Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intian hallituksen tukema tekoäly- ja robotiikkainnovaatioyritys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian hallituksen tukema tekoäly- ja robotiikkainnovaatioyritys

“Mielestäni Intia on ongelmien supermarket”, mutta meillä on myös potentiaalia ratkaista kaikki nämä ongelmat, Umakant Soni, AI & Robotics Technology Parkin (ARTPARK) toimitusjohtaja, sanoi kysyttäessä Intian kyvystä tulla johtajaksi AI.

”Meillä on kaikenlaisia ​​ongelmia, jos katsomme kuljetusta, on ongelma, jos katsomme säätä, on ongelma. Tarkastelemme teitä, siellä on ongelma, joten tekoälylle ongelmatiedot ovat itse asiassa erittäin kriittisiä.”

Hra Umakant Soni, joka on IIT Kanpurin alumni, jolla on takanaan useiden vuosien kokemus alalta, pyrkii tekemään Intiasta johtajan tekoälyn alalla.

Hienojen robottien kehittämisen lisäksi ARTPARK on toteuttanut monia muitakin projekteja. Eksklusiivisessa haastattelussa kanssa Analytics India -lehtiherra Umakant Soni jakaa vision ARTPARKista
ja joitain heidän toteuttamistaan ​​hankkeista.

ARTPARK

“Loimme ARTPARKin luodaksemme läpimurtoja tekoäly- ja robotiikkateknologiayrityksiä, jotka voivat vaikuttaa yli 2 miljardiin väestöön vuoteen 2030 mennessä.”

ARTPARK, jonka Umakant Soni on myös perustamassa, on voittoa tavoittelematon Karnatakan hallitus ja Intian hallituksen tiede- ja teknologiaosasto Intian tiedeinstituutin (IISc) alaisuudessa.

Siemenrahoituksella INR 170 crores Department of Science Technology, Govt. Intian kansallinen monitieteisten kyberfyysisten järjestelmien operaatio (NM-ICPS) ja 60 miljoonan INR:n apuraha Govt. Karnatakan ARTPARK haluaa luoda ja vahvistaa yliopistotutkimuksen ekosysteemiä Intiassa.

Umakant Soni, joka on myös NITI Aayogin neuvonantaja, uskoo, että Intian yliopistoissa tehdään tarpeeksi hyvää tutkimusta; Heidän on kuitenkin usein vaikea kääntää tätä tutkimusta hyödyllisiksi tuotteiksi tai yrityksiksi, jotka voivat skaalata.

“Kun olin IIT Kanpurissa, yritimme perustaa startupin tutkimukseni perusteella, mutta emme voineet tehdä sitä, koska ekosysteemiä ei ollut ollenkaan.”

Paljon on kuitenkin muuttunut sen jälkeen.

”Jokaisen IIT:n ja IIIT:n kanssa olemme luoneet keskityksiä ja yhdistäneet ne yhteen. Joten tämä on valtava tutkimusekosysteemi, jonka Intia on luonut.

🔥 Empfohlen:  Osta lääkintätarvikkeita verkosta Intian parhaista lääkintävälinekaupoista

“Joten meistä tuntuu, että jos lahjakkuutta voidaan saada työskentelemään tulevan tutkimuksen parissa yhdistettynä yrittäjyyteen, meillä voi olla mahtavia yrityksiä.”

”Haluamme tukea tätä yliopistoekosysteemiä riittävällä määrärahalla Intian hallitukselta ja yhdistää se yrittäjyyskykyyn ja VC-ekosysteemiin. Nyt olemme äskettäin luoneet 100 miljoonan dollarin riskirahaston tukemaan ekosysteemiä.

ARTPARKin kehittämät robotit

XraySetu

”Näemme, että jos todella haluamme mahdollistaa terveydenhuollon mittakaavassa, ihmiset on pidettävä todella terveinä sairaaloiden ulkopuolella. Tämä on erittäin kriittistä.

“Vuoteen 2030 mennessä 80 prosenttia terveydenhuollosta on arvioitu olevan sairaalan ulkopuolella.”

Covid-19-pandemian keskellä ARTPARKin tutkijat kehittivät XraySetun, joka on tekoälymalli, joka on kehitetty yhteistyössä HealthTech-startup Niramai Health Analytixin kanssa.

Miten se toimii, otat kuvan röntgenkuvasta puhelimellasi, lähetät sen WhatsAppin chatbotin kautta ja saat raportin keuhkojen terveydestäsi alle viidessä minuutissa.

(Lähde: xraysetu.com)

“Kun julkaisimme sen, muutamat lääkärit käyttivät sitä Uttar Karnatakassa. Mutta mikä yllätti meidät, oli se, että pian yli 10 000 lääkäriä ja teknikkoa käytti XraySetyä eri puolilla Intiaa. Sen lisäksi, kun tarkastelimme lokeja, huomasimme, että yli 20 maata itse asiassa käytti sitä Intian ulkopuolella.”

Nyt ARTPARk on muuttamassa sitä yritykseksi.

Kultastandardin tietojoukot

“Sitten toinen asia, jota yritämme tehdä terveydenhuollossa, on luoda kultaisen standardin tietojoukkoja.”

Useimmat tekoälyyritykset käyttävät rahoitusta hyvien tietojoukkojen luomiseen tekoälyalgoritmiensa kouluttamiseen, ja tämä imee suuren osan niiden keräämistä varoista.

“Mutta entä jos voisit todella luoda nämä kultaisen standardin tietojoukot ja tarjota niitä ihmisten käytettäväksi oikein, jotta heidän ei tarvitse tehdä kaikkea tyhjästä.”

ARTPARK tekee tiivistä yhteistyötä Intian hallituksen ja myös yksityisen sektorin kanssa näiden kultastandardiaineistojen luomiseksi.

