Mission Mode -projektinsa eteen. Meidän on kuitenkin ymmärrettävä, että oikeus ei ole vain tuomioistuimessa eikä sitä kaikille tarjottaisi pelkällä muodollisten tuomioistuinten digitalisoinnilla.
Jupitice on myös ryhtynyt Nyaya Ghar Ghar aloite, jonka avulla pyrimme tarjoamaan oikeutta jokaisen kansalaisen kynnyksellä. Tämä on inspiroinut Jupitice-tiimiä tekemään yhteistyötä eri viranomaisten ja instituutioiden kanssa.

🔥 Empfohlen:  Yli 150 voimakasta vahvistusta kirjoittajille

Jotkut virastot ja laitokset, joiden kanssa Jupitice on työskennellyt, ovat:

  • Katso adalats
  • Oikeus- ja oikeusministeriö
  • RERA (Real Estate Regulatory Authority)
  • MSME viivästynyt maksuriitojen ratkaisu
  • Sähkön sääntelytoimikunnat
  • Kuluttajapalkkiot
  • APEC (Aasian ja Tyynenmeren taloudellinen yhteistyö)
  • NITI Aayog ja monet muut.

Table of Contents