”Ensinnäkin aloitamme syövästä. Suun syöpä on suuri haaste Intian pohjoisosassa. Myös naisten kohdunkaulansyöpä on huolenaihe. Uskomme, että jos voimme aloittaa sieltä ja edetä asteittain yhä useampaan sairauteen, se voi olla suuri, iso pelin muuttaja.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ostaa Safemoon Trust Walletista

Kultastandardin kielitietojoukot

Toinen alue, jolla ARTPARK yrittää luoda kultaisen standardin tietojoukkoja, on intialaiset kielet.

”Mielestämme Intian suurin kauneus on kielten monimuotoisuus. Työskentelemme yli 20 intialaisella kielellä.”

Äskettäin pääministeri Narendra Modi käynnisti Project Bhashini auttaakseen toimittamaan verkkosisältöä eri intialaisilla kielillä. ARTPARKin kehittämät kielitietojoukot ovat merkittäviä Project Bhashinin tavoitteiden saavuttamisessa.

“Meidän on keksittävä tapa tehdä paikallisesta murteesta ymmärrettävämpi koneelle, jota yrität vain ymmärtää. Ja ehkä sieltä todellinen tekoäly todella tulee esiin.”

Projekti Eklavya

Hyödyntämällä tekoälyä ja robotiikkaa voimme avata ihmisen potentiaalin seuraavalle tasolle, Umakant Soni sanoi.

“Toinen iso alue, johon keskitymme, on koulutus ja oppiminen, koska kun olemme käyttäneet miljardeja dollareita koneoppimiseen, emme ole tarkastelleet sitä samalla huolella ja huolella ihmisen oppimisen suhteen.”

“Tänään tekoälyalgoritmit oppivat voittamaan suurmestareita shakissa vain seitsemässä kahdeksassa tunnissa. Se on pelottavaa, koska jos et nosta ihmisen oppimista seuraavalle tasolle, olemme mahdollisesti luomassa erittäin hankalaa tilannetta, jossa ihmiset eivät pysty erottelemaan itseään koneiden suhteen.

Portugalilaisen jalkapalloilijan Cristiano Ronaldon esimerkkinä Umakant Soni sanoi, että hän oli lumoutunut tavasta, jolla hän siirtyi päähän jalkapallo-ottelussa.

“Ja tässä olemme, yritämme työskennellä tämän robottikoiran parissa, ja se tietysti toimii, mutta näiden urheilijoiden liikkuvuus on todella huomattavaa, ja se saa sinut ymmärtämään ihmisen älykkyyden laajuuden.”

“Joten jossain mielessä, kun yritämme luoda tekoälyä, opimme arvostamaan ihmisälyä.”

Yksi tämän päivän suurimmista haasteista on kuitenkin se, että koulutusjärjestelmämme ei arvosta ihmisen älykkyyttä.

”Olemme työstäneet tätä kokemuksellista oppimista ja pohtineet, kuinka voimme muuttaa koulujamme. Kuinka voimme muuttaa korkeakoulujamme? Kuinka voimme luoda parhaan ympäristön näille ihmisaivoille saavuttaakseen rajattomat mahdollisuudet?

Tässä suhteessa ARTPARK tekee yhteistyötä muun muassa Karnatakan hallituksen ja Aalto-yliopiston kanssa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tekoäly vaikuttaa treffielämääsi

Johtaja tekoälyssä

Viime vuonna, kun NITI Aayogin entinen toimitusjohtaja Amit Kant sanoi, että Intialla on hyvät mahdollisuudet tulla maailmanlaajuiseksi johtajaksi tekoälyssä, se sai meidät miettimään, pystyykö Intia kilpailemaan Kiinan ja Yhdysvaltojen kaltaisten kanssa tekoälyn suhteen.

Herra Umakant Soni uskoo, että voimme. Intialla on oikeat resurssit näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Meillä on oikea lahjakkuuden lähde, joka voi viedä Intiaa kohti johtavaa tekoälyä.

”Uskon, että olemme siellä myös lahjakkuuden suhteen. Olen täysin samaa mieltä. Noin 11 prosenttia parhaista tekoälytutkijoista on joko Intiassa syntyneitä tai intialaista alkuperää olevia ihmisiä, joten meillä on huippuosaamista. Nyt koko tämän NMI CPS -tehtävän myötä uskon, että olemme tuottaneet enemmän kykyjä”, Umakant Soni sanoi.

Nyt haasteena on käyttää näitä resursseja täysimääräisesti ja kehittää ekosysteemi, jossa tekoälykehitys voi edetä virheettömästi.

“Mielestäni olemme NMI-CPS-tehtävän kanssa puolivälissä, sillä myös kansallinen tekoälytehtävä tulee mukaan. Se on miljardin dollarin investointi tekoälytutkimukseen ja innovaatioihin, ja tämä voi todella edistää tekoälyn kehitystä Intiassa.

“Joten jos minulta kysytään vuoteen 2030 mennessä, näen, että harvat näistä yhteiskunnallisen mittakaavan tekoälyjärjestelmistä ovat pelissä, ja useimmat hallitukset yrittävät käyttää tekoälyä ohjaamaan monimutkaista hallintomekanismia. Olisiko Intia siis roolisi tässä ongelmassa? Johtajana sanoisin, että meillä on erittäin suuri todennäköisyys, että voisimme olla potentiaalinen johtaja.

Itse asiassa Intia on paras mahdollinen paikka kokeilla uutta teknologiaa, Umakant Soni sanoo.

“Jos saamme itseajavia autoja toimimaan Silk Boardilla Bengalurussa, se toimii Yhdysvalloissa, se toimii Euroopassa, se toimii myös Elon Muskin takapihalla”, hän vitsaili.

Table of Contents